Şimdi Ara

Salonda koltuğa sigara külü düştü. Yanığı nasıl kapatabilirim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
7.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Geçen eve arkadaşlar geldiğinde koltuğa sigara külü düştü. Tüyleri yanmış koltuğun. Ailem görmeden nasıl kapatabilirim üstünü ?
    Salonda koltuğa sigara külü düştü. Yanığı nasıl kapatabilirim ? Salonda koltuğa sigara külü düştü. Yanığı nasıl kapatabilirim ?
    Çok büyük bir yanık değil. Acaba kumaş boyası alsam üstünü kapatır mı biraz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canbey100 -- 12 Mayıs 2019; 1:53:33 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Koltuktaki Sigara Yanığını Giderme Yolları

Koltuğunuza sigara külü düşmesi durumunda, oluşan yanık izini gidermek için şu adımları uygulayabilirsin:

• Hemen Harekete Geç: Yanık oluştuktan hemen sonra müdahale edersen, iz kalma ihtimali azalır.
    • Külü Temizle: İlk olarak, düşen külü dikkatlice temizle. Külü ovalamamaya özen göster, aksi takdirde yanık izini daha da büyütebilirsin.
    • Sirke Kullan: Beyaz sirkeyi bir pamuk topuna sür ve yanık izine tampon hareketlerle uygula. Sirke asidik yapısı sayesinde yanık izini açmaya yardımcı olur.
    • Kabartma Tozu ve Su Macunu: Kabartma tozunu suyla macun kıvamına getir ve yanık izine sür. Macunu 15-20 dakika beklettikten sonra nemli bir bezle sil. Kabartma tozu, yanık izindeki lekeleri gidermeye yardımcı olur.
    • Diş Macunu: Beyaz diş macunu da koltuktaki sigara yanıklarını gidermede etkili olabilir. Diş macununu yanık izine sür ve 1-2 saat beklet. Daha sonra nemli bir bezle sil.
    • Profesyonel Yardım Al: Evde uyguladığın yöntemler yanık izini gidermezse, profesyonel bir koltuk temizlik şirketinden yardım alabilirsin. Profesyoneller, özel temizlik malzemeleri ve teknikleri kullanarak yanık izlerini etkili bir şekilde giderebilirler.

Bu yöntemleri uygularken, koltuk kumaşının türüne dikkat etmelisin. Bazı kumaşlar hassas olabilir ve uyguladığın yöntemler kumaşa zarar verebilir. Şüpheye düştüğün durumlarda, öncelikle koltuğun görünmeyen bir noktasında deneme yapmanı öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Jilet gibi birseyle o siyah bolumu temizliyebilirsin
    En azindan goze batmaz
  • tek çözüm boya gibi ama rengi iyi tutturmanız lazım
  • beyaz sprey boya işini görür bence
  • Kanatlandırmayan_Redbull kullanıcısına yanıt
    Siyahlıklar gitse göze batmayacakta. Kulak temizleme çubuğuyla çamaşır suyu mu sürsem acaba
  • Koltuğun rengi krem,bej, kırık beyaz rengi gibi bişey. Beyaz biraz garip kaçar 😁

Şöyle bişey mi alsam acaba
  • Sigarayi birakman icin son bi cagri hocam bu bence
  • BigMuffin kullanıcısına yanıt
    Sigara içip kendim yaksam üzülmeyeceğim de arkadaşlar geldiğinde yaktı. Sigara kullanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: canbey100

Sigara içip kendim yaksam üzülmeyeceğim de arkadaşlar geldiğinde yaktı. Sigara kullanmıyorum.
    Hep de bi arkadaş olur hocam.
  • Kizli erkekliyse sorun yok hocam "canana" gelcegine mala gelsin de gec

Ayrica Bugun dilber ay hanimin hatrina ailene aciklamanda zorunda miyimi bol bol kullan
  • Yuvana herkesi alma kardesim ev yuva yuvaaa jiletle temizle en mantıklısı. Yada ben döşemeciyim gönder Döşiyim
  • halıyı ters çevir
  • aydınayhan kullanıcısına yanıt
    Hali degil ki hocam koltuk neyse aof aciklandi malum streslisindir gozden kacmistir
  • Ortaokuldayız... Yaz tatili bitmiş, okul yeni başlamış, birbirimize soruyoruz ne yaptın yaz tatilinde diye. Çoğunluk hep bir yerlerde çırak çalışmış. Birisi kısaca açıkladı:

-Ben egzozcuya girdim çalıştım.
    -Ee? naptın orda?
    -Gelene geçene egzoz falan takıyoduk işte...

Bir başka arkadaş devam etti:
    -Ben de doğramacıya girdim geleni geçeni doğruyoduk abi, dedi şakayla karışık.

Diğer arkadaş araya girdi:
    -Ben de döşemecide çalıştım gelene geçene döşüyoduk!...

------------
    Konu sahibi arkadaşım, jilet dene. Olmazsa eve kız arkadaşımı getirdim, kazara o yaptı de. Krizi böylece çözmüş olursun vay çapkın oğlum diye sevinirler hem
  • Hocan nitrik asit alıp asit dök veya çamaşır suyu ya da kezzap kökünden temizler
  • sigara içmiyorsun ve evde başkalarının içmesine izin mi veriyorsun? acilen ev ile alakalı nizamı kurallar koymanı öneririm. Bizim eve yaşlı da gelse genç de gelse bu evde sigara içilmez diyoruz. it gibi titreye titreye balkonda içiyorlar. milletin pis zevki için neden benim perdelerim koltuklar çöp gibi koksun.
  • Bu işin sonu "Babam evden attı gerek kalmadı konu kilit" olacak herhalde 😅 hayat dersi yerine çözüm önerirseniz daha makbule geçer 😁
  • Uygun boya bulmak çok zor. Bir sürüceksin daha beter olucak sonra iyice ..çacaksın afedersin. Ucuz derby traş bıçağıyla üzerini hafiften kazı biraz. Böyle deneme yanılma yoluyla kötüye mi gidiyor iyiye mi, gör. Çamaşır suyunun renk soldurarak beyazlatıcı etkisi vardır. İyice beyazlatırsa sırıtır. O yüzden kimyasallarla ve boyalarla riske girme derim. Baktın olmuyor...

Sorarlarda "aaaa cidden, neymiş o öyle yaaa" falan yap. Sıkıştırırlarsa gerçeği söylersin.

Söylemesi ayıp arkadaşın ailesi evde sperm lekesi yakaladılar. Arkadaşın umrunda mı? Bi tarafında değil valla. Eve iki kardeş bir kız arkadaş getirmiş üçlü alem yapmışlar. Dünya umurlarında değil. Sıkıntı yapma ufak şeyler bunlar. Sorana kadar birşey söyleme, sorarlarsa açıklarsın.
  • cifle yada el yıkama seysıyle hafıf ovalayabılırsın o bolgeyı tabi koltugun rengı falsoymus nasıl olur bılmem,ben yıllar once halıya sıgaranın atesını dusurmustum hemen mudahele ettım skntı olmadı,ama halı renklıydı.
    yada biraz zedele orayı ustune baska bısey dök .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n201 -- 30 Nisan 2019; 13:53:1 >
  • Onun bi çıkarıcısı var ama neydi hatırlamıyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.