Şimdi Ara

CUSTOM ROM'U PC'DE TEST ETME

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
3.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar editlediğimiz custom romları telefona yüklemeden pc ortamında test edebilirmiyiz? Bunun için bir program varmıdır? Custom rom yapan arkadaşların kullandığı bir program vardır belki. İnternetten araştırdığımda bir emulatör buldum ancak onda custom romları değil kendi üzerine entegre edilmiş bi kaç romu test edebiliyorsunuz.
    Benim yapmak istediğim telefona yükleme yaptığımız zip dosyasını aynı telefona yüklüyormuş gibi pc de bir programa yüklemek ve aynı telefondaki gibi çalıştırmak.
    Konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. Teşekkürler.

• Malesef öyle birşey mümkün değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Android emülatör var ama donanımlar farklı olacağı için olmaz sanırım
  • Bu soyleyecegim sadece bir tahmin androidde linux tabanli oldugundan pc ye de linux kurulabiliyor bence bir ihtimal yapilabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: Badem Bıyık

Android emülatör var ama donanımlar farklı olacağı için olmaz sanırım

android emulatörde olmuyor hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemaloztin

Bu soyleyecegim sadece bir tahmin androidde linux tabanli oldugundan pc ye de linux kurulabiliyor bence bir ihtimal yapilabilir

Benim düşüncem linux tabanlı olmasından ziyade bunu çalıştırabilecek bir uygulamanın olması lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -forumber-

Malesef öyle birşey mümkün değil

mümkün değilmi? sanırım şuan öyle birşey yok anlamında dedin. lakin mümkün olmayacak birşey değil :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Olsada isine yaramaz. Tamamen ayni 2 telefonda bile custom romlar farkli sonuc veriyor pc de bambaska bir donanimda hicbir fikir alamazsin gorselligini gormek disinda. Performans pil kullanimi stabiliteyi gorebilmek icin yine telefonda denemek sart.

• quote:

Orijinalden alıntı: ghostperson

quote:

Orijinalden alıntı: kemaloztin

Bu soyleyecegim sadece bir tahmin androidde linux tabanli oldugundan pc ye de linux kurulabiliyor bence bir ihtimal yapilabilir

Benim düşüncem linux tabanlı olmasından ziyade bunu çalıştırabilecek bir uygulamanın olması lazım.

Evet bencede yapilabilir

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: -forumber-

Malesef öyle birşey mümkün değil

mümkün değilmi? sanırım şuan öyle birşey yok anlamında dedin. lakin mümkün olmayacak birşey değil :)

Mantık olarak mümkün değil. Eğer linux kernel tabanlı bir işletim sistemi olmasaydı mümkün olabilirdi.

Android bir cihaza işletim sistemini yazarken en önemli şey kerneldir. Cihazın bütün donanımsal bileşenlerini yönetir. Bide AMSS denilen (Modem olarakta adlandırılabilir) Android cihazlara özgü RIL ( Şebeke ) ve GPS var. Bu sistem üreticiler tarafından yazılıp derlendiği için kaynak kodları kapalıdır ve her telefon modeline özel olarak hazırlanır.

Kernel haricinde ROM dosyasındaki sürücüler cihazdaki donanıma özgüdür.

Şu konuda var tabi, PC ler x86 tabanlıdır, Android cihazların çoğu ise ARM.

• Arkadaşlar benim maksadım pc de custom rom u çalıştırıp pil performans vs ölçmek değil zaten bunu denemeyi bırakın söylemek bile saçmalığın daniskası olur. Olayı bu boyutlara taşımayalım.
    Pc üzerinde şebeke falanda arayacak değilim. Burdaki mantık çok basit oda Custom romu sadece pc ye kurmak işte bu kadar. Kendi editlediğim bazı custom romlar var ve yüklerken hata verip vermediğini yada romda editlediğim özelliklerin çalışıp çalışmadığını görmek istiyorum sadece okadar. Bunun için ne donanımsal farklılıkların hiçbir önemi olmadığını düşünüyorum. şayet android emulatör gibi bir program var ve android işletim sistemini test amaçlı çalıştırabiliyor. Benimde buna benzer bir emulatöre ihtiyacım var. Sadece editlediğim romu telefona yüklüyormuş gibi yüklesin yeterli benim için. Belki android emulatör programı bir şekilde bu işi yapabilir bile ancak bunun için yazılım bilgisi iyi olan birilerine ihtiyaç var.

• Konuyu hortlatıyorum benimde böyle birşeye ihtayıcım var sonuçta o kadar custom rom yapan adam var bunları nerde test ediyor en azından sistem açılıyormu görsel olarak nasıl gözüküyor vs sonra telefon testinde başka hatalar çıkıyordur fakat ilk izlenim nasıl yapılıyor yokmu zip emule edecek bişi.
  • Motorola sbf uzantılı romu windowsta hangi program ile ayıklarım. yardımmm
  • Rom editleyen arkadaşlar varsa konuya katılabilirse faydalı olacaktır.
  • Xda'daki rom geliştiriciler bile bazen şöyle diyor; bakın ben bu telefon için rom yaptım ama bende bu telefon yok deneyemiyorum, hataları söyleyin de düzeltmeye çalışayım.

Yani pc'de denemek mümkün gözükmüyor. forumber'in bilimsel açıklamaları bile fayda etmediği için ekleme yapmayacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exfat -- 28 Ekim 2014; 0:12:21 >
  • Exfat E kullanıcısına yanıt
    Hocam romu denemekle sadece çalışıp çalışmadığını görmek farklı şeyler. Benim amacım romu her ayrıntısına kadar test etmek değil sadece yüklerken bir sorun oluyormu ve rom çalışıyormu bunu test etmekti. Buda imkansız bir şey değil sonuçta ama hala bununla ilgili bir emulatör olmaması çok ilginç. Bu kadar custom rom yapılırken emulatörü yapılmamış olabilirmi bilemiyorum.
  • Şuanda böyle birsey yok cihazda denemelisiniz :) zaten apk editliyosundur sen onuda direk sisteme at ugrasma

• Kuchiki kullanıcısına yanıt
    Apk değil hocam rom editliyordum. Romdaki özellikleri değiştiriyordum. Farklı yönlerini beğendiğim romları birleştiriyordum :)
  • quote:

Apk değil hocam rom editliyordum. Romdaki özellikleri değiştiriyordum. Farklı yönlerini beğendiğim romları birleştiriyordum :)

Systemui framework setting apklarını yapmıyomusun ne ekliyorsunki :)

• Kuchiki kullanıcısına yanıt
    Hocam sistem uygulamaları, kullandığım uygulamalar, sistem görselleri, açılış animasyonları, sms uygulaması, kamera uygulaması vs gibi çeşitli şeyleri değiştiriyorum. Ama bir apk yı açıp editleme yapmıyorum. Rom içindeki apk larda değişiklik yaptığım oluyor sadece silme veya ekleme gibi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.