Şimdi Ara

Cx-300 VS. Westone UM-1 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: Be Creative

@maniac1987
    İnan bana zevki öyle bir tadarsın ki...

Öncelikle şöyle söyleyeyim, iRiver H320'de ZV:M'de de denedim UM1'i. iRiver'da gerçekten SRS ayarları sağlam ayarlandığı zaman [Kritik nokta Trubass bence], ZV:M'de ise Bass Boost ile sağlam bir Custom EQ birleştirildiği zaman hem tertemiz, hem de beyne vuran basslar alırsın.

CX300 gibi kulaklıklar bass frekansıyla çok fazla distorsiyon içeriyorlar, bu yüzden kaba bass fazla oluyor. Yani kütük dediğimiz olay açıkçası, ama UM1'de basslar kesinlikle diğer frekansları etkilemeden etkili olabiliyor. Çok keskin, tertemiz bir bassı var. Bence UM1'in en önemli yanı ne Mid'i, ne de tizi, bassları harika...Hiç şüphen olmasın, aleti doğru takmak yeterli zaten farkları anlamak için

Edit: Ben de "ya ben" ne diyorum

evet anlatmak istediğim buydu zaten o trubass olayını anlamak için kaliteli bi kulaklık şart olduğu için vede h320 nin güzelliğini tatmak için bunlara yönelcem
    ama işte dediğin nokta cok önemli ben trubassta yada srs yada wow efektınde öle bassı yüksek bi şarkıda sesi yükselttiğim zaman ses çatlamasın
    ama bu um1 lerde falan diğer alt segmengt kulaklıklar gibi dıyafram yok o yüzden çatlama yapmaz gibime gelıyo

• adam hala bas diyor çatlama diyor :)
    aç herhangi bir şarkı bası istediğin kadar arttır. inanıyorum ki en sonda başın ağrır kullanamazsın.ama alet daha bas yok mu vermek istiyorum der sana. um1 in baslarından şikayet eden kesinlikle takamamıştır kulağına , yahut çakma sony ile falan dinliyordur :)
  • Patlama falan olmaz kesinlikle, ama müziği çok çirkinleştirecek, çamur haline getirecek EQlar'da basslar değil de müzik patlıyor tamamen. O derece duyarlıdır da yaniDoğru EQ çok önemli bu yüzden Westone ile...
  • ya bılmıyoruz hiç dinlemedık ne yapak bu konuda cahılız işte
    bu arada bılmeyelenler için h320 de rockbox yuklediğimiz zaman zaten süper olan bass ı nerdeyse %60 artırabılıyoruz rockbox yüklü um1 li bı h320 düşünemıyorum o yüzden
    bizim h320 ye fıyat öneren yada alıcı olan cıkmadıgına göre onunla dinleriz artık
  • ben düşünebiliyorum um1+h320+rockboxu :)
    bugün kuzenin 5g si ile dinledim um1 imi, baslarda istediğim tadı alamadım . bu benim iriver a alışmamdan ve/veya dinlediğim müzik türünden kaynaklanmıştır muhtemelen. gerçekten 5g sakin müzik dinleme aygıtı .onda da sonlara getirdim sesleri bir cızırdama bişi olmadı ,çok net.
  • ne tür müzik dinliyosun
    bu arada rockbox ın herkes tarafından kullanaılmasını sadece bass ı artırabılmek için değil ses cok fazla ayar verılebılıyo cok ınce ayarlara ınebılıyosun
  • senle konuştuktan sonra misticriver ı karıştırdım, rocbox un pili hızlı öldürdüğünü öğrendiğimden beri rockbox u kullanmıyorum. kendi firmware i ile de mutluyum. ben genelde extreme metal dinlediğimden kötü kayıtlı olabiliyor çoğu albümüm. ondan peşin hükümlü olmuyorum player da da kulaklıkta da.
  • quote:

UM-1 ise içinde boğulduğumuz bu garipliklere karşı tokat gibi insanın suratına çarpıyor. Diyor ki Hi-Fi 'ın High Fidelity yani aslına yüksek derecede uygunluk olduğunu ne zaman unuttun. En pahalı kabinlerin en çok bas veren değil, en flat frequency response'a sahip olanlar olduğunu ne zaman unuttun. Ne zamandan beri yapay şekilde güçlenen bas ve tiz frekansların yarattığı artificial bir ses kaymak gibi bir vokalden daha fazla prim yapar oldu?

Evet, tahmin edebileceğiniz gibi UM-1'in sesi oldukça nötr ve renksiz. Ve hakkında söylendiği gibi equalizer a çok iyi cevap veriyor. Bunun anlamı equlizer ayarları ile bir çok diğer kulaklığı emule edebiliyorsunuz. Fakat en sonunda benim gibi siz de nötr halde dinlemenin çok daha iyi olduğuna karar vereceksiniz eminim.

Not : Eq ayarları ile basları ve tizleri yükselttiğinizde de cx-300 ün aslında nasıl olması gerektiğini görüyorsunuz. Yükselen baslar diğer frekansları boğmuyor, tizler kulak tırmalamıyor. Bütün bunların temelinde de kaliteli midler yatıyor bence.

quote:

Orjinalden alıntı: maniac1987

ya ben bişey sorucam ama garipsemeyın
    agırlıklı olarak rock metal dınlıyorum
    öle fazla bass tiz mıd anlamam
    um1 le mesela cx300 deki kadar bass alabılıcekmıyız
    gerçi cx300 ü dinlemedım ama kıyas bakımından soruyorum
    yani mesela lead back gibi bass ı bol bi şarkıda zevkı tadamazmıyız her zaman metal olmuyo

edit: bilgisayarımdaki bi hata sonucu mesajımın sadece ya ben olan kısmı gitmiş

@maniac
    aderici çok güzel açıklamış yukarda ben de tamamen katılıyorum. Evet cx300 deki gibi bas vurmuyor. Ama bas sesin nasıl olması gerektiğini çok güzel anlıyorsun ve bas seslerle yapılan ayrıntıları duyabiliyorsun. Zvm o kadar övüldü ki ben de denemek istiyorum acaba nasıl daha iyi ses çıkar diye...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cuguruk -- 24 Eylül 2006; 1:12:19 >

• bgün soundchaser'ın UM1'ini deniyim de bakiim şu bass olayına.. bizde genelde bass denilince anlanan "güm güm güm" olaydır.. ara frekanslara pek de gerek yoktur.. IE 4'le nispeten alabiliyorsunuz ara tonları.. (hemen ikisini de tokuştururum arada)
  • Ie4'ten sonra um1 ilaç gibi geliyor.bas ve tizlere göre ie4'ün midleri okadar zayıf ki bazı şarkılarda resmen adamın sinirini bozuyor.Um1 çok çok daha dengeli ve doğal.Hoş bir çok insan ie4 ün sesinin gösterişini tercih edebilir oda ayrı mesele.
  • Bir de bu konulardaki yaklaşımımı açıklayayım, yapay bas ve tizler, kompesörlenmiş parçalar kulağıma hoş geliyor olsaydı bile, ben albümde olanı duymak istiyorum, müzisyenlerin çaldığını, stüdyodaki mühendislerin kulaklarıyla duyduğu ve bana duyurmak istediği sesin aynısını...

Ne zamandan beri dünyaca ünlü ses mühendislerinden daha iyi bilmeye başladık bu işi de dur bidakka baslar iyi gelmiyo yükselsin bunlar diyecek cesareti bulduk kendimizde ben onlar ne yaptıysa onu en az değişimle kulağımda duymak istiyorum.
  • @EXcom_Zkko

Abi ne bass hastasısınız yahuBir kişi de "midleri, tizleri nasıl acaba?" demiyor. Ben rahat edemiyorum vallahi bass boost ile falan, dengeli müzik dinleyen yok mu? Aderici'ye katılıyorum. Bass boost veya benzeri efektler cidden amuda kaldırıyor müzikleri, kimi müziklerde harika oluyor ama her müzikte de değiştiremeyeceğim için dengeli bir şeyler ayarlıyorum...EQ'u kapatınca da çok kalas geliyor, ondan ufak oynamalar yapıyorum...Ses daha özgür çıkıyor biraz daha tiz ağırlıklı oynamalarla.

Bu arada ben rahatlığı falan pek önemsemiyorum, hem çok iyi temizlenebilmesinden hem de çok daha etkili sesinden dolayı biflange tips'i tercih ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be Creative -- 24 Eylül 2006; 17:01:08 >

• @ aderici

Açıkçası bende sesin en az işlenmişinden hoşlanıyorum tıpkı canlı performans dinler gibi.Fakat konu müzik veya herhangi bir sanat dalı olunca ''öyle olmalı böyle olmalı'' diye birşey olmuyor ortada.Anlamadım az bilme çok bilme meselesini? şimdi ben e.q ile oynayınca ukalalıkmı etmiş oluyorum ?
    yoksa benmi yanlış anladım demek istediğini

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A Dying Wish -- 24 Eylül 2006; 17:09:37 >
  • Kendi kişisel yaklaşımımı yansıtıyorum sizin tercihlerinizi değerlendirmek haddime düşmez elbette herkesin kendi tercih ve beğenileri kendine aittir.

Ancak çok ünlü bir ressamın resmini alıp eve getirip elimize de boyayı fırçayı alıp "oooh şöyle biraz da kırmızı ekledim hah şimdi daha güzel oldu" , "Bu maviler ne biçim donuk böyle biraz daha parlatalım" demek garip kaçarsa aynısını müzik konusunda da yapmak istemiyorum.

Ama eq kullanmayacak mıyız? Malesef kullandığımız ekipmanlar çok yüksek kalite olamadığı için sesi renklendiriyor, bu rengi nötrlemek için eq kullanmamız gerekebiliyor. Ben equalizeri müziği yeniden yaratmak için değil, aslına daha uygun hale getirmek için kullanmaktan yanayım.
  • @Be Creative

hocam ben cuguruk'un maniac'a verdiği cevaba binayen dedim basslara bakiim diye.. bu arada bassların ie4'den aşağı kalır yanı yok yani.. ayrıntı bakımından ie4'ten biraz daha iyi tabi.. eq ben de kullanmıyorum normalde, ama UM1'de hafifden eq ile makyaj çekilirse dinleme zevki biraz daha artar düşüncesindeyim..

edit: imlâ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXcom_Zkko -- 24 Eylül 2006; 20:29:19 >
  • Evet, bu tam benim söylemek istediğimdi işte. Ufak oynamalar gerçekten iyi oluyor UM1 ile, ayrıntıyı arttırmak mümkün oluyor...
  • len herkes beni ezdi he
    ya anlatmak istediğim şu hatta geçen gün be creative sölemişti
    h320de tubass modundan alet cok süper tok basslar verıyor öle gümbür gümbür vermiyo ama süper bit etki yaratıyo kıytırık kulaklıklarla bile
    um1 aldığım zaman bu özelliği tam manasıyla kullanabılırmıyım diye merak edıyorum ama merak etmeye uzun süre devam edicem daha cok var almama
  • Aderici nin çalışması herkes tarafından beğenilse de dikkat edilecek bazı noktalar var.

*karşılaştırılan kulaklıklar aynı sınıf değiller. sınıf olarak yakın bile değiller. fiyat, kalite vs. olarak uçurum var. CX300 iem bile değil.

*taşıma çantası soft case te olsa yeterli kalitede.

*uçlar konusundaki yorumlarına katılıyorum. kullanımı kolay ve konforlu. saatlerce taksan rahatsızlık vermiyor.

*kablolarda dikkatinizi çekmek istediğim birşey var. her uçtan bir ikili kablo geliyor ve ortadaki üçgende nasıl birleşiyorsa o üçgenden player a takılan uca da aynı kablo gidiyor. yani her kulaktan birer çift kablo geliyor ve ortadaki üçgenden sonra kablo sayısı dört e çıkmıyor.gerçekten çok kalite bir düşünce. kablo bu tip kulaklıklarda gördüğüm en kaliteli kablo. kesinlikle kırılma yapmaz ve çok sağlam.

*ses kalitesi bölümünde bahsettiğin bas-mid-tiz önemi fikirlerine katıldığımı söyleyemiyeceğim. ses kalitesini mid ler belirlemez. ses bir bütündür. kalite ses, gerçeğine en yakın sestir. seninde belirttiğin gibi pekçok firma özellikle rocker ları memnun edecek basları ve tizleri daha vurgulu veren ve dolayısı ile midleri bastıran cihazlar üretmektedir. bu ucuz ürünlerin, kalite eksikliğini gidermek için bulunmuş bir yoldur da. kulak eğitimi çok iyi olmayan, ve toplam piyasanın en az %80 ini belirleyen bu tip dinleyiciler için fiyatı da ucuz olan bu ürünler çok ta iyi satarlar. oysa doğal sese ulaşmak masraflıdır. cihaz kaliteli parçalardan yapılmak zorundadır ve dolayısı ile fiyatı da yüksektir. UM1 in sesi dengeli. belirgin bir ses grubu öne çıkmıyor. midleri iyi verdiği gibi baslar ve tizler de yerli yerinde. UM2 de bu dengelerin üzerine ayrıntı kalitesi artıyor. ses rengi çok değişmeden çift driver dan gelen ayrıntı farkı var.

*incelemenin en zayıf kısmı sonuç bölümü olmuş. daha ayrıntıya girilmeli, verilen paraya karşılık fayda, benzer kulaklıklara göre öne çıkan yada geri kalan yönleri belirtilmeliydi.

gene de ellerine sağlık Aderici, incelemen pekçok kişiye faydalı olmuştur.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.