Dacia ile dalga geçeceğinize önce bir arabadan ne beklediğinizi düşünün. Kalite, konfor bekliyorsanız dacia almayın. Gidin Audi alın. Ford alın. Bilmem ne alın. Ama 25 milyar paraya sıfır araba aldığınız zaman yok parçalar 2. kalite, konfor yok demeyin.
Yok öyle 3 kuruşa 5 köfte. Ben de Dacia kullanıyorum. 11 milyara aldım 2. el. Sizin dediğiniz arabaları almak isteseydim ancak 94 model opel vectra alabiliyordum. Ne yapıyım ben 16 yaşında arabayı. Keza diğerleri de aynı. 11 milyara 2006 model arabaya biniyorum. Daha ne olsun.
aynen sanki sıfırını 22-23liraya focus verdiler de astra verdiler de biz gittik kıllığına logan aldık adamlar 20 liralık arabadan 40 liralık konfor kalıte bekliyolar
Bursa'da 40 yıl boyunca üretilen Fransız ve İtalyan müsveddeleri de aynı yukarıdaki şekilde imâl ediliyordu (sayın Başbakanım, n'oolur vergileri yüksek tutun, yoksa biz batarız, batarız, batarız biz....!) ve robotların 1980'den bu yana yaptığı "işi" (platform taşımak, sacları tutturmak, kule gergisinden tutun C sütun kaynaklarına kadar hepsini) şu anda emekliliğini mezarda geçiren vefakâr ve kadirşinas Türk işçisi hayatı pahasına gerçekleşmiştir. Kapı uymayınca sizce Vardiya Şefine mi haber vermiş, yoksa Ahmet ustadan gördüğünü mü tekrarlamıştır...
40 YIL arkadaşlar, tam 40 YIL ... !!!
Parasına göre çok iyi bi araç, ben seviyorum. O paraya o araç bence gayet güzel...
Kaldı ki Dacia Logan öyle kötü bir araba da değil. Yıllardır Türkiye'nin o bozuk yollarında teker tepip duruyorlar. Loganlar da benim bildiğim 2005 yılından beri (veya 2006 da olabilir) Türkiye'de. Gayet kullanışlı, iyi bir araba. Tüm konforlu, milyarlarca lira dökülen arabaların gidebildiği her yere gidebiliyor. Hatta o arabaların gidemediği yerelere de gidebiliyor. Altı yüksek olduğu için. Renault firması kangoya, clioya, megana koyduğu 1.5 DCI motoru bu arabaya da koymuş. Demek ki arabaya değer veriyorlar. Baştan savma bir motor icad edip onu da koyabilirdi nasıl olsa ucuza satacaz diyerek.
Bu arabayı bu kadar kötülemenin ne anlamı var ki. Kullananlara da saygısızlıktır bu. Siz 60 milyarlık arabaya para verdiniz de biz çakıl taşı mı verdik. Bütçemiz az ama temiz, sıfır arabaya binelim istedik. Karşımıza Dacia çıktı.
Çalıştığım işyerindeki bazı vatandaşlar da ne aldın diye sorduklarında Dacia deyince dudak büküyorlar. Be kardeşim. Biraz destek çıkın araba alıcam dedik. Vermediniz. Yok dediniz. Eldeki para ile bunu aldık. Konuşmayın artık. Değil mi?
Valla artık kimin ne dediğini umursamıcaz bu konuda. Biz arabamızdan memnunuz.
Kusura bakmayın. Biraz sitemkar bir yazı oldu ama artık gına geldi bu araba hakkında kötü yazılanlardan.
Sarıçam Evlendirme Memurluğuna sürekli bu araçların taksi versiyonuyla giderim. 1.5 dCi motorlu, A/C-ABS-Airbag var, 15.500 TL'ye göre (taksicilere özel indirim) çok iyi bir araç. Hele ki Doğuştan LPG'li versiyonları da çıktı ki bence yok satar. İlginç bir durum, ana şirket Grouppe RENAULT'ta da Doğuşttan LPG'li CLIO vb. araçlar var ama Türkiye'de yok, Türkiye'de üretilenlerde de yok. CLIO LPG olarak aratın, Google'da sayısız örnek çıkıyor, hatta kızkardeşimin CLIO aracının depo kapağında LPG için özel (!) bir bölüm bile hazırlanmış, motor bölümünde LPG düzeneği için boru, kablo, bağlantı, fişler vb. hepsi hazır, LPG ECU'su için akü muhafazasında bile kapalı bir yer var ama Bursa'daki Fransız'ların beyninde LPG yok. yok
quote:
Orijinalden alıntı: topaz42
Dacia ile dalga geçeceğinize önce bir arabadan ne beklediğinizi düşünün. Kalite, konfor bekliyorsanız dacia almayın. Gidin Audi alın. Ford alın. Bilmem ne alın. Ama 25 milyar paraya sıfır araba aldığınız zaman yok parçalar 2. kalite, konfor yok demeyin.
Yok öyle 3 kuruşa 5 köfte. Ben de Dacia kullanıyorum. 11 milyara aldım 2. el. Sizin dediğiniz arabaları almak isteseydim ancak 94 model opel vectra alabiliyordum. Ne yapıyım ben 16 yaşında arabayı. Keza diğerleri de aynı. 11 milyara 2006 model arabaya biniyorum. Daha ne olsun.
Hocam çokk saol emeğine sağlık çok güzel yazmışsın..bi araba bu kadar da kötülenmez ki doblo mu connect mi tartışmasını geçti burası ya hakarete varır derecede konuşmalar var..üstteki yorumun üstüne daha bi şe demiyorum aynen katılıyorum..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme