Cvt mis gibide alınır binilir bir şanzıman bizim insanımızın şanzımandan beklentisi "basınca yürüsün" olduğu için kimsenin konudan haberi yok. Sakin kullanımda standart bir aile için daha iyisi üretilemedi henüz. Ben 3 yıl jazz kullandım cvt şanzımanlı gram şikayetim olmadı ne yürümesinden ne teknik anlamda bebek gibide gezdim. Honda ve Toyota harici cvt şanzımana pek garanti vermem ben ama performans beklentiniz yoksa cvt den konforlu şanzıman dünya üzerinde henüz yok |
Cvt şanzıman? (2. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: TheCaliph_Cift kavrama daglarda patladi diye cok emin cumle kurdun. Ben de senin aracina oldu sandim. Sikayetvar a marka yazarsan her markada hata bulabilirsin. Civic gocuk yaz bakalim nelee cikacak :)
Alıntıları GösterYalnız burada şöyle minik bir ayrıntı var hata hatadır eyvallah ama bir arabanın göçüğü ile binlerce km yapabilirken bir aracın şanzıman arızası ile yol kenarında beklemek birbiriyle karşılaştırılmayacak şeyler. Şikayet varda şikayetsiz bir şey yok zaten ama iki araç arasında kalsanız ve seçeneğiniz olmasa kimse şanzıman sıkıntılı aracı seçmez sanırım :)
-
quote:
Orijinalden alıntı: HondatugraLYalnız burada şöyle minik bir ayrıntı var hata hatadır eyvallah ama bir arabanın göçüğü ile binlerce km yapabilirken bir aracın şanzıman arızası ile yol kenarında beklemek birbiriyle karşılaştırılmayacak şeyler. Şikayet varda şikayetsiz bir şey yok zaten ama iki araç arasında kalsanız ve seçeneğiniz olmasa kimse şanzıman sıkıntılı aracı seçmez sanırım :)
Alıntıları GösterUlkemizdeki satislara bakacak olursak insanlar seciyor :) nedenine ben de anlam veremiyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: TheCaliph_Ulkemizdeki satislara bakacak olursak insanlar seciyor :) nedenine ben de anlam veremiyorum
Alıntıları GösterŞimdi işi siyasete çevirmek istememde 18 yıldır oy alan partiyi düşününce ülkemize çift kavramanın satmasını yadırgamam
-
14 yıl manuel 3 yıl yarı otomatik yaklaşık 2 aydır cvt kullanmaktayım , istanbulda e5 trafiği deli gibi dur kalk olan yollarda gerçekten pamuk gibi şanzıman , uçan kaçan adama uygun değil , kesinlikle yoğun trafik seven ve uçup kaçma ile fazla işi olmayan insanı deli memnun eder, sanki elektrikli araç kullanma hissiyatı var kesinlikle.
-
quote:
Orijinalden alıntı: HondatugraLŞimdi işi siyasete çevirmek istememde 18 yıldır oy alan partiyi düşününce ülkemize çift kavramanın satmasını yadırgamam
Alıntıları GösterÇiftlik Bank'a üye olmuş ablamıza soruyorlar ya hani bu kadar insanın şey olamayacağına karar verdik diyor
Siyasete dökmesek de bu ülkede her şey siyaset olmuş. Peynirinden kirazına Ps5'inden arabasına
-
Öldü bence 😂
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: mrvakaln55mrv
Aslında şöyle ben ötvsiz alacağım ve manuel arabam şu anda otomotik arızaları olur mu çok fikrim yoktu biraz araştırınca kafan karıştı iyice dsg söylenenler, cvt ye söylenenler falan çok satmayı da düşünmuyorum uzun süre aslında ama yine de ikincili eli iyi olan bir araç arıyorum. 1.0 lar falan ilerde nolur bilmiyorum o yüzden 1.4 1.5 1.6 lar turbo motor ya da iyi bir atmosferik . Cvt de yokuş falan sıkıntı oluyor demişler veya turboda cvt önermeyenler olmuş kafam iyice karıştı. Bu astrada cvt yokmuş normalde ama k nın makyajlı hali cvt 145hp 1.4t ama içi baya eski de duruyor onda da kararsızım açıkcası. Önerileri olan da yazabilir araba konusunda.şimdi siz ötv indirimi ile alacaksanız zaten 5 sene dolmadan satamazsınız, en az 5 yıl bineceksiniz bu araca. yani biraz uzun vadeli düşünmenizde fayda var. astra şu an üretilen modeller biraz geçiş modelleri, bu motorların-şanzımanları ilerde devamı olacakmı pek belli değil. astra için 2015-2019 arası kasalarda 1.6cdti dizel-otomatik öneririm sadece, ancak siz sıfır araç bakıyorsunuz.
astra yerine yeni Corolla HB kasa 1.2T - otomatik (cvt) bakın bence (turbo benzinli)
hem yıllık MTV'si en alt dilimde, hem cvt şanzımanı toyota'da uzun yıllardır kullanılan kendini kanıtlamış bir şanzıman dır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 17 Aralık 2020; 0:8:11 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ağır geldi 😂
Konu ne burda simdi ?
Onu göçük grubunda yaz.Bana ne göcukten
Audinin 2008-2015 yılları arasında kullanmış olduğu "Multitronic VL-381" adlı cvt kullanmaya davet ediyorum sizi. Zaten cvtde binilmesi keyifli tek araç audi 7 yıl boyunca düz vites kullanmış biri olarak cvtye bineceğime düz vitesin ağrısını senelerce çekerim diyodum fakat tükürdüğümü yaladım. kendi aracım önden çekişli a4 ümde bu cvtyi baya sevdim 8 tane vites varmış gibi kademelendirilmiş spor modda ve tiptronicte çok ciddiyim bir tork konvertörlü şanzımandan farksız vites atıyor ve her vites attığınızda o ileriye atılmayı hissediyorsunuz. F1 de ve spor modda kullanmak çok keyifli. D de gazlarsanız o zaman normal cvt gibi işliyor 3500 de başlatıp 4200 e kadar dümdüz gidiyor vites atmadan. D deki konforu inanılmaz iyi. Bildiğin elektrikli araç gibi akıyorsunuz ama ben vites istiyorum beni her vites attığında koltuğa şöyle bi hafif ittirsin diyosanızda S ve tiptronicte çok güzel başarıyor. Kullanırsanız hak verirsinizquote:
Orijinalden alıntı: CalborAsla CVT araba almam, alana da mâni olmam. Allah sabır versin, çekilecek gibi bir şanzıman değil. Baskı balatası bitik araba gibi...
Bana asıl en zevksiz şanzıman çift kavramalılar geliyor forumun aksine sorunluluğundan ziyade çünkü bir sonraki vites hazır olduğu için araç vites atışını hiç hissettirmiyor. Otomatik bile olsa araba dediğin vites atarken o devir düşürdüğünde koltuğa tekrar ittirmeli. Tork konvertörlüler bu konuda his olarak başarılı ve benim dediğim cvtde iyi
Ben kendi aracımın cvtsinden hem memnunum hemde zevk alıyorum. Audi dışındaki tüm cvtler için zevksiz yorumlarınızı kabul ederim ama
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: MeGaDave06
Audinin 2008-2015 yılları arasında kullanmış olduğu "Multitronic VL-381" adlı cvt kullanmaya davet ediyorum sizi. Zaten cvtde binilmesi keyifli tek araç audi 7 yıl boyunca düz vites kullanmış biri olarak cvtye bineceğime düz vitesin ağrısını senelerce çekerim diyodum fakat tükürdüğümü yaladım. kendi aracım önden çekişli a4 ümde bu cvtyi baya sevdim 8 tane vites varmış gibi kademelendirilmiş spor modda ve tiptronicte çok ciddiyim bir tork konvertörlü şanzımandan farksız vites atıyor ve her vites attığınızda o ileriye atılmayı hissediyorsunuz. F1 de ve spor modda kullanmak çok keyifli. D de gazlarsanız o zaman normal cvt gibi işliyor 3500 de başlatıp 4200 e kadar dümdüz gidiyor vites atmadan. D deki konforu inanılmaz iyi. Bildiğin elektrikli araç gibi akıyorsunuz ama ben vites istiyorum beni her vites attığında koltuğa şöyle bi hafif ittirsin diyosanızda S ve tiptronicte çok güzel başarıyor. Kullanırsanız hak verirsiniz
Bana asıl en zevksiz şanzıman çift kavramalılar geliyor forumun aksine sorunluluğundan ziyade çünkü bir sonraki vites hazır olduğu için araç vites atışını hiç hissettirmiyor. Otomatik bile olsa araba dediğin vites atarken o devir düşürdüğünde koltuğa tekrar ittirmeli. Tork konvertörlüler bu konuda his olarak başarılı ve benim dediğim cvtde iyi
Ben kendi aracımın cvtsinden hem memnunum hemde zevk alıyorum. Audi dışındaki tüm cvtler için zevksiz yorumlarınızı kabul ederim ama
Alıntıları GösterEminim ki çoğu CVT şanzıman benim aracın şanzımanın iyidir, hoplama zıplama yapmaz, vites geçişlerini hissettirmez, yokuşlarda kararsızlık yaşayıp saçmalamaz..
Ben imzamdaki aracı aldığımda aynı paraya corolla otomatik alabiliyordum fakat elektrik süpürgesi sesine katlanamadığım için almadım, gittim konforsuz yarı otomatik mcp şanzıman aldım..
Eminim ki premium markaların CVT leri çok daha iyidir, fakat 200 bin bandına alınabilecek CVT'ler belli, onlar da bana uymuyor.
Eğer gücüm yetseydi forumun tabiriyle patlayan DSG alırdım, sorunsuz olsun ama sürüş keyfi olmasın seçeneğindense sorunlu olsun ama sürüş keyfi olsun kafasındayım.
-
Bir deneyim de ben yazayım ama uyduruk ve kulaktan duyma olmasın. Evet tam otomatik kullandım şimdi de Nissan'ın CVT'sini tam 4 yıldır kullanıyorum. Gayet iyi ve makul şanzıman. Sorun işine gelince yahu adamlar 2014 yılında üretilen ilk serilerde montaj kaynaklı sorun olduğunu ve sorunu çözüp yok ettiğini söylemesine rağmen hatta kaç bin kişinin dahil olduğu guruplarda neredeyse hiç soruna rastlanmazken hala uyduruluyor. Sorun morun yok :)Elektrik süpürgesi gibi çalışmıyor saçmalamayın sanal vites değiştirme yapıyor devir dalgalanmasına sahip bu arada. Yine alsam alırmıyım evet alırım.
-
quote:
Orijinalden alıntı: TheCaliph_Çiftlik Bank'a üye olmuş ablamıza soruyorlar ya hani bu kadar insanın şey olamayacağına karar verdik diyor
Siyasete dökmesek de bu ülkede her şey siyaset olmuş. Peynirinden kirazına Ps5'inden arabasına
Alıntıları Gösterçiftlik banka parasını kaptıranları paranızı geri alıcaz diye kandırıp tekrar dolandıran var ülke sınırları içinde çok çeşitli insan var
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X