Şimdi Ara

Dacia Duster eco g kullananlar klübü (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.350
Cevap
21
Favori
173.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İşin teknik kısmını gayet iyi biliyorum teşekkür ederim. Benim merakım acaba 1.6 sce motora göre herhangi bir ayarlama yapıldı mı şanzıman kısmında diye düşünmemdendi. Görünen üzere aynı kombinasyonu uygulamışlar. Aracın teknik belgesinde maximum çıkış gücü 84 kw yazıyor. Buradan şunu mu anlamalıyız, bu araç benzinde yada LPG de hiç güç kaybı yaşamıyor mu?
    Sonuçta LPG farklı bir yakıt. Bu ölçümü de LPG ile mi yoksa benzinle mi yaptılar bir açıklama yok.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 038poyraz kullanıcısına yanıt
    simage]

Dacia Duster eco g kullananlar klübü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 038poyraz -- 17 Kasım 2019; 12:53:4 >
  • 038poyraz kullanıcısına yanıt

• rasmus61 kullanıcısına yanıt
    Comfort pakette aynaların ayarı da manuel .aradaki fiyat farkına göre prestije paketin biraz daha dolu olması gerekirdi bence. En azından bazı ilave paketler standart olmalı. Bu da kartlı çalıştırma digital klima gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: 038poyraz

İşin teknik kısmını gayet iyi biliyorum teşekkür ederim. Benim merakım acaba 1.6 sce motora göre herhangi bir ayarlama yapıldı mı şanzıman kısmında diye düşünmemdendi. Görünen üzere aynı kombinasyonu uygulamışlar. Aracın teknik belgesinde maximum çıkış gücü 84 kw yazıyor. Buradan şunu mu anlamalıyız, bu araç benzinde yada LPG de hiç güç kaybı yaşamıyor mu?
    Sonuçta LPG farklı bir yakıt. Bu ölçümü de LPG ile mi yoksa benzinle mi yaptılar bir açıklama yok.
    LPGde guc kaybi yasiyor.
    Benzinle calisirken 115 hp/156 Nm iken
    Lpg ile calisirken 109 hp/144 Nm uretiyor.
    Bu da ivelenmede saliselik ufak farklar yaratiyor.
    Benzinde son hız 172 iken, LPG 169 km/h
    Benzinde 0-100 hizlanma 12.2sn iken, LPGde 12.6 sn

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carsever -- 17 Kasım 2019; 13:13:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: yayamaschocuk

Arkadaşlar yeni 1.0 motor Duster gerek şehir içi Kullanım yakıt anlamında
    Gerekse de beygir ve tork gücü anlamında performansı nasıl olur yorumlarınızı merak ediyorum...
    araç çok güzel eski aracım 1,5 dci 0 bg nissan dı, fakat bu araç bir başka, yakıt olarak benzinde dizel ile aynı yakıyor,vergi avantajı var aracı kullanan kişi kesinlikle bu kaputun altında 1,0 TCe 100 bg. motor var demez, 6. vites bunda yok 1,3 TCe 150 bg olanda var fakat 5. vites te de gayet güzel ve uyumlu aracın son süratini henüz denemedim biliyorsunuz kitapçıkta, 1000km lik rodaj döneminde, 3000 devir ve 130 km geçmeyin diyor, 2500-3000 devirde vites değiştiriyorum, ben genelde ibreye bakmam kulak alışkanlığı var ve vites değiştirdiğimde ibreye bakacak olursam 2500-3000 aralığında değiştirdiğim görülüyor zaten vites göstergesi mevcut ekranda çıkıyor, araç yeni olduğundan şu an şehir içi ortalaması 6,9-7 litre geçmedi

• araçlarına LPG düşünen arkadaşlara uyarıdır, eğer yıllık 10000-15000 km.den az kilometre yapıyorsanız, genellikle de şehir içinde kullanıyorsanız. kesinlikle LPG den uzak durunuz.
    ben bunun hesabını çok yaptım bir LPG kiti 4-5 bin tl.den aşağı değil. sizin yapacağınız tasarruf ise 100 km.de 15 tl,1000 km.de 150 tl, 10 bin km.de 1500 tl kadar, LPG kitine ödeyeceğiniz parayı ve yıllık bakımlarını da eklediğinizde bu parayı amorti etmek için 3-4 yıl geçer,
    Ben kesinlikle tavsiye etmiyorum.

hatta sizin için birde video buldum: adamın yaptığı video ile benim yaptığım hesaplamalar kesinlikle örtüşüyor.

• 3 gün önce depo boş iken aytemiz gaz ile doldurdum. 2 gün kullandım bu esnada yaklaşık 120 km yol yapmışın. Sabah 10 da park ettiğim aracı akşam çalıştırdım LPG ye geçmedi. Devamlı lpg ışığı yandı ve öttü durdu. Benzin ile sürdüm o arada servisi aradım sonraki gün için randevu aldım. Aytemiz e şikayet kaydı bıraktım. Sonrasında Shell e gittim depoyu doldurdum. Yaklaşık 30 liralık LPG aldı ve sorunsuz çalıştı....!
    Bu sabah ise lpg ile 4 km gittikten sonra aracı stop ettim, 5 dk durdum sonra çalıştırınca yine lpg ye geçiş hatası verdi. Toplamda aynı depoda 200 km gittim( 30 liralık shell kalanı aytemiz). Neyse benzinle kullandım ve shell e gittim deponun kalanını doldurdum 60 liralık falan aldı. Çalıştırınca yine sorunsuz olarak lpg ye geçti.

Çok düz mantık olarak aytemiz lpg de sorun var diye düşünüyorum. Fakir bir karışım olabilir ama önce sorunsuz çalışıp sonra çalışmaması gibi yada tam tersi bir durum olabilir mi anlamadım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Carsever

LPGde guc kaybi yasiyor.
    Benzinle calisirken 115 hp/156 Nm iken
    Lpg ile calisirken 109 hp/144 Nm uretiyor.
    Bu da ivelenmede saliselik ufak farklar yaratiyor.
    Benzinde son hız 172 iken, LPG 169 km/h
    Benzinde 0-100 hizlanma 12.2sn iken, LPGde 12.6 sn

Alıntıları Göster
    1.6 sce 0-100 hizlanmaları yapılan testlerde Benzinde 11.6sn iken, LPGde 13.1 sn çıkmış.

www.automobile-catalog.com
    Detailed specs review of 2019 Dacia Duster SCe 115 4x2 model for Europe
    https://www.automobile-catalog.com/car/2019/2607095/dacia_duster_sce_115_4x2.html

www.automobile-catalog.com
    Detailed specs review of 2019 Dacia Duster SCe 115 4x2 LPG model for Europe
    https://www.automobile-catalog.com/car/2019/2607110/dacia_duster_sce_115_4x2_lpg.html

• quote:

Orijinalden alıntı: rasmus61

3 gün önce depo boş iken aytemiz gaz ile doldurdum. 2 gün kullandım bu esnada yaklaşık 120 km yol yapmışın. Sabah 10 da park ettiğim aracı akşam çalıştırdım LPG ye geçmedi. Devamlı lpg ışığı yandı ve öttü durdu. Benzin ile sürdüm o arada servisi aradım sonraki gün için randevu aldım. Aytemiz e şikayet kaydı bıraktım. Sonrasında Shell e gittim depoyu doldurdum. Yaklaşık 30 liralık LPG aldı ve sorunsuz çalıştı....!
    Bu sabah ise lpg ile 4 km gittikten sonra aracı stop ettim, 5 dk durdum sonra çalıştırınca yine lpg ye geçiş hatası verdi. Toplamda aynı depoda 200 km gittim( 30 liralık shell kalanı aytemiz). Neyse benzinle kullandım ve shell e gittim deponun kalanını doldurdum 60 liralık falan aldı. Çalıştırınca yine sorunsuz olarak lpg ye geçti.

Çok düz mantık olarak aytemiz lpg de sorun var diye düşünüyorum. Fakir bir karışım olabilir ama önce sorunsuz çalışıp sonra çalışmaması gibi yada tam tersi bir durum olabilir mi anlamadım.
    Buyuk ihtimalle basinc sensoru hatası.
    Tanktaki basinci okuyamayip LPG yokmus gibi algiliyor.
    Kötu yakitla olmaz.

• Carsever kullanıcısına yanıt
    Normalde LPG bitince yeşil ışık sönüp kırmızı ışık yanıyor ve benzine geçiyor.
    Bu durumda ise kırmızı yanık halde yeşil yanıp sönüyor ve ötüyor. LPG doluluk ışıklarının ise hepsi yeşil yanıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • rasmus61 kullanıcısına yanıt
    Bence yakıtı aldığınız istasyonda bir problem olabilir. Mesela yaşadığım şehirde de bazı istasyonlardan yakıt alanlar şikayetçi olabiliyor. Zamanında bunu bende bizzat yaşadım. 40 lt LPG kapasitesi olan bir tanka 47 lt LPG basıldığını gördüm. Zira en fazla 35 lt alabilir. Bundan başkaca LPG karışımında da oyunlar dönüyor gibi.

• Aracıma gyeon moos seramik kaplama yaptırdım, bununla beraber teker içlerine pütür uygulaması da yapıldı.
    Yapılan işlemlerden inanılmaz memnun kaldım. Herkese tavsiye ederim

• quote:

Aracıma gyeon moos seramik kaplama yaptırdım, bununla beraber teker içlerine pütür uygulaması da yapıldı.
    Yapılan işlemlerden inanılmaz memnun kaldım. Herkese tavsiye ederim
    Pütür işlemini yetkili serviste mi yaptırdınız, kaç TL acaba?

• yayamaschocuk kullanıcısına yanıt
    Pütür işlemini seramik korumayı yapan yere yaptırdım. İç kısımlardaki amortisör vs yerler maskelenerek uygulama yapıldı. Bence iç davlumbazları aracın en büyük ayıbıydı. Öncesinde zaten siyaha boyatmıştım, ama pütür uygulaması mükemmel oldu. Malzeme 45 TL tuttu. Yaklaşık 1 litre gelecek şekilde sprey tüplerde olan hazır pütürlerden kullanıldı. Sonuç gerçekten çok iyi. Resimlerini eklerim

• 2 tüp pütür arka 2 davlumbaza çok rahat yetti. Ücret en fazla el emeğiyle 100 TL eder

• quote:

2 tüp pütür arka 2 davlumbaza çok rahat yetti. Ücret en fazla el emeğiyle 100 TL eder
    Süper fiyat resimleri bekliyoruz 👍

• quote:

Allah'ım kazasız belasız binmeyi nasip etsin inşallah 👍
    Arka tekerleklere şöyle güzel DUSTER yazılı birer tozluk takmayı düşünüyor musunuz?

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Tozluk benim pek beğenmediğim bir aksesuar. İşlevi gerçekten çok iyi, ancak benim hoşuma gitmiyor.
    Bu arada seramik kaplamayı yapan arkadaş bile aracı biraz önemsememişti. Abi duster a ne gerek var diye. Haliyle kendi aracım g30 ona uyguladığımız gyeon moos seramikten yaptırdım. Uygulama 1.5 gün sürdü, sonrasında işlerden dolayı müsait olamadığım için kendisinin aracı getirmesini rica ettim. O da severek kabul etti, iş yerimle uygulama yaptığı yer arası 14 km. Bu mesafede aracı kullanmasıyla araca hayran olmuş. Panoramik sürüş pozisyonu, süspansiyonun rahatlığı vs. Bayağı memnun kalmış. Şimdi aynı araçtan almayı düşünüyor

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.