sen öyle san biz wolkvageni sağlamlığı kalitesi ve yaptığı kaliteli arabalarından dolayı seviyoruz toyotadanda diğer markalardanda muadillerine göre kaliteli araba yapıyor |
Volkswagen, Ocak ayında Çin’de sadece 9 adet elektrikli ID.7 sattı (2. sayfa)

-
-
Benim bahsettiğim başta Avrupa'da olmak üzere dünya pazarında bir ortaklık. Zira bugüne kadar iyi bir araba yapmak için içten yanmalı motor ve transmisyon teknolojisi gerekiyordu. Şimdi ise öncelikle yazılım ve batarya gerekiyor ve Tesla yazılımda, Çin de bataryada sınırları zorlarken Avrupa ve ABD markaları inanılmaz geride kaldı. Sadece onlar değil, hibrit teknolojisini geliştiren Toyota bile tam hibrit sistemin şarj edilebilir hibrit karşısında yakın gelecekte hiçbir şansının olmadığını gördü ve ilk iş olarak BYD ile anlaştı. Toyota birkaç seneye BYD'nin PHEV sistemini kullanan modeller sürecek piyasaya. Bahsettiğim ortaklık işte tam olarak bu.
-
Şu zamanda kim nederse havada kalır .. bende phev araç var ben bile diyorum elektrikli araç işi şu anda en dalgalı döneminde daha tam oturmadı..
Firmalar bile ne yapacağını bilmiyor herkes ikilemde ..
Bakmayın byd bile eğer gidişatı tam öngörse hala hev ve phev araç üretmezdi .. olaylara çok çok dar bir alandan bakan bir insan topluluğu var.
Elektrik araç emisyon olayı kimi bağlıyor ab yi yani Avrupa birliğine dahil olan ülkeleri.. bu yasa dünyanın geri kalanını bağlamıyor.. bizi bile bağlamıyor neticede ab üyesi değiliz .. Bütün ab ülkelerinin toplam nüfusu 450 milyon ...
Dünya nüfusu kaç 8.5 milyar....
Yani 8 milyar insan ab kuralları ve kapsamı dışında yaşıyor...yani onların o emisyon olaylarına falan tabii değiller..
Hala içten yanmalı araçların pazara hakim olduğu bir ton ülke var ve bu ülkelerin bazısı zengin ama çoğu orta yada dar gelirli ülkeler hala yollarında 70-80 model araçlar olan ülkeler var bazılarında doğru düzgün bırak 2020 modeli 2000 li yıllara dair araç bile yok yollarında..
Bu Ülkerde insanların geliri belli.bazısı ayda 20 dolar bazısı 50-60 dolar alıyor.. bu insanların elektrikli araç alması imkansıza yakın..
Birde durumu iyi olan içten yanmalıdan vazgeçmeyen ülkeler var Amerika gibi Rusya gibi zengin Ortadoğu ülkeleri gibi bazı zengin Kafkas ülkeleri gibi Kazakistan , Türkmenistan falan ..
Yani herşeye ab gözüyle bakan bir kitle var .. ama dünya komple ab ye tabii değil onların yasalarına kurallarına tabii değil .. zaten byd bunun en büyük kanıtı yıllardır nerdeyse tüm dünyayı domine eden avrupa markaları Asya'dan çıkan bir marka yüzünden bütün hesap kitapları alt üst oldu ..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Globalleşen dünyada avrupa araç firmaları daha çok geriye gidecekler.2000 euro ya işçi çalıştırırken diğeri 300 500 euro fiyata işçi çalıştırıyor. Buna karşı koymaları bir süre sonra imkansız olacak. Gerekli önlemleri almazlarsa yavaş yavaş batacaklar. Kaçınılmaz son maalesef, nasıl bir çok cep telefonu üretici piyasadan çekildiyse otomotivde de aynısı olacak.
-
Otomotiv de zaten büyük dönüşüm var .. şu anda otonom sisitemleri insanlara alıştırıyorlar adım adım.
Biz görürüz görmeyiz ama bana göre ilerde bir zaman belki 2040 belki dahada erken direksiyonlu araç bile kalmıycak bütün araçlar tam otonom olucak.. içlerinde sadece koltuk olucak .. ne direksiyon,, ne gaz pedalı, ne ön kokpit hiç bir şey olmıycak .. Tesla nın cybercab gibi tıpkı..
Nasıl şimdi emisyonu neden olarak gösteriyorlar o zamanda insan faktörünü araba kazalarında en yüksek nedenin insan hatalarından dolayı yapıldığını neden edip tam otonoma geçicekler bana göre bu benim şahsi fikrim şahsi ön görüm..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Vosvos toparların uğramadığı başlıklar 😀
Mercedes otobüs skandalları ve Volkswagen Dieselgate skandalı insanlığa Alman ticaret ahlakının içleracısı halini gösterdi.
Alman ticaret ahlakı = Yalan söyleme ama gerçekleri sakla
Alman üreticiler kim bilir daha ne gerçekleri saklıyor.
Çinli otomobillerin menzil konusunda ki başarısı taktire şayan. Malzeme kalitesi konusunda da doğru strateji izliyorlar.
Çinli arabaları gördükten sonra Avrupa arabaları çok itici geliyor. Dünya'da asfalt yolların mesafesi ve kalitesi git gide arttı ve artıyor. Otomobili oluşturan parçaların malzeme kalitesinin geçmiş yy de ki kadar dayanıklı olmasına gerek yok. Optimum dayanıklılık, optimum kalite yeterli. Çünkü, sürülen yollar artık daha kaliteli. Otomobiller daha az yıpranıyor. Çinli otomobil üreticilerinin fark ettiği asıl konu bu. 1900 lü yıllarda ki malzeme kalitesine gerçekten gerek var mı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Otomobilleri otomobil olduğu için seviyorsan, bu işin meraklısıysan her zaman yüksek kaliteye ihtiyaç var, çünkü keyif alırsın kaliteli otomobilden.
Otomobilleri sadece ulaşım aracı olarak, beyaz eşya gibi işini gören bir hızlı tüketim ürünü olarak görüyorsan dediğin doğru, iş görecek düzey yeterli.
-
"tAparlar" demek istediniz sanırım.🙂
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hitlerin kendisi zaten Almanya'yı batırıp öbür tarafa giden adamdır.Almanya'nın o durumdan bugünkü konumuna gelebilmesi zaten takdir-e şayan bir durumdur Ben Almanya'nın sadece bir vw yüzünden batacak bir ülke olduğuna inanmıyorum.Medya toplumları bazen öyle şeylere aptalca inandırıyor ki uyuşturucu etkisinde kalmış gibi inanıyoruz.Pandemi 100 yıl sürecek dediler.Depremden sonra hatay'da adam kalmadı dediler Geçen hafta hataya gittim hatay birkaç yıl önce gittigimden daha kalabalık ve canlıydı
Kodak hikayesi çok geniş bir hikaye bu arada mutlaka izlemeniz lazım belgeselini . Adamlar dünyada 1 numara olma şansını ellerin tersiyle 2 kez itiyor .
çinde meydanı bıraktılar bir kere daha da alamazlar.
-
17bin dolara byd han gibi modeller varken 27bin dolara neden id7 alsınlar ki? Normal.
Byd konuşuyoruz ama Geely, chery falan da geliyor arkadan. Daha bir sürü marka var.
Biliyorum hocam izlemiştim ben de. Adamlar zaten dijital kamerayı ilk icat eden herifler.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X