Şimdi Ara

Daha Kararlı Windows 10 Deneyimi İçin SAC Güncelleştirme Kanalını Kullanın / Build: 19041.572 (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
822
Cevap
41
Favori
62.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • W10 RS4 1803 17133.1 e yükselttim. Şu ana kadar 1511 den sonra çıkan en stabil yükseltme bu galiba. Hızlı stabil sorunsuz gibi. Başka kullanan var mıdır?
  • gokhantinmaz G kullanıcısına yanıt
    Internet browserlerda saniyelik takılmalar yaşıyorum. Browseri açıp kapatırken. Çok ilginç
  • Bu arada üstad RS3 ile istediğimiz kadar erteleme yapabiliyoruz güncellemelere sanırım.

ben de hedeflenmiş olandan diğerine geçtim bugün. Hemen gelmesi iyi değil öyle güncellemelerin.
  • ScriptKidie kullanıcısına yanıt
    Diğerine yani SAC kanalına geçerseniz ortalama olarak 3 ay sonra RS4 sürümü size Windows Update üzerinden gecikmeli olarak gelecektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MRT_ kullanıcısına yanıt
    Zaten şuan yeni format attım sistemime gelip düzenimi bozmasın sıkıntı olmaz rehber için teşekkür ederim üstad.

Ayrıca diğer kanala geçmeyip de uzatma süreleri var özellik ve kalite güncellemeleri için oradan bir gün belirlesek geç mi gelir yine ?
  • Arkadaşlar SAC kanalına nasıl gireceğim? Aslında girdim galiba da nedsen bana canary build gelmiyor?

SAC kanalına girmek için sadece Yarı Yıllık Kanal yaptım başka reg ayarı vs yapmadım bu yeterli mi?

Gördüğüm kadarıyla şu anda ki Canary Build RS5 10.0.17644.1000
    https://buildfeed.net/build/eb87b9ad-4203-4ae7-acf3-7d0e00fc7a25/

Bunun için başka ayar yapmaya gerek var mı?
  • RS4 kurmalı mıyım deneyenler tavsiye eder mi ?
    Hocam yarı yıllık kanalda kalırsak 1803 çok daha geç gelecek di mi? Biraz daha stabil olduğunda...

• Evet ortalama olarak 3 ay sonra gelir.

1709 sürümü SAC(Targeded) kanalından 17 Ekim'de yayınlanmış, sonra 18 Ocak'da SAC kanalından tekrar yayınlanmıştır.

Daha Kararlı Windows 10 Deneyimi İçin SAC Güncelleştirme Kanalını Kullanın / Build: 19041.572

@ScriptKidie, Evet, özellik güncelleştirmesi kanalını değiştirmeden de erteleme yapabilirsiniz. Ayrıca kalite güncelleştirmelerini de istediğiniz gün kadar erteleyebilirsiniz.

Mesela 1709 sürümünde Yarı Yıllık Kanal (Hedeflenen) kanalında kalıp Özellik güncelleştirmelerini 365 gün ertelerseniz size 1 yıl sonra Windows Update üzerinden Hedeflenen kanaldaki sürüm gelir ve yükseltme yolu ile yüklenir. Windows 1 yıllık erteleme hesabını 1709 çıkış süresinden itibaren yapacaktır. Bu hesap ile 1803 sürümü atlanıp 1809 sürümüne direk geçiş yapmanız mümkün olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 11 Nisan 2018; 23:11:33 >

• Hocam yarı yıllık (hedeflenmiş) kanaldan, yarı yıllık olana geçiş yapmam yeterli mi? Ayrıca ertelemek için gün seçmem gerekiyor mu? İlk sayfayı okudum ancak biraz kafam karıştı.

Şu anda 1709 ile çok stabil ilerliyorum. Güncelleme sonrası sorun çıkmaması gereken programlar kullanıyorum. Güncelleme iyice stabil hale geldikten sonra alsam daha iyi olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wakari_mayo -- 14 Nisan 2018; 1:33:9 >
  • wakari_mayo kullanıcısına yanıt
    Yarı yıllık kanala geçerseniz 1803 güncellemesi size 3 ay sonra gelir. Bu süreyi eğer isterseniz artı olarak gün ekleyerek uzatabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 14 Nisan 2018; 8:29:27 >
  • Bİr soru sordum, IP 17643'deyim ancak SAC'a göre (Buildfeed'de) 17647 var. Bu kanarya buildlerini nasıl alabiliriz? YARDIM LÜTFEN!
  • burc ugur kullanıcısına yanıt
    Canary buildler özel olarak sadece yapı numaraları sızdırılan sürümlerdir. Bu sürümlerin ISO dosyalarını bulamazsınız. Microsoft tarafından yeni sürüm yayınlanan kadar bekleyin.

Teşekkürler hocam. Kolay gelsin iyi çalışmalar.
  • Hocam Windows 10 Pro 1703 kullanıyorum 13 Nisan'da güncelleme geldi ve 15063.1029 oldu

Tavsiye ettiğiniz gibi Özellik Güncelleştirmelerini 120 gün gecikmeli alıyorum.

Ben 1709'a ne zaman geçeceğim? İlk sayfada yazdıklarınıza baktım ve 1703 için desteğin 9 Ekim 2018'de son olduğu ve Enterprise ve Education için ek 6 ay daha desteğin olacağı söyleniyor.

120 gün gecikme bu tarihten sonrası için mi geçerli? Yoksa 1709 SAC kanalına geçtikten 120 gün sonra mı bana gelecek oluyor demek bu?

Cevabınız için teşekkürler. Bu arada 1709'un SAC kanalına hangi tarihte geçtiğini bulamadım bir türlü bu bilgilere nereden bakabiliyoruz? Sizi ilerde tekrar sormayım hangi sürüm ne zaman SAC oldu diye:)

Teşekkürler.

• Equris kullanıcısına yanıt
    1709 sürümü 18 OCAK 2018 tarihinde SAC dalından yayınlanmıştır. Sizin ayarınız SAC + 120 gün olduğu için 18 MAYIS 2018 tarihinde (bir kaç gün fark edebilir) 1709 sürümüne geçiş yapacaksınız.

İsterseniz 9 Ekim 2018 tarihine kadar 1703 (Home, Pro) sürümünü kullanabilirsiniz.

Hangi sürümün hangi tarihde hangi kanaldan yayınlandığına aşağıdaki Microsoft kaynağından bakabilirsiniz.
    https://www.microsoft.com/en-us/itpro/windows-10/release-information

Şu sitede güzeldir buradan da bakabilirsiniz.
    https://changewindows.org/

Çok teşekkür ederim hocam o zaman mayıs ortasında bana format yolları gözüktü diyebiliriz:)

Hocam format atmak hakkında konunuz var mı? Ben çocukluğumdan beri format atar, temiz kurulum yaparım ama mesela aygıt yöneticisine giriyorum ve bazı driverlar windows 10'da bile 2006 yılına ait. Eminim daha yeni sürümü vardır peki neden windows sürücüleri otomatik bulup indirmiyor?

Yani bir firmanın microsoft ile anlaşıp son güncellemelerini donanıma göre otomatik update olarak vermesi 2018 yılına girdiğimiz şu zamanlarda çokta zor olmasa gerek değil mi?:)

Sonuçta pc çok daha kararlı ve düzgün çalışmaz mı? Hem son kullancı için herşey çok basit olurdu..
  • quote:

Orijinalden alıntı: MRT_

quote:

Orijinalden alıntı: MRT_

Bugün itibari ile 1703 sürümünün İş İçin Güncel Dal'a geçişinin 162. günündeyiz. Peki bu ne demek oluyor?

1607 sürümünü kullanıyorsanız, İş İçin Güncel Daldaysanız ve ekstra 180 gün geciktirme ayarı ile kullanıyorsanız bu ayar ile 18 gün sonra Windows Update yolu ile 1703 sürümünü alacaksınız demek oluyor. 23.01.2017 tarihinde Windows Update'den 1703 sürümü otomatik olarak gelecek ve yüklenecektir.

1607 sürümü Kalite ve Güvenlik güncelleştirmelerini 13.03.2018 tarihine kadar alacak. Peki biz 1607 sürümünü bu tarihe kadar nasıl kullanacağız.

İş İçin Güncel Dal(CBB) ve ekstra 180 gün geciktirme ayarı yapılmış 1607 sürümüne bir de Özellik güncelleştirmelerini duraklat ayarı ekleyeceğiz ve 23.01.2017 tarihinin üzerine 60 gün ek geciktirme daha eklemiş olacağız ve bu tarih 24.03.2018 tarihine kadar uzamış olacak.

Bu tarihten sonra 1607 sürümü Kalite ve Güvenlik güncelleştirmelerini almayacağı için 1703 sürümüne geçmenizi öneriyor olacağım.

Windows 10 1607 İş İçin Güncel Dal(CBB) ve 180 gün geciktirme süresinin sonuna gelmiş bulunuyoruz. Bu ayar bizi belli bir süreye (23.11.2018) kadar 1607 sürümünde tuttuyordu.

Artık Windows 10, 1703 Özellik güncelleştirmesi sürümü aşağıdaki İş İçin Güncel Dal ve 180 gün ek geciktirme ile bile Windows Update'de gözükür oluyor.

Gözükmemesi için Özellik güncelleştirmelerini duraklat seçeneğinin önündeki kutucuğu işaretleyip Uygula sonra Tamam derseniz Özellik güncelleştirmesi 1703 Windows Update'den otomatik olarak yüklenmez.

Yada aşağıdaki dosya ile ayarı uygulayabilirsiniz.

Link: Windows 10 1607 İş İçin Güncel Dalı Açar + 180 Gün Ekler + Duraklatır.reg

Alıntıları Göster
    Merhaba öncelikle yardımcı olduğun için tşkler fakat register ayarlarını nasıl ilk haline alabiliriz? Çünkü "*Bazı ayarlar kuruluşunuz tarafından yönetilir" diye yazı çıktı ve güncelleme yapmaya devam etmeye başladı... Değiştirdiğimiz Register ayarlarını ilk haline almama yardımcı olursanız çok teşekkür ederim size..

• bu konuda kurulumdan bahsedilmiş, ben de win10 güncelleştirme kapatmayı sormak istiyorum, keza google da ki tüm başlıkları okudum/yaptım ama halen güncelleme yapıyor, yapmaya başlayınca bilgisayarı kullanamıyorum çok kasıyor.
    Güncellemeyi kapatmanın sizin bildiğiniz bir yolu var mı, hangi programsa yükleyeyim, yada ne varsa sileyim artık canımdan bezdirdi beni.
    yada win7 kurucam sırf bu sebepten dolayı
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.