Bildirim
D7100 alicam ama Neden canon
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
"makinanın ismi" örnek fotoğraf(lar) yazarsanız genelde bulabilirsiniz.canon modellerle d7100 ün fotoğraflarını karşılaştırın hoşunuza hangisi giderse ona karar kılın bence.
NOT:örnek fotoğraflarda genellikle kaliteli lensler ve farklı lensler kullanılır bunu da göz önünde bulundurmak gerek
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aslında iç çekim, dış çekim veya şu işe şu model gibi yargılara pek inanmayın. Makine de belirli bir renk / kontras ayarı yaparsanız veya polarize filtre kullanırsanız daha farklı sonuçlar elde edersiniz. Çoğu kişi bu ayarları default ayarda kullandığı için ve sonrasında belirli ayarları yapanları gördüklerinde ne yazık ki makinelerin farklı çektiklerini düşünüyor.
Gönlünüzde hangi marka/model geçiyor ise bütçeniz nasıl el veriyor ise body olarak bu şekilde bir seçim yapabilirsiniz. Ancak aynı şeyi lensler için söyleyemem. Veya Crop Sensör bir cihaz ile FF bir makine arasında fark yoktur, hangisini alsanız olur da diyemem. -
Dış cekim icin onereceginiz filtre varmı
-
ben de sizin gibi iki arada bir derde kaldım.en sonunda canon 70d yi seçtim.aslında nikon d7100 daha ucuz,daha sağlam gövdeli,51 tane odak noktası,çift sd kart hafıza soketi,shutter ömrünün daha uzun oluşu,%100 vizör bakımından canon 70d yi tokatlıyor fakat şu videolardaki performansı,açılı dokunmatik ekranı,focus pixsel teknolojisi,beyaz dengesini isabetli verişi,iso-diyafram-enstantane ayarlarını yaparken lcd ekranda değişimleri göstermesi ''nikonda sadece fotoğrafı çekince görürüsünüz,lcd vizörü taklit eder'' gibi özellikler bakımından canonu tercih ettim.bir de tabi lenslerin piyasası daha geniş,daha ucuz,ikinci el olarak daha kolay satılabiliyor.nikon lensleri baya bir farkla pahalı diye biliyorum.makinamın en sevmediğim özelliği sadece 19 tane netleme noktasının olması,fakat nikon tam 51 tane.bence bu bilgiler ışığında aklına hangisi yatıyorsa onu al derim.kolay gelsin
-
ayrıca şu dış çekimlerde canon,iç çekimlerde nikon klişesini de yıkalım artık.syn X FİLES olayı özetlemiş.nikon makinenin manuel ayralarında renk tonlarınla oynayarak kendine bir ayar profili oluşturup nikonla da güzel dış çekimler yapabilirsin.o klışe laflar bence makinalarını otomatik modda kullananların uydurduğu birşey.MAKİNALARIMIZI KEŞFETMELİYİZ -
Hocam videoda cok fazla fark varmi arkadasa sözüm var bi klip cekicemde ?
Dış çekimde niye Canon olsun ki? Asıl Nikon olmalı çünkü Nikonların dinamik aralıkları daha yüksek ve renk skalaları daha geniş.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
D7100 ben onermiyorum iso6400 kötü bence ve bandding diye bir olay var arastirin
Güzel söylüyorsun da Dinamik aralık ışık ile alakalı bir konu neticesinde. Işığı bilmeden veya bir portre çekerken reflektör, tepe flaşı (gündüz olsa bile) kullanmadığın zaman dinamik aralık ne işine yarayacak.
Forumlarda gördüğüm kadarı ile çok fazla teknik konuya takılıyor insanlar. Yani yeni başlayan adam Nikon'un çıkardığı makinelerin silsilesini biliyor bütün özelliklerini araştırıyor ama neticede daha iyi fotoğraf nasıl çekerim diye kafa yormuyor. Ya özellik o kadar iyi ise basın 100 bin TL alın bir makine o çeksin.
Ekipmanın gerektiği ve hangi ekipmanın nerede gerektiğini iyi bilmek lazım. Vatandaş makineyi alacak, bir 6 - 10 ay otomatik netleme de makineyi kullanacak kalkıp dinamik aralık gibi iso ve ışığa bağlı, onların da neticede lenslere bağlı performansından dolayı şu daha iyidir diyebiliyorsanız bravo.
Adam F4 de sabit diyafram kullanırken sen F2.8 sabit diyafram kullansan saten kafadan iso performansına bağlı olarak zaten avantajlı olacaksın. Bu sadece body seçerken karar verilebilecek bir özellik olduğunu da düşünmüyorum.
İnsanları daha fazla fotoğraf çekmek, daha fazla teknik ve çekimlerle ilgili ip uçlarına yönlendireceğimize bakıyorum ki teknik terimlerin içerisinde boğuyoruz. Üzülüyorum çünkü araba alırken araçların teknik özelliklerini bu kadar irdelemiyoruz. Ben aracın genişliğinin veya iki lastik arası mesafelerini bu denli çok irdeleyen "bilinçli" bir tüketici kitlesi görmedim.
-
Hocam internette bulmadim yabanci hep o sorun nederi cok onemli birseymi?
Bu bilgilere takılıp kalmak gerektiğini söylemiyorum ama insanlar spesifik bir alana yönelecekse ve istedikleri şey dönen ekran vs gibi şeylerden ziyade fotoğraf kalitesi ise dinamik aralık veya iso başarımı gibi açılardan daha iyi olanı almaları daha mantıklı.
Yoksa ben de amatör olan ve öyle kalmaya kararlı kişilere 600d öneriyorum mesela. 600d ile amatörden öteye de geçilebilir fakat aynı fiyata daha iyisi varken önermek lazım. Benim Canon'a büyük sempatim vardır ama 550d'den beri aynı sensörü kullanıp birkaç küçük işlevsel özellik koyarak model adını ve fiyatını yükselterek yeni gövdeler çıkarmalarını doğru bulmuyorum. Nikon ise sürekli geliştiriyor sensörlerini. Bu yüzden Nikon benim için öndedir. Amacı video olana Canon öneririm zaten.
Videoyu önemsemeyen birinin 700d'ye D7000 parası vermesi bana çok mantıksız geliyor mesela. Bu iki model arasındaki durum sadece dinamik aralık falan da değil. Başka çok fark var.
Ayrıca amatör birinin yakın zaman sonra ne isteyeceğini kendisi bile bilemez şu anda. Elinde fazladan dinamik aralık olması iyidir :D Ayrıca 2.5–3 stop civarında bir farktan bahsediyoruz. Bunun ne kadar büyük fark yaptığını yüksek kontrastlı sahnelerde çok rahat görebiliyoruz.
Kısacası ister amatör ister profesyonel olsun ben daha iyi olanı önerme taraftarıyım. Kendi önceliklerini açıkça belirten birine Canon da önerilebilir.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
-
saolun hocam ben d7100 alicam son kararim elimde helios 58mm f2 ve nikkor 50mm 1.8 var ikisi arasınds fark varmi
Dinamik aralık konusu çok detaylı bir konu. Sensörlerin verdiği aralık farklı iso değerlerinde farklı şekilde olabiliyor. Örneğin A modeli ( Nkion, Canon, Sony vs vs ) iso 100 de B modeline göre daha iyi olduğu halde iso 800 de dinamik aralık değerleri eşit olabiliyor.
Eğer sıfır olarak bahsediyorsan D7000 ile 700D arasında hala ciddi sayılabilecek fiyat farkları var. Zaten fiyat ve modellere bakarsak bu önemli bir satış stratejisidir. Cihazların arasındaki fiyatlar daraltılarak "100 - 200 TL daha fazla vereyim daha iyisini alayım" düşüncesi çalıştırılır. Yani 1500 TL lik bir bütçe ile başlarsınız bir bakarsınız 2500 TL ye cihaz sipariş vermişsiniz. Bunlara fazla takılmayın.
Aslında söylediğiniz modeller de söylediklerinize göre tam ters bir ironi oluşturmuş. 700D nin dinamik aralığı D7000 den daha yüksektir. Bunun cihazın yeni olmasından kaynaklanan bir artı olduğunu düşünürken, birçok artısı olduğunu da eklemeliyim. Elbette D7000 in de 700D ye göre daha iyi yanları var fakat ben fiyat performans olarak bakacak olursam 700D ye daha sıcak bakardım. Ancak bu Nikon'un kötü ürünler ürettiği anlamına gelmez.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X Files -- 13 Haziran 2015; 18:51:58 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: mustafafrstyl
Hocam internette bulmadim yabanci hep o sorun nederi cok onemli birseymi?
Yuksek isoda pembelesme ve bantlama yapiyor toshiba sensorden dolayi
quote:
Orijinalden alıntı: mustafafrstyl
Hocam videoda cok fazla fark varmi arkadasa sözüm var bi klip cekicemde ?
şu linkten incele dostum farkı göreceksin. link:https://www.youtube.com/watch?v=YUtmWkBinIk
canon 70d de sensör üzerince focus pixel teknolojisi kullanıldığı için daha iyi netleme ve videolarda performan gösterdiği düşünülüyor.nikon d7100 ün 1080p de 60 fps özelliği bile bu teknoloji altında eziliyor.
-
Ilk isim fotograd oldugu icin nikondan yanayim
700D'nin dinamik aralığı D7000'den daha mı yüksek? Dpreview ve Dxomark'a göre bırakın yüksek olmayı oldukça geride gözüküyor. Siz neye göre önde dediniz?
Ayrıca dediğiniz gibi değişik iso değerlerinde farklı dinamik değerler alınır ve 1600'den sonra çok fark olmaz ama insanlar %99 iso 1600'ün altında çektiği için buraya kadarki performans önemli ve burada Nikonlar önde.
Fiyat konusuna gelince; d7000'in kit lensi 18-105 olduğu için 700d'yi de 18-135 ile alırsak aralarında 300tl fark var.
F/P olarak 700d daha iyi diyorsunuz.
Aradaki 300tl ile D7000'in neler sunduğuna bakalım:
Renk, dinamik aralık, iso başarımı gibi açılardan görüntü kalitesi ile çok önde
Vizörü %100 alanı gösteriyor ve pentaprism tarzında. Bu hem çok daha büyük vizör, hem cisimleri gerçek boyutuna daha yakın görme hem de daha kaliteli ve parlak görüntü demek.
Su altında çekim yapamazsınız ama yağmura karşı dayanıklı bir gövdesi var.
Gövdesi magnezyum iken 700d'ninki plastik. Hem uzun vadede hem de elde tutuşta hissettiriyor.
CIPA değerlerine göre D7000 tek şarj ile 1050 fotoğraf çekebilirken 700D 440 tane çekiyor.
D7000 100 lira civarına alacağınız battery gripler ile %100 uyumludur (gripteki tüm tuşlarla) ve bu hem portre çekimini kolaylaştırır hem de şarjı en azından 2 katına çıkarır.
D7000'de 39 tane odak noktası varken 700D'de 9
Saniyede 6 fotoğraf çekerken 700d 5 tane çeker.
U1 ve U2 şeklinde 2 adet ayar butonu vardır ve bunlara kaydettiğiniz ayarları anında geri çağırabilirsiniz. Ben mesela U1'e sokak fotoğrafçılığında yaptığım ayarları atadım U2'ye ise flaşlı çekimlerdeki ayarlarımı. Özellikle 20 tane farklı ayar yapmam gereken flaşlı çekimlerde büyük kolaylığı var bunun.
Üstte ayarlarınızı görebileceğiniz ekstra bir lcd ekran bulunur. Bu ekran hem ayar yapmayı çok kolaylaştırır hem de şarja büyük olumlu etki yapar.
Fazladan 1 adet ayar tekerleği var. Bu da kullanıma büyük kolaylık sağlar.
2 adet sd kart girişi var. Birinde bozukluk falan olursa resimleri kaybetmemiş olursunuz. Veya birini jpeg diğerine raw kayıt yapabilirsiniz.
En hızlı enstantane 1/8000sn iken 700d'de 1/4000. 1/4000 yeterlidir fakat çok açık diyafram değerlerinde yetmediği zamanlar oluyor.
Flaş senkronizasyon hızı 1/250 iken 700D'de 1/200.
150bin shutter ömrü. 700D'nin 100bin.
700D'nin üstünlükleri ise;
Video modu daha işlevsel
Dönen ve dokunmatik ekran güzel bir özellik
Daha hafif
Direkt kameradan HDR yapabiliyorsunuz. Tabi ne kadar başarılıdır (doğaldır) bilemiyorum. Küçük bir photoshop bilgisiyle sonradan daha iyisi yapılabilir.
Benim için bu farklar 300 liradan çok daha fazlasını hak ediyor. D7000 daha üst sınıf olmasının avantajı ile profesyonel makinelerde bulunan birçok özelliği sunuyor. Hem özellik hem de malzeme kalitesiyle bu kadar önde olan bir cihaz ile diğerini karşılaştırmam bile fakat bilgilendirme amaçlı karşılaştırdık yine de.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CC547151E -- 13 Haziran 2015; 22:05:59 >
-
- Hangi tip lenslerle hesaplıyorsunuz? Kaldı ki fiyat farkı vereceksen bodyleri kıyaslarken sadece body fiyatına bakılır. Lensle beraber fiyat bakılmaz. Önce bunu öğren. Acemi olduğunu bu konularda çok belli etme.
- Sensör boyutlarınına göre mi hesaplıyorsunuz?
- Fiyatları baz alırken hangi sitelere göre baz alıyorsunuz.
- Ömründe kaç defa 1/8000 de fotoğraf çektin?
En önemşi soru Fiyat/Performans anlamını biliyor musunuz ?
Canon da ufak değişikler yapıyor demişsiniz, D5xxx ve üst modeller, D3xxx ve üst modeller, D7xxx ve üst modelleri arasında neler değişmiş.
Lütfen saçmalamaktan vazgeçin. Şu yıllardan beri gelen saçma sapan Amd mi intel mi gibi gibi marka fanlığı yapmayın.
Neymiş 2 tane SD kart girişi varmış. Neymiş ayar tekerleği varmış. Önce elma ile armut kıyaslanmaz. D7000 in kıyaslanacağı makine 700D mi Allah aşkına?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X Files -- 13 Haziran 2015; 22:14:55 >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X