Şimdi Ara

cx7220 mi? cx7300 mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ben kodak marka dijital foto makinesi alcam.. Ancak 2 model arasında kararsız kaldım.. Easyshare cx7220 ya da cx7300 alıcam.. Bu benim ilk dijital makinem olacak yani profosyonel degilim. Zaten amacım da yüksek cözünürlüklü resimlerle aile ve arkadas resim arsivi olusturup bilgisayara kaydetmek ve gerektiginde de basmak..Makineden cok büyük beklentim yok ancak kafama 2 soru takıldı...
    1. cx7300 3.2 MP (2080 x 1544 piksel) Görüntü Çözünürlüğüne sahip.. yani baya iyi.. ancak sesli video kaydı ve optik zoomuyok..
    2 cx7220 2.0 MP (1632 x 1232 piksel) Görüntü Çözünürlüğüne sahip.. yani digerine gore düsük.. ancak sesli video kaydedebilio..tabi bu makinenin ayrıca 2x optik zoomu var..[

Seçimimde yardımcı olursanız cok sevinirim.... (makinelerin fiyatlarını aynı varsayalım.. zaten yakınlar)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bonatschi -- 26 Ocak 2005, 17:11:42 >

• Sevgili Cemal,

Yazmış olduğun modeller Canon'a ait değil, Kodak'a ait. Aman bir yanlışlık olmasın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mertkan

Sevgili Cemal,

Yazmış olduğun modeller Canon'a ait değil, Kodak'a ait. Aman bir yanlışlık olmasın?
    arkadaş 7220 ve 7300 özelliklerinide ters olarak yazmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: @tEnDEr

arkadaş 7220 ve 7300 özelliklerinide ters olarak yazmış.

Alıntıları Göster
  • Ben şuan 7220 kullanıyorum...
    7300 ı inceleme imaknım oldu bence 7220 çok daha iyi ve ucuz bir makine....
    136 milyon peşin ve garntili...http://www.aydinlarfoto.com/turkce/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ha.Mim.Ra -- 27 Ocak 2005, 16:43:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ha.Mim.Ra

Ben şuan 7220 kullanıyorum...
    7300 ı inceleme imaknım oldu bence 7220 çok daha iyi ve ucuz bir makine....
    136 milyon peşin ve garntili...http://www.aydinlarfoto.com/turkce/
    kesinlikle 7220
  • quote:

Orijinalden alıntı: pollock

kesinlikle 7220

Alıntıları Göster
    arkadaşım ben de çok deneyimli olmamama rağmen şu forum sayesinde biraz da olsa deneyimlendik. 7220 optik zoom ve sesli video ile öne çıkıyor - diğeri ise mpi yüksek bir de dün fark ettim (broşürü incelerken) lcd ekranı 7220'den daha üstün. eğer diyorsan ben fotoğrafları büyütüp poster falan yapacağım diyorsan 7300, ama zoom ve video benim için önemli diyorsan ve büyükmem sadewce en fazla 20*25 baskı yaptırırım diyorsan 7220!

ah bir bulabilsem alacam(hoş Fuji Bayiisinde buldum - adam fiyat veremed :-) ama mutlaka alacağım ama tavsiyem 7220'yi almadan hemen önce çalıştır - dışarıda lcd ekranının görünürlüğüne falan bak aman sonra pişman olma

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1984

arkadaşım ben de çok deneyimli olmamama rağmen şu forum sayesinde biraz da olsa deneyimlendik. 7220 optik zoom ve sesli video ile öne çıkıyor - diğeri ise mpi yüksek bir de dün fark ettim (broşürü incelerken) lcd ekranı 7220'den daha üstün. eğer diyorsan ben fotoğrafları büyütüp poster falan yapacağım diyorsan 7300, ama zoom ve video benim için önemli diyorsan ve büyükmem sadewce en fazla 20*25 baskı yaptırırım diyorsan 7220!

ah bir bulabilsem alacam(hoş Fuji Bayiisinde buldum - adam fiyat veremed :-) ama mutlaka alacağım ama tavsiyem 7220'yi almadan hemen önce çalıştır - dışarıda lcd ekranının görünürlüğüne falan bak aman sonra pişman olma

Alıntıları Göster
    7220 yi al piksel olayı çok ta önemli değil... daha büyük kağıda basmanda önemli... 7220 de sesli video varsa al sesli olması önemli...
    bi de hükümran arkadaşın makinaya bak bence.....
    bu arada hükümranla tanışmıyoruz
    gerçekten dediği eklerle hesaplı veriyor...

belki pazarlıkla daha aşşağı alabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: sahrut

7220 yi al piksel olayı çok ta önemli değil... daha büyük kağıda basmanda önemli... 7220 de sesli video varsa al sesli olması önemli...
    bi de hükümran arkadaşın makinaya bak bence.....
    bu arada hükümranla tanışmıyoruz
    gerçekten dediği eklerle hesaplı veriyor...

belki pazarlıkla daha aşşağı alabilirsin

Alıntıları Göster
    CX 7220'yi Ankara'da nerede bulabilirim biliyor musunuz?

Mavi Bilgisayar'ın stoğunda yok ve fiyatı çok pahalı. İstanbul'da 119 milyona satılan makinenin Ankara'da 152$'a satılması tuhaf. En azından Mavi'nin sitesinde görünen fiyat bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Necrophobia -- 31 Ocak 2005, 2:13:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Necrophobia

CX 7220'yi Ankara'da nerede bulabilirim biliyor musunuz?

Mavi Bilgisayar'ın stoğunda yok ve fiyatı çok pahalı. İstanbul'da 119 milyona satılan makinenin Ankara'da 152$'a satılması tuhaf. En azından Mavi'nin sitesinde görünen fiyat bu.

Alıntıları Göster
    Sanrım Ankarada şu anda yok.
    Bir arkadasa alacaktık. Elemanlar 7430 falan satmaya çalışıyordu onun yerine...
    Tabi bu a hafta falan önceydi. Geldiyse bilmem...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crein -- 31 Ocak 2005, 2:47:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: crein

Sanrım Ankarada şu anda yok.
    Bir arkadasa alacaktık. Elemanlar 7430 falan satmaya çalışıyordu onun yerine...
    Tabi bu a hafta falan önceydi. Geldiyse bilmem...

Alıntıları Göster
    ankaradaki tüm kodak expresslere cumartesi günü bu makinaların dagıtıldığından eminim. aynı gün birkaç yerden aradılar beni 7220 ler geldi diye gittim birinden aldım. kızılay ykm nin arkasındaki sokakta tripod fotodan aldım ben. 10*15ytl taksitle. (mavi bilg. kariısı oluyo)
  • quote:

Orijinalden alıntı: CanS

ankaradaki tüm kodak expresslere cumartesi günü bu makinaların dagıtıldığından eminim. aynı gün birkaç yerden aradılar beni 7220 ler geldi diye gittim birinden aldım. kızılay ykm nin arkasındaki sokakta tripod fotodan aldım ben. 10*15ytl taksitle. (mavi bilg. kariısı oluyo)

Alıntıları Göster
    özellikler ters diil dikkat edin lütfen bilmiyosanız yazmayın... bende de cx7220 var.. kesinlikle cx7220 al..CanS aynen bende ama ben İzmir deyim.. bi başlık altında bu makine ile ilgili çook uzun bi yazıom var bulursam eklerim..

• quote:

Alıntıları Göster
    özellikler ters diil dikkat edin lütfen bilmiyosanız yazmayın... bende de cx7220 var.. kesinlikle cx7220 al..CanS aynen bende ama ben İzmir deyim.. bi başlık altında bu makine ile ilgili çook uzun bi yazıom var bulursam eklerim..

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: CanS

Bu çok iyi bir haber teşekkürler!

• quote:

Orijinalden alıntı: Necrophobia

quote:

Orjinalden alıntı: CanS

Bu çok iyi bir haber teşekkürler!

Alıntıları Göster
    ooo;

öncelikle merhaba ben makineden şu ana kadar çok memnunum ama sormak istediğim birkaç şey var:

1)çekim modlarından birisi olan portrait tam olarak hangi durumlarda kullanılır? çok yakın için ve çok uzak için kullanılacak modlar zaten belli ama bu portrait ne işe yarar tam olarak?

2)gece çekim modunda bu makina biraz hassaslaşıyormu acaba? benim farkettiğim bu modda çekilen fotoya bir aydınlatma veya kontrast arttırma uygulanıyor. yalnız akşam salonda tüm ışıkları yakıyorum aynı kareyi önce auto mod ile sonra gece çekim modu ile çekiyorum. auto mod ile çektiğim tertemiz, net, keskin fakat biraz karanlık çıkarken gece modu ile çektiğim aydınlık fakat bulanık çıkıyor. sanki makinayi titretmişim gibi. ama self timer on yapıyorum makineyi masaya koyup karşısına geciyorum ve bu şekilde gece modunda çektiğim foto ise çok iyi sonuç veriyor. gece çekim modunda iyi bir sonuç elde etmek için ne yapmak lazım?

3)hava kararmak üzereyken balkonada zoom olayını denemek istedim. 30-40m uzaktaki arabayı önce zommsuz çektim daha sonra 2x zoom yapıp öyle çektim. zoom kullanarak çektiğim daha karanlık çıkıyor bunun sebebi nedir acaba? aynı durum gündüz yeterli ışıkta olmuyor.

4)video çekiminde ses çok kalitesiz çıkıyor ve sanki kesik kesik geliyormuş gibi.

• quote:

ooo;

öncelikle merhaba ben makineden şu ana kadar çok memnunum ama sormak istediğim birkaç şey var:

1)çekim modlarından birisi olan portrait tam olarak hangi durumlarda kullanılır? çok yakın için ve çok uzak için kullanılacak modlar zaten belli ama bu portrait ne işe yarar tam olarak?

2)gece çekim modunda bu makina biraz hassaslaşıyormu acaba? benim farkettiğim bu modda çekilen fotoya bir aydınlatma veya kontrast arttırma uygulanıyor. yalnız akşam salonda tüm ışıkları yakıyorum aynı kareyi önce auto mod ile sonra gece çekim modu ile çekiyorum. auto mod ile çektiğim tertemiz, net, keskin fakat biraz karanlık çıkarken gece modu ile çektiğim aydınlık fakat bulanık çıkıyor. sanki makinayi titretmişim gibi. ama self timer on yapıyorum makineyi masaya koyup karşısına geciyorum ve bu şekilde gece modunda çektiğim foto ise çok iyi sonuç veriyor. gece çekim modunda iyi bir sonuç elde etmek için ne yapmak lazım?

3)hava kararmak üzereyken balkonada zoom olayını denemek istedim. 30-40m uzaktaki arabayı önce zommsuz çektim daha sonra 2x zoom yapıp öyle çektim. zoom kullanarak çektiğim daha karanlık çıkıyor bunun sebebi nedir acaba? aynı durum gündüz yeterli ışıkta olmuyor.

4)video çekiminde ses çok kalitesiz çıkıyor ve sanki kesik kesik geliyormuş gibi.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar sony handycamlerin ses kalitesini bekleyemeyiz değil mi? zoom olayında da haklısın çok uç makineler harici bu başa gelebiliyormuş (forum forum gezdiğim için oradan biliyorum) boluda buldum sonunda, adam 200ytl dedi önce, baba napıyorsun bu kampanyadaki makine dedim, istanbulu aradı-müşteri internetten araştırmış falan dedi / kaça vereyim abi / dedi sonra 150ye anlaştık bugün alıyorum zannedersem(taksit de yapsa ne harika olurdu :-)

• quote:

Orijinalden alıntı: 1984

arkadaşlar sony handycamlerin ses kalitesini bekleyemeyiz değil mi? zoom olayında da haklısın çok uç makineler harici bu başa gelebiliyormuş (forum forum gezdiğim için oradan biliyorum) boluda buldum sonunda, adam 200ytl dedi önce, baba napıyorsun bu kampanyadaki makine dedim, istanbulu aradı-müşteri internetten araştırmış falan dedi / kaça vereyim abi / dedi sonra 150ye anlaştık bugün alıyorum zannedersem(taksit de yapsa ne harika olurdu :-)

Alıntıları Göster
    bazı yerlerin kampanyadan haberi yok heralde carrefourda baktım az önce 269 YTL napmışlar bunlar az daha araştıralım çekilmiş fotot varmı

• quote:

Orijinalden alıntı: tymu

bazı yerlerin kampanyadan haberi yok heralde carrefourda baktım az önce 269 YTL napmışlar bunlar az daha araştıralım çekilmiş fotot varmı

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: tymu

walla ben araştırdım doğru dürüst pek fotoğrafı yok kodak 7220'nin zaten çok ii bir makine deil kanımca. Bende digital fot.mak. almak istiyorum ama bundan vazgeçtim. Onun yerine biraz daha para verip Nikon 2200 alacam sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: sutozu

quote:

walla ben araştırdım doğru dürüst pek fotoğrafı yok kodak 7220'nin zaten çok ii bir makine deil kanımca. Bende digital fot.mak. almak istiyorum ama bundan vazgeçtim. Onun yerine biraz daha para verip Nikon 2200 alacam sanırım.

Alıntıları Göster
    hocam bizim bütçe 170-180 e kadar nikon bulacağımı sanmıyorum o fiyata

• quote:

Orijinalden alıntı: tymu

Alıntıları Göster
    quote:

Walla haklısın benimde bütçem 150 milyon en fazla ama gidip hemen almadım bu fiyata bi makine. Neden dicek olursan. Yazın İnca marka bi makine almıştım 200 milyona iğrenç bi makine çıktı.
    Ama eğer ii bi fotoğrak çekmek istiyorum dersen bu sadece benim tavsiyem Nikon 2200 incele derim.

Aydınlar Foto da 272 milyon ve 12 peşin fiyatına taksitle. Bilgine sunulur.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.