|
Bildirim
|
2 ay oluyor bende başlayalı. orta halli muhafazakar bir ailede yetişmeme rağmen öncede ezan sesini bile duyunca o ses kulaklarımı tırmalıyordu haşa günah olmasın artık tövbe ettim ve birden bire namaza başladım. nasıl oldu bende bilmiyorum ama burada şu ayeti kerime beni çok etkiledi, rad suresi 27. ayet diyor ki; '' kul innallâhe yudillu men yeşâu ve yehdî ileyhi men enâb '' yani Allah dileyeni saptırır, kendisine yönelen kimseyi ise doğru yola yönlendirir.
şuan resmen vakit girsinde namazımı kılayım duamı edeyim diye bekliyorum. namaz allah'ın emri ilk namazdan sorgulanacağız. namazı kendimizi mutlu etmek için değil allahın emri diye kılmamız gerek. tabii ki namaz kılınca insan mutlu da oluyor olması da gerekiyor ama öncelik allah rızası için. ve namaz insanın yaşam tarzını çok değiştiriyor örneğin bugün bir arkadaşla konuşurken bir konu da yalan söyleyecekken aklıma namaz kılıyor olmam geldi ve doğrusu neyse onu söyledim o yüzden bu dünya imtihan dünyası ve hayat gerçekten oyundan ibaret bunun bilinciyle haraket etmeli insan her an her dakika. allah kendisine ulaşmak isteyen herkese hidayet ihsan etsin ve amin diyorum. |
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|