Şimdi Ara

cünüp oruç tutulur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
4.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beyler cünüp bir şekilde oruca başlanır mı?
    varsa cevabınız lütfen kaynağı olsun

• Yapay Zekanın Yanıtı

Cünüpken Oruç Tutulur mu?

Cünüplük, İslam hukukunda cinsel ilişkiden sonra veya meni gelmesi sonucu oluşan bir durumdur. Cünüp olan kişilerin oruç tutmalarıyla ilgili hükümler şu şekildedir:

• Cünüplük, orucu bozar. Cünüpken oruç tutmak caiz değildir.
    • Cünüp olan kişi, gusül abdesti alarak cünüplükten kurtulabilir. Gusül abdesti aldıktan sonra orucuna devam edebilir.
    • Cünüplükten kurtulmadan oruç tutmaya devam eden kişinin orucu geçerli sayılmaz.
    • Cünüplük orucu bozar ancak kaza edilmesi gerekmez.

Cünüpken Oruç Tutmanın Hükmü

Cünüpken oruç tutmak haramdır. Çünkü oruç, temizlik halinde olunması gereken bir ibadettir. Cünüplük ise bir nevi kirlilik halidir. Bu nedenle cünüpken oruç tutmak, ibadetin şartlarına uygun değildir.

Cünüp Olmadan Oruca Niyet Etmek

Cünüp olan kişinin sabahleyin oruca niyet etmesi caiz değildir. Çünkü niyet, temizlik halinde yapılmalıdır. Cünüp olan kişi, gusül abdesti aldıktan sonra oruca niyet edebilir.

Cünüp Olan Kişinin Orucunu Kaza Etmesi

Cünüplük nedeniyle bozulan oruç, kaza edilmez. Ancak kişi, oruç tutmadığı günlerin kazasını daha sonra tutmalıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Tutulmaz
    Ama oruçluyken cünup olursan normal bir şekilde tutmaya devam et.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Tutulmaz
    Ama oruçluyken cünup olursan normal bir şekilde tutmaya devam et.

oha :) heralde uykuda olursan demek istedin :))
  • Hayır. Banyo al ve oruç tut
  • quote:

Orijinalden alıntı: LoL_Game

Oruçlu değilken olursan tutulur. Fakat oruçluyken o hale gelirsen tutulmaz. Cünupsan da bir dahaki farz namazı vakti girene kadar abdest almalısın. Günah.

http://www.sorularlaislamiyet.com/qna/5936/cunubun-oruc-tutmasi-nasil-oluyor.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lentisel -- 18 Temmuz 2013; 1:46:44 >
  • Hayir tutulmaz cunup gezmek bile gunah eger ruyalanirsan kalkinca gusul abdesti alip orucuna devam edebilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    oruç bozulur mu
    13 yıl önce açıldı
    Oruç sağlıksız birşey
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Mantıken tutulur ama cünüp gezmek zaten günah.oruçluyken bozarsan olmaz.iftar sahur arasını değerlendir

• quote:

Orijinalden alıntı: Lentisel

Oruçlu değilken olursan tutulur. Fakat oruçluyken o hale gelirsen tutulmaz. Cünupsan da bir dahaki farz namazı vakti girene kadar abdest almalısın. Günah.

http://www.sorularlaislamiyet.com/qna/5936/cunubun-oruc-tutmasi-nasil-oluyor.html

Alıntıları Göster
    beyın bedava

• quote:

abdesti sabah kalkınca alsam oluyor mu yani?
  • quote:

o nasıl bir cümle hiç bişey anlamadım. cünüpken namaz da kılamaz, oruç da tutamaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: poseidon_TR

quote:

Akşam asılacaksın di mi ? Bence olur ama din hakkındaki bilgilerim tırttır yani bana güvenme.

• poseidon_TR kullanıcısına yanıt
    Cünüpken oruca niyetlenemezsin eğer şu anda o durumdaysan sahur vakti bitimine kadar gusül almak zorundasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: poseidon_TR

quote:

Alıntıları Göster
    Riske etme. Gir, güzel abdestini al sofraya otur. Cünüp iken yemek yemekte haram diye biliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ` quaD.

Hayır. Banyo al ve oruç tut

hocam açık nalbur bulamaz bu saatte nerden bulacak banyoyuda alacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: MYılmaz4646

quote:

o nasıl bir cümle hiç bişey anlamadım. cünüpken namaz da kılamaz, oruç da tutamaz

Sallamadığımı belirtmek için link de verdim. Cünup iken oruca başlanabilir. Namaz tabii ki de kılınmaz.

@poseidon_TR

Cünupken en kısa sürede gusül abdesti alman gerek. Öyle gezilmez, yatılmaz.

• Oruc tuttugum zamanlar ruyalandigimda ( ki cok fazla olurdu hele ki ilk 2 haftadan sonra ) ezan okunmadan abdest nasil alacam diye garip garip utanc duydugum durumlara duserdim . gecenin 5 inde yikandigimda annem oglum bu saatte yikanilir mi diye sorunca mosmor olmus "cok kirliydim " demistim :(

• quote:

Orijinalden alıntı: carnador

Riske etme. Gir, güzel abdestini al sofraya otur. Cünüp iken yemek yemekte haram diye biliyorum.

Cunupken yaptigin HERSEY haramdir . temiz bir beze elini surmekten tut aldigin nefes haramdir . kisacasi 2 senedir yaptigim hersey ama hersey haram benim

• quote:

Orijinalden alıntı: Quintus Lentulus Batiatus

quote:

Orijinalden alıntı: carnador

Cunupken yaptigin HERSEY haramdir . temiz bir beze elini surmekten tut aldigin nefes haramdir . kisacasi 2 senedir yaptigim hersey ama hersey haram benim

bunu bilerek yapmak daha büyük günah. Tövbe etmek en hayırlı iş olur :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quintus Lentulus Batiatus

Oruc tuttugum zamanlar ruyalandigimda ( ki cok fazla olurdu hele ki ilk 2 haftadan sonra ) ezan okunmadan abdest nasil alacam diye garip garip utanc duydugum durumlara duserdim . gecenin 5 inde yikandigimda annem oglum bu saatte yikanilir mi diye sorunca mosmor olmus "cok kirliydim " demistim :(

Askerde durum daha vahim
    Kamyoncu banyosu denilen sabahın 5 ini bekleyip ayazda koğuştan hamama kadar 500 metre yürüyüp banyo yapmak zorundasın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.