Şimdi Ara

CUSTOM ROM'U PC'DE TEST ETME (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
3.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ghostperson

Hocam sistem uygulamaları, kullandığım uygulamalar, sistem görselleri, açılış animasyonları, sms uygulaması, kamera uygulaması vs gibi çeşitli şeyleri değiştiriyorum. Ama bir apk yı açıp editleme yapmıyorum. Rom içindeki apk larda değişiklik yaptığım oluyor sadece silme veya ekleme gibi.

Settings apk konusunda yardımcı olabilirim hakkında bölümüne ekleme falan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Osmanli61

Hocam sistem uygulamaları, kullandığım uygulamalar, sistem görselleri, açılış animasyonları, sms uygulaması, kamera uygulaması vs gibi çeşitli şeyleri değiştiriyorum. Ama bir apk yı açıp editleme yapmıyorum. Rom içindeki apk larda değişiklik yaptığım oluyor sadece silme veya ekleme gibi.
    Eywallah hocam o kısımları yapabiliyorum sadece telefona kurmadan önce pc de görmek istiyordum ama şuan böyle bir uygulama yok gibi görünüyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Osmanli61 -- 28 Ekim 2014; 19:50:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ghostperson

Hocam romu denemekle sadece çalışıp çalışmadığını görmek farklı şeyler. Benim amacım romu her ayrıntısına kadar test etmek değil sadece yüklerken bir sorun oluyormu ve rom çalışıyormu bunu test etmekti. Buda imkansız bir şey değil sonuçta ama hala bununla ilgili bir emulatör olmaması çok ilginç. Bu kadar custom rom yapılırken emulatörü yapılmamış olabilirmi bilemiyorum.

Lütfen yardımcı olurmusun.. Elimde sbf uzantlı motorola atrix 2.3 romu var, bunun içinden zil seslerini almak istiyorum. Dolayısıyla windowsta dosyayı ayıklamak istiyorum nasıl yapabilirim, hangi programla dosyanın içini görebilirim... teşekkür..
  • .i. . kullanıcısına yanıt
    Hocam daha önce sbf dosyasıyla ilgli bir deneyimim hiç olmadı bu yüzden net bir bilgim yok. Google yazdığınız zaman bazı programlar öneriyor bunlardan denedinizmi hiç?
  • Osmanli61 kullanıcısına yanıt
    Kardeş aradığın gibi bir emulatör program var ama tüm rom dosyalarını yükleyip test edebilirsin programın en iyi yönü mtk işlemcili cihaz romlarını full destek vermesi mtk işlemci modelini belirleye biliyorsun , dpi , ekran inç , işlemci sayısı ,stk sayısı (sim kart yani) gps ,, 4G destegi yok belki güncellemeleri olursa gelir Rom dahili belelgi bu secenekler sadece mtk işlemcili cihaz romları için ,,ben samsung s3 rom denedim normal çalışıyor fakat donanım uyumlulugunu göstermiyor tanımıyor sanırım .Program çince kısmen ingilizce şimdi sana link aradım bulamadım ben progarmı kullanıyorum çin sitelerinde ara mtk rom emulatör diye bulacaksındır ..
  • Osmanli61 kullanıcısına yanıt
    Bazı arkadaşlar böyle bişe olmaz diye yazmış ,, Çinde hergün nerdeyse farklı model ve tablet ve telefon üretiliyor bunlara rom gökten inmiyor..adamlar oturup baştan rom yazmıyor benzer romları editliyorlar .. bunu telefon üzerinde yapmaya kalksalar zaten ömürleri telefon recovey yapmak ile geçer Türkiye'de general mobil discovery ,, ikizi olarak birçok ülkede satışı var ama hepsinin birbirinden azda olsa farklı donanımı araştırın göreceksiniz. Hepside açık konuşmak gerekirse biraz konun dışında olacak ama çin çöplügü..
    Rom yazılım ile ilgilenen arkadaşlara kolay gelsin zevkli ama zor iş ... Ugrasan arkadaslara bir tavsiye rom update zip olarak CWM ile yükleme yapın farklı programlar ile flaslamak 3G cihazlarda IMEI hatası verebilir ..Flaslama EFS dosyasını cihaza yazmıyor bu neden ile ana kart üztündeki IMEI okuyan dosyalar yüklenmiyor ..Elinizde orjinal rom yoksa bunu denemeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evreniy2141 -- 15 Nisan 2015; 22:04:58 >

• evreniy2141 E kullanıcısına yanıt
    Açıklamalar ve tavsiyeler için teşekkürler üstad. Dediğiniz programı bir araştıracağım. Şimdilik rom editlemeyi bıraktım ama bir süre sonra ihtiyacım olacak tekrar :)
    saygılar..
  • aadam açık ve net bir soru sormuş, test edebileceğimiz demiş, kullanabileceğimiz dememiş, saçma saçma cevaplar gelmiş. boş yere oksijen tüketimi çok bu ülkede.
  • merhaba bende next pandora uydu alıcı var mevcut androıd surumu hıcbır ıse yaramıyor ben buna baska bır androıd uydu alıcısının androd 4.2.2 custom rom yapmak ıstıyorum nerden baslamalıyım nasıl yapabılırım tesekkurler
  • Deneyebilirsin ancak sisteme uygun bir emulator çekirdeği kullanman gerekiyor. Bu da telefonda yine farklı bir sonuçla karşılaşma riski var demek oluyor. O yüzden modifiye yaparken sistemin ana bileşenlerine dokunmaman gerekiyor. Gereksiz uygulamaları çıkararak başla işe. Hata alsan bile düzeltebileceğin bir hatadır bu.

Ama daha fazla modifiye yapmak istersen ki sistem dosyalarını editlemen veya çekirdek güncellemesi yapman gerekiyor ki bu edit cihazını brick yapabilir.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.