Şimdi Ara

Daha önce karşılaşmadığım bir fan durumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Lenovo Y530, i5 8300h, Gtx 1050 4g kullanıcısıyım. Cihazdan gayet memnunum ve 3 ayda bir periyodik bakımını kendim yapıyorum. Lenovo ile konuşmamın ardından bana garantinin bozulmayacağına teminat verdiklerinden beri yapıyorum.

En son yaptığım bakımda daha önce kullanmadığım bir termal macun, Amazondan aldığım Cooler Master Mastergel kullandım. Akışkanlığı çok düşük (low viscosity) haliyle uygulaması zor oldu ama sonuç gayet güzel ve witcher 3 ultra-high video ve high post processing ile aşağı yukarı 35 ile 55 fps alıyorum. MSI Afterburner ve RivaTuner ile birkaç iyileştirme ve stabil bir hız aşırtma yakaladım. Sonra hız aşırtmayı düşürdüm çünkü bir yerden sonra etkisi 1-3fps oluyordu ama sese katlanamıyordum. Şu anki ayar 1850 mhz çekirdek ve 3800 Mhz memclock offset (yani 7600 Mhz). Daha yüksek stabil ayar da var ama sese biraz fazla duyarlıyım.

Sorunum şu: Fanı en son temizlediğimden beri fanlar rastgele aralıklarla dönüyor ve duruyor. Bu sorun SADECE gündelik kullanımda oluyor, özellikle internette gezinirken.

CPU ağırlıklı GTA 5 ve Far Cry 5 gibi oyunlarda OC ayarlarını devre dışı bırakıp 75-80 yakalayabiliyorum. Zaten 2-3 saatten fazla oynamadığım için çok ısınmıyor. GPU ise 62'nin üzerine hiçbir oyunda çıkmıyor. Yani oyunlarda bir sorun yok; ancak normal kullanımda (internette gezinme, film izleme vs) sıcaklıkları takibe aldığımda herşeyin normal gözüküyor.

Fanlar bir anda düşük sesle dönmeye başlıyor ve sonra hemen yavaşlayıp minimum ayara geliyor. 15 saniye veya 1 dakika sonra tekrar oluyor. Iccmax ayarını kurcaladım ancak bunun yüksek yük altında throttle engelleyici- daha doğrusu geciktirici olduğunu öğrendim biraz araştırdıktan sonra. Fanları direkt kontrol etme gibi bir lüksüm yok. Sadece en yüksek hızda çalıştırabiliyorum veya otomatiğe alabiliyorum. Bilmediğim yazılımları veya bios-firmware gibi şeyleri de flashlamak istemiyorum çünkü geri dönüşü ve garantisi yok.

OC ve XTU devre dışı bırakınca da herşey aynı. Ankara'da oturuyorum ve burası soğumaya başladı, yani ortam sıcaklığı 21-23 derece bu da sorun olamaz. Ne olabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3Korner1Penaltı -- 23 Eylül 2019; 14:14:37 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.