Şimdi Ara

Daha iyi satranç oynamak için ne yapmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
6
Favori
12.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet beyler soru açık. Fena oynamıyorum fakat daha iyi oynamak istiyorum. Bu işin püf noktaları nelerdir? Açılışlarımı nasıl devam ettiririm? İyi satranç oynayan biri varsa lütfen gelsin.

• Daha fazla oyna

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Michael Joseph Jackson

Daha fazla oyna

Aynştaynın oğlumusun kardeş?
  • Saati 20 liraya ders verebilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HKnatas

Saati 20 liraya ders verebilirim.
    Kendine sağlam rakipler bul. Ayrıca kendinle oyna. ciddiyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi insan. -- 19 Eylül 2013; 20:45:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HKnatas

Saati 20 liraya ders verebilirim.
    santraç zeka işi kardeşim taktikle olucak bi iş felan değil rakibinin hamlelerini iyi düşünmen gerek biraz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: W.Fichtner

Daha fazla oyna
    Ben satrancımı chessmaster 9000 oynayarak geliştirmiştim...Tavsiye edilir. 4-5 yıldır oynamıyorum artık unuttum sayılır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: insan.

Kendine sağlam rakipler bul. Ayrıca kendinle oyna. ciddiyim.

Alıntıları Göster
    Bende çok anlamam satrançtan ama lichess.org ta bir müddet oynamıştım.Açılış maçılış öğrenmiştim.İyi oyuncularla oynayarak geliştirmekten başka ne yapılabilir ki?Önemli olan taktiği kendin bulmak bence.
  • EdvaldBoassonHagen kullanıcısına yanıt
    Ustaların maçlarını izle,
    PC ye karşı oyna seviyeyi yavaş yavaş yükselterek yada senden daha iyi biriyle oyna.
    Bide oturup duşün .
  • Hayal gücünü kullan

• quote:

Orijinalden alıntı: GandalfvsDumbledore

Ben satrancımı chessmaster 9000 oynayarak geliştirmiştim...Tavsiye edilir. 4-5 yıldır oynamıyorum artık unuttum sayılır

Ben o oyunu baya küçükken oynamıştım. Hemde baya bi küçükken. Oyunu öyle öğrenmiştim zatende sonra baya bi bıraktım.3-4 aydır tekrar oynamaya başladım işte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: potansiyelfark

Hayal gücünü kullan

Ben hayal gücümü iyi kullanabilirimde satrançta pek işe yaramıyor onu farkettim. Daha çok dikkat ve ileriyi görme işe yarıyor. Biraz dikkatsizim bende.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EdvaldBoassonHagen

quote:

Orijinalden alıntı: GandalfvsDumbledore

Ben o oyunu baya küçükken oynamıştım. Hemde baya bi küçükken. Oyunu öyle öğrenmiştim zatende sonra baya bi bıraktım.3-4 aydır tekrar oynamaya başladım işte.

Aynen baya eski bir oyundur... Çok severdim :) 4-5 yıldır oynamıyorum dediğim satrançtı.. Yoksa oyunu bırakalı 6-7 sene olmuştur :)
  • Rakibin yapacağı hamleleri önceden tahmin etmeye çalış.Yok yapamadım dersen bi çift sharingan yollarım sıkıntı etme kendine.

• quote:

Evet beyler soru açık. Fena oynamıyorum fakat daha iyi oynamak istiyorum. Bu işin püf noktaları nelerdir? Açılışlarımı nasıl devam ettiririm? İyi satranç oynayan biri varsa lütfen gelsin.

hocam harbi ılgılenıyosanız cok yardımcı olabilirim pmye beklerim

• Pek çok derecem var sana tavsiyem farkli farklı kişiler oyna ve ara verme pratik çok yap kendine özel hamleler üret

• quote:

Orijinalden alıntı: Balyos

Pek çok derecem var sana tavsiyem farkli farklı kişiler oyna ve ara verme pratik çok yap kendine özel hamleler üret
    Bugün sekiz vezir problemini 25 dakikada çözdüm. Ama satrancı hala iyi oynayamıyorum. Zeka türleriyle alakalı olabilir diye düşünmeye başladım.
  • quote:

Bugün sekiz vezir problemini 25 dakikada çözdüm. Ama satrancı hala iyi oynayamıyorum. Zeka türleriyle alakalı olabilir diye düşünmeye başladım.

Alıntıları Göster
    Chesstempo ya üye ol ve günde en az 50 taktik problemi çöz.
    Chess.com'da hergün en az 10 maç oyna, istatistiğini ve maçların kaydını tutuyor.

3 aylık çalışmayla, Tahminim 900 elo dan 1300 yada 1400 elo ya ulaştım (orta seviye kulüp sporcusu ayarı), yaşım 22, geç kaldım bazı şeyler için, keşke daha önceden başlasaydım diyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

Chess.com'da hergün en az 10 maç oyna, istatistiğini ve maçların kaydını tutuyor.

3 aylık çalışmayla, Tahminim 900 elo dan 1300 yada 1400 elo ya ulaştım (orta seviye kulüp sporcusu ayarı), yaşım 22, geç kaldım bazı şeyler için, keşke daha önceden başlasaydım diyorum.

Chess.comda elomuza bakabiliyormuyuz? Kaç eloyla oynadığımı merak ediyorum açıkçası.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

Chess.comda elomuza bakabiliyormuyuz? Kaç eloyla oynadığımı merak ediyorum açıkçası.

Alıntıları Göster
    Chess.com'da elonuza bakamazsınız, ama tecrübeme dayanarak söylüyorum, chess.com da 1500 rating'i olan bi oyuncu gerçekte 1800 1900 ELO ya sahip diye düşünüyorum, 900 ratingli bir oyuncu 1200 1300, 1000 rating'i olan bi oyuncu gerçekte 1500 civarı, ben 1000 rating'civarı yapabildim, 150 küsür oyunum kayıtlı, 1200 de taktik problemi çözdüm.
    Diamond üyelik aldım, yıllık 100 lira, günde devamlı taktik problemi çözüyorum ve bana göre bana en yararlı olan şey bu oldu.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.