Custom Sıvı Soğutma Kullananlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (405. sayfa)
-
-
EKWB'den soğutma sıvısını yine alıyoruz bi şekilde 30 euro altı olacak şekilde ama DHL saolsun 30 eurluk ürüne 55 euro kargo ücreti alıyor. 30 euroluk ürün alıcaz diye 3200 lira para çıkıyor cebimizden, ama herşeye rağmen şöyle avantajı var, bizde satılan o sıvı tanesi 2250 iken EKWB'den 3 tane almış oluyoruz o paraya, yani hala bazı şeyler ne yaparlarsa yapsınlar ne vergi kısıtlama vs. gelirse gelsin kârlı çıkarıyor yurt dışından almak.
Kötü olan şu oldu RTX 5090 ekran kartı geldiğinde blokta aşağı yukarı 250-300 euro civarı olur, nasıl alıcaz nasıl halledicez hiçbir fikrim yok. Bir ihtimal kalıyor 2 katı fiyatını göz önüne alıp amerika sepetim tarzı sitelerden almak olacak gibi duruyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ekran kartı bloğu fiyat sorununu ben de düşünmüyor değilim...
-
Ülkemiz maalesef artık temel ihtiyaçların bile lüks görüldüğü bir hale geldi. O sebeple custom sıvı soğutma çok uçuk bir yerde kalıyor.
Şu an 2-3 rakor alsanız mevcut limite dayanıyorsunuz. Diyecek pek birşey yok, durum vahim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Malesef çok zor dönemlerden geçiyoruz. Kargosunu vergisini ödemeyi göze alsak dahi bazı ürünleri almamız engelleniyor. Yetmiyor gibi bir de haksız olarak gümrükte el konuyor. Hatırlıyorum da çok değil on sene önce paypal ile dünyanın istediğimiz yerinden yasal olarak istediğimiz ürünü sorunsuz alabiliyorduk... Bundan sonra da daha iyiye gideceğini zannetmiyorum.
-
Katılıyorum size ben de daha iyiye gideceğini hiç düşünmüyorum üstüne mevcut kötü şartlarda kalması bile mümkün görünmüyor.
Dediğiniz gibi çok değil 5 yıl önce istediğimiz ürünü 1500 Euro gibi bedelleri geçmedikçe getirebilirken, daha öncesinde bu rakamlar daha da esnek iken şimdi 30 euro gibi rakamlarla uğraşmak durumunda kalıyoruz.
Hiç unutmam zamanında Aliexpress den Phanteks distro plate getirtmiştim, gümrükte parmaklamadıkları yeri açmadıkları poşeti kalmamıştı. Ona anlam veremeyen memurlar elbette el koyma da yapacaktır hiç şaşırmam.
Biraz hobisi ilgi alanı olan vatandaşlar için ülkemiz gün geçtikçe daha yaşaması zor hale geliyor.
Selamlar,
Arkadaşlar bende ilk defa custom sıvı soğutma sistem topluyorum. EKWB'den almanya'daki akrabama GPU water block sipariş verdim. O bana getirecekti. Fakat 1 ay oldu EKWB ödemeyi aldı şerefsizler ürün stokta olmasına rağmen hal göndermediler. Türkiye'de çok aradım bulamadım.
ROG Strix GeForce RTX™ 4080 SUPER 16GB GDDR6X OC Edition için GPU Water block arıyorum. Bu üründen elinde olan satan varsa bana yazabilir mi?
www.ekwb.comJust a moment...https://www.ekwb.com/shop/ek-quantum-vector2-evo-strix-tuf-rtx-4080-d-rgb-nickel-plexi-8294Şuana kadar topladığım sistem:
Anakart: Asus ROG STRIX X670E-F GAMING WIFI
İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D 4.20GHz 8 Çekirdek 96MB Önbellek Soket AM5 İşlemci
Ekran kartı: Asus ROG Strix GeForce RTX™ 4080 SUPER 16GB GDDR6X OC Edition
Ram: Kingston 32GB(2x16) Beast RGB EXPO 6400mhz CL32 DDR5 Ram (KF564C32BBEAK2-32TR)
SSD: Samsung 990 PRO PCIe 4.0 M.2, 2 TB SSD, 7.450 MB/sn Okuma, 6.900 MB/sn Yazma , MZ-V9P2T0BW
PSU: FSP Hydro PTM PRO ATX3.0 GEN-5 (PCIe5.0) 1200W 80+ Platinum 120mm Fan Modüler Power Supply
Kasa: Lian Li O11 Dynamic Evo XL Siyah RGB Tempered Glass USB 3.0 E-ATX Full Tower Kasa
Soğutma sistemi parçaların sadece bu naaalet gpu water block hariç tamamı bir arkadaşım sağolsun onda var. Tek eksiğim bu parça arkadaşlar bir el altın da bulalım şu parçayı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Myavuz53 -- 9 Aralık 2024; 14:43:5 >
-
Arkadaş geçende amazondan kargo dahil 169 dolarlık bir şeyi; o fırsatçılar tarafından 550 dolara kapısına getirtti. Akıl işi değil...
Eskiden bende sıvıları ve gpu bloğunu(5-6 sene önce) EKWB'den alıyordum fakat o zaman bile gereksiz bir dünya DHL'e bayılıyordum. Aliexpress'ten de blok aldığım oldu 1080Ti Lightning ekran kartıma fakat artık neredeyse blok paraları orta ölçekli ikinci el ekran kartı parasına geliyor, ölü yatırım. Sıvıya'da artık para vermiyorum, antifriz+saf su kullanıyorum.
-
Şuan CPU ve SSD Block'lar rekorlar, pompa ve rezarvaur + işçilik yaklaşık 90 bin tl tuttu. Tabi burada kullandığım pompa ve rezarvuar benim kasaya uygun olanı seçtiğimden dolayı biraz fiyat pahalı oldu. Yoksa daha uyguna yapabilrdim. Uygun dediğim yine bir yaklaşık 60 bin tutuyor. Bu iş Türkiye'de bitti.
https://www.ekwb.com/shop/ek-quantum-reflection2-pc-o11d-xl-d5-pwm-d-rgb-plexi
-
Tüm bunlar için 9 bin TL bile fazla, 90 bin TL'yi düşünmek bile istemiyorum. RTX 4090 parası ödemişsin; yazık günah vallahi, neyse güle güle kullan.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FIREWALL -- 16 Aralık 2024; 2:23:54 > -
Sıvı soğutmanın maliyetli olduğu bir gerçek ama sunduğu özelleştirme ile kapasite artışı ve bunun getirdiği performans ile rakipsiz hale geliyor. Ama burada en önemli unsur maliyet, yani fayda/zarar endeksi. Bir dönem bu işe çok çok para harcamış sırf zevk için görsel için defalarca sistem dağıtıp baştan yeni parçalarla toplamış biri olarak o günkü maliyetlerime bile gerçekten değmeyeceğini söyleyebilirim. Ki sizin bahsettiğiniz rakamlar arkadaşın da dediği gibi 4090 parası.
İşin daha absürd yanı da bu durumda bile blok vs satacağınız zaman gelen çok komik teklifler olacak. Artık ülkeye siparişle getirmenin mümkün olmadığı, hadi bir tanıdık ya da kendisi getirebilecek olsa dahi vergisiz 100-150 euroluk ürünlere 50-60 euro teklif edenlerle dolu ortalık. Bir geri dönüştürülebilirliği de maalesef bir donanım parçası gibi olmayan ürünler.
Umarım sizi çok memnun eder ve yaptığınız masrafa değer. Kurulumdan sonra görsel paylaşırsanız bakar beğeniriz. Güzel günlerde kullanın.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Öncelikle maliyet konusunda %100 haklısınız. 15 sene sonra ilk defa bir gaza gelip oyun pc topluyorum. O yüzden uzun ömürlü kullanabileceğim bir şey olsun istedim. Yani bir parça bozulmadığı sürece bir şey değiştirmeyi yada satmayı düşünmüyorum.
Yurt dışından ürün getirme işi malasef artık tamamen bitti. Kendim sipariş verdiğim zaman, örnek söyleyeyim EK'nın GPU Water block için yaklaşık 250 euro olan ürüne toplamda yaklaşık 290 euro veriyorum kargo dahil, bu sadece bizim gümrük kapsına gelene kadarki vergi. Tandık bir gümrük müşaviri ile konuştuğum zaman işlem ücreti de yaklaşık 15 bin TL tutuyor. Bu kendim sipariş verdiğim zamanki durum. He bu arada EKWB'de patladı. Ne ürün gönderebiliyorlar nede başka bir şey, hiçbir şekilde cevap vermiyorlar.
Bir diğer durum herhangi bir Avrupa ülkesinde olan bir tanıdığa sipariş verdirdiğim de yoğun metal olduğu için xray'den geçemiyor ve orada kalıyor. Denendi ve görüldü :) Ancak biri arabayla gelirse oradan o şekilde belki sokabilirsiniz. Bunun da deneyeceğim bir dahaki sefere. :)
Custom sıvı soğutma ürünleri aslında ülkemizde talep çok, ürün yok. Bu da doğal olarak fiyatlar yüksek oluyor. Bu konuya hiç girmek istemiyorum. Fakat şunu da söylemek istiyorum. Ben kasaya 90 bin tl custom sıvı soğutma sistemi kurmak için para veriyorum ama kasayı, bilgisayar parçaları kurulması için teslim etmeye gittiğimde yaklaşık 500, 600 bin liralık custom sıvı soğutma olan pc gördüm. En ufak bir şakam yok bu konuda. :)
Konunun özeti bu işin sonu yok ne kadar ekmek o kadar köfte. :) kasa ay sonuna tamamlanmış olur görselleri yüklerim.
-
Ek Quantum reflection rezavuar'ı nasıl aldın. Merak ettim yani ne zaman sipariş verdin ne kadar zamanda geldi. Pompası da içinde miydi? Bir de ne kadar tuttu? :)
-
Gümrük ve geçiş konusundaki güzel detayları paylaştığınız için teşekkür ederim öncelikle.
Ben size eleştiri olarak yöneltmedim yorumumu zaten, sadece geldiği bu hal gerçekten üzücü onu anlatmaya çalıştım.
1 milyon liralık custom sistem de toparlarım ben hocam şahsen, mesele bunu bu parayı kazandırmayacak bir server vs değilse hiçbir manası olmaması. Yoksa altın kaplama rakor boru yapan adamlar da vardı bir ara, yapılmaz demiyorum, ne olursa olsun hakkı o paralar değil kastım o.
Tekrardan katkınız için teşekkürler, güzel günlerde serinlikle kullanmanız dileğiyle.
Eleştiri olarak algılamadım. Kesinlikle bu işin bu hale gelmesi çok üzücü ve bu paralar gerçekten çok fazla değmez yani. Bende bu işe girerken bu kadar pahalı düşünmemiştim.
Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X