Şimdi Ara

Cut Off nedir ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
2
Favori
17.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: soldier_of_fortune

emin misin?
    quote:

Orijinalden alıntı: emre.s43

arkadaşlar bu cut off şahinde bile var. öyle yeni bi teknoloji değil. geçen sanayide arkadaşın yanında takılırken bi şahin geldi. adamın araba tekliyomuş. baktılar usta cut off arızalı dedi. değiştirdiler.

ben eminim hocam. sende emin olmak istiyorsan google dan bi araştırma yapabilirsin
  • yahu ne google'ı ? karbütratörlü şahin de cut of yoktur... tabii enjeksiyonlular hariç...
    şahin'de bile var deyince piyasada bir sürü karbüratörlü şahin var...
  • quote:

Orijinalden alıntı: soldier_of_fortune

yahu ne google'ı ? karbütratörlü şahin de cut of yoktur... tabii enjeksiyonlular hariç...
    şahin'de bile var deyince piyasada bir sürü karbüratörlü şahin var...

arkadaşım kesin kaynak olsun diye google dedim. art niyetim yoktu.... 94 yılından itibaren üretilen tofaşlarda cut off var. 94 yılında tempra karbüratörü + elektronik ateşleme + cut off normal eski karbüratörlü motorlara eklendi. hatta bu motorlar sanayide p.ç motor olarakta bilinir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ruge

peki bu sistem devreye girdiği zaman mesela klima açıksa yine de tüketim "0" mı olur?

evet yakıt tüketimi gene olur.cut-off un mantığı kinetik enerjisi olan aracın sahip olduğu potansiyelden yararlanmak.yaklaşık 1500 devere kadar araç viteste iken gaza basılmadığı taktirde enjektörler açılmaz.
    1500devirin altında ise gaza basılmasa bile mecburen yakıt yollamaya başlar amaç klima,far,fren,dreksyon gibi düzeneklerin bunların bazıları hayati önem taşır ihtiyacı olan enerjiyi sağlayabilmek.1500devrin üstünde zaten arabanın kendi potansiyelini kullandığı için motor çevrimi ve hayati önem taşıyan düzeneklerin devamı için yakıt tüketmeye gerek yoktur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enginu

bir soru da benden..
    diyelim ki 50km lik bir yokuş var
    yokuşun üzerinde aracımızın deposu bomboş.. damla bile yok.
    ve biz 10 ya da 20cl benzin koyuyoruz. yarım şurup şişesi kadar bile yok.
    arabayı çalıştıracak kadar..
    ve inmeye başlıyoruz ayağımızı gazdan kesiyoruz.

bu cutoff mantığına göre yakıt tüketimi sıfır ise, 50km sonra yokuşun dibinde yine çalışıyor durumda olacak arabamız?
    bu mudur yani..

yakıt tüketimi sıfırdır (baya sıfır.. ) düşüncesini pek kabul etmek mantıken ters geliyor da......

enerji korunumu ilkesini hatırlayalım.arabaya gaz koyup yani enerji yükleyip yokuş çıkarabiliyoruz dimi.demekki hiç yakıtı olmayan arabayı da, enerji vererek çıkardığımız tepenin üstünden çalışarak indirebiliriz.hem de klima,farlar, ses sistemi, varsa dvd sistemi açıken.yaptığımız şey kinetiği potansiyele potansiyeli tekrardan kinetik enerjisine çevirmek.mümkündür.

• yokuş aşağı değilayak gazdan çekildiğinde ve araç 1500 devirden fazla çeviriyorsa yakıt tüketmez.
    vezirin verdiği linke bakın aslında daha önce araştırma yapmadan konu açmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: catalyst

quote:

Orjinalden alıntı: drahte 1905

Bosh boyle bir sistemde geliştirdi, yani trafikte durunca istop eden gaza basınca marş alıp devam eden

BMW 1 dede kullanıcaklardı ne oldu bilmiyorum ama

Evet bu güzel sistem hiç görmedim ama piyasada olması lazım duyuyordum bazı arabalarda var/olacak diye.

Bu arada cut-off için yani ecu'nun yakıtı kesmesi için ecu'nun öyle süper kompleks sistemlere ihtiyacı yok, yani araba bayır aşağı mı gidiyor hangi viteste falan farketmez. Eğer gaza basmıyorsan ve motor 1500 devrin üzerindeyse motora benzin gönderme bu kadar basit.

bahsettiğiniz sistem bir tek direct injection araçlar için geçerli.ben piyasada böyle araçlar var diye biliyorum.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.