Arkadaşlar selam, sabah PC'yi açtım ve D sürücüsünün bir anda yok olduğunu gördüm. İçinde binlerce aile foto videolarım var, baya önemli disk. G de yok oldu ama önemsiz o. Öylesine sanal olarak oluşturmuştum, kullanmıyordum. D önemli olan. 2 yıl önce sıfır takılmıştı, türü SSD Baya bi uğraştım ama sorunu çözemedim. Yardımcı olursanız sevinirim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doory -- 22 Kasım 2023; 11:30:35 > |
D sürücüsü bir anda yok oldu
-
-
Bu da youtube çözüm videolarında geçen yönergelere istianden aldığım ss.
D sürücüsü 750 gb ama burada görünmüyor.
Öyle kabloya biri takıldı-çıktı durumu olması imkansız
-
Merhaba geçmiş olsun.
Win+X yapıp, Aygıt Yöneticisi'ni açıp Disk Sürüclerine bakar mısın? Orada da 1 tane disk mi görünüyor?
Aygıt Yöneticisi'ndeyken bir de Görünüm > Gizli Aygıtları Göster'den tekrar bak. Gizli sürücü olarak çıkıyorsa, sağ tıkla, aygıtı kaldır de.
Bunun dışında üzülme ama çok ciddi bir donanım problemi olmuş olabilir.
-
evet 1 tane görünüyor, gizli vs hiçbir yerde çıkmıyor. yok oldu resmen
-
Bilgisayarın masaüstü mü dizüstü mü?
SSD'nin türü ne (SATA M2 ...vs?)
BIOS üzerinde SSD'ni görebiliyor musun? (Eğer BIOS'ta görünüyorsa sorun işletim sisteminde yazılımsal diyebiliriz. )
SSD'yi fiziken çıkarıp bilgisayarı çalıştır. Sonra kapatıp, SSD'yi geri takıp çalıştır.
-
Merhaba, masaüstü,, pc kapatıp açtım ( gece uyuduktan sonra- sabah- ) ve düzeldi.
ilginize teşekkürler
-
Hocam merhaba,
Geçmiş olsun, çalışması sevindirici. Her zaman bir yedek planın olsun. Bu kayıpla iyice anlamışsındır.
Ve mutlaka CrystalDiskInfo (açık kaynak ve güvenilir) ile disklerinin durumunu kontrol et. Durumları "Good" olarak görünmeli.
Özellikle S.M.A.R.T. verileri önemli. Böyle bak mavi görünmeliler:
Şuradan resmi sitesinden kurulum:
https://netix.dl.sourceforge.net/project/crystaldiskinfo/9.2.1/CrystalDiskInfo9_2_1.exe
veya PortableApps sürümü:
https://portableapps.com/apps/utilities/crystaldiskinfo_portable
Benzer içerikler
- mailden konum bulma
- over current have been detected on your usb device
- yüksek güçlü usb cihazı takıldı sorunu
- youtube altyazı türkçe olmuyor
- missing operating system
- zyxel modem kurulumu
- silinen dosyaları geri getirme
- internetim çok yavaş
- bu site güvenli bağlantı sağlayamıyor
- pc otomatik kapatma
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X