Şimdi Ara

d90 mı k-r mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhabalar, bugünlerde iki makine arasında kaldım. görüntü kalitesinin birbirine çok yakın olduğunu düşünüyorum. k-r'nin ucuz, yeni olması, giriş seviyesi olmasına rağmen üzerinde af motoru ve görüntü sabtleyici olması dikkatimi çekiyor. d90 ise daha profesyonel ve nikon objektiflerinin ve servisinin daha yaygın olması d90'ı da düşündürüyor. ne dersiniz?

• K-r nin amatör kullanıcıların çektiği örnek fotğrafları gelmeye başladımı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tcebeci

K-r nin amatör kullanıcıların çektiği örnek fotğrafları gelmeye başladımı?
    acıyorum şu d90'a... önüne gelen makinayla karşılaştırılıyor
  • Aynen katılıyorum ! +1500
    quote:

Orijinalden alıntı: Loading

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 17 Ekim 2010; 19:54:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

Aynen katılıyorum ! +1500
    quote:

Alıntıları Göster
    K-r satışa çıktı mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Wurunkatte

K-r satışa çıktı mı?

Alıntıları Göster
    K-r satışa çıktı, şu an konuşmak için erken. Ayrıntılı incelemeleri ve fotoğrafları görmek lazım önce.
  • quote:

Aynen... Nikonun sınıf öksüzü oldu model ya
  • quote:

quote:

İşin kötü yanı yenilen hep D90 oluyor
  • quote:

quote:

quote:

İşin kötü yanı yenilen hep D90 oluyor

Alıntıları Göster
    bu D90 da pikniğe giderken alınan yeşil biber gibi. hep alınır, hiç yenmez :) herkes karşılaştırıyor kimse almıyor :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Dinçer

bu D90 da pikniğe giderken alınan yeşil biber gibi. hep alınır, hiç yenmez :) herkes karşılaştırıyor kimse almıyor :)

süper yorum
  • Yorum güzelde acaba doğruyumu yansıtıyor. Biri 1100-1300 TL hatta spot alırsan daha ucuz. Diğeri 2000 TL civarı. K-x oldukça iyi bir gövde teknik açıdan, çok iyi bir ISO performansı ama bu herşey mi? Fiziksel olarak oyuncak gibi bir dSLR. Benim ellerim boyuma göre baya ufaktır ve benim ele hiç oturmadı. Kişiden kişiye göre değişmekle birlikte tahminen %70 kişiye de bu açıdan hiç uygun bir ergonomisi yok. Kısacası en azından bana göre D90 ile aynı kefede tartılacak sıklette gövdeler değil. Üstelik hitap ettiği Kitlede çok farklı. Bu açıdan bakılırsa Yeşil biber yorumu doğru....
    quote:

Orijinalden alıntı: spidey99

quote:

süper yorum

• quote:

Yorum güzelde acaba doğruyumu yansıtıyor. Biri 1100-1300 TL hatta spot alırsan daha ucuz. Diğeri 2000 TL civarı. K-x oldukça iyi bir gövde teknik açıdan, çok iyi bir ISO performansı ama bu herşey mi? Fiziksel olarak oyuncak gibi bir dSLR. Benim ellerim boyuma göre baya ufaktır ve benim ele hiç oturmadı. Kişiden kişiye göre değişmekle birlikte tahminen %70 kişiye de bu açıdan hiç uygun bir ergonomisi yok. Kısacası en azından bana göre D90 ile aynı kefede tartılacak sıklette gövdeler değil. Üstelik hitap ettiği Kitlede çok farklı. Bu açıdan bakılırsa Yeşil biber yorumu doğru....
    quote:

Orijinalden alıntı: spidey99

quote:

süper yorum

Alıntıları Göster
    D90

• quote:

Orijinalden alıntı: Alaska Yolcusu

D90

Alıntıları Göster
    K-r yi bilmem ama d90'a sallamayın :) d90 ile 550d arasında d90'a karar verdim ben.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Orada Olmayan Adam

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Body olarak K-r ile K-x aynılar hemen hemen. Ergenomi olarak bence gayet güzel, büyük eli olanlar için uygun olmadığı da bir gerçek.
    D90 biraz eskidi artık bu nedenle ya Pentax K-r ya da Nikon D7000 tercih edin derim ben..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dae-su Oh

Body olarak K-r ile K-x aynılar hemen hemen. Ergenomi olarak bence gayet güzel, büyük eli olanlar için uygun olmadığı da bir gerçek.
    D90 biraz eskidi artık bu nedenle ya Pentax K-r ya da Nikon D7000 tercih edin derim ben..

Alıntıları Göster
    Pentax K-R
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arranger.

Pentax K-R

Alıntıları Göster
    k-r ile karşılaştıracaksan d7000 i karşılaştır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: fangoso

k-r ile karşılaştıracaksan d7000 i karşılaştır...

Alıntıları Göster
    D90 yada D7000 daha ust segmentte govdeler. Kr ile karsılastırmak yanlıs olacaktır.
    D7000 prizma vizor, cift lcd, cift tekerlek, 39 af noktası, Magnezyum alaşımlı govde vs gibi ciddi farklar var.
    D90 da aynı sekilde altyapısı daha guclu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ikarahal

D90 yada D7000 daha ust segmentte govdeler. Kr ile karsılastırmak yanlıs olacaktır.
    D7000 prizma vizor, cift lcd, cift tekerlek, 39 af noktası, Magnezyum alaşımlı govde vs gibi ciddi farklar var.
    D90 da aynı sekilde altyapısı daha guclu.

Alıntıları Göster
    burda önemli olan ihtiyaçlarınız. 39 AF noktası olması beni hiç cezbetmiyor. ama gövdede titreşim önleme sistemi olması ve eski manuel, kaliteli lenslerle sorunsuz çalışması benim için daha önemli. su ve toza dayanıklı bir gövde AF hızından daha önemli benim için. dinamik aralık (yeni çıkan modelleri bilmiyorum ama zamanında k20d bu konuda iyiydi) keza önemli bir husus. ve belki de hepsinden önemlisi bütçe. bu nedenle pentax k20D kullanıyorum ve çok memnunum. maddi durumu iyi olan birisi limited lenslerle harikalar yaratabilir (sizin fotoğrafçılık bilginiz en önemli husus ). bence Pentaxlar daha iyi bir seçenek.

herkes pentax lenslerin bulunmasına zor diyor ama ben şimdiye kadar çok kolay lens buldum. kaldı ki nikon da (eskiden nikon d70s kullanıyordum) asla kullanamayacağım ucuz ve kaliteli lensleri bile bulup kullandım. hem de titreşim önleme sistemi aktif olarak çalışıyorken.

• beklentiler ve amaçlar önemli araçları değerlendirmek için... pentax sizin için daha iyi bir seçenek ama af noktalarına önem veren biri için olmayabilir keza ergonomi... aslında hangi DSLR almış olursanız olun elinizden güzel işler çıkar yeterki siz kendinizi geliştirin... 300D ile bile harikalar yaratmak mümkün :D
    quote:

burda önemli olan ihtiyaçlarınız. 39 AF noktası olması beni hiç cezbetmiyor. ama gövdede titreşim önleme sistemi olması ve eski manuel, kaliteli lenslerle sorunsuz çalışması benim için daha önemli. su ve toza dayanıklı bir gövde AF hızından daha önemli benim için. dinamik aralık (yeni çıkan modelleri bilmiyorum ama zamanında k20d bu konuda iyiydi) keza önemli bir husus. ve belki de hepsinden önemlisi bütçe. bu nedenle pentax k20D kullanıyorum ve çok memnunum. maddi durumu iyi olan birisi limited lenslerle harikalar yaratabilir (sizin fotoğrafçılık bilginiz en önemli husus ). bence Pentaxlar daha iyi bir seçenek.

herkes pentax lenslerin bulunmasına zor diyor ama ben şimdiye kadar çok kolay lens buldum. kaldı ki nikon da (eskiden nikon d70s kullanıyordum) asla kullanamayacağım ucuz ve kaliteli lensleri bile bulup kullandım. hem de titreşim önleme sistemi aktif olarak çalışıyorken.

• quote:

Orijinalden alıntı: fangoso

beklentiler ve amaçlar önemli araçları değerlendirmek için... pentax sizin için daha iyi bir seçenek ama af noktalarına önem veren biri için olmayabilir keza ergonomi... aslında hangi DSLR almış olursanız olun elinizden güzel işler çıkar yeterki siz kendinizi geliştirin... 300D ile bile harikalar yaratmak mümkün :D
    quote:

Alıntıları Göster
    Ben her zaman söylüyorum F/p olarak en iyi gövde mümkünse en ucuzu alınır kalan parayla en iyi lensler alınır. Başlangıçta özellikle en iyisi budur..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.