Şimdi Ara

Chivas Regal 12 Yıllık Nasıl Üretiliyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
30.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar. Aklıma takılan bir soru var şimdi bu chivasların 12 yıllığı 18 yıllığı falan var. Bunları üreten firma üretip napıyor 12 yıl bekliyor mu ? Şişeler yepyeni. Tat desen efsane. Nasıl oluyor bilgisi olan var mı? Ve 12 yıl beklemiş acı biber bile yedikten sonra yakmazken bir yudumda boğazı yakıyor. Bu kadar etkili olması nasıl oluyor ?

• simdi gördüm postu dayanamadım yazayım dedim.

chivas 12 senelik olsun 18 senelik olsun 21 senelik olsun hiç biri o tarihte uretilmis viskiler değildir.

Viski mahzenlerinde cok ozenle yıllandırılan özel fıcılar vardır bunlar yıllandırılır.

Adamlar günlük fabrikasyon üretimle ürettikleri viskilere o özel fıcılarından belirli bir yüzde harman numunesi katarlar. 21 Chivas alırsanız 21 yıllık fıcıdan numune eklenmis anlamına gelir. O viskinin 21 yıllık olduğu anlamına gelmez. Ama inanın o numune bile aşırı şey değiştirebiliyor. Viski kiti gibi düşünebilirsiniz konsantre edilmiş. Nasıl etil alkole konulan 4ml lik bir viski kiti ile viski yapılabiliyorsa chivas da kendi harmanını urettiği viskiye katıp oyle satıyor. Mantık budur.
    Tüm aldığınız viskiler 2 (iskoç viskileri 3 sene kanun gereği) sene fıçılandıktan sonra satılır. (numune 2 seneye basladıktan sonra mı yoksa once mi onu tam bilmiyorum)

Bunu kendileri de redd etmiyor. Açık açık söylüyorlar. Araştıran biri çok rahat bulabilir.

"En genci 12 sene olgunlaşmış viskilerin harmanı ile oluşan Chivas Regal 12" buna bir örnektir.

Blended Scoth Whiskey denmesindeki blended bu anlama gelir.

Single Malt Viskiler ise içine baska viski numunesi katılmayan viskilerdir. Asıl 12 sene 18 sene 21 sene bekletilenler onlardır. (tabi single maltların da 2-3 sene bekletilenleri de vardır)

Ve tabi chivas'ın da ciddi ciddi 12-18-21 vs vs yıllandırıp sattığı viskiler de vardır ama aşırı derecede pahalılar.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Chivas Regal 12 Yıllık: Üretim Süreci ve Chivas 18 ile Arasındaki Farklar

Chivas Regal 12 yıllık, İskoç harman viskisi kategorisinde önde gelen markalardan biridir. Zengin ve dengeli tadıyla bilinen bu viski, özel bir üretim sürecinden geçer.

12 Yıllık Viski Ne Demektir?

"Aged 12 years" ifadesi, viskinin en az 12 yıl boyunca meşe fıçılarda bekletildiği anlamına gelir. Bu süre zarfında viski, fıçının tanenlerini ve aromasını alarak karakteristik lezzetini geliştirir.

Chivas Regal 12 Yıllık Nasıl Üretiliyor?

Chivas Regal 12 yıllık, İskoç Yaylaları'ndan gelen 12 farklı malt ve tahıl viskisinin harmanlanmasıyla üretilir. Bu viskiler, en az 12 yıl boyunca eski şeri ve burbon fıçılarında bekletilir.

Harmanlama süreci, Chivas'ın Master Blender'ı tarafından özenle gerçekleştirilir. Farklı viskilerin oranları, zengin ve uyumlu bir lezzet profili elde etmek için ayarlanır.

Chivas 12 ile 18 Arasındaki Farklar

Chivas Regal 12 ile 18 yıllık viskiler arasındaki temel fark, yaşlanma süresidir. Chivas 18, en az 18 yıl boyunca bekletilir ve bu da daha derin ve karmaşık bir lezzet verir. Ayrıca, Chivas 18, daha fazla malt viski içerir ve bu da ona daha zengin bir aroma kazandırır.

Chivas Regal 12'nin Özellikleri

Chivas Regal 12 yıllık, altın sarısı renginde, meyvemsi ve çiçeksi aromalara sahip bir viskidir. Damakta bal, vanilya ve meşe notaları belirgindir. Bitişi uzun ve dengelidir.

Hem tek başına hem de buzlu veya soda ile içilebilir. Ayrıca kokteyllerde de kullanılabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bahsettiğin şey ne alkol mü?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kanatlandırmayan_Redbull kullanıcısına yanıt
    Viski hocam hani filmlerde ufak bardağın dibine koyarlar ya içerler
  • Evet,dediğin gibi bekletiyorlar hatta beklerken viskinin içeriğine zarar gelmemesi için özel teknikler kullanıyorlar kaldı ki 12 yıl çok bir şey değil bekletme depolarında 60'lardan kalma viski bulabilirsiniz.
  • Hot Mad Scientist H kullanıcısına yanıt
    Peki hocam ilk ciktiginda bu adamlar 12 yil napti yani bir sey ürettiler ve 12 yil boyunca hic dokunmadilar büyük cesaret

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu an raflardan aldığımız chivasların üretimine 12 yıl önce başlanmış garip gerçekten
  • Ona bakarsan bazi endustriyel peynirler de 3-4 senelik oluyor.yani olmayacak bisey degil tecrubeli köklü bir firma yapabilir bunu

• Bunlar öyle küçük partiler halinde üretilen şeyler değil.

Adam maltı fermente ettikten sonra damıtıp saf alkol elde eder. Sonra bunu meşe kömüründen yapılmış aktif karbondan damla damla süzerek tadını yumuşatır. Sonra içleri kavrulmuş meşe fıçılara koyup yıllandırır. Viski normalde baktığın zaman %40 oranında seyreltilmiş saf alkoldür. Meşelerin kavrulma oranına göre meşe, vanilya, karamel, badem kokularıyla harmanlanarak olgunlaşır. Yani viskinin tadını veren meşedir. Ve meşenin kavrulma oranı.

Yeterince olgunlaşan viskiler şişelenip satışa sürülür. Olgunlaşma süresi sadece meşede beklediği zamandır. Şişe de milyonlarca yıl da beklese olgunlaşmaz. Hatta gittikçe düz bir alkole doğru evrilir.

• Şarap mahzenlerinde 12 yılı geçtim 100lerce yıllık şaraplar vardır,Kapadokya'dakinde hatırladığım kadarıyla 1945'li yıllardan kalma vardı.
  • 25 yıllıkları da satılıyor. viskide 1 numaradır.
  • Chivas barbiden sağlamya çok viski denedim ama chivas barbiden 1 numara

• simdi gördüm postu dayanamadım yazayım dedim.

chivas 12 senelik olsun 18 senelik olsun 21 senelik olsun hiç biri o tarihte uretilmis viskiler değildir.

Viski mahzenlerinde cok ozenle yıllandırılan özel fıcılar vardır bunlar yıllandırılır.

Adamlar günlük fabrikasyon üretimle ürettikleri viskilere o özel fıcılarından belirli bir yüzde harman numunesi katarlar. 21 Chivas alırsanız 21 yıllık fıcıdan numune eklenmis anlamına gelir. O viskinin 21 yıllık olduğu anlamına gelmez. Ama inanın o numune bile aşırı şey değiştirebiliyor. Viski kiti gibi düşünebilirsiniz konsantre edilmiş. Nasıl etil alkole konulan 4ml lik bir viski kiti ile viski yapılabiliyorsa chivas da kendi harmanını urettiği viskiye katıp oyle satıyor. Mantık budur.
    Tüm aldığınız viskiler 2 (iskoç viskileri 3 sene kanun gereği) sene fıçılandıktan sonra satılır. (numune 2 seneye basladıktan sonra mı yoksa once mi onu tam bilmiyorum)

Bunu kendileri de redd etmiyor. Açık açık söylüyorlar. Araştıran biri çok rahat bulabilir.

"En genci 12 sene olgunlaşmış viskilerin harmanı ile oluşan Chivas Regal 12" buna bir örnektir.

Blended Scoth Whiskey denmesindeki blended bu anlama gelir.

Single Malt Viskiler ise içine baska viski numunesi katılmayan viskilerdir. Asıl 12 sene 18 sene 21 sene bekletilenler onlardır. (tabi single maltların da 2-3 sene bekletilenleri de vardır)

Ve tabi chivas'ın da ciddi ciddi 12-18-21 vs vs yıllandırıp sattığı viskiler de vardır ama aşırı derecede pahalılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spoderman -- 16 Mart 2019; 1:1:24 >

• En basitinden 50 yıllık single malt The Balvenie viskisi 50 bin dolar fiyatı var. 100lük falan da değil ha 50lik.

durum boyleyken 21 yıllık bir viskiyi 300 liraya alacağınıza inanacak kadar iyimser olmayın. 21 yıllık viski ile 21 yıllık viskinin harmanı kullanılmıs 3 sene fıcılanmıs bir viski arasında bir fark var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Organismus

Bu mesaj silindi.
    sahte denemez aslında hocam. Adamlar şişesinde bunu zaten belirtiyor. Sitelerinde de belirtiyor. Bilinçsiz müşteri okumayıp sadece içtiği için cidden 21 senelik içtim sanıyor. Yoksa bana 21 senelik ver dersen adamlar parasına onu da veriyor.
  • Zaman makinesine koyuyorlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.