Şimdi Ara

TERAVİH NAMAZI NE KADAR SÜRER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
5.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bizim burdaki camide imam 1 saatten fazla sürede kıldırıyor sizin oralardada öylemi yoksa bizim imamda mı anormallık var?

• 45 dk civarı
  • 45
  • Jet hoca bulursan daha erken olabilir.
  • Genelde hocalar hızlı kıldırır ama bazı camiler hatimle kıldırdığı için uzun sürüyor.
  • Hızlı kılınınca da düşüp sakatlanma ihtimali yüksek
    45 dakika - 1 saat iyidir. Sen şükret Malezyada ki gibi tam 2 saat kıldırmıyorlar.
  • Bizim Jet imam var 25 Dk
    O Yüzden Camii Çok Kalabalık
    Herkes Bizim Burya Gelio
    10 Rekat 10 rekat kıldırıo
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İftara az kaldı
    geçen hafta açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Burada hiç 45 dk sürdüğünü görmedim genelde 1 saat 20 dk sürüyor.
  • 30 dakika civarı
  • Millet teravih uzun sürüyor diye lafını yapıyor hatta hızlı kıldırmıyor diye hocaya çıkışıyorlar madem bekleyemiyorsun gelme kardeşim zorla gel diyen mi var? Sürsün 1 saat sürsün,namazın önemini anlayamadıktan sonra kılmışsın ne önemi var? Hızlı kılıcam diye olayın önemini kavrayamıyorsunuz,yaptığınız da tepinmekten başka birşey olmuyor bu durumda.Az çok anlamışsınızdır beni hani imamın hızlı kıldırmasını marifet olarak görmeyin.
  • 28 dakika sürüyo gel feriköye..
  • Şu 20 rekat nerden çıkmış anlayamıyorum. Peygamberimiz en fazla 8 kılmış. Millete eziyet ediyorlar. Zaten teravihler günah çıkarma ayinlerine döndü Ramazan'dan önce mescidler sinek avlıyor, Ramazan geliyor millet vakit namazını kılmasa da akşam camiye teravihe gidiyor. Kimi kandırıyorlar anlamıyorum..
  • @ramadhan
    Efendimiz (SAV) 8 rekat değil.8'i cemaatle olmak üzere 20 rekat kılmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramadhan

Şu 20 rekat nerden çıkmış anlayamıyorum. Peygamberimiz en fazla 8 kılmış. Millete eziyet ediyorlar. Zaten teravihler günah çıkarma ayinlerine döndü Ramazan'dan önce mescidler sinek avlıyor, Ramazan geliyor millet vakit namazını kılmasa da akşam camiye teravihe gidiyor. Kimi kandırıyorlar anlamıyorum..

• 25 dk kıldıranda var 45 dk da tamamen hocaya bağlı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Runaway 

@ramadhan
    Efendimiz (SAV) 8 rekat değil.8'i cemaatle olmak üzere 20 rekat kılmış.

Yok öyle bir şey. Peygamberimiz teravih adında bir namaz kılmamıştır. Peygamberimize her gece teheccüt namazı kılmak farzdı. Ramazan'ın son 10 günü itikafta olduğu için normal zamanda kıldığı namazı bu sefer mescidde 8(teheccüt)+3(vitr)=11 rekat namazını kılıyordu. Gören cemaat de arkasında ona uymuş bu sadece 2 gün devam etmiş peygamberimiz bir daha kıldırmamış. Hz. Ömer zamanında başlamış bu iş. 20 rekat olduğuna dair bir tane bile rivayet yok. Hz. Ömer bu namazı kılmayıp evinde duranlar daha iyi bir iş yapıyor çünkü peygamber böyle bir namaz kılmamıştır demiştir. Müslümana düşen 5 vakit farz namazdır. Nafile olarak gece namazı kılarsa da büyük sevap alır. Vitr namazı da gece namazıdır, yatsının ardından kılmanın da hiçbir delili yoktur keyfîdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramadhan -- 4 Ağustos 2011; 21:50:23 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.