Şimdi Ara

DAC'lar ile ilgili bilmek istedikleriniz, öneri ve yorum (Başka konu açmadan buradan devam edelim.) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
225
Cevap
4
Favori
11.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

Satılık çok temiz Chordette Gem USB/Bluetooth var.
    ilgilenen PM atsın...
  • Korhan bey,

64 bit kernel olarak başlatıldı.
    Spotlight devre dışı bırakıldı.
    Audirvana kuruldu.
    Tima machine off durumda.

Yalnız bir sorunum daha var. Audirvanayı kurdum playliste parçaları atıyorum play tuşuna basınca ses DAC üzerinden amfiye geleceğine mac miniden geliyor.
    Ses çıkışını Arcam USB olarak default ediyorum. Yinede ses DAC a yönlenmiyor.
    Itunestan bir radyo kanalı açınca ses dac+amfiden geliyor.

Sorun ne olabilir? Yada neyi eksik yapmışımdır.

Bu arada söylemeyi unuttum. Mac Os X i sıfırdan kurdum.
  • herşey yolunda bu durumda :)

http://www.channld.com/puremusic/ paralı bir program ancak deneme versiyonu var indirip dener misiniz ses alabiliyor musunuz?

nerede sorun var anlarız.

quote:

Orijinalden alıntı: by@li

Korhan bey,

64 bit kernel olarak başlatıldı.
    Spotlight devre dışı bırakıldı.
    Audirvana kuruldu.
    Tima machine off durumda.

Yalnız bir sorunum daha var. Audirvanayı kurdum playliste parçaları atıyorum play tuşuna basınca ses DAC üzerinden amfiye geleceğine mac miniden geliyor.
    Ses çıkışını Arcam USB olarak default ediyorum. Yinede ses DAC a yönlenmiyor.
    Itunestan bir radyo kanalı açınca ses dac+amfiden geliyor.

Sorun ne olabilir? Yada neyi eksik yapmışımdır.

Bu arada söylemeyi unuttum. Mac Os X i sıfırdan kurdum.

• programı indirdim. çalıştırınca itunesta beraberinde açılıyor.

normal mi?
  • pardon normalmmis
  • ses yok :(
  • korhan bey cozdum olayi
    audirvananin progran ozelliklerinden audio kismindan dac i secmek gerekiyormus

sorun cozuldu tesekkurler :))
  • Iphone 3 kumanda olarak kullanıyorum.
    HP Notebook'a bağlı 1TB WD HardDisk var onu Twonky Server yazılımı ile Naim görüyor.
    Uncompressed FLAC kullanıyorum. Album Coverlarını bu bağlantıyla Iphone üzerinden görüyorum.
    Aynı şekilde Wav ve MP3 'lerim de var onlarda da sorun yok.
    ancak USB bağlantısyla FLAC çalıştırdığımda Album Cover göremedim. Onu araştırıyorum.
    Aynı şekilde Internet Radiolar var ve Naim's Choice adında önceden ayarlanmış kanallar 320k ve oldukça başarılı.

Şimdi NAS alma zamanı..

quote:

Orijinalden alıntı: asukrumercan

quote:

Mac mini 'mi satmıyorum ama Chordette satılık ... Gene reklamını yapayım dedim

NDX için detaylı bilgi ekte...

http://www.techradar.com/reviews/audio-visual/hi-fi-and-audio/audio-systems/naim-audio-ndx-940186/review

Sayın HI-DEF-MAN güle güle kullanın.

Sisteminizde nasıl kullandığınızı anlatırmısınız.

Source olarak ne kullanıyorsunuz, müzik dosyalarınız hangi formatta, iphone/ipad ile kontrol ederken cover art'lar gözüküyor mu?, cover art gözükmesi için ne yapmanız gerekiyor?

Teşekkürler..

• quote:

Iphone 3 kumanda olarak kullanıyorum.
    HP Notebook'a bağlı 1TB WD HardDisk var onu Twonky Server yazılımı ile Naim görüyor.
    Uncompressed FLAC kullanıyorum. Album Coverlarını bu bağlantıyla Iphone üzerinden görüyorum.
    Aynı şekilde Wav ve MP3 'lerim de var onlarda da sorun yok.
    ancak USB bağlantısyla FLAC çalıştırdığımda Album Cover göremedim. Onu araştırıyorum.
    Aynı şekilde Internet Radiolar var ve Naim's Choice adında önceden ayarlanmış kanallar 320k ve oldukça başarılı.

Şimdi NAS alma zamanı..

Benim WD Sharespace 8TB NAS'da WAV formatında CD'ler var WAV metadata desteklemediği için i-cihazlarımdan cover art'ı göremiyorum. Siz WAV'da cover art'ı görmek için özel bir işlem mi yaptınız? Naim'in bir şekilde bu sorunu çözdüğünü okumuştum ama nasıl çözdüğü yazılmamıştı.. Naim'in kendi proğramı mı cover art ekliyor acaba?

• ben yukarıda yazdığınızdan bunu yaptığınızı anlamıştım sanırım siz işletim sistemi içindeki ses çıkışını sadece dac olarak işaretlemişsiniz. şimdi oldu :) çok sevindim çalıştığına.

dinleti yapabildiniz mi nasıl sonuçlar?

upsampling i kapatın. ek olarak aşağıdaki ayarları deneyin ram ve dactan dolayı bazıları çalışamayabilir ancak deneyin siz yinede. sese oldukça iyi etkileri var.

hog mode on (yüksek cpu kullanıyor)
    interger mode on (dacın core audio desteği var mı bilmiyorum deneyip bana da haber verirseniz sevinirim :) )
    memory play on (min 4 gb öneriyor ancak yine de deneyebilirsiniz)

quote:

korhan bey cozdum olayi
    audirvananin progran ozelliklerinden audio kismindan dac i secmek gerekiyormus

sorun cozuldu tesekkurler :))

• Teşekkür ederim Korhan bey,

Evet işletim sistemi tarafını kastetmiştim. sonradan aklıma program ayarlarına bakmak gelince sorun çözüldü.

Dinleti yaptım dersem yalan olur. Bu akşam kısmet olursa.

Son söylediğiniz ayarlar hakkında bir kaç ipucu verin bari. Sizide sorularımla çok yordum farkındayım ama sanırım sona yaklaşıyoruz.

Audirvana programı çok hoşuma gitti, çaldığınız müziğin kaç bit ve kaç khz olduğunu gösteriyor. Birde amarra var, kullanan var mı acaba?

Biraz daha dişinizi sıkın bari. :)

Ram'i 4 yada 8 gb yapmayı düşündüm bir ara ama malum çok pahalılar. Ama ilerleyen zamanlarda mutlaka yaparım gibime geliyor.

Nas server olarak iomega ürünleri fiyat olarak çok makul gibi görünüyor. Gönül isterki QNAP alalım ama çok uçuk rakamlara sahip.

Sizce aşağıdaki ürün nasıl? Altuğ bey sizde nas alacaksınız sanırım. Belki bir incelemişsinizdir.

• memory play albümü rame atıp ram üzerinden çalıyor, kesinlikle öneririm, 4 veya 8 gig ram öneriliyor.
    integer mode, winodwstaki kernel streaming benzeri birşey, işletim sisteminin sese müdahele etmemesini sağlıyor. yani mac in core audio 32 bit floating poing çevrimini baypas ediyor... bu özelliğin kullanılabilmesi için dacın core audio desteği olması lazım.
    hog mode da coreaudio sürücüsüne özel erişim sağlıyor ve her defasında sadece bir işlem yapılmasına izin veriyor. bu modda seste kesilmeler yaşanabilir denemek lazım.
    upsampling gelen verinin belli bir değere otomatik olarak yükseltilmesi, örnek olarak 48 khz in 192 khz upsample edilmesi gibi. gelen verinin aynı şekilde çalışmasını isterseniz upsampling i kapatmanız lazım.

biraz teknik maalesef bu ayarlar mümkün olduğunca ve bildiğim kadarı ile ancak böyle yazabiliyorum. akşam dinleti sonrası sonuçları merak ediyorum. elinizde varsa mutlaka 96 khz 24 bit orjinal bir studiomaster ile dinleti yapın çok şaşıracağınızı düşünüyorum.

amarra denemiştim ancak en yüksek seçeneği 700 $ olması lazım fiyatı çok yüksek diye bir daha denemedim ancak sesi oldukça güzel. pure music oldukça başarılı ücretli program arıyorsanız, veya amarranın 24/192 destekleyen bir modeli var mini diye 295 $ gerçi oda.

naslar ile çok bilgim yok bende geçen günhttp://www.vatanbilgisayar.com/seagate-st340005lsd10g-rk-4-tb-blackarmor-nas-220-gigabit-ethernet-harici-disk/productdetails.aspx?I_ID=47655 bakmıştım fiyatlar yakın. ofiste kullanığımız wd netcenter var eski bir seri oldukça memnunduk ancak yeni serisi yok sanıyorum.

quote:

Teşekkür ederim Korhan bey,

Evet işletim sistemi tarafını kastetmiştim. sonradan aklıma program ayarlarına bakmak gelince sorun çözüldü.

Dinleti yaptım dersem yalan olur. Bu akşam kısmet olursa.

Son söylediğiniz ayarlar hakkında bir kaç ipucu verin bari. Sizide sorularımla çok yordum farkındayım ama sanırım sona yaklaşıyoruz.

Audirvana programı çok hoşuma gitti, çaldığınız müziğin kaç bit ve kaç khz olduğunu gösteriyor. Birde amarra var, kullanan var mı acaba?

Biraz daha dişinizi sıkın bari. :)

Ram'i 4 yada 8 gb yapmayı düşündüm bir ara ama malum çok pahalılar. Ama ilerleyen zamanlarda mutlaka yaparım gibime geliyor.

Nas server olarak iomega ürünleri fiyat olarak çok makul gibi görünüyor. Gönül isterki QNAP alalım ama çok uçuk rakamlara sahip.

Sizce aşağıdaki ürün nasıl? Altuğ bey sizde nas alacaksınız sanırım. Belki bir incelemişsinizdir.

• Sonucu paylaşacağımdan emin olabilirsiniz Korhan bey.

8 gigabyte olarak normal notebook ramleri buna uyar mı acaba? Bilen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.

2*4 dual mi almak daha faydalı yoksa tek modül olarak mı almalı? Sanırım kingston ramler mac miniye uyarmış.

Korhan bey sizde olmasanız kimse bir fikir vermiycek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by@li -- 16 Haziran 2011; 19:13:28 >
  • benim bildiğim kullanabilirsiniz, ddr3, 1066 mhz 8 gb limitli olmak kaydı ile kullanabiliyor olmanız lazım. yalnız bazen uyumsuzluk olabilir bende yaşamıştım 1 kere.

kingstonlar uyuyor bildiğim kadarı ile sorun yok.

genelde hep 2x4 kullanılıyor. ben tek slot ve 2 slot olarak performans karşılaştırması yapmadım bilemiyorum.

quote:

Sonucu paylaşacağımdan emin olabilirsiniz Korhan bey.

8 gigabyte olarak normal notebook ramleri buna uyar mı acaba? Bilen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.

2*4 dual mi almak daha faydalı yoksa tek modül olarak mı almalı? Sanırım kingston ramler mac miniye uyarmış.

Korhan bey sizde olmasanız kimse bir fikir vermiycek

• Yaklaşık 3 saattir müzik dinliyorum rDAC çok çok iyi bir performansa sahip.

24/96 khz kayıtlarda çok iyi iş çıkartıyor. Enstrümanlar birbirinden daha iyi ayrışıyor. Resmen sanki önümde şarkı söyleniyor hissine kapıldım bir an. Cihazın uzun bir pişme süresi var. Daha pişmemiş olmasına rağmen ben performansından memnun kaldım. Chordette GEM'den daha üstün gibi geldi bana.

Tabii ki bunda Mac Mini'ninde büyük katkısı var. Özellikle son ayarlardan sonra mac mini biraz daha müzikal çalmaya başladı. Tıpkı bir cdp kalitesinde. Chordette'i sattığımda DAC'sız dinlediğim müziklerden hiç bir zevk almamıştım.

Nas server alıp usb diskleride NAS servere bağlayıp biraz olsun kablo karmaşasından kurtulmak ve hdd leri sistemden uzak bir yerde toplamak sanırım odanın düzeni açısından da iyi olacak.

Hem Dali Helicon 300 hemde Studio 100 hoparlörler ile denedim. Studio 100 lerin basları daha doygun ve tizler daha belirgin çalıyor. Dali Helicon 300 ler daha çok jazz türü şarkılarda iyi sonuç veriyor gibi geldi bana.

Dinletide Roksan Kandy MKIII + rDAC + Mac Mini + Studio 100 ( bir sürede dali helicon 300) Transparent MusicWave kabloları kullandım.

İleriki günlerde de Melody SP9 ile test edeceğim.

Bir ara audirvana programının üzerinde kırmızı yazı ile CPU Over yazısı çıktı. Ne anlama geliyor yada ne ters gitti bir anlam veremesemde programı kapatıp açınca şuana kadar bir daha çıkmadı.

Arada bir eletrikler kesiliyor. Sisteme UPS tarzı bir ilave yapsak mı acaba? Çünkü Mac Mini'yi kapatmıyorum. Kesintilerin miniye zarar vermesinden korkuyorum. Bu akşam eve geldiğimde elektrikler kesilmiş. PC kapalıydı. En kötü ihtimalle formatla yada yeniden kurulumla düzelir ama niye böyle olsun değil mi?

• Hog mode enable mı?

bir de integer mode enable yapıldığında ses alıyor musunuz?

quote:

Bir ara audirvana programının üzerinde kırmızı yazı ile CPU Over yazısı çıktı. Ne anlama geliyor yada ne ters gitti bir anlam veremesemde programı kapatıp açınca şuana kadar bir daha çıkmadı.

• hog mode kapalı iken yaptı.

diğeride açık değil. yapmaya uğraşıyorum. :(
  • İnteger Mode Enable yaptım ve ses alıyorum.

Audirvana Preferenses > Audio Filters menüsünde Sample rate contersion altında
    converter Apple CoreAudio seçili

Forced Upsampling altında

Maximum sample rate upsampling seçili

Audio system menüsünde ise;

Low level playback options altında
    Exclusive acces mode: tikli
    integer mode:tikli
    use max I/O buffer size:tikli

Maximum memory allocated for tracks pre-load altında
    1024 mb ayarlı

For bridge devices connected to a dac altında ise
    max spl rate limit : no limit
    slp rate switching latency:none

ayarlar böyle.
  • şu an mac kullanmadığım için ayarları ezbere bilmiyorum ancak,

exclusive access hog mode oluyor zaten,

forced upsampling altında none veya native seçeneği var mı? veya olan seçenekleri yazar mısınız?
    audio filters menüsünde sample rate conversation altında başka hangi seçenekler var?

raminiz arttıkça Maximum memory allocated for tracks pre-load altında
    1024 mb ayarlı kısmıda arttıracaksınız unutmayın...

sizden rica etsem debug yapar mısınız ayarlar içinden, rapor benzeri bir çıktı oluyor aşağıdaki tarzda,

Hog Mode is on
    Devices found : 2

List of devices:
    Device #0: ID 0x106 Built-in Output UID:Built-in Output
    Device #1: ID 0x102 SPDIF Bridge UID:SPDIF Bridge

Selected device:
    ID 0x102 SPDIF Bridge UID:SPDIF Bridge
    4 available sample rates up to 96000.0Hz
    44100.0
    48000.0
    88200.0
    96000.0

Audio buffer frame size : 14 to 6144 frames
    Physical (analog) volume control: No
    Virtual (digital) volume control: No
    Preferred stereo channels L:1 R:2
    Channel mapping: L:Stream 0 channel 0 R:Stream 0 channel 1

1 output streams:
    Stream ID 0x103 2 channels starting at 1
    8 virtual formats:
    Mixable linear PCM Interleaved 32bits little endian Float @96.0kHz
    Mixable linear PCM Interleaved 32bits little endian Float @88.2kHz
    Mixable linear PCM Interleaved 32bits little endian Float @48.0kHz
    Mixable linear PCM Interleaved 32bits little endian Float @44.1kHz
    Non-mixable linear PCM Interleaved 24bits little endian Signed Integer @96.0kHz
    Non-mixable linear PCM Interleaved 24bits little endian Signed Integer @88.2kHz
    Non-mixable linear PCM Interleaved 24bits little endian Signed Integer @48.0kHz
    Non-mixable linear PCM Interleaved 24bits little endian Signed Integer @44.1kHz

8 physical formats
    Mixable linear PCM Interleaved 24bits little endian Signed Integer @96.0kHz
    Mixable linear PCM Interleaved 24bits little endian Signed Integer @88.2kHz
    Mixable linear PCM Interleaved 24bits little endian Signed Integer @48.0kHz
    Mixable linear PCM Interleaved 24bits little endian Signed Integer @44.1kHz
    Non-mixable linear PCM Interleaved 24bits little endian Signed Integer @96.0kHz
    Non-mixable linear PCM Interleaved 24bits little endian Signed Integer @88.2kHz
    Non-mixable linear PCM Interleaved 24bits little endian Signed Integer @48.0kHz
    Non-mixable linear PCM Interleaved 24bits little endian Signed Integer @44.1kHz
    quote:

İnteger Mode Enable yaptım ve ses alıyorum.

Audirvana Preferenses > Audio Filters menüsünde Sample rate contersion altında
    converter Apple CoreAudio seçili

Forced Upsampling altında

Maximum sample rate upsampling seçili

Audio system menüsünde ise;

Low level playback options altında
    Exclusive acces mode: tikli
    integer mode:tikli
    use max I/O buffer size:tikli

Maximum memory allocated for tracks pre-load altında
    1024 mb ayarlı

For bridge devices connected to a dac altında ise
    max spl rate limit : no limit
    slp rate switching latency:none

ayarlar böyle.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.