Şimdi Ara

cünüp oruç tutulur mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
4.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • benim bildiğim cünüp bir haldeyken oruca başlanmaz.yani uyanıksın ve cünüpsün bunun farkındasın oruca başlayabilmek için gusül abdesti almak gerekiyor ama oruçluyken cünüp olursan orucun bozulmaz.gusül abdesti alman gerekir almazsan da orucun bozulmaz fakat başka ibadet yapamazsın(namaz,kur-an).oruçluyken başına böyle bir şey gelirse gusül abdesti alman daha evladır.
  • Beyler abanıyorum yarın gusül alırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: kesadam

Hayir tutulmaz cunup gezmek bile gunah eger ruyalanirsan kalkinca gusul abdesti alip orucuna devam edebilirsin

+1

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler 2 haftadır cünubum hemde cünup üstüne cünubum daha bir şey olmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quintus Lentulus Batiatus

Oruc tuttugum zamanlar ruyalandigimda ( ki cok fazla olurdu hele ki ilk 2 haftadan sonra ) ezan okunmadan abdest nasil alacam diye garip garip utanc duydugum durumlara duserdim . gecenin 5 inde yikandigimda annem oglum bu saatte yikanilir mi diye sorunca mosmor olmus "cok kirliydim " demistim :(

ben iftarda bir dilim kuru ekmek yiyeyim ama oruçta ailemle aynı evde yaşamak zorunda kalmayayım.sırf şu dediğin durumdan dolayı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lentisel

quote:

Orijinalden alıntı: MYılmaz4646

quote:

Orijinalden alıntı: Lentisel

Oruçlu değilken olursan tutulur. Fakat oruçluyken o hale gelirsen tutulmaz. Cünupsan da bir dahaki farz namazı vakti girene kadar abdest almalısın. Günah.

http://www.sorularlaislamiyet.com/qna/5936/cunubun-oruc-tutmasi-nasil-oluyor.html

o nasıl bir cümle hiç bişey anlamadım. cünüpken namaz da kılamaz, oruç da tutamaz

Sallamadığımı belirtmek için link de verdim. Cünup iken oruca başlanabilir. Namaz tabii ki de kılınmaz.

@poseidon_TR

Cünupken en kısa sürede gusül abdesti alman gerek. Öyle gezilmez, yatılmaz.

bende böyle biliyorum oruca etkisi yok ama tabiki günah

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.