Şimdi Ara

D4-D lere ChipTuning... (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
261
Cevap
1
Favori
30.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: rahan35

Arabanın hakkını ver hakkını

Benim daha yeni 1 yıl oldu ve 33400küsur km'deyim 200bini devirmeden satmam herhalde.

masallah allah bozmasin diyelim :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: AiQUiDiE

quote:

Orijinalden alıntı: lokosit
    bizim yaris ağustos 2007 de alındı ve 12500km de

saygılar

Ben alırken 40 binde aradaki farkı çıkarıyor gibisinden hesap yapmıştım.
    (Gerçi alırken pahalı aldığını satarken pahalıya satıyorsun o ayrı)
    5. sene gibi satarım artık, şöyle 55-60 bin gibisinden, tabi insanları inandırabilirsek o zamana

vallahi verecem hakkınıda
    L200 daha fazla keyif veriyor.

yarisi alırken 40bin hesabı yapmadım yüksek torkundan dolayı kullanım kolaylığı sağlıyor, az yakıyor, pahalı satılıyor, uzun ömürlü oluyor diye d4d yaris tercih ettim.
    hanım okula gidip geliyor, bende ara sıra şehir içinde kullanıyorum. ama powerboxdan sonra acaip bi şekilde yarisle uzun yola gitme hevesi var içimde.
    esas km yapacak yerlere L200 ile gidiyoruz.
    iki aracımın arasında 15 gün var ama L200 44binde yaris 12500

• quote:

Arabanın hakkını ver hakkını

Benim daha yeni 1 yıl oldu ve 33400küsur km'deyim 200bini devirmeden satmam herhalde.

Olmuyor olmuyor, az km yapıyorum

Bu arada seni, zaten dizelden başka birşey paklamazmış
  • Aracı sadece ihtiyaç için kullanacak olsam Clio ya da Palio falan alırdım ama gezmeyi de seviyorum. O kadar parayı verdikten sonra da aracı kapının önünde yatırmak olmaz. Bu yüzden dizel benim için en mantıklısı
  • Ya arkadaşlar 2. el 2007 model yaris d4d düz vites aldım. Aracın performansı beklentimin çok altında çıktı. Acaba benim araçtamı bir sorun var yoksa bütün dizel yarisler mi böyle. Şöyle bir örnek vereyim. Daha önceki aracım hyundai era 1.5 crdi idi. hyundai nin fabrika verisi 0-100 hızlanması 10.9 sn. Yarisin ki 10.7 sn. fakat eranın performansı çok daha yüksek idi. geçen arkadaşın cerato dizel 1.6 crdi aracını sürdüm onun 0-100 verisi 11.8 sn fakat o da yaristen daha performanslı hızlandı. Acaba gerçekten sorun nedir merak ediyorum. Yorumlarınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi curumkar -- 20 Ekim 2009; 17:43:46 >
  • Chiptuning uzmanı Mehmet Bey. daha önce sizden eram için chiptuning yapmıştım. son derece memnun kaldım.
    şimdi yeni aldığım dizel yaris de chip yaptırmak istiyorum. fakat bu aracı tam bir GTI yapmak istiyorum. 0-100 ü en azından 8.5 sn yapabilirmisiniz? max. kaç bg çıkartabilirsiniz? ve chip dışında ne tür uygulamalar yapacaksınız. son olarak chip tuningin üstüne box da koymayı tavsiye edermisiniz.?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi curumkar -- 20 Ekim 2009; 17:58:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: curumkar
    Ya arkadaşlar 2. el 2007 model yaris d4d düz vites aldım. Aracın performansı beklentimin çok altında çıktı. Acaba benim araçtamı bir sorun var yoksa bütün dizel yarisler mi böyle. Şöyle bir örnek vereyim. Daha önceki aracım hyundai era 1.5 crdi idi. hyundai nin fabrika verisi 0-100 hızlanması 10.9 sn. Yarisin ki 10.7 sn. fakat eranın performansı çok daha yüksek idi. geçen arkadaşın cerato dizel 1.6 crdi aracını sürdüm onun 0-100 verisi 11.8 sn fakat o da yaristen daha performanslı hızlandı. Acaba gerçekten sorun nedir merak ediyorum. Yorumlarınız?

Hayırlı olsun öncelikle.

Başka bir Yaris kullanma olanağınız oldu mu acaba?
    Araçta bir problem olmasın?
    Sizi özellikle performans konusunda üzmemesi lazım.

Kendi aracım diye demiyorum

• Yanlış hatırlamıyorsam Yaris D4D manuel in akselerasyon değeri 10.4 saniye.

Bu motor Hyundai ve Kia daki makinalara göre daha dengeli ve yüksek devirli,bence yeni aracınızın motorunda kurumlanmaya bağlı tıkanıklık,performans kaybı söz konusu.
  • başka bir yaris kullanma şansım olmadı. Antalya'da yaşayan arkadaş varsa bir denesek çok iyi olurdu.
  • benim araç 38 binde. kurum bağlamış olabilir mi? bir de bu kurum bağlama performansı bu kadar etkiler mi? Kurum bağlamayı nasıl temizleyebilirim?
  • D-4D'nin performansı iyi ancak hissettirdiği çekiş gücü 1.6 ya da 1.5 motora göre daha az olabilir, bu yüzden performans daha az hissedilebilir.
  • quote:

benim araç 38 binde. kurum bağlamış olabilir mi? bir de bu kurum bağlama performansı bu kadar etkiler mi? Kurum bağlamayı nasıl temizleyebilirim?

hemen bir enjektör temizleyici alıyorsunuz toyotadan boş depoya katıyor sonra depoyu yarım depo kadar dolduruyorsunuz. Çıkıyorsunuz ilk önce sakin sakin bi 10-15 km gidiyorsunuz sonra, hafif hafif yüklenmeye başlıyorsunuz 10-15 km daha. En son olarak da spor bir kullanım yapıyorsunuz son hız denemesi yapıyorsunuz mesela bi 10-15 km daha. İşte o sırada siz farkında olmadan enjektörler açılıyor.Fakat siz yine de bu dediklerimi yaptıktan sonra bile 2-3 depo fullemesinin her seferinde ucuz yollu enjektör temizleyicilerden katın deponuza.Kurumdan eser kalmaz.

Eğer yaris in motor kurum yaptıysa tek sebebi vardır çok düşük devirde vites değişmiştir + normal mazot katılmıştır.

• Bugün gittim bir carbon clean yaptırdım. aracın çekişi biraz arttı. ama öyle aman aman bir değişiklik yok. Galiba beni chipten başka bir şey kurtarmayacak.
  • quote:

Bugün gittim bir carbon clean yaptırdım. aracın çekişi biraz arttı. ama öyle aman aman bir değişiklik yok. Galiba beni chipten başka bir şey kurtarmayacak.

gidin serviste değerleri ölcsunler pis mazot falan aldilarsa derhal depo temizliği yaptirin birde hava filtrenizi değistirtin mutlaka...
  • Hava filtresi yakıt filtresi ve de..

Carbon Clean için özel servisin teki "dizel araçlara pek önermiyoruz partikül koparıyor" gibi bir cümle sarfetti!?
  • quote:

Orijinalden alıntı: esmerce

Hava filtresi yakıt filtresi ve de..

Carbon Clean için özel servisin teki "dizel araçlara pek önermiyoruz partikül koparıyor" gibi bir cümle sarfetti!?

Bence hatalı
    Onno usta hep tam tersini söyler.
    Dizellere 40 binde bir yapmak gerektiğini, ama benzinlide yapılmaması gerektiğini çünkü yararlı kurumları temizleyip problem yaratacağını belirtmiştir defalarca.
    Ben güvenirim kendisine, ama tabi tercih meselesi güvenip güvenmemek

• Bence de hatalı ama esas hata bende; nedenini sormadım "partikül koparabiliyor" dediler bende bir şey demedim üzerine.

C.C. yaptırabilecek başka bir yer yok benim için,ama öyle dediklerine göre de bir şeyleri yanlış yapıyor olmalılar,güvenmem artık.
  • İstanbul`daysan Mehmet Usta var

40 bin olayım gidip bi cc yaptırtacağım kendisine İnşallah
  • Carbon clean bana da mantıklı geliyor ancak Toyota'nın periyodik bakımlarına dahil olmaması kafamı da kurcalamıyor değil Bu yüzden her 10bin de bir orjinal yakıt katkısı kullanıyorum. Motoru da boğmadan kullandığım için fazla kurum birikimi olmadığını düşünüyorum.
  • quote:

Carbon clean bana da mantıklı geliyor ancak Toyota'nın periyodik bakımlarına dahil olmaması kafamı da kurcalamıyor değil Bu yüzden her 10bin de bir orjinal yakıt katkısı kullanıyorum. Motoru da boğmadan kullandığım için fazla kurum birikimi olmadığını düşünüyorum.

Ben sormuştum servise 20 bin bakımındayken.
    CC yapmadıklarını, ama enjektör temizleyici koyduklarını söylemişti.
    Ama yine de yaptıracağım, cc işleminde manifold temizliği de yapılıyormuş.

Edit : Bakım kmsini yanlış yazmışım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SIRADANUS -- 30 Ekim 2009; 16:36:54 >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.