arkadaşım Patriot ların motoru sanırım 2.4 buda yakıt ve vergi avantajı mı dezavantajımı sağlar bilemem araba com a baktım üç tane var ve 54 bin liradan başlıyo. mutlaka iki arabayı kıyaslarsak duster Patriot a göre oldukça donanımsız kalacaktır. ancak sizin deyiminizle vatandaşımız işletim giderleri ucuz olan bir araç arıyo ve bunu duster sağlıyo gibi geliyo. patriotun sanırım yedek parça fiyatlarıda pahalıdır.
birde ben renault tarafından duster için için fiyat açıklaması duymadım zaten şuan logan 85 bg abs li çelik jantlısı 30 bin lira civarı bu araç 30 bin lirayken dusterin 35 lik rakamı uygun gibi geliyo.
bana kalsa ikisinide almam işimi gören en ucuzu hangisi ise onu alırım 2006 yılında indirimli aldığım logana 9250 lira para artı 92 model şahin vermiştim şahini 6500 lira saydılar velhasıl 9250 liraya tam 250 adet çeyrek altın bozdurmuştum. şimdi hesap edin 30 bin liraya yaklaşıyo. ve ben sakat plakalı olduğu için güya indirimli aldım.....
yılmaz arkadaş; duster düşünen adam; yüksek bir araca ayırabileği max bütçeyi ayırmaya çalışarak; yürütme maliyetlerine de hesaba katmak zorunda olan tüketicilerdir....kardeşim 7-8 bin ver kendini kas qaşkai al denebilirde patriot denemez... ufak bir örnek aklıma geldi; arkadaşım geçen hafta 64 bin km de mercedes c220 dizel aldı...servise soktu fatura 2500 tl!....belki biraz aydınlatabilmiştir.... yoksa biz duster arazinin kralı da demiyoruz burda...daciaa kiim jeep kim!
quote:
Orijinalden alıntı: Yilmaz07
Egunns, Şu ana kadar okuduğum en mantıksız cevaptı forumda. Ne deme ne alakası var !!?? VAtandaş jip arıyor jip ! Jeep Patriot 4x4 ve full donanımlı bir jip. Duster'da daha ucuza jip piyasaya sürmek için yaratılmış bir model. Vatandaş herhalde fiyat farkı önemli olmazsa kendini isbatlamıış ve daha kaliteli olan markayı tercih edecektir. Bunu görememek de ayrı bir kabiliyet (!) doğrusu
insanların bir aracı alırken bu araçtan beklentileri nedir?önemli olan budur bence.hem ucuz hemde çok süper olsun beklentisi tabiki her tüketicin hayalidir.ama her şey öyle değil maalesf.ilk defa suv kullanıcısı birisi için duster sıfır km bir araç olarak uygun.yola binek araçlara göre biraz yüksekten bakıp belki kendini araçta emniyette hissettirebilir.ancak donanım özellikleri ve diğer beklentiler bu araçta yok maalesef.dolayısıyla sanırım 3 yıl garantisde var alan kişi korkusuzca 3 yıl bu aracı tepe tepe kullanır.range rover veya discovery kullanan vatandaşta zaten aracını değişirme zamanı geldiğinde bir de gidim şu dustera bakayım demez!henüz yollarda bu araca rastlamadım.nasıl yok satıyor onuda anlamak mümkün değil?spekülasyonmu acaba diye düşünüyor insan.
Tamam öyle ama Duster'ın fiyatını talep yüzünden şımaran Renault_Dacia Türkiye yönetimi çok fazla şişirdi. O yüzden paradoks yaratıyor artık tüketici açısından.
Bu arada Jeep Patriot dizel modeli 2 litrelik motora sahiptir. Bu araçların tamamı full donanımlı ve sunrooflu ve deri döşemelidir. Bu model Alman Volkswagen motoru kullanmaktadır ve Renault motorundan daha az sorun çıkartır.
patriotun tip çok güzel; en azından gerçek bir jip; ama jeep markasına geçtiğimiz yıldaki bataktan sonra ne kadar güvenilebilir o da muamma...ben zaten amerikanları 10 yılı geçkin bir zamandır kendi kıstaslarıma göre bitirdim. kardeşim yıllık 600 vergiyi zor ödeyecek; ben kardeşime yılda 1700 tl ödeyebilirmisin deseydim; abi kafamı buluyorsun diyecekti biz 1001 tanıdık devreye sokarak duster ın fullunu 39 bine yakın bir fiyata aldık; o da birkaç defa aradılar zam gelicek yansıtıcaz dediler; biz yine yana yakıla vazgeçirmeye çalıştık...yani bütçe meselesi...ha fiyat politikalarımı, bence de yanlış; ama ticari bir gerçek var; ne kadar talep o kadar fiyatta pozitif ivme boyutları biçimsiz terios un 25 bin tl lerden çıkıp talebe oranla 50 bin tl lere dayandığını unutmayalım....bir süredir qaskai ve duster piyasaya çıkınca tekrar 30 bin tl ye terios reklamlarını vermeye başladılar çarşaf çarşaf
Hayırlı olsun ama full dediğiniz model 4x4 değil ama . Yani jip olması teknik olarak mümkün sayılmıyor. Biraz altı yüksek SW gibi. Bu arada ikinci el piyasasında sıfır sayılabilecek 40, 41 TL fiyatlarda son model Peuogot 3008 var. 1.6 lt motor ,120 bg ve benzinli olmakla birlikte lpg takılabilir araçlar.
Bu arada 39 tl'ye aldığınız araç kaç bg acaba ? 105bg bir ara yok diyorlardı.
şu dusteri merak ettim valla ,ya yollarda hiç göremedim,
aracın ilanında dikkatimi çeken aracın 1.6 hdi diye yazılıp altta benzinli denmesi?acaba benmi yanlış hatırlıyorum hdi pejolarda dizel olduğunu belirten kısaltma değilmi?
hangi modelleri önermedimki!; 3008-5008, auris,golf..vs vs...hangisini göstersem abi bunlar alçak diyor ben daha yüksek istiyorum... 3008 in boytları biraz garip olsa bile içini adamlar gallardodan esinlenmişler sanki, muhteşem.... bizim aldığımız 4*4 değil; şu anda gelmiyor, ha gelse bile biz 4*2 alıcaktık;; hem daha az yakıyor hem arazi ortamımız yok.... ben aslında biraz daha bekleyip 105 bg liğini aldırmayı düşünüyordum; abi yok dedi, benim güzergahım göztepe- libadiye; benim hızla falan işim yok; olabildiğince az yaksın ve biraz yüksek araç olsun...
Biraz fazla yüksek olmuş ama neyse tercih meselesidir. Yüksek olması yol tutuşa zararlı olduğundan mecburen süspansiyonları sert tutarlar bu da rahatını kaçırabilir ama neyse artık Önemli olanan kullanacak kişinin memnun kalmasıdır.
aracı bir kaç km kullandım; eniştenin arabası fluence. ..hafif tümseklerden geçerken plump plump diye ses çıkartıyor (hiç ama hiç sevmedim) duster la tümseklersen geçerken o kadar tok bir his vardıki, çok şaşırttı beni..çok başarılı emiyor.....şu ana corolla kullanıyorum rezalet, çakıldan geçsen salınım kabin içinde
İyi o zaman. Bazı arabalar zaten bir arkadaşın benzetmesiyle tam "bilyalı arabalar" gibi. Çocukken rulmanlardan tekerlekli tahta arabalar yapardık. Ne zevkli olurdu ve F1 aracına benzer ses çıkartırlardı Ancak pist olarak kullanılan betonun üstünde ne kadar pürüz varsa hepsini insan altında hissederdi. Bazı arabalar da aynen öyle gerçekten. Özellikle Türkiye şartlarında sert süspansiyon hiç cazip değil !
15gün önce arabayı inceledim dışardan fena değil ama iç kalitesi düşük biraz hayal kırıklığına uğrattı.Eylüle veririz diyor bende biyürü git dedim
İyi demişsiniz şayet açıktan dediyseniz
Bu Renault-Dacia Türkiye yöneticilerini ben çaycı bile yapmam. Beceriksizler !
Günümüzde herkez karşısındakini nası yapsamda s.sem siye düşünür olmuş, araba yapmak için araba yapan şirketler bile bir elin parmakları kadar sayılı , geçen eski arabamı sanayiye götürdüm ustanın tükanda bitane clio vardı motoru açmış parçalamış bende dedim usta daha yeni araba niye bu kadar söktün diye ,adamda bana trigeri kopmuş sibopları eğmiş birkaç şey daha söyledi arabada 3-5binliralık hasar var bu trigerlerininde 60000de bir değişmesi gerekiyormuş ,dedim bizim 92model r9 külüstürün hiç değişmedi, seninkinde zincir var gerek yok seni gömer dedi ..Yani anlayacağınız nerden çarpsak nası kazık atsak mantalitesi, aynı olayı daciadada gördüm arabanın dışı tatlı görünüyor ama içine girdiğinizde dışıyla içi bir olmayan bi araba görüyorsunuz , gerçi bu fiyata bu deniliyorsa bence bu fiyat hiçde az değil içine birazdaha önem gösterilebilirdi.
Fiyatı özelliğine göre normal aslında Avrupa'da ama şunlar yıllardır almışlar Türk milletini kazıklamaya ! İlk başta dediler 4x4 35 TL olacak 105 bg 1.5dci full aksesuar 4x4 modeli ise 44 TL olacaktı. Baktılar talep var, Euro'daki düşüşe rağmen niyetlerini bozdukları için fiyatı yükseltiyorlar kanaatimce
bu aralar çok duster gördüm, anlaşılan baya satmış.
bir de fotoğraf ekleyeyim, ispanya forumundan alıntıdır.
Arkadaşlar aracı inceledim araç vasatın üstüne çıkamaz,ağustosa sıra veriyorlar (bence komik),satış stratejisi bmw nin 1 serisi de aynı stratejisiyle çıktı çok talep var sıra var yetişemiyoruz falan filan dediler sonra patladı,parası olan alır ama sıkıntıya girilipte alınacak araç değil gelecek sene bu zamanlar 25 bin civarı olacak o zaman alınabilir diye düşünüyorum.5-10 tane araç getiriyorlar sonra yetişemiyoruz diyorlar,aracın motor aksamının iyi ve dayanıklı olduğunu ve dizel motorun ekenomik olacağını tahmin ediyorum.,ama yürüyen aksam ve iç donanımın ileride sorun çıkartacağını düşünüyorum.
Bunlar tam anlamıyla "yok" satıyorlar. Yani satamıyorlar !