Şimdi Ara

Custom sıvò soğutma hakkında- Bakarmısınız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar iyi günler, ben yaza bir PC toplayacağım. Daha önceden de böyle bir konu açıp cevap alamamıştım. Benim soğutma için verebileceğim 500 tl var ve bu paraya custom sıvı soğutma yapmak istiyorum. Sizce bu bütçeyle alacağım hazır sıvı soğutma mı yoksa custom sıvı soğutma mı daha performanslı olur ? Bana custom sıvı soğutma parçaları önerir misiniz ? Yurtdışından da olabilir yanlız %20 gümrük vergisini dahil edip ona göre tavsiye verin. Birde bu sogutmanın çekeceği watt'ı söyleyebilir misiniz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kardeş hobi olarak uğraşmak istersen zevkine karışmam çünkü riskli ve uğraştırıcı şunu demek istiyorum ben oyun mu oynayacağım soğutma overclock la mı uğraşacağım inanı sonradan şunu dersin keşke hazır soğutma sistemi alsaydımda bu pompa hortum meselesi ile uğraşmasaydım
    Al bi tane corsair veya başka marka hazır sıvı soğutma hiç başın ağırtmadan yıllarca kullan kasayada hafif bir led ışık koy paşa paşa kullan diye öneririm
    Son kararına saygı duyarım güzel kardeşim

• 500Tl pek kurtarmaz gibi gorunuyor.Radyator hortum sivilar rakorlar cpu gpu blok pompa rezarvuar fan.N11 uzerinden bir satici vardi gecen sene alis verisimiz oldu.Cok ilgiliydi sorunsuz bir sekilde yaptık.Ekran karti icin 600Tl harcadik gpu blogu haric.Gpu blogu fabrika cikisli degliyordu.970poseidon

• quote:

Orijinalden alıntı: enemywalker

500Tl pek kurtarmaz gibi gorunuyor.Radyator hortum sivilar rakorlar cpu gpu blok pompa rezarvuar fan.N11 uzerinden bir satici vardi gecen sene alis verisimiz oldu.Cok ilgiliydi sorunsuz bir sekilde yaptık.Ekran karti icin 600Tl harcadik gpu blogu haric.Gpu blogu fabrika cikisli degliyordu.970poseidon

Ben sadece işlemci için soğutma istiyorum. Fakat sonradan gpu ekleyebilir miyim ? 500 tl'ye hiç mi olmaz ?

• Up.

• GamerYigit17 kullanıcısına yanıt
    Rvrt sinradan eklenir.
    http://m.n11.com/arama?s=conn buradan bakabilirsiniz urunlere reklam yapmaiyorum.

• Güncelll

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sun.off

Kardeş hobi olarak uğraşmak istersen zevkine karışmam çünkü riskli ve uğraştırıcı şunu demek istiyorum ben oyun mu oynayacağım soğutma overclock la mı uğraşacağım inanı sonradan şunu dersin keşke hazır soğutma sistemi alsaydımda bu pompa hortum meselesi ile uğraşmasaydım
    Al bi tane corsair veya başka marka hazır sıvı soğutma hiç başın ağırtmadan yıllarca kullan kasayada hafif bir led ışık koy paşa paşa kullan diye öneririm
    Son kararına saygı duyarım güzel kardeşim

Gerçekten çok zor mu ? Birde benim için önemli olan performanstır. 500 tl'ye alacağım hazır soğutma mı yoksa custom sıvı soğutma mı daha iyi bir soğutma performansı verir bana ?

• quote:

Rvrt sinradan eklenir.
    http://m.n11.com/arama?s=conn buradan bakabilirsiniz urunlere reklam yapmaiyorum.

Dostum ben bu parçalardan hiç anlamıyorum o yüzden konu açtım. Sana zahmet bana bir liste yapar mısın ? Söylediğim gibi şimdilik sadece işlemci için yapacağım soğutmayı ama sonradan gpu soğutmayı da eklemek istiyorum. Böyle birşey yapabilir miyiz ?

• 6 rakor
    1 rezarvuar
    1 240mm radyator ileride gpu için.
    1 pompa
    3 metre hortum
    1 sogutma sıvısı
    2 litre saf su benzinlikte bulunur
    1 cpu blogu
    2 fan
  • quote:

6 rakor
    1 rezarvuar
    1 240mm radyator ileride gpu için.
    1 pompa
    3 metre hortum
    1 sogutma sıvısı
    2 litre saf su benzinlikte bulunur
    1 cpu blogu
    2 fan

Çok teşekkür ederim. Pompayı, fanları ve rezervuarı model söylerseniz çok faydalı olur. Birde saf su ne için ? Çeşme suyu olmuyor mu ?

• soğutmaya harcıyacağın extra 500 tl yi işlemciye ekle, güzel bir intel işlemci al bence

• quote:

Orijinalden alıntı: dynaturk

soğutmaya harcıyacağın extra 500 tl yi işlemciye ekle, güzel bir intel işlemci al bence

Dostum istediğin kadar iyi işlemci al soğutma olmadan olmaz, zaten i7 6700k alacağım daha iyi bir işlemci almak zor.

• 500 lira büyük ihtimal yetmez.Onun için aio cooler almak daha iyi.Yani corsair gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: H.E.B Sup

500 lira büyük ihtimal yetmez.Onun için aio cooler almak daha iyi.Yani corsair gibi

Maksimum kaç tl'ye iyi bir custom sıvı soğutma alabilirim ?

• quote:

Orijinalden alıntı: GamerYigit17

quote:

Orijinalden alıntı: H.E.B Sup

500 lira büyük ihtimal yetmez.Onun için aio cooler almak daha iyi.Yani corsair gibi

Maksimum kaç tl'ye iyi bir custom sıvı soğutma alabilirim ?

Rakorlar 10 ar liradan 60 lira
    Rezarvuar 83 lira
    Pompa 143 lira
    Radyatör 130 lira
    Borular ve sıvı 15 lira
    Cpu block 170 lira

Bu rakamlar giriş seviyesi için. Gpu da soğutmaya girerse gpu block olcak radyatör büyeyecek ve pompa güçlenecek.

Ekran kartı girerse ekran kartına has full cover gpu block,360lık radyatör,1200l/h pompa.

Yukarda ki sistem sadece işlemci soğutur.Fakat aynı fiyata h110i gt alınabilir.O da bunla aynı işi yapar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.E.B Sup -- 24 Mart 2016; 10:19:24 >

• H.E.B Sup kullanıcısına yanıt
    Biraz fazlaymış. 500-600 hiç mi kurtarmaz.

• Merhaba bende sırf hobi olsun diye girdim bu işe aliexpress te uygun fiyatlı parçalar bulabilirsin aslında ben işlemci bloğu ve pompayı oradan aldım. Amd bloklar intel kadar çok yok o yüzden biraz ugraştım acaba hangisi olur diye rakorlar cpu blok ve pompa buraya göre çok ucuz sadece radyatör hortum ve fanları burdan alacagım onların fiyatları aynı birazda kalitesiz geldi.
    Hem görsellik için hemde sistemin çalışıp şalışmadığnı görmek için flow meter ekleyebilirsin ben sipariş verdim ama daha gelmedi kargonun gelmesi biraz uzun sürüyor sabırlı olmanız lazım.
    Birde gümrükte sıkıntı yaşamamak için parça parça sipariş verdim postacı kapıya kadar getiriyor zaten.
    Pompa 20 usd kasa mini itx olduğu için hem pompa hemde rezervuarlı olanı aldım yoksa sığmıyor
    İşlemci blogu 23 usd
    Rakor tanesi 4.5 usd
    Flow meter 16 usd

Bu mesaja eklenen görseller:

Custom sıvò soğutma hakkında- Bakarmısınız Custom sıvò soğutma hakkında- Bakarmısınız Custom sıvò soğutma hakkında- Bakarmısınız Custom sıvò soğutma hakkında- Bakarmısınız

• quote:

Orijinalden alıntı: iscala

Merhaba bende sırf hobi olsun diye girdim bu işe aliexpress te uygun fiyatlı parçalar bulabilirsin aslında ben işlemci bloğu ve pompayı oradan aldım. Amd bloklar intel kadar çok yok o yüzden biraz ugraştım acaba hangisi olur diye rakorlar cpu blok ve pompa buraya göre çok ucuz sadece radyatör hortum ve fanları burdan alacagım onların fiyatları aynı birazda kalitesiz geldi.
    Hem görsellik için hemde sistemin çalışıp şalışmadığnı görmek için flow meter ekleyebilirsin ben sipariş verdim ama daha gelmedi kargonun gelmesi biraz uzun sürüyor sabırlı olmanız lazım.
    Birde gümrükte sıkıntı yaşamamak için parça parça sipariş verdim postacı kapıya kadar getiriyor zaten.
    Pompa 20 usd kasa mini itx olduğu için hem pompa hemde rezervuarlı olanı aldım yoksa sığmıyor
    İşlemci blogu 23 usd
    Rakor tanesi 4.5 usd
    Flow meter 16 usd

Bu mesaja eklenen görseller:

Custom sıvò soğutma hakkında- Bakarmısınız Custom sıvò soğutma hakkında- Bakarmısınız Custom sıvò soğutma hakkında- Bakarmısınız Custom sıvò soğutma hakkında- Bakarmısınız

Hocam aliexpress'e baktım da bulamadım. Link atabilir misiniz ?

• Up

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.