Şimdi Ara

D-400 Karayolu üzerinde yol vermeyen sekiz otomobile çarparak kızını hastaneye ulaştırdı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
0
Favori
5.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
     D-400 Karayolu üzerinde yol vermeyen sekiz otomobile çarparak kızını hastaneye ulaştırdı
  • Çocuğum yok, evli bile değilim ancak bu gibi durumlar için bile sırf Land Cruiser gibi araçlar almak lazım, yol vermedi mi vur geç.

Benim de böyle bir konum vardı eskiden, arabanın önüne arkasına domuzluk yaptırıp yol vermeyenlere gömmek için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayrul52

O anki psikolojiyle ne yaptığının farkında olmayabilir ama baba çok yanlı yapmış
    travma hastası oynatılmaz.112 ye haber verip beklemek en doğrusu.
    Hangi trafik kuralında 4 lüleri yanan araçların geçiş üstünlüğü vardır, kırmızıda geçebilir yazıyor.
    Magandalık yaparken başkasının kızına çarpsa ne olacaktı?
    Bugün Türkiyenin her bir noktasında kırsal kesim hariç .ambulansın ulaşımı 10 dk nın altında.

Nihayet doğru bir tespit.

Adam tam bir magandalık örneği sergilemiş.

Trafikte yolu paylaştığım bu örnekleri gördükçe halimize üzülüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • forumdaki bütün benciller ortaya cıktı çarpılan arabada da çocuklar olabilir ama saf çıkar evresinde olan insanlarımız için bu tür şeyler önemli değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: maverick8141

2008 yılında babamın kanamalı bir rahatsızlığa tutulması ve gittiğimiz Kastamonu Hastanelerinin ambulans vermemesi sebebiyle, babamı aracıma atıp Kastamonudan İzmire son sürat götürmek zorunda kalmıştım. Tabi Ankara Hastanelerinin yer yok muhabbeti ve Ege Üniversitesindeki akrabalarımızın bekliyor demesi de bir diğer etkendi. Uzatmayım yol üzerinde o kadar çok hödük sürücü vardı ki, anlatamam. Aracımın dörtlüleri ve farları yanmasına rağmen artık belki daha da fazla dikkat çeker mi diye sisleri de yakmıştım elim de kornadan hiç ayrılmamıştı ona rağmen 100 ün üzerinde arabaya makas atmak zorunda kaldım.Hatta bilerek frene basanlar dahi oldu önümde.3 kez radara girdim polis kesmesinde yavaşlayarak elimle işaret ettiğimde direk geç dediler. Yaralı veya hasta taşıyan araçların geçiş üstünlüğü vardır ve müdahale edilemez. Gerçi bizim millet ambulansa yol vermiyor. Arkamdan gelen radar cezalarına uygun bir dille itiraz ettiğimde ise cezalar iptal edilmişti. Yani lütfen geçiş üstünlüğü olan ve hasta veya yaralı taşıyan araçlara yol verin.İnsan hayatı kimi zaman saniyeler ile ölçülüyor

Nerde yaziyor hasta tadiyan normal araca yol verilmesi gerektigi.o zaman her terorist yol cevirmesinde dortluleri yakip eliyle isaret yapsin.kural yokki ulkede.
    Bu kadar sikinti yapacaginiza 300 500 verip ozel ambulansla niye goturmediniz ? Ayrica yolda saglik durumunda olusan ani bir bozulmada ambulansta mudahale edilebilecekken aracinizda olsa bananizi kaybetmeniz icten bile degildi.

• quote:

Orijinalden alıntı: mahmut716

kimse de aracın fotosunu koymamış
     D-400 Karayolu üzerinde yol vermeyen sekiz otomobile çarparak kızını hastaneye ulaştırdı

Bakin su fotografa.araba ne hale gelmis.carptigi 8 arabada yarali olma ihtimali gelmiyormu akliniza.

Sizin cocugunuz olsa ne yapardiniz diyenler sahsin cocugu icin iyi birsey yaptigini saniyorlar. O cocukta boyun travmasi olsa ve felcli kalsa ne olacakti.2016 turkiyesinde ambulans numarasini bilmiyorlar

• quote:

quote:

2008 yılında babamın kanamalı bir rahatsızlığa tutulması ve gittiğimiz Kastamonu Hastanelerinin ambulans vermemesi sebebiyle, babamı aracıma atıp Kastamonudan İzmire son sürat götürmek zorunda kalmıştım. Tabi Ankara Hastanelerinin yer yok muhabbeti ve Ege Üniversitesindeki akrabalarımızın bekliyor demesi de bir diğer etkendi. Uzatmayım yol üzerinde o kadar çok hödük sürücü vardı ki, anlatamam. Aracımın dörtlüleri ve farları yanmasına rağmen artık belki daha da fazla dikkat çeker mi diye sisleri de yakmıştım elim de kornadan hiç ayrılmamıştı ona rağmen 100 ün üzerinde arabaya makas atmak zorunda kaldım.Hatta bilerek frene basanlar dahi oldu önümde.3 kez radara girdim polis kesmesinde yavaşlayarak elimle işaret ettiğimde direk geç dediler. Yaralı veya hasta taşıyan araçların geçiş üstünlüğü vardır ve müdahale edilemez. Gerçi bizim millet ambulansa yol vermiyor. Arkamdan gelen radar cezalarına uygun bir dille itiraz ettiğimde ise cezalar iptal edilmişti. Yani lütfen geçiş üstünlüğü olan ve hasta veya yaralı taşıyan araçlara yol verin.İnsan hayatı kimi zaman saniyeler ile ölçülüyor

Nerde yaziyor hasta tadiyan normal araca yol verilmesi gerektigi.o zaman her terorist yol cevirmesinde dortluleri yakip eliyle isaret yapsin.kural yokki ulkede.
    Bu kadar sikinti yapacaginiza 300 500 verip ozel ambulansla niye goturmediniz ? Ayrica yolda saglik durumunda olusan ani bir bozulmada ambulansta mudahale edilebilecekken aracinizda olsa bananizi kaybetmeniz icten bile degildi.

Buyrun bakın 2.maddede ne yazıyor tam olarak okuyun lütfen. Ayrıca demekki bulunamamış ki özel araç ile risk alınarak götürülmüş.
    Bu mesaja eklenen görseller:

• Daha net yazayım,
    CANKURTARAN ARAÇLARI; YARALI VEYA ACİL HASTA TAŞIYAN ARAÇLAR

• quote:

quote:

Ülkede kural var ama bilmek lazım. Terörizm ile ilgili cevabın için de ANKARADA MOBESE kameralarının çalıntı araç gördüğünde alarm çalması ve bu alarmın çok fazla çalması nedeniyle kapatılması sonucu bombalı araçların yakalanamadığını hatırlatırım. Sen yaralı taşıyan bir araca yol verme veyahut özellikle önünde fren yap. Ancak unutma birgün aynı durumda sen olabilirsin. 112 yi sırf uçağa yetişmek için kullanan, özel ambulansları işe yetişmek için kullanan ANDAVALLAR olduğunu da unutma lütfen (andaval lafım sana değil). Burada belki adamın çarparak yol açması doğru değil ama insanı o hadde getiriyorlar. Hatta ambulanslara yol vermeyen sürücüler için ambulansların önüne devasa bir bariyer koymak lazım çarptı mı 2 ye bölsün. O araç daha da trafiğe çıkamasın

• Kiz ne haldeydi babanin o anki dusuncesi neydi bilmek zor. KArsidaki araclarda carpma sonucu yaralanma olabilecegi konusuna ben de katiliyorum. AMa demekki adam kendini caresiz hissetti. Ya da kizin cok kou oldugunu dusundu. Cidden zor durum.

neyse aklima su geldi. Bir gun mahalle arasinda ara sokaktan karisya yaya olarak gecerken adamin biri aracini ustumuze surdu. Ben de sinirlendim napiyorsun dedim. Hastam var dedi. Iyi dedim hastan var diye bizi mi ezeceksin ama yurumeye devam ediyorum. Adamin karisi disarida kucaginda cocuk bekliyor ona yardim etmek yerine hala bana dert anlatiyor bagiriyor cagiriyor tehdit ediyor. Ya arkadas madem o akdar acelen var neyin kavgasini yapiyorsun.

Sonucta evet sevdiklerimize bir sey olunca panige kapiliuyoiruz ama baskasinin hayati da onemli. Eger kendi sevdigimizi kurtarmak icin baskasinin sevdigini ayni duruma sokuyorsak bu bencillik oluyor.
  • çarparak yol açma hakkı ambulanslara dahi verilmemiş
    başkalarının tehlikeye düşeceğini umursamamak bencilliğin en üst noktasıdır
    senin çocuğun değerli de çarptığın arabadakilerin ki değil mi ?
    bazıları çocuğu kendi yapıyor ,bazıları sanki pazardan alıyor
    ayrıca çocuk kadar büyüklerin de yaşam hakkı vardır
    her yakınına bir şey olan atlayıp arabaya önüne gelene çarparak hastahaneye gitmeye çalışırsa işimiz var
  • SAĞLIK MAL VE MÜLKÜNÜZDEN ÖNEMLİDİR. BABAYI HAKSIZ BULANLAR MALIN VE MULKUN PESİNE DUSMUSTUR!!

• Ambulans cok gec geliyor, ben benzer bir olay yasasam arabayla giderdim kesinlikle. Ki yasadimda arabayla gittik.

• quote:

Daha net yazayım,

o zaman ben daha net yazayım.

BU ARAÇLAR GÖREV HALİNDEİKEN GEÇİŞ ÜStüNLÜĞÜNE SAHİPTİR.

yani diyorki bu geçiş üstünlüğüne sadece hasta taşıma ile görevl, araçlar sahiptir.hatta sadece hasta taşırken görevli olduğu esnada sahiptir.

İçinde hasta olan araca yol verilir ancak yine kurallar çerçevesnde, kırmızı ışıkta bekleyen araca kırmızıda geç ben hasta taşıyorum bana yol ver diyemezsin.Hatta bir de magandalık yapıp 8 araca çarpıyorsun.onların içinde insan yok mu?
  • quote:

quote:

Daha net yazayım,

o zaman ben daha net yazayım.

BU ARAÇLAR GÖREV HALİNDEİKEN GEÇİŞ ÜStüNLÜĞÜNE SAHİPTİR.

yani diyorki bu geçiş üstünlüğüne sadece hasta taşıma ile görevl, araçlar sahiptir.hatta sadece hasta taşırken görevli olduğu esnada sahiptir.

İçinde hasta olan araca yol verilir ancak yine kurallar çerçevesnde, kırmızı ışıkta bekleyen araca kırmızıda geç ben hasta taşıyorum bana yol ver diyemezsin.Hatta bir de magandalık yapıp 8 araca çarpıyorsun.onların içinde insan yok mu?

Hocam cankurtaran araçları ifadesinden sonra noktalı virgül bulunmakta.Yani zaten can kurtaran araçlarına içinde hasta olsun olmasın yol vermek zorundasın. Ancak ayrıca şahsi kullanımda olup içinde yaralı veya hasta taşıyan araçlara da yol vermek zorundasın. Ve evet içinde yaralı olan bir aracın önünde kırmızı da bekleme yapamazsın, önceliğin ona yol vermek olacaktır.

• Ön diş dediğiniz şey kırılıp nefes borusuna kaçmış ta olabilirdi. Cahilce yorumlardan kaçınalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: superposition

bence adamın yaptığının mantıklı bir yanı yok,dünyada tek baba olan o değil.o esnada çarptığı başka bir araçtada pekala bir çocuk ölebilir.böyle bencillik olmaz,hayat sadece senin kızından ibaret değil.benim parmağım kesildi diye kimsenin parmağını kesmedim,öyle ilkel bencil dağ insanı değilim.bu durumda ince bir sınır var.o babanın kendini riske atarak hızla hastaneye gitme hakkı vardı,zaten ambulansta aynı şeyi yapıyor.ama başkasına çarpma hakkı yok,bunun adı afedersiniz hanzoluk.

ayrıca böyle acil durumlarda 4lüleri yakıp soldan gidene genelde yol veriliyor,en azından ben veriyorum.onun haricinde ben hız limitinin üzerinde giderken arkamdan sellektör yapan gelişmemiş apaçi varlıklara da genelde yol vermem. nerden yol bulursa geçsin az gelişmiş varlık.yolda hız limiti 70,ben 120 ,ile gidiyorum(eşşeklik) arkamdan gelen 150 ile sellektör yapmasın hiç.madem öyle bir özgüvenin var,minareyi çaldın,kılıfı hazırla o zaman.

edit:bababmı acil hastahaneye götürmüşlüğüm var 2 defa,hiç kimseye çarpmadım,kimseyi tehlikeye atmadım,dünyadaki tek baba benim değil,tek oğul da ben değilim.

Yol vermeyenler gebersin sorun yok ki o durumda. Çoğu arka camdaki tuğra işaretinden arkasını göremiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dtsaykopat -- 11 Mayıs 2016; 15:34:50 >

• babanın o anki psikolojisini allah kimsenin başına vermesin. doğru bi hareket değil ama işte. Allah kimseyi evladıyla sınamasın
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.