Şimdi Ara

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çinli otomobil firması Samsun’da fabrika kuracak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Meçukecu Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 12 Misafir (1 Mobil) - 12 Masaüstü1 Mobil
5 sn
62
Cevap
1
Favori
4.885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy şu anda #1
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    O acidan bakarsak evet dogru ancak Rusya harici bir yer hedefledikleri anda maliyetler katlaniyor. Manisa ve Izmir bolgesi dunyanin geri kalanina acilmasi icin gayet stratejik ve guzel bir alan.

• Guzel haber insallah devami gelir ben MG firmasini bekliyorum eger ulkede yatirima baslarlar ise Mg4 alma umudum var

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Nasıl olacak togg satışını etkilemezmi

• CleanCoders C kullanıcısına yanıt
    Keşke bunu çinli üreticiler gelmeden öncede yapsaydı bmw vs için ozaman ek vergi yoktu malesef buradan bile avrupaya köle olarak çalıştırıldığımızı anlayabiliyoruz. Avrupanın menfaatlerini koruduğumuz belli oluyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Beğenmediğimiz ek vergiyi almazsa devletimizde aç kalmaz bu bir gerçek. Audinin bmwnin mercedes benzin fabrikası mı varda bu ülkede?

2012-2013 yıllarında 1.6 hacimli benzinli c180 nasıl peynir ekmek gibi sattı bu ülkede mesela? Türkiye pazarı için özel üretilen 1.6 motorlu f10 520i nasıl sattı senelerce? Türkiyede mi üretiliyolardı?

Ülkenin tek geçim kaynağı vergi olmuş ekonomi bitik demiyorsunda "millet araba alamıyor diye napalım o zaman gelip fabrika kuracaklar" diyip geçmişsin. Fabrikası olmayan markalar bu ülkede peynir ekmek gibi satmaya devam ederdi. Dolar euronun 1.75 2.00 olduğu dönemlerden ne hale geldi bu ülke çabuk unutuyorsunuz "sizce 330.000 liralık mercedes lüks mü?" "Gemi var, gemicik var" söylemlerini

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 14 Şubat 2025; 18:2:33 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

🤔 ek vergi öncelikle Avrupa'nın ek GÜMRÜK vergisi. Bizim ÖTV yada gümrük vergimiz falan değil. Adamlar burda üretip Avrupa'ya gümrüksüz satabilmek için geliyorlar. Yerli piyasamız için değil. Tabi bal tutan parmağını yala. İç ouyasata da satacaklar, niye satmasınlar. Başta bunu kavramak önemli.

Ayrıca fabrika geliyor, çok işçi çalışacak, insanımız da kazanacak, ülkemiz kalkınacak düşüncesinde olanlar da olabilir. Ama unuttukları şey var. Bu gelenler Avrupalı değil, ÇİNLİ. Herşeyini kendileri üretir. Hatta işcilerini de büyük oranda Çin'den gerir. (Vallaha mı diyenler madencilik sektörüne bakabilirler.). Burada istihdam ettikleri işçiler de 3-5 sene ya çalışır ya çalışmaz. AI ve Robot devrinde zaten ne işcisi? Xaiomi'nin fabrikalarında ışıklar kapalı. Niye? İnsan çalışmıyor da ondan. 7/24 durmadan üretim. Hemde maliyetleri ucuz oluyor...

O yüzden beğenmediğimiz o ek vergilerin bu firmaların burada fabrika açması ile pek bir ilgisi alakası yok diye düşünüyorum ben.

• MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

Sen vergi sisteminde açık bırakırsan, senin pazarına önem veren bir marka veya markalar eğer bu açığa uymak için yüksek bir maliyet altına girmeyecekse araçlarına uyarlama yapar, gelir bunu kullanır. bu son derece normal, dünyanın her yerinde böyle.

Devlet olarak bir nokta mir nokta altı karıştırmayacaktın o zaman. emisyona-hp güce-araç giriş fiyatına göre alacaktın, kimse bu açığı kullanıp cari açığımızı 1.6 Bmw Merso'larla patlatmayacaktı, dengeli gidecekti her şey değil mi?

Arkadaşın söylediği ülke iç ekonomi dinamikleri gereği minimal maliyetlerle çalışan, bizim 1000 katımız üretim gücü olan bir devasa yapının birden dünya otomobil ekonomilerini devlet desteklerini de arkasına alarak tehdit etmesi. kendi otomotiv endüstrisi olan Türkiye'de de buna karşı alınan önlemler var ve bu önlemler yerel yatırımların önünü açıyor ve açmaya da devam edecek bu da son derece normal. muazzam bir üretim kapasitesi var Çin'in, ben az üreteceğim, az satacağım, butik üreticiler birliği olacağım demek gibi bir lüksü yok nasıl Endonezya'ya, Brezilya'ya oraya buraya açtıysan, Meksika'ya da açacaksan, bize de gelip açacaksın tabi ki paşa paşa. tam olarak neye karşı çıktığınızı anlayamadım, bunlar farklı örnekler çünkü.

• Sorun fabrika kurması değil, kendi işçisini de getirmesi, Türk işçilerden çok Çinli işçi çalıştırması, bak Baykar Piaggio İtalyan firmasını satın aldı, işten çıkarmama gibi sendika talepleri ile oturup anlaştılar, BYD Manisa’ya Çinli çalışanlar için mahalle kurduruyor, adamlar ülkene geliyorsa senin en az 500-1000 işçinin orada çalışması lazım ki istihdam artır, adamlar yüzlerce işçisini getiriyor, e sen bunları kovamazsın da çünkü ekonomik olarak da kötüsün, Türk işçiye de bir avantajı olmaz, o yüzden artık ben bu haberlere bile olumsuz bakıyorum, masada her türlü anlaşmalar ile elimizi büküyorlar, benim işçim yarar görmedikten sonra ben ne yapayım, hem ülkeye geliyor, ucuza arazi ve fabrika tahsis ettir, sonra da çoğu işçiyi Çin’den getirsinler, sonra bir de vergi azaltması da olmasın, şimdi kim kazandı bu durumda?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• BYD ile aynı mantıkta olursa bir manası kalmaz

• MeGaDave06 kullanıcısına yanıt
    Diğer ülkelerin gelir kaynağı ne ki ? ( Kominist yonetimler hariç )

• BYD de şerefsizliği yapan distribütör ALJ firması bunu idrak edin, BYD de çalışan mühendis ile konuştuydum, biz yerel işlerden ve ülke dilinden anlamadığımız için bi firma ile çalışıyoruz gibi bişiler dediydi, yakın zamanda satışlardan memnun kalmaz ise BYD almanyada yaptığı gibi distribütörü aradan çıkartırsa fiyatlar düşer, BİZİM HALK ortaklaşa protesto etmeyi bilmiyor algılayamıyor kafası çalışmıyor araştırmıyor gidiyor fiyatı diğer araçlardan düşük veya aynı ama daha iyi özellikelr var diye gidip alıyor farkında dağil ki veya bazısı bilse de gidip 300-500bin tl fazla veriyor hakettiğinden başlarda satışlar o yüzden yüksek gibi gözüktü ama düşecek !!! o fiyatlarda düşecek seve seve :)))) topluluğun geneline protestolara karşı gelenlerde ödedikleri fazla miktarlarla ağlayacaklar !!!!!

şuan BYD ALMAYIN ALDIRMAYIN ! olması gereken vergi indirimi ne halkın cebinde kalıyor ne byd ye ne devlete gidiyor şerefsiz ALJ firmasına gidiyor !!! TOYOTA da almayın aldırmayın ALJ yine distribütör pahalıya satıyor belli ki !

Gelirsen şu kadar vergi indirimi yapacağız diyebilirsin. Yerli üretim araçlara vergi teşviki yaparsın, millet biner. Ortalık çok eski araç dolu. Senin gibilere bunu anlatmak zor.

• inşallah fiyatlar da düşer

Peki Toyota Hyundai Renault Fiat fabrika kurdular da halk uygun fiyata erişebiliyor mu ? Yoksa geçmediği paralı yollar gibi huloooooo mu diyor...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onyargisiz kullanıcısına yanıt
    uygun fiyatlı olmayabilir ama bu saydığın markalar fabrika kurmasaydı daha pahalı olacağı net bir gerçek. bu arada paralı yollar darphane gibi para basıyor. şehirler arası otobüsler uçarak gitmiyor sonuçta. halk otobüslerle memleketine gidiyor ve yolların keyfini sürüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 14 Şubat 2025; 22:50:48 >
  • Fiyatları da ona göre düşük tutsanız da daha fazla milletimiz faydalansa. Otv dilimleri çok değişik maalesef.

• Vatandaşa bir faydası varmı yok nokta

• Havalimanında Çinli adamlar görmüştüm eylül ayında mı ne . istanbula dönüyorlardı. simdi bu habere şaşırmadım

Paralı yollar para mı basıyor geçiş garantisi halkın cebinden çıkıyor hem de dolar kuru üzerinden neyse tam bir maaşlı trolsün vaktime yazık blok !

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Onyargisiz
    renkten renge giren cümleler kuruyorsun, biri önceki yorumunu unutmuşsun bile ne demiştin "Yoksa geçmediği paralı yollar gibi huloooooo mu diyor.."
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.