Şimdi Ara

Cypress USB yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba elinde Cypress CY7C637xx encore 2 serisi işlemciler için programlama kiti olan var mı ?
    Ya da bu işlemciyi programlarken kullanılan protokolü bilen var mı ?

• 63300 veya 63800 aileleri ile ilgileniyorsan yardımcı olmaya çalışayım...
  • 63800 de işimi görür aslında. Şimdi sorun şu elimde bu işlemciyi programlıcak kart yok. Bu nedenle asıl kullandığım işlemci ile bunu HID olarak programlamayı düşünüyorum. önerilen programlama modeli boş yere şişirilmiş ve pahalı bir çözüm.

İhtiyacım olan şey bu işlemcileri programlarken VPP voltajı ne kadar ? Ayrıca varsa elinizdek işlemcide programlama ucu olarak hangi pinleri kullanıyor ? yada siz nasıl programlıyorsunuz ?
  • I²C pinlerinden programlanıyor. belki xres pininede ihtiyaç duyabilir bilemiyorum fakat programlama anında 5V üzerinde herhangi bir gerilim kullanılmıyor. ihtiyacınız olan pinler Vss, Vdd, xres ve scl-sda şeklinde...
  • i2c mi ? Hangisi bu tam yazarmısınız var? yada datasheetini gönderebilirmisiniz.
    Vppnin 5V olması güzel.
    teşekkürler
  • siz µC ı numarasını gönderin datası sorun değil...
  • benim ilgilendiğim cy7c63801
    bunda I2c bacakları hangisi ?
    Ben göremedim de ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zamansizz -- 4 Mart 2008; 17:30:26 >
  • pardon aklım birden PSoC ailesine gitti. encore2 çekirdeğe sahip cypress usb mikroları D+ ve D- üzerinden yani usb pinleri üzerinden programlanıyor fakat protokol usb değil.
    http://download.cypress.com.edgesuite.net/design_resources/datasheets/contents/cy7c638xx_8.pdf
    datası...
  • o datasheeti okudum ama onda Vpp voltajı hakkında bilgi yok.sesli düşünürsem.
    Ayrıca D+ D- ile ilgili de usb modu disable ediliyken digital I/O olarak kullanıldığı belirtilmiş.
    Bu Chip ya SPI uclarından yada digital I/O dan programlanacak.Vpp normal operasyonda gnd olacak deniliyor.Öyleyse Vpp ucuna programlama voltajı verilince ya sizin söylediğiniz gibi D+ D- üzerinden e2proma bağlanırım yada SPI portu e2ye anahtarlanır bunun başka yolu yok. Ama D+ D- üzerinden I2C yapılacaksa i2c ara yüzü olması gerekirdi entegrede Acaba USB trancievermı hallediyo o protokolü ona bi bakmam lazım.eğer i2c yi desteklemiyorsa 2 pin I/O ile e2 yi programlamak imkansız buda siz gene bişeylerle karıştırıyorsunuz anlamına geliyor. Mümkünse sizden isteğim elinizde programlayıcı varsa programlama anında Vpp voltajı ne oluyor ve Osiloskopta d+ d- kanallarını programlarken gözlemlemeniz. eğer söylediğiniz gibiyse seri veri paketini görebileceksiniz.
    Gerisi kolay. ben yine de deneyeceğim.

Sanırım PSoC üzerine uğraşıyorsunuz.Bunların yerine size tavsiyem Renesas SH ,M16, yada RX üzerine gidin.

İlginiz için teşekkürler

• yok bu sefer karıştırmıyorum. datasıda şuan açık. şöyle yazıyor programlama hakkında.

The enCoRe II supports in-system programming by using the
    D+ and D– pins as the serial programming mode interface.
    The programming protocol is not USB.

PSoC larla yaklaşık 1 yıllık bir haşır neşirliğim var fakat cypress usb ler ile bu kadar uzun boylu değil. CY7C63801 versiyonu ile çalıştım. PSoC mini programmer ile firmware i yükleyebilrsiniz. I²C ile değil tabiki zaten blok şemasındada I²C modülüne sahip olmadığı görülüyor.
    elinizde hex kodunuz varsa çipe yükleme konusunda yardımcı olabilirim...

• Kendi oluşturduğum bir driver var hex code sorun değil yani.
    Ama mesele ben bu mereti in-circuit programlaya bilir olmalıyım ki board üzerinde işe yarasın yoksa serial2usb bridge kullanırım daha rahat.Yani dısarda programla karta montaj et bana uygun bir çözüm değil. Zaten kart üzerindeki asıl işlemciyi jtag ile programlıyorum bunu da o işlemci ile pek ala programlamam lazım.
    PSoC M8C enteresan bir mimari ama bana biraz boş geldi. Merak ediyorum performansı ne alemde ? hangi tür uygulamalarda tercih ettiniz?
    ilginize teşekkürler
  • çok enteresan hemde. analog ve dijital bloklar iç içe. analog bloklar derken sadece A/D ve D/C olarak düşünmeyin. PGA den karşılaştırıcıya kadar. işin ilginç tarafı bu blokları continuous time çalıştırabiliyorsunuz. ilgili bir uygulamayı 2008 sonunda arçelik çamaşır makinelerinde göreceksiniz. dokunmatik olarak programlanacak. performansın kriterini belirtirseniz ona göre birkaç fikir söyleyebilirim. mesela PSoC ları sinyal işlemede kullanacaksanız boşuna vakit kaybetmeyin derim.
    enCoRe II in-system programming e izin veriyor size sadece protokol gerekli...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.