Şimdi Ara

Daft Punk Kaskı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
1
Favori
2.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese iyi forumlar.Kendime Daft Punkın kaskını yapmak istiyorum çok araştırma yaptım hepsi ingilizceydi bişey anlamadım açıkcası sizden yardım isticektim malzemeler konusunda daha yaşım 15 tam nasıl olduğunu bilmiyorum malzemelerin bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

Araştırmalarıma göre öncelikle papercraft modeli yapıyorsun sonra Reçine dedikleri birşeyle üstünü kaplıyorsun.
    "Bondo" dedikleri şeyle üzerini kaplıyorsun zımpara atıyorsun ve sürekli böyle yapıyorsun.
    "Fiberglass" falanda var ne işe yaradığını bilmiyorum.
    Bu kadar şey biliyorum resim ve videolarda ki malzemeleri bilmiyorum umarım siz biliyorsunuzdur.

Resimler
     Daft Punk Kaskı

Daft Punk Kaskı

Daft Punk Kaskı

Daft Punk Kaskı

Daft Punk Kaskı

Daft Punk Kaskı

Daft Punk Kaskı

Resimler alıntıdır.Ne yaptıklarını tam anlayamadım

Şimdiden teşekkür ederim konu yanlış yerdeyse özür dilerim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihcaycı -- 6 Ocak 2014; 21:29:32 >

• peparuka programı yükle,kaskın dosyasını bununla aç,sonra 160 gr yada yazıcıdan geçebilecek sert A4 kağıda yazdır, modeli tamamla. sonra fiberglass ile sertleştirceksin ardından bondo (macun oluyor) zımpara macun astar gibi sırayla işlemleri var uygun bir zamanda yazarım yada yaptığım maskenin açıklaması hobitutkunları sitesinde predator maskesi diye aratırsan çıkar orda anlatmıştım.
  • Hocam ben a4 den denedim kağıt ince olduğun için pek düzgün olmadı 3 tane yaptım 4. yapıcam yorumunuz için sağol
  • normal satılan A4 ler 80grlık kağıtlardır onlar ince geliyor, alırken mutlaka 200gr yada 160gr lık olanlardan iste yok derse alma,bildiğin bir tarafı gri karton gibi sert oluyor. yaptıklarımın toplanmamış şekli resimde.
     Daft Punk Kaskı
  • Fiber glass uygulasam olurmu acaba normal a4 e bana anlatabilirmisiniz baktım baya bi bulamadım :S

Edit :Buda benim yaptığım yapıştırıcı ne olcağnın bilmiyordum elimde ne varsa kullandım :S

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/v/t34/1797096_244860925687768_1387828780_n.jpg?oh=21c56cb314d15af396e6cb28ba378f46&oe=52F358ED&__gda__=1391667810_8df6d013f0e5cdf973a326bf94850736

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihcaycı -- 4 Şubat 2014; 14:50:13 >

• Normal kağıda olmaz,polyester uygulamak için biraz sağlam kağıt, kaldıki ilk denememde ben 160 grlık sert kağıt kullanmama rağmen önce sadece polyester sürüp birazdaha sertleştirmediğim için fiberglass beziyle uygularken kağıt bozuldu,

160gr üstü yazıcıdan geçebilecek her kağıt olur,polyester ile ıslancağı için normal kağıthemen bozulur o yüzden sert olmalı. yapıştırıcı olarak normal uhu ile yaptım
  • Tamam sağolun tekrardan yapıcam boş zamanımda takıldığım yer olursa sorarım çok teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    JAKE PAUL vs MIKE TYSON
    geçen ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Konunu takip ediyorum..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler.Şuan yenisini yapıyorum bu 5. oldu :D bu sefer tam istediğim gibi olucak.
  • kolay gelsin. yapıştırma işi bitince üstüne bir kat polyester sür birazdaha sert olsun sonrada içine fiber bezi ile kaplarsın, videolarda hep içini ama ben dışını kapladım.hobitutkunları forumunda yapılışını yazmıştım predator maskesinin,yalnız bende senin gibi internetten okuyarak yapmaya çalışıyorum.
  • Dün akşam 21:30 gibi bitti sadece kulakları kaldı onlarıda bugün yapıcam.Şimdi üzerine polyester mi sürim tam anlayamadım daha fazla detaya girerseniz sevinirim.Fon kartonundan yaptım gayet iyi oldu.

Resim
     Daft Punk Kaskı

Daft Punk Kaskı

Daft Punk Kaskı

• youtubedaki videoları izlediysen önce resin diye reçine sürüyorlar dıştan bir kat,fiberglass malzemelerini aldığım adam polyesterinde aynı işi yapacağını söyledi,sanayiden veya kaportacıdan fiberglass malzemeleri al,(giderken bir kaç boş pet şişe götür adamda olmayabilir) soğutucusu,sertleştirici birde polyester veriyor,fiber bezi(cam elyafı gibi birşey) ayrı alıyorsun. birde fırça.

yapıştırma işin bitince,polyester karışımını yapıp bir kat süreceksin.karışım hazırlamak için plastik kap(bardak gibi) kullan,hazırlayacağın miktara göre polyestere 5-7 damla soğutucu koyup karıştırıyorsun, sonrada 5-6 damla kadar da sertleşitrici(mor sıvı) koyup karıştıracaksın,damla hesabını plastik bardağın yarıdan fazlası için yazdım.aldığında satıcıdan rica edersen söyler.

fiberglass uygulamada da yine aynı karışımı yapıp bezi küçük parçalara kesiyorsun ,fırçayla az karımdan sürüp üstüne bezi koyuyor birazdaha sürerek,hafif hafif bastırıp yapıştırıyorsun

ÖNEMLİ:Polyester hazırlarken satıcının söylediklerine mutlaka uyulmalıdır. maske , eldiven kullan ağır kokusu var ,havadar yerde yap kimyasal madde sonuçta.bu maddeler kapalı kapta birbirine temas etmeyecek şekilde muhafaza edin yangın çıkarabilir

yine yeri geldikçe yazarım kolay gelsin, ama araştır yeni şeyler bulursan yazarsan sevinirim bende araştırıyorum yabancı biri jesmonit diye madde söyledi ev içinde yapmaya uygun ve kokusuz ama pahalı ve yurt dışında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HÜSAMCIK -- 13 Şubat 2014; 0:06:49 >

• Hocam bir türk forumunda motora bir parça yapıyorlar daha çok fiber glassın kullanımını anlatıyorlar neredeyse aynı şekilde yapıyorlar ona göre yapsam bi sıkıntı çıkmaz dimi.
  • çıkmaz .ben biraz karışık anlattım ,resimli olsa birazdaha anlaşılır olurdu. yaptığında bozulsada sorunu ne olduğunu yazarmısın hani ona göre ilerki çalışma yapanlara aynı sıkıntıları yaşamasın.
  • Hocam sadece polyester yapıştırıcı sürüp macunlasam olurmu birde yapıştırıcı içine ve dışınamı sürim ?
  • Çok sağlam olmaz sanırım ozaman macunlamanın anlamıda olmaz , senin ilk mesajındaki fotolarda ilki kağıt işinin bitmiş hali , ikincisi üstünde ıslak görünüm var o resin dedikleri madde sürülmüş hali biz polyesteri sürüyoz (dıştan)3. fotoda içten fiberglass bezi ile sertleştirilmiş görüntü, cloth yazan bezden zor bulunuyor, yapıştırıcıyı bir kat dıştan sür,fiberle uğraşmıyayım dersen bir katta içten sür . ama yapanların hepsi bu sırayı yapıyorhttp://www.thedentedhelmet.com/f45/imperial-guard-helmet-skupilkinsons-pepakura-26949/ linktki yazılara bak kostüm farklı ama yapılışlar aynı

• sen birde papermache yani kağıt hamuruna bak
  • Aslında bu daha iyi gibide bunu nasıl kullanıcam
  • bildiğim iki çeşitii var biri gazete kağıtlarını şeritler halinde yırt beyaz masif tutkalına batırıp fazla syunu sıyır ve kaskın üstüne kapla kat kat yapıpıp kurumaya bırakıyorsun,devamını hatırlamadım sen iyisi ''papermache daft punk helmet'' diye arat
    diğeri birazdaha uğraştırıcı
  • Eleman böyle yapmış.

Daft Punk Kaskı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.