Şimdi Ara

D-400 Karayolu üzerinde yol vermeyen sekiz otomobile çarparak kızını hastaneye ulaştırdı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
0
Favori
5.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 8 yasinda bir kiz babasi olarak adamin yaptigini normal karsiliyorum.
    Yol vermeyen embesillere ise diyecek sozum yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: *President*

Ne için isterse istesin, yol isteyene veririm. Yol vermemek kadar saçma bir hareket yok trafikte. Neymiş? hızlı gidiyormuş, banane yahu cehenneme gitsin. Çekilirim önünden ne hali varsa görsün.

en güzeli işte bu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: haktan.528

Mobildeyim biri plakasını sorgulayabilirmi aracida merak ettim

Renk: Beyaz(İbis)
    Marka: AUDI
    Model: 2010
  • Ne yapacağını bilmek, soğukkanlılıkla ilk yardımı uygulamak en doğrusu tabiki.
    Ama bu eğitim bir çok kurumda karşımıza çıksa da genelde sulandırılmış üstün körü bir eğitimin yanında, benim başıma gelmez mantığında alınan bir eğitim olarak görüyoruz ülkemizde. Durum böyle olunca, kazalarda ilk yardım yapmak neredeyse cinayete teşebbüs gibi görülmeye başladı. Haberlerde ilk yardım rezaleti olarak geçtiler bunları. Dakikalarda ambulans bekleyen yaralılarımız oldu. Bir çoğu basit müdahale ile yaşayabilecekken "sen doktor musun yaralıya dokunmayın" baskısıyla can verdi.

Bu arada kök nedene kimse inmemiş. Bunlar nasıl bir kaydıraktır arkadaş. Hayatı kaydıran kaydıraklar resmen. Bir tatil oyuncağı daha yasaklandı bizim yaramaza o zaman.

• quote:

Orijinalden alıntı: oldsalt

Boynu kırılan kızını, dişlerini kırarak hayata döndürdü!

Antalya'da kaydıraktan düşerek boynunu kıran 5 yaşındaki kızı Zara'nın nefessiz kaldığını gören anne, kızının dişlerini kırıp dilini dışarı çıkardı ve hayatta kalmasını sağladı.

Türkiye'ye tatile gelmeden önce bir hafta ilk yardım eğitimi aldığını anlatan Ölçer, "Sanırım sakin kalmamı sağlayan şey bu oldu" diye konuştu. Minik Zara'nın kaza sonrası boynu ve kafatasının yanı sıra kolları da iki yerden kırıldı.

Adele Ölçer, "Aralık 2015'te kızının tamamen iyileştiğini ve normal hayatına döndüğünü" söyledi.

http://t24.com.tr/haber/boynu-kirilan-kizini-dislerini-kirarak-hayata-dondurdu,339620

Ne dersiniz? "Hiç bilenle, bilmeyen bir oluyor mu?"

Bilen ile bilmeyen bir olmuyor evet. Dil kacmasinda bir "baş -boyun - çene" hareketi ile dil normal yerine geliyor. Kadın kozunu oynamış ve en doğrusunu yapmış gibi görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.big -- 10 Mayıs 2016; 10:22:14 >

• oldsalt O kullanıcısına yanıt
    ilk yardım eğitimlerinde, tüm dünyada öğretilen ve uygulanan bir harekettir bu. Ben söylemiyorum. Boyun kırığı riski her kazada vardır ancak bunun tespiti olay yerinde çoğu zaman yapılamaz. İlk amaç yaralının nefes almasını sağlamaktır. fayda-zarar oranı devreye girer.

son bir sene içinde( en azından ben denk geliyorum ) Japon arama kurtarma ekiplerinin de üzerinde durduğu bir konudur bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.big -- 10 Mayıs 2016; 9:05:40 >
    Dediğim gibi. O esnada bunun tespitini yapabiliyorsaniz bölgeyi hareket ettirmemek esastır. Boyun hassas bir noktadır. Ancak tespit edemiyor iseniz de diş kırılmaz. Spesifik bir olay olmuş bu.

Evet. Öncelik ağız içini yoklamaktir, kırık bir diş veya protez, dolgu vs soluk borusuna gidebilir. Dolayısıyla kontrolden sonra bu hareket uygulanır. Anne olarak panik yapmaması çok ayrıcalıklı olmuş. Çünkü en eğitimli insanlar bile çocuğuna bir şey olunca panik yapar. Bu sebeple de "terzi kendi söküğünü dikemez" lafı her yerde karşımıza çıkar.

• hortlamış haber, çocuk iyiymiş tek önemli kısım o,

yemişim arabasını.
  • Allah korusun ben de buna benzer bişey yapardım heralde...
    Audi de sağlammış hee
  • O anki psikolojiyle ne yaptığının farkında olmayabilir ama baba çok yanlı yapmış
    travma hastası oynatılmaz.112 ye haber verip beklemek en doğrusu.
    Hangi trafik kuralında 4 lüleri yanan araçların geçiş üstünlüğü vardır, kırmızıda geçebilir yazıyor.
    Magandalık yaparken başkasının kızına çarpsa ne olacaktı?
    Bugün Türkiyenin her bir noktasında kırsal kesim hariç .ambulansın ulaşımı 10 dk nın altında.
  • Haberi güncelliyorum:

Kızını hastaneye yetiştirmek isteyen baba, "Sol şeritte hız sınırları içinde ,kimseye yol vermem" diyen 8 Forum DH üyesinin aracına çarptı.

• Evlat sahibi değilim, nasip olmadı. Ama empati yapmak çok kolay. Annemin ben hastalandığımda yüzündeki ifadeyi görüyorum, basit bir hastalık bile olsa ömürnden bir kaç yıl eksiliyor farkediyorum.

Dolayısıyla adama suç bulamam. Evlat sahibi olmak insanı başka bir boyuta taşıyor. Benim aracıma çarpsa adamı yakalayıp dövmek isterdim ama durumu öğrenince sanırım sarılıp ağlardım. Olayın bana hissettirdikleri bunlar

2012 yılında bu habere yorum yaptığımı unutmuşum doğrusu. Onu da kopyalayacağım buraya. Demek ki geçen yıllar fikirlerimde sapmaya sebebiyet vermemiş.

Şöyle demişim ve iyi de demişim

'' Sol şeridi uzun süre işgal etmeyiniz yazılarını koymaya başladı artık karayolları. Doğrusu da budur bir türlü anlayamadı bizim ülkedeki andavallar. Hayatlarında bir halt olamayan potansiyel şizofrenler kendi mastürbasyonlarını trafikte araçlarıyla yapıyorlar. Kendisi geçildiğinde zannedersin 100 metre finalinde son 1 2 metre de olimpiyat altınını kaçırmış gibi delleniyor. Her neyse; evlat sahibi değilim ama o babanın evladını o halde gördüğünde ki psikolojiyi hissedebilirim.Gözünün nuru kan revan içinde evladını kaybetmen sözkonusu! Aman ayrabbi burnumun direği sızlıyor yazarken bile. Değil o araçlara çarpmak, yoldan bile çıkartırdım ....... ..... ..... ..... ..............!! Bilmem net olarak anlatabildim mi,haklarında ne hoş şeyler düşündüğümü.. ( her nokta bir harfe, tüm harflerin birleşimi güzel bir methiyeye isabet etmektedir)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeepNote -- 10 Mayıs 2016; 11:34:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

bende babayım, ancak,

düşününki, kızını kurtarmaya çalışan kişi, eşinizin kullanıdığı ve içinde çocuğunuzun olduğu araca çarparak yolu açmaya çalışırken, Sszin eşiniz ve çocuğunuz daha ölümcül bir kaza yaparsa? Bunun vebali ne olacak? Hiç kimse başkalarına zarar vererek kendi doğrusunu yaşayamaz, yaşamamalı.

birde şu açıdan bakın, trafikte sağ şeritten giden, yaşlı ve bayan sürücüler oldukça çok. VE refleks olarak diğer sürücüler kadar seri değiller. YOlu çarparak açmaya çalışan kişi tamamen kişisel düşüncesine göre davranıyor. Çarptığı aracın bir kornadamı yolu açmadığına karar vermiş? iki kornadamı? veya sellektördemi? sonra her yola eminiyet şeridi koymayan devletin hiç mi suçu yok?

Bravo işte, akıllı-mantıklı adam her zaman kendini belli ediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: snoppy

quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

bende babayım, ancak,

düşününki, kızını kurtarmaya çalışan kişi, eşinizin kullanıdığı ve içinde çocuğunuzun olduğu araca çarparak yolu açmaya çalışırken, Sszin eşiniz ve çocuğunuz daha ölümcül bir kaza yaparsa? Bunun vebali ne olacak? Hiç kimse başkalarına zarar vererek kendi doğrusunu yaşayamaz, yaşamamalı.

birde şu açıdan bakın, trafikte sağ şeritten giden, yaşlı ve bayan sürücüler oldukça çok. VE refleks olarak diğer sürücüler kadar seri değiller. YOlu çarparak açmaya çalışan kişi tamamen kişisel düşüncesine göre davranıyor. Çarptığı aracın bir kornadamı yolu açmadığına karar vermiş? iki kornadamı? veya sellektördemi? sonra her yola eminiyet şeridi koymayan devletin hiç mi suçu yok?

Bravo işte, akıllı-mantıklı adam her zaman kendini belli ediyor.

Konu hortmuş. Yorum gayet doğru ve ne yazık ki gaziantep, adana , şanlıurfa gibi yerleri haberlerde görünce sonucu tahmin etmek zor olmuyor. Şahsın başına gelen elbette zor. Ancak yaptığı hareket kiroyum ama para ben de durumu olmuş.

• kimse de o 8 tane ga...tin yol vermemesine laf etmemiş ben olsam bende carpardim

• 2008 yılında babamın kanamalı bir rahatsızlığa tutulması ve gittiğimiz Kastamonu Hastanelerinin ambulans vermemesi sebebiyle, babamı aracıma atıp Kastamonudan İzmire son sürat götürmek zorunda kalmıştım. Tabi Ankara Hastanelerinin yer yok muhabbeti ve Ege Üniversitesindeki akrabalarımızın bekliyor demesi de bir diğer etkendi. Uzatmayım yol üzerinde o kadar çok hödük sürücü vardı ki, anlatamam. Aracımın dörtlüleri ve farları yanmasına rağmen artık belki daha da fazla dikkat çeker mi diye sisleri de yakmıştım elim de kornadan hiç ayrılmamıştı ona rağmen 100 ün üzerinde arabaya makas atmak zorunda kaldım.Hatta bilerek frene basanlar dahi oldu önümde.3 kez radara girdim polis kesmesinde yavaşlayarak elimle işaret ettiğimde direk geç dediler. Yaralı veya hasta taşıyan araçların geçiş üstünlüğü vardır ve müdahale edilemez. Gerçi bizim millet ambulansa yol vermiyor. Arkamdan gelen radar cezalarına uygun bir dille itiraz ettiğimde ise cezalar iptal edilmişti. Yani lütfen geçiş üstünlüğü olan ve hasta veya yaralı taşıyan araçlara yol verin.İnsan hayatı kimi zaman saniyeler ile ölçülüyor

• Cocugu olmayanlar sallamis bos bos. Elinize o bebegi alin kokusunu icine cekin bi anlarsiniz

• Aynisini yapardim. O an insan baska bir sey dusunemez cunku.

• Aynısını bende yapardım. Polisin dur emrine de uymadan hastaneye giderdim direkt.

Yol vermeyenler kıçlarının keyfine yol vermemişlerse inşallah daha beter duruma düşerler.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.