Şimdi Ara

Dacia Logan hakkında ki düşüncelerim değişiyor! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
1
Favori
16.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @topaz42 arkadaşım o zaman bir yanlış anlaşılma oldu kusura bakma,2003 model accent dediğimiz araç admire modelidir ve üzerinde 3 silindirli bir motor bulunmaktadır bu yüzden yakıtı ve motor sesi biraz fazladır.

Araç konusunda da söyleyebleceğim tek şey,sahip olabildiğiniz araç sizin için en iyisidir.Başka arçlar ile kıyaslamanın bir anlamı yok.İŞ kıyaslamaya girerse işinizi,ailenizi,hayatınızı,gelir düzeyinizi de kıyaslamanız gerekir ki bu sefer işin içinden çıkamazsınız.Bunun için ki bu araç kötü bu araça binilmez demek kusura bakmayın ama kimsenin haddi değildir.Ekonomik gücü iyi olsa eminim herkes Mercedes veya benzeri bir araca binerdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -ottoman-

@topaz42 arkadaşım o zaman bir yanlış anlaşılma oldu kusura bakma,2003 model accent dediğimiz araç admire modelidir ve üzerinde 3 silindirli bir motor bulunmaktadır bu yüzden yakıtı ve motor sesi biraz fazladır.

Araç konusunda da söyleyebleceğim tek şey,sahip olabildiğiniz araç sizin için en iyisidir.Başka arçlar ile kıyaslamanın bir anlamı yok.İŞ kıyaslamaya girerse işinizi,ailenizi,hayatınızı,gelir düzeyinizi de kıyaslamanız gerekir ki bu sefer işin içinden çıkamazsınız.Bunun için ki bu araç kötü bu araça binilmez demek kusura bakmayın ama kimsenin haddi değildir.Ekonomik gücü iyi olsa eminim herkes Mercedes veya benzeri bir araca binerdi.

Vayyy. Arkadaşın aracı 3 silindirli mi gerçekten. Bunu bilmiyordum. Gerçi arabalar hakkında pek fazla bilgim yok. Aldım, çalıştırıyorum, gaza basıyorum. Gidiyor. Bir yerde bozulup kalsa aval aval bakarım. Ama kullanırken dikkat ediyorum.

Ben Dacia Logan'ı 2. el olarak ilk sahibinden aldım. Alalı 2 buçuk ay oldu. 1500 km yol yapmışım. Fazla kullanmıyorum zaten. 117.700 km de Diesel bir araç. Aldığımda 116.250 km de idi. Diesel kullanan bazı arkadaşlarım bana dedi ki: Hiç korkma. Yağını suyunu ihmal etme. Bin, git dediler. Diesel araba yağı sever dediler. Ben de buna göre kullanıyorum. şehirlerarası yolda 110-120 yi geçmiyorum.

Şunu da söyliyim. Ben bu arabanın kasasına aşık oldum. Çok güzel ve keskin hatları var. Ahdim vardı. İlk çıktığı zamanlar kendi kendime söz vermiştim. Param olursa bu arabadan alacam bir tane diye. Ve Allah nasip etti. Cebimde 100 milyar param olsa bunu da satarım. Gider 2011 modelini alırım. Başka araba almam. Yani bu derece bağlıyım ben Dacia Logan'a. Etrafımdaki herkese bunu söylüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Şunu da söyliyim. Ben bu arabanın kasasına aşık oldum. Çok güzel ve keskin hatları var. Ahdim vardı. İlk çıktığı zamanlar kendi kendime söz vermiştim. Param olursa bu arabadan alacam bir tane diye. Ve Allah nasip etti. Cebimde 100 milyar param olsa bunu da satarım. Gider 2011 modelini alırım. Başka araba almam. Yani bu derece bağlıyım ben Dacia Logan'a. Etrafımdaki herkese bunu söylüyorum.

KUSURA BAKMAYIN AMA

Dacia Logan hakkında ki düşüncelerim değişiyor!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HuKe -- 22 Ekim 2010; 22:34:34 >

• bence parasının hakkını veren bir otomobil. o kadar haksızlık etmeyin arkadaşlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SISU -- 22 Ekim 2010; 22:39:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HuKe

quote:

KUSURA BAKMAYIN AMA

Dacia Logan hakkında ki düşüncelerim değişiyor!

Valla bence inan. İnanmazsan beni tanıyanlara sor.

• yav bende 2008symbol 1.4 , teyzeoğlunda da 2009 logan dCi var.
    bence benim arabanın ona göre artısı farları daha iyi aydınlatıyor,süspansiyonu daha güzel ve plastik kalitesi daha iyi
    loganda ise iç mekan çok ferah ve geniş. Bilhassa arkası baya rahat .symboldeki gibi sıkışmıyosun. loganın farları sarmadı beni sanki aydınlatmıyo gibiydi.şimdi fabrika çıkışlı lpglisi de çıkmış çok da güzel olmuş..alınır.O paraya o kadar.neyle neyi satın almaya çalışıyonuz? dacia parası ile bmW konforu falan mı?

Ayrıca taksi karşılaştırması yapmayın arkadaşlar.ben teyzeoğlunun 50bindeki daciasını kullandım gayet güzel yumuşak, bi de dacia taksiye bindim odun gibi.aynı şekilde symbolde de öyle.taksi aracların haşatı çıkıyor. @Akhilleus un eklediği videoya baksanıza keçi gibi gidiyo valla

@topaz42 senin de 100bin tl olsa dacia almazsın emin ol 35-40bin TL civarı gezen bi C sınıfı aracı bi test et istersen jetta focus corolla fluence civic..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damonbounce -- 23 Ekim 2010; 0:56:08 >

• Ne tartışılıyor bilmiyorum ki,ne kadar ekmek o kadar köfte.Yalnız taksiciler işini bilir.Demek ki Logan parasına göre hakkını veriyor.Parçası ucuz,yakıtı ucuz,kendisi ucuz.
  • sen ekle de görelim müdür
  • http://www.youtube.com/watch?v=IUvm2PDOKzU

ibretlik paylaşım hand made dacia
  • quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

Ne tartışılıyor bilmiyorum ki,ne kadar ekmek o kadar köfte.Yalnız taksiciler işini bilir.Demek ki Logan parasına göre hakkını veriyor.Parçası ucuz,yakıtı ucuz,kendisi ucuz.

Taksiciler bu aralar hep benzinli era alıyor. Bir tanesiyle diyaloğum geçmişti dedikleri aynen şu:

Biraz hor kullanıyoruz araçları, bakımları da aksatıyoruz. Benzinli arabanın masrafı en fazla rektefiye, ama dizelde turbo ve enjektör pahalı. Onun için benzinli daha makul. Ki haklı gibi, düzgün kullanılsa dizel daha makbul olur ama kullanış stillerini siz daha iyi biliyorsunuz

• İlk arabam 2006 model sıfır aldığım dacia logan laureate 1.6 benzinli idi. 2006 yılından 2009 yılının eylül ayına kadar kullandım. Öncelikle aracımın sınırlarını biliyordum. Sınıfındaki diğer tüm araçlardan işçilik kalitesi ve plastik kaliesinin iyi olmadığını biliyordum. Fakat şunuda göz ardı etmedim. araç 2004 yılında lansmanı yapıldı ve kısa sürede bu araçlar ile ciddi ciddi kıyaslanmaya başladı ayrıca satış rakamlarıda ortadaydı. Dediğim gibi sınırlarını bildim ve ona göre kullandım. Nasıl mı öncelikle yüksek olduğu için virajlara yavaş gidrim (ayrıca içinde ailemide taşıyordum kendimle beraber). Sonra işçilik ve kalite beklentimi fiyatına göre değerlendirdim. Piyasaya yeni giren bir araç üstelik yeni bir marka ve dacia. Çoğu insanın önyargılar var ve görüyorum ki hala var. Ama inanın bunu tüm samimiyetimle söylüyorum

İşçilik
    Plastik Kalitesi
    Marka İmajı

gibi saydığım üç temel neden üzerine kurulu eksilerinin yanında birçok artısı da mevcuttu. Bunlar

Servis yaygınlığı,
    Parça ucuzluğu,
    Geniç İç Mekan ve Görüş Açısı,
    Yerden Yüksekliği (Malum Memleketimiz Yolları Açısından)
    Sağlamlığı (Az Elektronik Donanımının da olması bunda etken)

İşte bu. yani ben olumsuz yönlerinide biliyordum. Olumlu yönlerinide.

Arabamı hiç bilmeden kötüleyenlere karşı durduğum gibi, aracımın olumsuz saydığım yönlerinide savunacak değilim. Nerde durmam gerektiğini biliyordum.

Şimdi ise 3 arabam olan 2005 Model Toyota Corolla Sedan kullanıyorum. Tabiki logan ile kıyaslamam doğru değil. Fakat şunuda gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ki logan parasını kuruşu kuruşuna hak ediyor 4 sene kullandım bir defa arıza yapmadı sadece aküsü bitti o kadar. beklentilirini ve sınırlarını bilirsen. Sadece bir tavsiye eleştiri yaparken kendinizi araç sahibi yerine koyun. Biliyoruzki Türkiyede araç sahipleri ile araçları arasında bir çoğunda duygusal bağ var.

• Renaultun araçları sert karakterlidir.Hyundai'ninj yumuşak.Dacida sert bir araç.Ama bence dacia 2.eli idare eder ama sıfır satılırken istenen fiyatı kesinlikle hak etmiyor.
  • dacianın 7 milyarı vergi zaten. hak ediyomu etmiyomu birdaha düşünmek lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: damonbounce

dacianın 7 milyarı vergi zaten. hak ediyomu etmiyomu birdaha düşünmek lazım

Anlamadım, sanki diğer markalarda bu vergi alınmıyor mu?
  • Sıfır araba alacam. iki araba arasında kaldım. hangisini önerirsiniz.

1. Dacia Logan 1.5 DCI

2. Mercedes C180

İkisi de eşdeğer araba. Sizce hangisinin artısı daha iyi.
  • quote:

Sıfır araba alacam. iki araba arasında kaldım. hangisini önerirsiniz.

1. Dacia Logan 1.5 DCI

2. Mercedes C180

eşdeğer derken? fiyat olarak mı?
  • Offf adam aracı fabrıkadan cıkmadan pert etti gerçekmi bu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L30N -- 2 Haziran 2014; 12:47:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kudal

quote:

Sıfır araba alacam. iki araba arasında kaldım. hangisini önerirsiniz.

1. Dacia Logan 1.5 DCI

2. Mercedes C180

eşdeğer derken? fiyat olarak mı?

Yok. Dacia'yı arabadan saymıyanlara tepki olarak yazmıştım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeandan

quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

Ne tartışılıyor bilmiyorum ki,ne kadar ekmek o kadar köfte.Yalnız taksiciler işini bilir.Demek ki Logan parasına göre hakkını veriyor.Parçası ucuz,yakıtı ucuz,kendisi ucuz.

Taksiciler bu aralar hep benzinli era alıyor. Bir tanesiyle diyaloğum geçmişti dedikleri aynen şu:

Biraz hor kullanıyoruz araçları, bakımları da aksatıyoruz. Benzinli arabanın masrafı en fazla rektefiye, ama dizelde turbo ve enjektör pahalı. Onun için benzinli daha makul. Ki haklı gibi, düzgün kullanılsa dizel daha makbul olur ama kullanış stillerini siz daha iyi biliyorsunuz

O da doğru.Dizelin masrafı daha çok oluyor.Mesela sürekli bindiğim 2010 model Focus'un 30 binde turbo hortumu patladı ki araç normal koşullarda kullanıldı.Şanssızlık faktörü de var sanırım.

• Dacia ile dalga geçeceğinize önce bir arabadan ne beklediğinizi düşünün. Kalite, konfor bekliyorsanız dacia almayın. Gidin Audi alın. Ford alın. Bilmem ne alın. Ama 25 milyar paraya sıfır araba aldığınız zaman yok parçalar 2. kalite, konfor yok demeyin.

Yok öyle 3 kuruşa 5 köfte. Ben de Dacia kullanıyorum. 11 milyara aldım 2. el. Sizin dediğiniz arabaları almak isteseydim ancak 94 model opel vectra alabiliyordum. Ne yapıyım ben 16 yaşında arabayı. Keza diğerleri de aynı. 11 milyara 2006 model arabaya biniyorum. Daha ne olsun.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.