Şimdi Ara

Daha iyi satranç oynamak için ne yapmalıyım? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
6
Favori
12.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Satranç çalışma yöntemlerini çok araştırdım, 1900 ve 2000 yılı arasında arasında çoğu oyuncunun tavsiyesi büyükustaların kitaplarını çalışmak, artık 2013, bilgisayar çağındayız, chesstempo, chess.com gibi sitelerde interaktif olarak çalışabileceğin bir sürü bölüm var, kitap alma çalışmak için, dediğim gibi taktik problemleri çöz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1E1FC651D -- 13 Ekim 2013; 20:56:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EdvaldBoassonHagen

Evet beyler soru açık. Fena oynamıyorum fakat daha iyi oynamak istiyorum. Bu işin püf noktaları nelerdir? Açılışlarımı nasıl devam ettiririm? İyi satranç oynayan biri varsa lütfen gelsin.

Benimle oyna...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

Chess.com'da elonuza bakamazsınız, ama tecrübeme dayanarak söylüyorum, chess.com da 1500 rating'i olan bi oyuncu gerçekte 1800 1900 ELO ya sahip diye düşünüyorum, 900 ratingli bir oyuncu 1200 1300, 1000 rating'i olan bi oyuncu gerçekte 1500 civarı, ben 1000 rating'civarı yapabildim, 150 küsür oyunum kayıtlı, 1200 de taktik problemi çözdüm.
    Diamond üyelik aldım, yıllık 100 lira, günde devamlı taktik problemi çözüyorum ve bana göre bana en yararlı olan şey bu oldu.

1200 ratingle mi başlanıyor?
  • 1200 ratingle başlıyorsun, bir 20 30 maçtan sonra sitede gerçek rating'ini bulursun
  • quote:

1200 ratingle başlıyorsun, bir 20 30 maçtan sonra sitede gerçek rating'ini bulursun

anladım. Bu sitede çok bilmeyen var gibi. Ben satrancı çok daha zor sitelerde oynuyordum normalde. Karşıma 1000 ratingli adam geldi neredeyse aptal matı olacak. Bi an bu adammı 1300 elo diye düşünmedim değil.
  • quote:

Bugün sekiz vezir problemini 25 dakikada çözdüm. Ama satrancı hala iyi oynayamıyorum. Zeka türleriyle alakalı olabilir diye düşünmeye başladım.

Hocam, alınmayın ama siz hiç uğraşmayın o zaman.

Sekiz vezir problemini 5-10dkdan uzun sürede çözen adam gitsin kafasını duvardan duvara vursun, ne bileyim futbola falan yönelsin.

Öneri olarak da oynamak en iyi geliştirme yöntemi, tabi takip ederek dikkatli oynamanız gerek ki her oyunda bir şeyler kapabilesiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi break99 -- 13 Ekim 2013; 21:07:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: break99

quote:

Bugün sekiz vezir problemini 25 dakikada çözdüm. Ama satrancı hala iyi oynayamıyorum. Zeka türleriyle alakalı olabilir diye düşünmeye başladım.

Sekiz vezir problemini 5-10dkdan uzun sürede çözen adam gitsin kafasını duvardan duvara vursun, ne bileyim futbola falan yönelsin.

Arkadaşım 3 gün uğraştım çözemedim diyodu :)
  • quote:

quote:

quote:

Demek ki beterin beteri var .

• quote:

Evet beyler soru açık. Fena oynamıyorum fakat daha iyi oynamak istiyorum. Bu işin püf noktaları nelerdir? Açılışlarımı nasıl devam ettiririm? İyi satranç oynayan biri varsa lütfen gelsin.

iş duygu ve içinde biter.eğer gerçek hayattaki olayları satrança çekebiliyorsan çıtanı biraz daha yükseltirsin.oynarken neyi düşünürsen o olur.devamlı kazanmayı düşün.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Bir sürü yerde yok çözmek için sabahladım yok 3 gün uğraştım falan filan gibi şeyler gördüm. Hava atmak için yazayım dedim fos çıktı iyimi

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bir sürü yerde yok çözmek için sabahladım yok 3 gün uğraştım falan filan gibi şeyler gördüm. Hava atmak için yazayım dedim fos çıktı iyimi

Yok ben takılayım diye dedim de, yine de çok hızlı bi çözüm değil . Oynaya oynaya geliştirirsiniz her şeyi.

• quote:

Chess.com'da elonuza bakamazsınız, ama tecrübeme dayanarak söylüyorum, chess.com da 1500 rating'i olan bi oyuncu gerçekte 1800 1900 ELO ya sahip diye düşünüyorum, 900 ratingli bir oyuncu 1200 1300, 1000 rating'i olan bi oyuncu gerçekte 1500 civarı, ben 1000 rating'civarı yapabildim, 150 küsür oyunum kayıtlı, 1200 de taktik problemi çözdüm.
    Diamond üyelik aldım, yıllık 100 lira, günde devamlı taktik problemi çözüyorum ve bana göre bana en yararlı olan şey bu oldu.

Bu arada üye oldum bu sitelere bayada bi maç yaptım chess.comda 1100 ratingim var. Nasıl sizce iyimi? Yoksa çok mu kötü?
  • Gayet iyi, chess.com da 1100 ratingli oyuncu amatör sayılmaz, klüp oyuncususun, benden iyisin.
  • daha iyi satranç oynamalısın knk xdddd
  • quote:

Gayet iyi, chess.com da 1100 ratingli oyuncu amatör sayılmaz, klüp oyuncususun, benden iyisin.

Ben kendimi iyi bulmuyorum açıkçası. daha önce 900 ratingli adamlarada çok yenilmişliğim var. Sizden iyi değilimdir diye düşünüyorum. Daha 80 maç falan yaptım yani o kadar olmadı chess.coma üye olalı.
  • Bobby Fischer oyunlarinin hepsini ezberle ve Fischer satranci oyna.Ayriyetten pc ye fritz 13u indir daha iyi satranc oyunu yok.Acilislara ve savunmalara calis.Fischer satranci oynarsan daha cok kombinasyon yaparsin

• quote:

Orijinalden alıntı: PLAYEREG

Bobby Fischer oyunlarinin hepsini ezberle ve Fischer satranci oyna.Ayriyetten pc ye fritz 13u indir daha iyi satranc oyunu yok.Acilislara ve savunmalara calis.Fischer satranci oynarsan daha cok kombinasyon yaparsin

Fritz 13 var bendede chessmaster daha iyi değil mi? Pek sevemedim fritz 13ü. Ve ben bi büyükustanın satrancını değil kendi satrancımı oynamayı severim açıkçası. Bir yerlere gelemesemde böylesi daha iyi.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: PLAYEREG

Bobby Fischer oyunlarinin hepsini ezberle ve Fischer satranci oyna.Ayriyetten pc ye fritz 13u indir daha iyi satranc oyunu yok.Acilislara ve savunmalara calis.Fischer satranci oynarsan daha cok kombinasyon yaparsin

Fritz 13 var bendede chessmaster daha iyi değil mi? Pek sevemedim fritz 13ü. Ve ben bi büyükustanın satrancını değil kendi satrancımı oynamayı severim açıkçası. Bir yerlere gelemesemde böylesi daha iyi.

adami oyna demedim adamin oyunlarini izle feyz al kendi oyun tarzini yaratamazsin fritz 13 en iyisi

• Beyler adam gelecekten geliyor dağılın :P güya ajanlar açmış bu konuyu

• quote:

quote:

quote:

bende 5 dakikada falan çözdüm küçük bir ilde 3.lük madalyam var öyle fazla iyi oynayamıyorum 25dakika çok

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.