Şimdi Ara

DAC'lar ile ilgili bilmek istedikleriniz, öneri ve yorum (Başka konu açmadan buradan devam edelim.) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
225
Cevap
4
Favori
11.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Valla o kadar soru sorduk bir kere dahi yorum yapmadın. Neden naim?
  • Genelde soruları cevapsız bırakmam ben ama çalışmadığım yerden sormuşsunuz herhalde Ali bey

Neden Naim ?

Tüm komponentleri kendileri üretmeye çalıştıkları için;
    Askeri düzeyde kasa dizaynı yaptıkları için;
    Referans kabul edilen CD ve DAC (555) ürettikleri için;
    Güç iletimi konusunda uzman olup DAC için bile kocaman Toroid trafolar kullandıkları için;
    Bu da yetmez diyerek external power supply upgrade sundukları için;
    RCA ve XLR bağlantı yerine daha kaliteli ve özel bir DIN bağlantı kullandıkları için;
    Analog Devices 32bit floating point SHARC DSP 'ler kullanıp tüm ayarlarını kendileri yapabilecek source code 'lara sahip oldukları için;
    Ve hiçbir ingilize benzemeyen hatta diğer üreticilerin hiçbirine benzemeyen bir sound yakaladıkları için;

DAC'lar ile ilgili bilmek istedikleriniz, öneri ve yorum (Başka konu açmadan buradan devam edelim.)

DAC'lar ile ilgili bilmek istedikleriniz, öneri ve yorum (Başka konu açmadan buradan devam edelim.)

• bu durumda en azından kaliteli bir switch mode power supply kullanmanızı öneririm. yalnız bu dac 6 v, gem gibi 12 v değil.

quote:

Orijinalden alıntı: by@li

İnşallah memnun kalacağımı umuyorum.
    Chordette Gem varken akü ile arasındaki enerjiyi kesmeyi unutmuşum kısa sürede akü boşalmıştı.
    Akü halen duruyor. Şarj olma olasılığı yoksa bana pek kullanışlı gelmemişti.
  • iyi günlerde güle güle kullanmanız dileklerimle.

bileşenlerinizin geri kalanı da naim midir?

quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

Genelde soruları cevapsız bırakmam ben ama çalışmadığım yerden sormuşsunuz herhalde Ali bey

Neden Naim ?

Güç iletimi konusunda uzman olup DAC için bile kocaman Toroid trafolar kullandıkları için;
    RCA ve XLR bağlantı yerine daha kaliteli ve özel bir DIN bağlantı kullandıkları için;
    Analog Devices 32bit floating point SHARC DSP 'ler kullanıp tüm ayarlarını kendileri yapabilecek source code 'lara sahip oldukları için;
    Ve hiçbir ingilize benzemeyen hatta diğer üreticilerin hiçbirine benzemeyen bir sound yakaladıkları için;

• Teşekkürler,
    Sistemin geri kalanı ne yazık ki Naim değil ancak yavaş yavaş olur herhalde

Babam ''Bir nalın olursa 3 tane daha bulur belki at sahibi bile olursun derdi...''
  • :) iyi demiş...

ben naimlerin o kendine has karakterinin bütün bileşenleri kullanıldığı zaman çok daha rahat duyulabilir olduğunu düşünüyorum. kendileri de sanıyorum bu şekilde istiyor ki her türlü bileşeni üretiyorlar, tüm elektronikler, kablolar, harici güç üniteleri gibi...

quote:

Teşekkürler,
    Sistemin geri kalanı ne yazık ki Naim değil ancak yavaş yavaş olur herhalde

Babam ''Bir nalın olursa 3 tane daha bulur belki at sahibi bile olursun derdi...''

• her bir parçası mücevher gibi...

ben MAC mini+chordette kullanıyordum. Çok başarılıydı . hatta beklentilerimin kat kat üstü ses alıyordum ancak sistemin geri kalanını 6 ay içinde oldukça upgrade edince mac mini yi devre dışı bırakacak bir streamer alma düşüncesi hasıl oldu.
    Alacağım cihaz hi-end bir makine olursa CD almaya da bir son verebilirim ve hi-res download 'a yönelirim diye düşündüm.
    Rotel
    Marantz
    Yamaha
    Olive
    Blacknote
    Linn gibi cihazlar içinde en içime sinen Naim oldu.Sanırım en uygun seçimde buydu...
  • quote:

Genelde soruları cevapsız bırakmam ben ama çalışmadığım yerden sormuşsunuz herhalde Ali bey

Neden Naim ?

Peki Altuğ bey öyle olsun bakalım. :)

Bütün parçaları mücevher değerinde olduğuna göre yeni ciciniz heralde iyi bir fiyata sahip olmalı. Sakıncası yoksa fiyat alsak yada pm.
    Bu arada mac mini de umarım satılık değildir.

Korhan bey switch mode power ne fark yaratacak yada bunun önemi ne? Afedersiniz bilmediğim bir konu da.

• Mac mini 'mi satmıyorum ama Chordette satılık ... Gene reklamını yapayım dedim

NDX için detaylı bilgi ekte...

http://www.techradar.com/reviews/audio-visual/hi-fi-and-audio/audio-systems/naim-audio-ndx-940186/review
  • quote:

Mac mini 'mi satmıyorum ama Chordette satılık ... Gene reklamını yapayım dedim

http://www.techradar.com/reviews/audio-visual/hi-fi-and-audio/audio-systems/naim-audio-ndx-940186/review

Bende GEM kullanıyordum. Geçen hafta sattım. Umarım en kısa zamanda satarsınız. Ne reklamı canım

Naim ndx aldım dediğinizde netten aynı siteyi incelemiştim. Çok değerli bir cihazmış. Kaliteli alet. O paralar beni çok çok aşar.
    Yurtdışında o fiyatsa burada kaç para kim bilir. Benchmark alıyım dedim ama yurtdışı ile arada nerdeyse yarı fiyat farkı vardı.

rDac hesaplı geldi. Gerçi chordette den iyi diyorlar ama bakalım zamanla göreceğiz.

• quote:

Mac mini 'mi satmıyorum ama Chordette satılık ... Gene reklamını yapayım dedim

Sayın HI-DEF-MAN güle güle kullanın.

Sisteminizde nasıl kullandığınızı anlatırmısınız.

Source olarak ne kullanıyorsunuz, müzik dosyalarınız hangi formatta, iphone/ipad ile kontrol ederken cover art'lar gözüküyor mu?, cover art gözükmesi için ne yapmanız gerekiyor?

Teşekkürler..

• rdacın yanında gelen güç sağlayıcı çok basit ve bence doğru şekilde enerji sağlayamıyor daca. zaten daha iyi bir power supply veya akü ile dinlediğiniz zaman sizde aynı sonuca varacaksınız.
    bütün cihazların başı elektrik bildiğiniz gibi doğru elektrik girişi olmaz ise cihazın potansiyeline ulaşamazsınız bu sebeple önermiştim. 40-50 liralık bir cihaz ile beklemediğiniz kadar iyi sonuç alınıyor. ataba marka kullandım ben sonuçlar iyi.

bence akü en iyisi ancak siz akü ile uğraşmam dediğiniz için prize bağlı daha iyi bir alternatif önermek istedim.

quote:

quote:

Neden Naim ?

Peki Altuğ bey öyle olsun bakalım. :)

Bütün parçaları mücevher değerinde olduğuna göre yeni ciciniz heralde iyi bir fiyata sahip olmalı. Sakıncası yoksa fiyat alsak yada pm.
    Bu arada mac mini de umarım satılık değildir.

Korhan bey switch mode power ne fark yaratacak yada bunun önemi ne? Afedersiniz bilmediğim bir konu da.

• Korhan bey, O power supply'i alırken 6 Volt olmasından başka neye dikkat etmem gerekiyor? Belli bir model ismi falan var mı acaba?
  • modeli hatırlamıyorum ancak ataba marka üzerinde 12v/6v switchi bulunan bir model var. ebadı baya büyük neredeyse laptop adaptörlerinin birkaç katı.

ancak başka markalarda olabilir bu markanın çok özel olduğunu sanmıyorum. karaköye giderseniz 40-50 tl ve üzerinde satılan modellerden bakarsanız memnun kalırsınız sanırım.

dac geldi mi?

quote:

Korhan bey, O power supply'i alırken 6 Volt olmasından başka neye dikkat etmem gerekiyor? Belli bir model ismi falan var mı acaba?

• Dac dün telefon görüşmesinden 1 saat sonra geldi. Çok şık bir cihaz mac ile gayet uyumlu bir çift oldular. Eve geç gittiğim için sadece LX83 e bağlayıp bir saat kadar dinleti yaptım. AVR ile bile çıkan ses beni tatmin etti. Stereo sisteme entegre edince sanıyorum sonuç daha verimli olacak.

rDAC'ı Mac miniye usb den bağladığımda mac mini tarafında ses çıkışını Arcam USB olarak işaretliyorum, mini ses ayarını deaktif ediyor. Aynı durum hdmi ile LX83 e bağlayınca da ses açma kapama ayarı deaktif oluyor. Bu durumda ses seviyesi max. seviyeye ayarlanıyor. Buna nasıl müdahale edip sesi kısabilirim. Zira amfinin sesini açınca tizlerde hafif çıtlama (plaklardaki gibi) oluyor. Mutlaka bir kolayı vardır ancak mac bilgim az olduğundan neye ve hangi ayara müdahale edeceğimi bilemedim.

Spotlight'ı devre dışı bırakamadım. İlgili komutu yazdığımda "böyle bir komut yok" yada "komut bulunamadı" gibi bir uyarı veriyor.

Akü denemesini tekrar yapacağım ama şuanki akü 12V, sanırım akım sorunu oluşacak. Ne dersiniz?

Power işini karaköye gidersem hallederim. Yada Refik bana yardımcı olur sanırım. Değil mi Refik? Yani rgokdemir

• öncelikle zaten bilgisayar üzerinden ses açma kapama yapmayın ses burada maksimumda dursun. böyle bir çıtırtı v.s. gelmemesi lazım normal şartlarda.

farklı bir usb yuvası dener misiniz? ayrıca player olarak ne kullanıyorsunuz?

spotlight için bir de aşağıdakini dener misiniz? gerçi eski versiyonlar için geçerli bu. ben size ilettiğim şekli ile disable etmiştim.

http://osxdaily.com/2007/03/22/how-to-completely-disable-spotlight/

http://www.evilangelist.com/?p=931 ikonu silme ve startupta başlatmama da eklenmiş hali...

quote:

Dac dün telefon görüşmesinden 1 saat sonra geldi. Çok şık bir cihaz mac ile gayet uyumlu bir çift oldular. Eve geç gittiğim için sadece LX83 e bağlayıp bir saat kadar dinleti yaptım. AVR ile bile çıkan ses beni tatmin etti. Stereo sisteme entegre edince sanıyorum sonuç daha verimli olacak.

rDAC'ı Mac miniye usb den bağladığımda mac mini tarafında ses çıkışını Arcam USB olarak işaretliyorum, mini ses ayarını deaktif ediyor. Aynı durum hdmi ile LX83 e bağlayınca da ses açma kapama ayarı deaktif oluyor. Bu durumda ses seviyesi max. seviyeye ayarlanıyor. Buna nasıl müdahale edip sesi kısabilirim. Zira amfinin sesini açınca tizlerde hafif çıtlama (plaklardaki gibi) oluyor. Mutlaka bir kolayı vardır ancak mac bilgim az olduğundan neye ve hangi ayara müdahale edeceğimi bilemedim.

Spotlight'ı devre dışı bırakamadım. İlgili komutu yazdığımda "böyle bir komut yok" yada "komut bulunamadı" gibi bir uyarı veriyor.

Akü denemesini tekrar yapacağım ama şuanki akü 12V, sanırım akım sorunu oluşacak. Ne dersiniz?

Power işini karaköye gidersem hallederim. Yada Refik bana yardımcı olur sanırım. Değil mi Refik? Yani rgokdemir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kdundar -- 15 Haziran 2011; 13:16:19 >

• ek olarak daha basit bir yolu varmış,

In System Preferences > Spotlight > Privacy, add your disks and they will
    no longer be indexed.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kdundar

ek olarak daha basit bir yolu varmış,

no longer be indexed.

Bu iyi oldu. Akşam deneyim.

Player olarak vlc kullandım. itunes son versiyon kurmama rağmen bir türlü .flac kayıtları çaldıramadım.
    Çıtırtılar benimde garibime gitti açıkçası. Ama farklı bir usbye bağlamak aklıma gelmedi.

Birde kernel 64 bit olayını beceremedim.
  • 64 bit için başlangıçtan itibaren 6 ve 4 basılı tutmaktan başka seçenek yok bildiğim kadarı ile.

test etmek için terminale uname -a yazaıp bakılması lazım.

http://news.softpedia.com/news/Download-Mac-OS-X-10-6-32-64-Bit-Kernel-Startup-Mode-Selector-1-3-121054.shtml bu programı indirip kurar mısınız yanlış hatırlamıyorsam başlangıçta seçim yaptırıyordu.

Ali bey dersinize çalışmamışsınız :) itunes kullanmayın müzik çalmak için. vlc player da müzik için kullanılabilecek en kötülerden.

http://code.google.com/p/audirvana/ kullanın ücretiz ve çok iyi bir program. akşam stereo sisteminizde bu programı kurup bir 24 bit studiomaster dinleyin bakalım ne olacak.

itunes un flac desteği yoktu yeni mi geldi? sadece alac çalıyordu.

quote:

quote:

no longer be indexed.

Player olarak vlc kullandım. itunes son versiyon kurmama rağmen bir türlü .flac kayıtları çaldıramadım.
    Çıtırtılar benimde garibime gitti açıkçası. Ama farklı bir usbye bağlamak aklıma gelmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kdundar -- 15 Haziran 2011; 13:37:17 >

• quote:

64 bit için başlangıçtan itibaren 6 ve 4 basılı tutmaktan başka seçenek yok bildiğim kadarı ile.

http://news.softpedia.com/news/Download-Mac-OS-X-10-6-32-64-Bit-Kernel-Startup-Mode-Selector-1-3-121054.shtml bu programı indirip kurar mısınız yanlış hatırlamıyorsam başlangıçta seçim yaptırıyordu.

Ali bey dersinize çalışmamışsınız :) itunes kullanmayın müzik çalmak için. vlc player da müzik için kullanılabilecek en kötülerden.

http://code.google.com/p/audirvana/ kullanın ücretiz ve çok iyi bir program. akşam stereo sisteminizde bu programı kurup bir 24 bit studiomaster dinleyin bakalım ne olacak.

itunes un flac desteği yoktu yeni mi geldi? sadece alac çalıyordu.

quote:

quote:

no longer be indexed.

Doğru söylüyorsunuz ve haklısınız henüz tam anlamıyla çalışmadım. Dac ve mini daha dün itibariyle ikili oldular.
    İnce ayarları sizlerin yardımıyla yapacağız. Dediğim gibi mac konusuna oldukça yabancıyım.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.