Şimdi Ara

Dacia Stepway Yol bilgisayarı (1.5 dci 90 bg 2013)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
31.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

3 Hafta evvel dacia sandero stepway 1.5 dci 90 bg modeli sıfır olarak İZMİR' den satın aldım. Araç da yol bilgisayarı olduğunu ancak yazılım olarak kapılı olduğunu, yetkili servisler aracılığı ile bu fonksiyonun açtırabileceğimi öğrendim. İzmir Gaziemir Ermat yetkili servisi ile görüştüm bana kuralları gereği yardımcı olmayacaklarını belirterek geri çevirdiler. Bir başka servis ile görüşmem sonucu olumlu cevap aldım ve toplamda 11 dakikada aracımın yol bilgisayarını açtılar ve etkin hale getirdiler. Ekrana bir çok özellik belirdi ve hepsi kusursuz çalışıyor. Bu işlem içinde hiç bir ücret ödemedim, yeni araç alan arkadaşlar muhakkak yaptırın.

- Ortalama Yakıt tüketimi
    - Ortalama yapılan hız
    - Anlık yakıt tüketimi
    - İçindeki yakıt ile yapılacak KM vs..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _niyazi_ -- 6 Ekim 2013; 21:16:04 >

• hocam biz de geçen hafta Ankara renault mais'ten aldık stepway, bu talebi yaptığımızda merkezden genel talimat gelmedikçe yapamadıklarını söylediler. Bahsettiklerine göre yazılım hatası varmış ve dacia yeni yazılım üzerinde çalışıyormuş. Bu çalışma bitince araçları çağırıp güncelleme yapacaklarmış. Diğer türlü garanti kapsamı diye öcü muamelesi gösterdiler :) Bekliyoruz biz de şimdilik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: borisgrey

hocam biz de geçen hafta Ankara renault mais'ten aldık stepway, bu talebi yaptığımızda merkezden genel talimat gelmedikçe yapamadıklarını söylediler. Bahsettiklerine göre yazılım hatası varmış ve dacia yeni yazılım üzerinde çalışıyormuş. Bu çalışma bitince araçları çağırıp güncelleme yapacaklarmış. Diğer türlü garanti kapsamı diye öcü muamelesi gösterdiler :) Bekliyoruz biz de şimdilik.
    Hocam İzmir Ermat yetkili servis bana da aynını söyledi, bende İzmir deki diğer yetkili servisi aradım hiç zorluk çıkarmadılar davet ettiler. Yazılımda hiç bir sıkıntı yok 2 haftadır kullanıyorum oldukça başarılı, tavsiyem diğer servislerle ile muhakkak görüşün, çoğu servis durumdan haberdar değil. Hayırlısı olsun bu arada ben araç dan çok memnum, uzun yola gittim, araç yeni olduğu için çok sıkıştırmıyorum 0,21 kuruş yaktı ve klima full açık ve araç da 4 kişiydik.

• quote:

Orijinalden alıntı: _niyazi_

Hocam İzmir Ermat yetkili servis bana da aynını söyledi, bende İzmir deki diğer yetkili servisi aradım hiç zorluk çıkarmadılar davet ettiler. Yazılımda hiç bir sıkıntı yok 2 haftadır kullanıyorum oldukça başarılı, tavsiyem diğer servislerle ile muhakkak görüşün, çoğu servis durumdan haberdar değil. Hayırlısı olsun bu arada ben araç dan çok memnum, uzun yola gittim, araç yeni olduğu için çok sıkıştırmıyorum 0,21 kuruş yaktı ve klima full açık ve araç da 4 kişiydik.

Alıntıları Göster
    hocam bende bir kaç gün önce sandero aldım.Yakıt tüketimi sürekli 8.8 gösteriyor.Hiç değişmiyor.Anlık tüketimde gözükmüyor.Yani o menüleri var ama bir türlü çalıştıramadım yazılım yüklemesi mi lazım acaba yoksa başka bir sorun mu var acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: DreamTeather

hocam bende bir kaç gün önce sandero aldım.Yakıt tüketimi sürekli 8.8 gösteriyor.Hiç değişmiyor.Anlık tüketimde gözükmüyor.Yani o menüleri var ama bir türlü çalıştıramadım yazılım yüklemesi mi lazım acaba yoksa başka bir sorun mu var acaba?

Alıntıları Göster
    Öncelikle hayırlısı olsun, silgeç kolunun ucunda trip tuşu olacak, bu tuşa her basıldığında farklı bir fonksiyonun geliyor olması lazım (fotoğraflardaki gibi). Eğer gelmiyorsa sorun var demektir. Dediğiniz gibi yazılımsal hata olasılığı muhtemel.

• quote:

Orijinalden alıntı: _niyazi_

Öncelikle hayırlısı olsun, silgeç kolunun ucunda trip tuşu olacak, bu tuşa her basıldığında farklı bir fonksiyonun geliyor olması lazım (fotoğraflardaki gibi). Eğer gelmiyorsa sorun var demektir. Dediğiniz gibi yazılımsal hata olasılığı muhtemel.

Alıntıları Göster
    menüleri değişiyor ama yakıt tüketimi sürekli 8.8 yazıyor sıfırlayamadım bir türlü değişmiyor.Acaba lpg li olduğu için mi böyle ...Yakında 45 000 bakımına götüreceğim ona da bir baktırayım.
  • DreamTeather kullanıcısına yanıt
    Sizi yanıltmayayım, benim aracımda tüm opsiyonlar aktif, yetkili servis detaylı yardımcı olacaktır sanırım. İyi günler...
  • _niyazi_ _ kullanıcısına yanıt
    niyazi kardeşim diğer servisin adını bizimle paylaşabilir misin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: rftacar

Arkadaslar, Istanbulda bu opsiyonu acan servis biliyor musunuz?
  • Ben de gittim servise göstergeyi garanti dışı bırakırız dediler,yine de yaptırayım mı ?
  • Priori Incantatem kullanıcısına yanıt
    Garanti dışına bırakamazlar,forumlarda ve facebook sayfamızda açtıran birçok arkadaşımız var.Bende açtırdım ve açma işlemi için servise giriş kaydı bile yaptırmadım.Başta bana da aynı şeyi söylemişlerdi fakat konunun üzerine gidince açmak zorunda kaldılar.
    Facebook sayfamızda detayları bulabilirsiniz
    Dacia Sandero/Stepway/Duster TÜRKİYEfacebook
    Dacia Sandero/Stepway/Duster TÜRKİYE
    https://www.facebook.com/pages/Dacia-Sandero-StepwayT%C3%9CRK%C4%B0YE/202561376433167

• quote:

Orijinalden alıntı: ufukusta26

Garanti dışına bırakamazlar,forumlarda ve facebook sayfamızda açtıran birçok arkadaşımız var.Bende açtırdım ve açma işlemi için servise giriş kaydı bile yaptırmadım.Başta bana da aynı şeyi söylemişlerdi fakat konunun üzerine gidince açmak zorunda kaldılar.
    https://www.facebook.com/pages/Dacia-Sandero-StepwayT%C3%9CRK%C4%B0YE/202561376433167

Merkezden yapmayın demişler o yüzden öyle diyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Priori Incantatem

quote:

Orijinalden alıntı: ufukusta26

Merkezden yapmayın demişler o yüzden öyle diyorlar.

Alıntıları Göster
    Bayiiden geliyorum son islemleri tamamladik bugun...
    Bu yol bilgisayari icin Mais Kavacik yapiyormus.
    Bayii yetkilisi, yazilimin guncel versiyonunun orada oldugunu, bu yazilimi bircok servise gondermediklerini ve eskisiyle ilgili yasanilan sorunlar yuzunden yapmadiklarini soyledi.

• yusufakdag kullanıcısına yanıt
    bende kartalda açtırmıştım geçen yaz sanırım eski versiyon kavacığa gitsem yeni versiyon yüklerlermi acaba ? birde saat ekleme gibi imkanımız varmıdır kullanma kılavuzunda saat var diyo ama..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahinyldrm86 -- 10 Ocak 2014; 15:25:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahinyldrm86

bende kartalda açtırmıştım geçen yaz sanırım eski versiyon kavacığa gitsem yeni versiyon yüklerlermi acaba ? birde saat ekleme gibi imkanımız varmıdır kullanma kılavuzunda saat var diyo ama..
    bende antalyada yeni açtırdım yol bilgisayarını ancak saat yok maalesef
  • Selam,
    ben daha araci teslim almadigim icin henuz bir bilgim yok bu konuda. Bi arasaniz gitmeden? :)
    Saatin pek onemli oldugunu dusunmuyorum, bunun disinda baska bi sorunu yoksa belki ilgilenmeyebilirler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: rftacar

Büyük bir ihtimalle Reno Mais'te açtırmıştır, Bornova 2. sanayiye giderken ağaçlı yol var hatta sanayinin girişine gelmeden 150-200 metre geride o cadde üzerinde devasa bir yer bilirsiniz sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ŞAFAK07

Valla az evvel garaja indim arabanın yağına suyuna baktım biraz sağını solunu temizledim ve yol bilgisayarının fotoraflarını çektim, Şimdi; kitapçığa bakıyorum yol bilgisayarında 12. adet özellik gösteriyor,bunlardan bende 10.tanesi açık iki tanesi açık değil oda şu; hız limiratör göstergesi ve dış hava sıcaklığı bende açık değil. Saat aktif
    Ama kitapçıkta olan fotolarla kendi aracımında çektiğim fotoları karşılaştırıyorum 5. tanesi falan birbirini tutuyor diğer 5. tanesi kitapçıkla uymuyor?
    En çok takıldığım özellikte şu bu nedir* tecrübeli bir arkadaş cevap verirse çok memnun olurum.

• quote:

Orijinalden alıntı: novinovi

quote:

Orijinalden alıntı: ŞAFAK07

Valla az evvel garaja indim arabanın yağına suyuna baktım biraz sağını solunu temizledim ve yol bilgisayarının fotoraflarını çektim, Şimdi; kitapçığa bakıyorum yol bilgisayarında 12. adet özellik gösteriyor,bunlardan bende 10.tanesi açık iki tanesi açık değil oda şu; hız limiratör göstergesi ve dış hava sıcaklığı bende açık değil. Saat aktif
    Ama kitapçıkta olan fotolarla kendi aracımında çektiğim fotoları karşılaştırıyorum 5. tanesi falan birbirini tutuyor diğer 5. tanesi kitapçıkla uymuyor?
    En çok takıldığım özellikte şu bu nedir* tecrübeli bir arkadaş cevap verirse çok memnun olurum.

Alıntıları Göster
    Bu yol bilgisayarı özelliklerini soldan sağa bir şekilde ne nedir diye tecrübeli bir arkadaş açıklayabilirmi mümkünse,
    saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: novinovi

Bu yol bilgisayarı özelliklerini soldan sağa bir şekilde ne nedir diye tecrübeli bir arkadaş açıklayabilirmi mümkünse,
    saygılar.

Alıntıları Göster
    Ta haftaya sali gunune randevu verdiler yol bilgisayari icin..

@novinovi, siz hillhollder ile ilgili birsey yaptirdinizmi?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.