Şimdi Ara

Dağıtım tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bir süre önce Linux'la aktif olarak uğraşsam da uzun zamandır bakmadım. Bir takım şeyler değişmiş tabi, biraz araştırdım ancak vaktim fazla olmadığı için büyük bir ilerleme kaydedemedim.

Elimde şu an Pentium T2330 (1.60 Dual Core) işlemci ve 2 GB ram'li bir bilgisayar var. 9300M GS paylaşımlı ekran kartı bulunmakta ayrıca. Son Ubuntu 11.04 denemem facia ile sonuçlandı. Bilgisayar Windows 7'den yaklaşık 2.5 kat yavaştı. Daha sonra Linux Mint LXDE 11 yükledim o da durup dururken açılmamaya başladı ilk günden. Xubuntu deneyeyim dedim boot ekranından iler gidemedim

Sorum şu olacak bu bilgisayar için uygun ve stabil sorun çıkarmayacak bir Linux tavsiyeniz var mıdır? Sanırım Suse susestudio.com isimli bir çalışma yapmış. Bu şekilde önceden birçok ayarı seçip disk imajı oluşturulabiliyor. Bu şekilde günlük ev kullanımına yönelik tüm işlemleri halledecebileceğim bir paket de oluşturabilirseniz hoş olur. Windows XP mavi ekranlarından bıktım artık

Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

• Ubuntu 10.10 kullan.
    PentiumM ,2GB bellek i915GM ekran kartı ile tıkır tıkır çalışıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sse

Ubuntu 10.10 kullan.

10.10 mantıklı olabilir aslında. 10.10'da Gnome 2 mi kullanılıyor?
  • quote:

Ubuntu 10.10 kullan.
    Lubuntu
    veya lxde kullanan bir dağıtım
  • quote:

Orijinalden alıntı: intifada54

Lubuntu
    veya lxde kullanan bir dağıtım

LXDE Mint kullandım ama durup dururken açılmamaya başladı ilk günden. Lubuntu'yu da listemde bulunduracağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: sevindi42

quote:

Ubuntu 10.10 kullan.

10.10 mantıklı olabilir aslında. 10.10'da Gnome 2 mi kullanılıyor?

Alıntıları Göster
    Evet 2.32.0
  • quote:

Evet 2.32.0

Teşekkür ederim deniyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Evet 2.32.0

Teşekkür ederim deniyorum

Alıntıları Göster
    Şu an yükledim gerçekten güzel sorunsuz çalışıyor fakat üç sorunum var.

Birincisi bilgisayarı tamamen kapatıp daha sonra düğmesinden açtığım zaman öncelikle elektrik geliyor ve hemen kapanıyor. Düğmeye ikinci basışımda ise sorunsuz açılıyor. Bu durum Windows'u kapattığımda olmuyordu. Diğer kullandığım Linux dağıtımlarında da aynı sorunu yaşadım. Neden kaynaklanıyor olabilir?

İkincisi hızlı yazarken caps lock ile büyük-küçük harf değişimi yaptığımda çok kısa bir gecikme oluyor. Bu yüzden ikinici harf de büyük oluyor çoğu zaman. Bu sorunu nasıl açabilir. Herhangi bir ayarı var mıdır?

Üçüncüsü de notebook ilk açıldığında num lock hep kapalı oluyor. Açık olmasını nasıl sağlayabilirim.

• Donanımın kötü değil ve sorun dağıtımda olmayabilir. Sabit diskini ve ekran kartını biraz irdele, sıkıntı oradan kaynaklanıyor olabilir. Dağıtım kuracağın disk bölümü bad sectorlerle dolmuştur belki de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gluskap

Donanımın kötü değil ve sorun dağıtımda olmayabilir. Sabit diskini ve ekran kartını biraz irdele, sıkıntı oradan kaynaklanıyor olabilir. Dağıtım kuracağın disk bölümü bad sectorlerle dolmuştur belki de.

Sorun donanımda değildi sanırım. Mint niye öyle oldu çözemedim. Ubuntu'da özellikle Unity konsolunda yaşadım sorun çok fazla kastı. Xubuntu yüklerken de muhtemelen çektiğim DVD'de sıkıntı vardı.

HDD için tarama yaptım sağlammış. Şu anda aslında işletim sistemi ile ilgili sorunum yok ama iki mesaj önce yazdığım sorunları halledebilirsem çok iyi olacak.
  • quote:

quote:

Donanımın kötü değil ve sorun dağıtımda olmayabilir. Sabit diskini ve ekran kartını biraz irdele, sıkıntı oradan kaynaklanıyor olabilir. Dağıtım kuracağın disk bölümü bad sectorlerle dolmuştur belki de.

Sorun donanımda değildi sanırım. Mint niye öyle oldu çözemedim. Ubuntu'da özellikle Unity konsolunda yaşadım sorun çok fazla kastı. Xubuntu yüklerken de muhtemelen çektiğim DVD'de sıkıntı vardı.

HDD için tarama yaptım sağlammış. Şu anda aslında işletim sistemi ile ilgili sorunum yok ama iki mesaj önce yazdığım sorunları halledebilirsem çok iyi olacak.

BIOS'u güncellemeyi deneyebilirsin.
    Belki çözüm getirebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wolf_263

quote:

quote:

BIOS'u güncellemeyi deneyebilirsin.
    Belki çözüm getirebilir.

Alıntıları Göster
    Birçok dağıtımda sorun yaşadıysa ondan demiştim sorun donanımda olabilir diye. Bir de indirdiğin .isoların Md5 değerlerini kontrol et. DVD okuyucun/yazıcın arızalıdır fakat belli etmiyordur. Düğmeye bastıktan sonra da birden elektrik kesilmesinin birçok nedeni olabilirmiş. Tam oturtulmayan kablolar, powerın vs.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lopexia

Birçok dağıtımda sorun yaşadıysa ondan demiştim sorun donanımda olabilir diye. Bir de indirdiğin .isoların Md5 değerlerini kontrol et. DVD okuyucun/yazıcın arızalıdır fakat belli etmiyordur. Düğmeye bastıktan sonra da birden elektrik kesilmesinin birçok nedeni olabilirmiş. Tam oturtulmayan kablolar, powerın vs.

Alıntıları Göster
    Num Lock olayını çözdüm. Caps Lock sorunu hala devam ediyor. Geçişte delay var.

Düğmeye bastıktan sonra elektriğin kesilmesi özel bir sorun gibi duruyor. Bios çıkarmamış notebook üreticisi hiç. Windows'un hiç bir sürümünde bu sorun yaşanmıyor. Sadece Linux'u kapattığım zaman tekrar bilgisayarı açarken oluyor. Bu da sadece bir kere olan bir olay. Daha sonra tekrar bastığımda bilgisayar düzgün açılıyor. Bu yüzden kablo ve powerla alakasına pek ihtimal vermiyorum.

DVD'den kurmuyorum flash diskten kuruyorum işletim sistemlerini. Zaten Xubuntu hariç bir sorun yaşamadım kurarken. Ubuntuyu kurdum ama yukardaki sorunlar var. Bir de birkaç defa açıp kapadıktan sonra yine çok yavaşladı sistem. Neredeyse boşta %50'ye yakın işlemci kullanıyor iki çekirdekte de. Normal midir bu? (Bütün görsel efektler kapalı)

• quote:

Num Lock olayını çözdüm. Caps Lock sorunu hala devam ediyor. Geçişte delay var.

Düğmeye bastıktan sonra elektriğin kesilmesi özel bir sorun gibi duruyor. Bios çıkarmamış notebook üreticisi hiç. Windows'un hiç bir sürümünde bu sorun yaşanmıyor. Sadece Linux'u kapattığım zaman tekrar bilgisayarı açarken oluyor. Bu da sadece bir kere olan bir olay. Daha sonra tekrar bastığımda bilgisayar düzgün açılıyor. Bu yüzden kablo ve powerla alakasına pek ihtimal vermiyorum.

DVD'den kurmuyorum flash diskten kuruyorum işletim sistemlerini. Zaten Xubuntu hariç bir sorun yaşamadım kurarken. Ubuntuyu kurdum ama yukardaki sorunlar var. Bir de birkaç defa açıp kapadıktan sonra yine çok yavaşladı sistem. Neredeyse boşta %50'ye yakın işlemci kullanıyor iki çekirdekte de. Normal midir bu? (Bütün görsel efektler kapalı)

Alıntıları Göster
    İlginç bir hata belki linkler faydalı olabilir
    http://superuser.com/questions/217300/ubuntu-10-10-pc-shutdown-before-boot-shortly-after-bios-loads
    http://www.streamreader.org/superuser/questions/217300/ubuntu-1010--pc-shutdown-before-boot-shortly-after-bios-loads
    http://linux.koolsolutions.com/2009/08/04/howto-fix-linux-hangfreeze-during-reboots-and-restarts/

İşlemciyi kimin kullandığını görmek için bir konsol açıp top komutunu çalıştırabilirsiniz (gnome görev yöneticisi fazla işlemci tüketiyor.Q ile top komutundan çıkabilirsiniz.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sse -- 20 Eylül 2011; 20:35:11 >

• Ubuntu 11.04 de turkce yapinca bazi seyler calismiyordu. Bu problem giderildimi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oktayakgoz

Ubuntu 11.04 de turkce yapinca bazi seyler calismiyordu. Bu problem giderildimi.

env LC_CTYPE="en_US.UTF8" programadı şeklinde çalıştırırsan programların hepsi başlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wolf_263

quote:

Ubuntu 11.04 de turkce yapinca bazi seyler calismiyordu. Bu problem giderildimi.

env LC_CTYPE="en_US.UTF8" programadı şeklinde çalıştırırsan programların hepsi başlar.

Alıntıları Göster
    11.04 için sorunun çözümü gayet basitmiş. güncelleştirmeyi yapınca hiç bir sorun kalmadı. şimdi 1104 tıkr tıkır çalışıyor fakat şöyle bişi farkettim kopyalama hızı oldukça düşük bu neyden kaynaklanıyor acaba. windows da saniyede 20 gibi normal hızı bunda görmedim. aşağı yukarı yüzde 50 daha yavaş

• quote:

11.04 için sorunun çözümü gayet basitmiş. güncelleştirmeyi yapınca hiç bir sorun kalmadı. şimdi 1104 tıkr tıkır çalışıyor fakat şöyle bişi farkettim kopyalama hızı oldukça düşük bu neyden kaynaklanıyor acaba. windows da saniyede 20 gibi normal hızı bunda görmedim. aşağı yukarı yüzde 50 daha yavaş

Alıntıları Göster
    Bence dert etmeye gerek yok 15 Gb bölümlerle istediğin sürümü kur bende harici HDD var 2 şer ayrı sürümden ubuntu ve pardus 4 işletim sitemi ayrıca vista var dilediğin kadar çoğalta bilirsin lisans sorunu yok linux un güzelliğide bu zaten GNOME KDE ikisinide deniyorum. Daha da çoğaltmayı düşünüyorum inşallah. Bu sebeple pardusuda es geçmeyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: megacom

Bence dert etmeye gerek yok 15 Gb bölümlerle istediğin sürümü kur bende harici HDD var 2 şer ayrı sürümden ubuntu ve pardus 4 işletim sitemi ayrıca vista var dilediğin kadar çoğalta bilirsin lisans sorunu yok linux un güzelliğide bu zaten GNOME KDE ikisinide deniyorum. Daha da çoğaltmayı düşünüyorum inşallah. Bu sebeple pardusuda es geçmeyin.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar hangi sürümleri kullanmalıyım birde kurulurken / bağlama alanı nasıl olucak onu anlamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: RoLLei

Arkadaşlar hangi sürümleri kullanmalıyım birde kurulurken / bağlama alanı nasıl olucak onu anlamadım.

Alıntıları Göster
    Pardus'u tercih edin. PC'niz yavaşsa XFCE masaüstünü kullanabilirsiniz.

Farkı göreceksiniz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.