|
Volkswagen, Ocak ayında Çin’de sadece 9 adet elektrikli ID.7 sattı

-
-
Hep söylüyorum Avrupalı-japon-ve bazı Amerikalı şirketler batacak. Aralarda bi Tesla bide Koreli bazı şirketler ayakta kalacak.
Artık Volkswagenin sadece jant değişikliği onu kurtarmayacak. Ya adam akıllı özelikler verip fiyat performans araçları üretecek. Ya da batacak. Öbür dünyadan Hitler'i de getirseler batacaklar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
üretim maliyetleri sorun oluşturuyor. üretim maliyetleri nal kadar artmış. elektrik fiyatları son 6 yılda %800 artmış vs. ama maaşlar? %40. Gıda enflasyonu %150. yani ne tüketici ne üretici memnun bu vaziyetten.
böyle olunca tabi batarlar. fiyat olarak çin ile yarışamazlar.
-
Bu kadar büyük firmaların batmasına ilk önce o firmaların bağlı olduğu ülkeler izin vermez, ancak otomotiv sektöründe şu anda gelinen noktayı birçok otomotiv devinin öngöremediği de ortada. Avrupa'da Çin araçlarına karşı oldukça yüksek gümrük vergileri ile durum kontrol altına alınmaya çalışılsa da Çin modellerini durdurmaya yetmediği görülüyor. Mevcut AB markalarını kurtaracak tek şey Çin'li firmalarla ortaklıklar kurmak ki Stellantis bu konuda ilk adım atan firmalardan. Bu tür bir ortaklık Çin markalarına da yarar, bu sayede yüksek gümrük vergilerinden muaf olabilecekler.
Ama ne olursa olsun ana müşteri kütlesi, artık yüksek donanımlı ve yeni teknolojilere sahip araçlara çok daha uygun fiyatlarla sahip olabileceği bir imkana kavuştu. Otomotiv devleri ya bu yeni piyasaya paşa paşa uyacaklar ya da Nokia'nın akıbetine uğramaktan kaçamayacaklar...
-
Çin pazarına ortaksız giremiyorsun zaten yasal olarak mecbur ortak edinmek zorundasınız. VW nin haberde de görüleceği üzerine FAW ve SAIC le ortak zaten. En büyük dış marka olan VW başta olmak üzere diğer üreticiler dahil Çin şu aşamada bitmiştir. Hala birşeyler deniyorlar Audi'nin logo değiştirmesi gibi şeyler ama faydasız. Onlar da bunların farkında. Küçülmeye geçecekler dünyanın en büyük iki Markası Toyorta ve VW. Bu 2 sinin bu şartlara rağmen Nokia olma şansı çok çok az.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phoenix_88 -- 20 Şubat 2025; 16:16:47 > -
Finlandiya neden izin verdi Nokia'nın batmasına peki yada aynı şekilde ABD neden Kodak'ın batmasına izin verdi? Fotoğrafçılık bir anda Japonların tekeline geçti?
-
wv benzeri markalar küçülür- batarsa şu an insanların ağzının suyunu akarak baktığı özellikle çinli markalar farklı mı olacak sanıyorsun.
pazarda yer edinip zayıf markalar aradan çekilince, şu an bahsettiğin ''jant değiştirerek makyajlı kasa'' politikasına geçecekler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fx_57,5 -- 20 Şubat 2025; 16:38:35 >
-
1.5milyonluk aracı 2.8 e satarsan öyle olur :D
-
bir araca 1.5milyon ve üstü para vericem ve 500km lik yolda 2-3 kez duracam 30dakikalık, %10-80 e şarj 20 dakka desen, kış şartlarıdna 500km lik yolda 2 kez belki 3 kez mola vericeksin 20 dakikalık :D
-
Elektrikte Çin'de Mercedes de satamıyor vw Çin'de çok fabrikaları var eskiden Çinlilerin yabancı Avrupa özellikle alman markalarına düşkünlüğü vardı .. kendi markalarını çok almıyorlardı.. bu arada vw Mercedes bmw nin en çok sattığı ülke en büyük pazarları normalde çin ..
Byd dünya çapında bile çok tutunca Çinlilerde artık kendi markalarına dönmeye başladı..
İd7 testini izledim malzeme kalitesi çok hoşuma gitmedi kayıtta bile içeri çok fazla yol gürültüsü geliyordu yani izalasyonu da pek iyi gelmedi bana ..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam onlara artıyorda çinlilere artmıyor mu? Yılda 2 milyar dolar kâr edeceklerine 200 milyon dolar kâr etsinler. Çinliler şimdilik öyle yapıyor. Ama gelecekte fiyatları arttırırlar. Telefon sektörü gibi yaparlar
Çin fiyatı 1 milyon. Bizde ki fiyatı 2.6 milyon. Ve 1 milyona Çin de satamıyorlar
Arge parası çıkmış
Çinlilerin kaybı fazla yok. Ama almanların çok. boşuna mı 200 yıllık 300 yıllık firmalar iflas ediyor. 2019 yılında rusya'dan doğal olarak saf gazın m3 ton olarak 169 dolara alırken bugün amerika'nın getirdiği kaya gazını 450$ dan alıyor almanlar. bu gaz ayrıca saf değil. içinde azot gazlar da oluyor. o yüzden ayrıştırılması lazım belirli sıcaklıkta. yani temizlemek için bile masraf yapması lazım almanların. böyle olunca ruslardan 169$ alınan saf gazın yerine amerik'anın 550$ dolara mal olan LNG gazını alıyorlar.
dediğim gibi gaz fiyatları %800 yani 8 kat boşuna artmadı. ne üretici memnun ne de tüketici. almanyayı çöp ettiler.
çin ise rus gazı için 2021 de başlattığı yeni boru hattını bitirdi. temiz doğal gazı almanya'nın 1/4 i fiyatına alıyor. rekabet edebilirler mi sence? benim ürettiğimin maliyeti 100 ise seninki 400. ben 150ye satsam yetiyor iken, senin ise 600 e satman gerekli ki benim gibi %50 kar yapabil. basit yani.
ama çoğu insan mesela almanya'da bunu düşünemiyor ve hala afd'yi suçlu buluyorlar.
bu solcuların aklı başka çalışıyor. evet ben cumhuriyetçiyim.
-
TR'deki fanları kurtaracak mı bakalım emisyon hilecisini.
-
Zuhahhaahhaha hani nerde vosvos holiganlari babasının malı gibi savunanlar nerde nerde tok kapı fetişleri skskskskskskk
Volkswagen ve Ford kadar kendini sabote eden, batmak için uğraşan iki firma daha yoktur.
Birisi komple binek araçlarını yok etti, diğeri farları değiştirip T harfiyle kelimeler türetip metres jipleri üretmeye odaklanmış.
-
Bu yazıda başarısızlığın nedeni şöyle açıklanmış ,kısaca vw yazılım işini becerememiş , haberin tamamı altta linkte
karar
Volkswagen'in amiral modeli sadece 9 adet sattı! O ülkede 3 bin 500 bayii var ama satışlarda dibi gördühttps://www.karar.com/ekonomi-haberleri/volkswagenin-amiral-modeli-sadece-9-adet-satti-o-ulkede-3-bin-500-1934824
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfa-x -- 20 Şubat 2025; 23:34:31 >
-
Tasarım olarak gelişemediler, pahalı sattılar, emisyon krizi yaşadılar, DSG sıkıntısı vardı. Passat Sedan'ın Türkiye gibi çok satılan yerlere gelmemesi. Daha birçok hata
8 kişi bizden yeni çine giden türkler’dir zaten.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Hep söylüyorum Avrupalı-japon-ve bazı Amerikalı şirketler batacak. Aralarda bi Tesla bide Koreli bazı şirketler ayakta kalacak.
Artık Volkswagenin sadece jant değişikliği onu kurtarmayacak. Ya adam akıllı özelikler verip fiyat performans araçları üretecek. Ya da batacak. Öbür dünyadan Hitler'i de getirseler batacaklar. |
8 kişi bizden yeni çine giden türkler’dir zaten.
|
Bu kadar büyük firmaların batmasına ilk önce o firmaların bağlı olduğu ülkeler izin vermez, ancak otomotiv sektöründe şu anda gelinen noktayı birçok otomotiv devinin öngöremediği de ortada. Avrupa'da Çin araçlarına karşı oldukça yüksek gümrük vergileri ile durum kontrol altına alınmaya çalışılsa da Çin modellerini durdurmaya yetmediği görülüyor. Mevcut AB markalarını kurtaracak tek şey Çin'li firmalarla ortaklıklar kurmak ki Stellantis bu konuda ilk adım atan firmalardan. Bu tür bir ortaklık Çin markalarına da yarar, bu sayede yüksek gümrük vergilerinden muaf olabilecekler. Ama ne olursa olsun ana müşteri kütlesi, artık yüksek donanımlı ve yeni teknolojilere sahip araçlara çok daha uygun fiyatlarla sahip olabileceği bir imkana kavuştu. Otomotiv devleri ya bu yeni piyasaya paşa paşa uyacaklar ya da Nokia'nın akıbetine uğramaktan kaçamayacaklar... |
wv benzeri markalar küçülür- batarsa şu an insanların ağzının suyunu akarak baktığı özellikle çinli markalar farklı mı olacak sanıyorsun.
pazarda yer edinip zayıf markalar aradan çekilince, şu an bahsettiğin ''jant değiştirerek makyajlı kasa'' politikasına geçecekler. |
1.5milyonluk aracı 2.8 e satarsan öyle olur :D
|
TR'deki fanları kurtaracak mı bakalım emisyon hilecisini.
|
Volkswagen ve Ford kadar kendini sabote eden, batmak için uğraşan iki firma daha yoktur. Birisi komple binek araçlarını yok etti, diğeri farları değiştirip T harfiyle kelimeler türetip metres jipleri üretmeye odaklanmış. |
Benzer içerikler
- instagram kişisel hesaba geçiş
- instagram görüldü kapatma
- instagram takip etmeyenler
- whatsapp profil resmi ekran görüntüsü almayı engelleme
- instagram yazı tipi değiştirme
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X