Dağa taşa üniversite açıp, insanlardan seçilim yapmayıp kağıda sadece ismini yazarak üniversiteye girme şansı veririsen olacağı buydu. Üst seviye üniversite mezunuda, hocası kampüsü eğitimi araştırması kısacası tabela üniveristesi mezunuda masa başı iş istiyor. İş işten geçtiktten sonra gençler mesleğe, sanata yönelsinler demeyle olmuyor bu işler. Uzun vadeli planlamayla olur. Ne yapssın millet tekrar meslek lisesimi okusun, çırak okulunamı yazılsın. Zamanında bu konuda da uyarılar yapıldı ama dinleyen kim. |
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gençler Memurluk Peşine Düşmeyi Bırakıp Sanata Ticarete Yönelsinler (2. sayfa)
-
-
Benim de hükümete tavsiyem memurluğu cazip olmaktan çıkarıp özel sektörün finansal ve özlük haklarında iyileştirme yapsınlar o zaman gençler memuriyete yönelmeyi bırakır. Özel sektör çalışanlarını patronların insafına bırakıyorlar kamuda bir çok hak tanıyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçü Kayı -- 16 Mayıs 2024; 8:52:36 > -
gerçekten istiyorum tarım hayvancılık vb bir işle uğraşayım ama haftanın 6 günü asgari ücretle çalışınca tek hobimiz intsada gezenleri izlemek oluyor
nasıl olacağı ile ilgili de yardımcı olsa bizde gerçekleştirsek
-
Ülkemiz insanı çalışmayı, üretmeyi sevmiyor.
Memurluk tam onun için rüya meslek.
Maaşı fena değil. Tatil bol. Ortam rahat. İş az. Maaş, sigorta garanti. Çoğunluğunda sosyal tesisler filan.
-
Böyle diyorlar ama sonra Fırsatçı denme ihtimalin var. Herhalde fırsatçı ilan edilmeyen tek meslek kuaförler kaldı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bir yerden başlıycan ezilmeden pişmeden olmuyor.
bende 2 seneye yakın asgari ücretle çalıştım sonrada ,az birşey üstüne 3-4 sene vatan bilgisayarda çalıştım.
çok iyi bir eğitimin, altyapın,yoksa kimseye gökten yatış masa başı rahat işler,yüksek maaşlar gelmiyor gelmiycekte,babanızın partiside gelse olmuycak bu boşuna beklemeyin.
bekar ailesiyle yaşıyan adama asgari ücrette okadar küçümsencek bir maaş değil,coğu tanıdığım avm tezgahtarı gencin elinde iphone var hepsi yazın tatilede gidiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 16 Mayıs 2024; 12:31:18 > -
tarımla uğraşan birisi olarak tavsiye etmem. limon yetiştiriyorum, bahçeyi satıp bankaya koysam daha çok para gelir. bu yıl hasattan gelen para 100 bin.
Budama masrafları : 16 bin
ilaçlama masrafları : 15 bin civarı
gübreleme masrafları : 12 bin civarı
elektrik masrafı :20 bin civarı.
mazot masrafı : hesaplanmadı
kendi işçiliğimiz (3 kişi) : hesaplanmadı...
amortismanlar, arızalanan parçaların değişimi, kuruyan ağaçların yerine dikilen fidanlar : hesaplanmadı.
üstelik geçen yıl da para kazanamadığımız için bu yıl maliyetleri azalttık. ilacı gübreyi azalttık. budamayı azalttık. ağaçlarının kurularının alınması lazım tahminen 60 bin tutuyor.
bunların dışında bir miktar zeytin, avakado , ceviz bahçemiz var. yani değmez. Asgari ücretli daha çok kazanıyor.
ek: bu yıl 125 e anlaştık normalde bir ihracatçı firmayla ama 25 bini vermediler. telefonu da açmıyorlar. muhtemelen gelmeyecek o para. çok fazla kişi var para alamıyorlar. cezasızlık algısı var, kontrol yok, dolandırıcı çok, elinde çek senet sözleşmede olsa bir değeri yok. paranı peşin alabilirsen alırsın değilse hayal.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kangroo -- 16 Mayıs 2024; 12:40:6 >
-
Kayınbabanın da 15 dönüm limonu var 2 3 senedir zarar ediyor. Kes ağaçları en kötü tarlaya kiraya ver diyoruz onu da yapmıyor , büyümüş ağaç kesilmez diyor. Limonda mayer cinsi. En fazla 1 sene daha bekletir diye düşünüyorum sonra da zarar ederse keser gibi.
-
uuu bi de mayer. bizimki kütdiken yediveren olduğu halde zarardayız. bizim bahçe de 13 dönüm. ama inan ağacı kesmek içinden gelmiyor insanın. bir de limon çok masraflı ve narin. nazlı bir ağaç çabuk hastalanır çabuk kurur. bakımı çok çok zor çünkü dallar hep yerde. ağaçtan çok çalı zaten. ama bi italya'da filan olsa bu bahçeler deli gibi para basar. bizde değerleme yok. limonun yaprağı bile yüksek oranda enerjili yakıt olarak kullanılabiliyor. ama kim bilir kıymetini. değmiyor. üretiyorum ama değmiyor. ne üretirsem üreteyim değmiyor.
-
nepotizm kavramını geniş ölçekte ve tüm ülkede net olarak ampul partisi ile öğrendi herkes. geçen bir chp belediyesinde bir veya iki yakınını işe alan belediye başkanı haberi yapıldı. şimdi iptal edilmiş galiba zaten.
ama rte, "kul hakkı yenmesine izim vermeyiz, akraba, yakınların işe yerleştirilmesine göz yummayız" diyor.
biz ülke olarak akp ile öğrendik nepotizm nedir diye ya..
değil yakın akraba, onun bunun ortaokul, lise arkadaşları ballı ihaleleri götürüyor, danışman, müşavir diye çifter çifter maaşları kapıyor, kul hakkı olmuyor-muş o zaman.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1234Rambo -- 16 Mayıs 2024; 13:16:11 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Benim peder de aynı. Bizde de Mersin’de 10 küsür dönüm mayer çeşidi limon var. Peder yıllardır para etmiyor diye söylenip duruyor. Para etmiyorsa ne diye hala limonla uğraşıyorsun diyemiyorum, bozuluyor. O bahçenin yetişmesi 15-20 sene aldı. Onu da anlıyorum, kolay değil ama günün birinde benden o bahçeyle ilgilenmemi isterse yapacağım ilk şey bütün limon ağaçlarını kestirmek olacak.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
mersin'in neresinde yer? mezitli'de filan hep apartman yaptılar. daha iyi kazandırıyor.
-
Bizim bahçe sit alanı içinde kaldığı için apartman filan olmuyor hocam. Mezitli viranşehir (soli pompeiopolis denen bölge) devlet kamulaştırma yapacaktı bir ara ama paraları yetmedi herhalde, çünkü kültür bakanlığından gelip gidenler vardı. limon da para etmiyor işte...hobi olarak yapıyoruz gene de
-
biz silifke tarafındayız. burası da kuş cenneti ama her yer soğuk hava deposu oldu. anlayacağın yapacak olduntan sonra kimse sitine takılmıyor
-
ev kira ve çocuğum var bekar olsam zaten çok farklı alanlara yönelirdim dişimi sıkıp ama evli iken bu iş zor
-
böylede durursan karın gözünün yaşına bakmaz boşar,kimse çalışmayan adamı sevmez bir yerden başlıycan.
kocam eve ekmek getirmiyor, çalışmıyor diyincede hakimler 1-2 celsede hemen boşuyor zaten yargının bile tahammülü yok.
çalışmayan adamı anca annesi sever oda bir süre.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 16 Mayıs 2024; 13:59:2 > -
Ayıp değil mi elalemin karısına ailesine laf ediyorsun?
-
En düşük memur maaşını asgari ücretin 2,5 katı yapıp, sonra da gençlere memurluk hayali kurmayın demek tam da asrın liderimizin edeceği türden bir laf...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aberdi -- 16 Mayıs 2024; 14:39:46 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hayatın gerçeklerini yazıyorum bilidğim boşanan dolu ekonomik yada kocası çalışmayan anında boşuyorlar,koca nın evliliğinde sağlılıklıysa çalışıp eve ekmek getirmesi 1. vazifesidir,karısına birşey demedimki ne alaka dünyanın kanunu böyle .
Bende çalışmayım maaşlar düşük asgari ücret işçi mavi yaka amele olmam ben,masa başı laptop çay kahve adamıyım diyim, karım olucak kişi hasta der benide boşar acımasız bir dünyada yaşıyoruz gerçekler bu hele bu devirde .
En fazla 6 ay-1 sene katlanıyorlar sonra kocam kafadan kontak çalışmıyor diyip çatır çatır boşuyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 16 Mayıs 2024; 15:1:53 > -
asalak mısın?
çalışıyorum işimde gücümdeyim kimseye muhtaç değilim
imkanım olsa ticaret veya tarım hayvancılık yapmak isterdim diyorum
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X