Şimdi Ara

D7100 alicam ama Neden canon (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
1
Favori
1.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: muyasar

Nedense yüksek enstantanelerin sadece çok hızlı nesneleri çekerken kullanıldığı gibi bir ön yargı var.
    Bunun dışında çok daha önemli bir kullanım alanı olduğu nedense gözden kaçıyor. A da şu:
    Diyelim ki güneşli bir havada dolgu flaşı da kullanarak portre çalışıyorsunuz. Dolayısıyla diyaframı olabildiği kadar açmanız gerekiyor. İşte burada yüksek hızlar devreye giriyor. 1/4000 de eğer en fazla 2.8 diyaframa inebiliyorsanız 1/8000 de 2 ye kadar inebilirsiniz.
    Hatırlatayım dedim...

Flaş 1/200 enstantane üzerinde senkronize olabiliyor mu? Rear modunda dolgu flaş olarak kullansanız bile bu değerin üzerine çıkmıyor diye biliyorum.

Saygılar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustafafrstyl M kullanıcısına yanıt
    Benim size ilk konu başındaki aynı tavsiyem geçerli.

Bütçeniz doğrultusunda ve istekleriniz doğrultusunda bir cihaz alın. Ben şu makine iyidir kötüdür diyemem. Elbet çok iyi makineler var ve pahalılar. Gidin bir FF body alın ve bir üst sınıfa terfi edin de demek isterdim.

7100 veya 7000 elbet 700D den daha iyi bir makine. Zaten sınıfları farklı. Fakat tercih etme sebebiniz, makinenin biraz daha gösterişli olması ise alın. Çünkü 3100 ile 7100 arasında ciddi bir görünüm farkı var ve fotoğraf çektiğiniz kişileri psikolojik olarak ciddi tatmin eder. Canon veya Nikon özellikle şurada kullanılır diye bir yargı yok. Ama 3100 den 7100 e geçerek ( eğer manuel modda çekim yapabiliyorsanız) çok çığır açacak bir fotoğraf kalitesi almayacaksınız. Otomatik modlarda evet elbet kalite farkları ortaya çıkar. Yani FF sensöre geçmeden maunel modlarda makinelerda fotoğraf kalitelerinde sınırlı değişikler oluyor ancak lens değişiklikleri ciddi fark oluşturuyor.

Gönlünüzde 7000 veya 7100 geçiyorsa alın. Onu almayın şu makineyi alın demiyorum. Hatta daha önce Nikon kullandığınız için yine Nikon tercih edin çünkü en kötü durumda bile makineler birbirlerine yakın menü ve ayarlara sahip.

Ancak makinelerin özelliklerine takılarak ben bu bütün özellikleri kullanabilirim diye seçim yapacaksanız makinelerin o sınırlardaki ve pazarlama da göz boyamak için verilerini çok ciddiye almayın. 3200 iso demek 60/70D veya D7000 7100 gibi cihazlarda aşırı bir kumlama demektir. Bunu makine de ekranda görmeyebilirsiniz ama pc ekranında baktığınız zaman çok ciddi rahatsız edici oluyor.

Diyelim ki Tepe Flaşı bile kullansanız hatta birkaç tane senkronize şemsiye ile bile kullansanız 1/8000 e shutter speed e çıkmanız için F1.2 gibi lensler gerektirir ki onlar da 2-2500 TL den başlayan fiyatlar söz konusu. Kaldı ki fotoğraf kenarlarda kararma olacak bunlardan bahsetmiyorum bile.

Benim kızdığım nokta bu bu makineden iyidir diyerek sizde farklı bir algı oluşacak. Ben sadece buna karşıyım. Kaldı ki hala 700D nin F/P olarak D7100 den daha iyi olduğunu düşünüyorum. Ancak Bende 550D 650D veya 600D gibi bir makine yerine gidip 60D aldım sebebini yukarıda yazdım. Gövde daha gösterişli ve karşı tarafta farklı bir algı oluşturuyor.

Saygılar, iyi sabahlar...

• X Files kullanıcısına yanıt
    Mesajıniz icin tesekkur ederim bende cok düşündüm makine işini d7000 oldu canon 70d oldu zaman zaman ama en son d7100 de karar kıldım dediginiz gibi makinanın modeli karşı tarafa karşı önemli oluyor d7100 de gayet havali bir makina Insallah en kısa surede alacağım.

Ben pek portre çekmiyorum. Daha çok sokak fotoğrafçılığı için falan kullanıyorum. Çektiğim portreler de var tabi ama arkadaş çevresinde. O yüzden paylaşamam onlardan izinsiz ama çok başarılı olduğunu söyleyebilirim. Lens biraz daha önemli ama.

Mesela 85mm ile çekilenler 50mmye göre kayda değer şekilde güzel oluyor. Hem odak uzaklığı olarak daha uygun olmasından hem de optik kalitesinden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 21 Haziran 2015; 12:25:33 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesin bir yanıt veremeyeceğim. Hem kullanılan makinenin hem de flaşın el kitabına bakmak gerekir diye düşünüyorum.
  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    Elimde bir adet nikkor 50mm 1.8 ve helios 50mm 2.0 var elime para gectigi zaman 55 200 yada 55 300 almayı dusunuyorum yoksa bunların yerine samyang 85mm mi almaliyim?

Fiyatlar çok farklı. Bütçeniz uygunsa portre için 85mm harikadır tabi ama manuel bir lens olduğunu unutmayın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Zaten d7100 de otomatik netleme var

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafafrstyl

Zaten d7100 de otomatik netleme var

Onunla alakası yok. Bazı lensler sadece manuel odak olarak kullanılabilir.
  • Konu hayli karışmış...

Öncelikle yükseltmedeki amacınızın ne olduğuna, elinizdeki malzemeye filan bakmak lazım diye düşünüyorum.

Mesela D3100 ile yapamadığınız neyi, yeni alacağınız makineyle yapmak istiyorsunuz?

Hangi lenslere sahipsiniz?

Yukarıda 55-300 mi yoksa 85 mm mi alsam, demişsiniz. İkisinin kullanım alanları çok farklı.

İlk sorunuza olduğu gibi cevap vermek gerekirse; evet, D7100 alın. Bence alternatifleri arasında diğerlerini düşünmeyin bile. Gayet iyi bir makinedir. Üstelik, eğer kötü hava şartlarında da çekim yapacaksanız su geçirmez oluşu bir avantajdır.

Unutulmamalı ki, fotoğrafı Lightroom ve/veya Photoshop'da işlemek, yani post-prodüksiyon, en az fotoğrafı çekmek kadar önemlidir.
  • derekoy kullanıcısına yanıt
    Hocam ikisi farkli lens ama orda şunu demek istedim 50mm gibi bir lens varken 85mm gereksiz olurmu ? Diye sormak istedim

Şimdi helios 58mm lens sadece manuel ben bununla d7100 de otomatik odaklama yapamiyacagimmi?

• Ağırlıklı olarak portre çekecekseniz 85 ve 135 mm arası bir lense sahip olmak gerekir. Ama portre fotoğrafıçısı değilseniz 50 mm ile de, kadrajı portreyle tam doldurmadan, biraz geniş alarak lens bükülmesi sorununu halledebilir, işinizi görebilirsiniz. Tabi sonra kroplamanız lazım. 6000x4000 çözünürlüğündeki bir makinede duvardan duvara posterler yapmayacaksanız ve ağırlıklı işiniz portre değilse 85 mm lense bence gerek yok.

Yani aslında alacağınız ekipmanı belirleyen kullanım amacınız...
  • quote:

Şimdi helios 58mm lens sadece manuel ben bununla d7100 de otomatik odaklama yapamiyacagimmi?

Sadece manuel ise kullanamazsınız. CPU lens olması, yani işlemciden gelecek AF komutlarını alacak devreleri olması lazım. Gövdede AF motoru olmasının yararı, üzerinde AF motoru olmayan CPU lenslerde Auto-Focus'u kullanabilmeniz bakımından...

Bu tip lensleri taktığınız zaman da, verilerin metadaya doğru işlenmesi için, lens bilgisini menüden girmeniz lazım.

Yalnız manuel focus öyle kötü ve zor birşey değil. Çok ürkmemek lazım bence.
    Yapamazsınız. Vizördeki odaklama yardımcısı okları kullanabilirsiniz. Odakladığınız yerin objenin önünde mi arkasında mı olduğunu gösteren 2 tane ok var. Okların ikisi birden gözüktüğü zaman doğru odaklamışsınız demektir. Diyafram çok açık olmadığı sürece odaklamada problem yaşamazsınız ama otomatik odağın rahatlığı da olmaz tabi.
  • arkadaşlar ben de 70d-d7100-d7200 arasındayım. aslına bakarsanız d7200 fiyat olarak yüksek olmasa tercihim olacak ama fiyatı yüksek şu an için. üstelik nikon nedense d7200'e katlanabilir-dokunmatik ekran getirmedi (pazarlama stratejisi sanırım)
    nikon d7100'ün eksik gibi görünen kısımlarını tamamlamış gibi d7200 ile. wi-fi ve nfc gibi teknolojiler eklenmiş. iso yükseltilmiş vs...

fiyat konusu devreye girdiğinden canon 70d mi sizce yoksa nikon d7100 mü?

ya da bekleyip nikon d7200 fiyatının düşmesini mi beklemeliyim ama düşeceğini pek sanmıyorum?

ben de konu açmıştım biraz daha ayrıntılı yazmıştım

http://forum.donanimhaber.com/m_107951905/tm.htm

• plexus_09 kullanıcısına yanıt
    Hocam video felan cekeceksen canon al ama cok video cekmem felan dersen nikon al

• quote:

Hocam video felan cekeceksen canon al ama cok video cekmem felan dersen nikon al

cevabınız için teşekkür ederim hocam. video da hobi olarak elbette kullanırım ama daha çok fotoğraf merakım var. 70d sanki biraz daha multimedya aracı gibi. sensör kalitesi olarak d7100 daha kaliteli gibi duruyor ama şu tozlanma-yağlanma sorunları çoğu kişinin bahsettiği bir konu olduğu için kafamı karıştırmıyor değil.

aslına bakarsanız d7200 daha iyi bir seçim gibi duruyor ama onun da fiyatı bir tık yüksek.

siz ne yaptınız, aldınız mı yeni bir makine?
  • plexus_09 kullanıcısına yanıt
    Ben nikon d7100 dusunuyorum ama sizin yerinizde olsam d7200 yerine d7100 alir lense yatırım yapardim d7200 bence gereksiz gözüküyor bu fiyat aralığında

• quote:

Ben nikon d7100 dusunuyorum ama sizin yerinizde olsam d7200 yerine d7100 alir lense yatırım yapardim d7200 bence gereksiz gözüküyor bu fiyat aralığında

haklısınız. ben de d7100'e doğru kaymak üzereyim ama d7100 tozlanma-yağlanma sorunları ile buffer meselesi kafamı karıştırıyor.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.