Şimdi Ara

Dahili HDD Gözükmeme Sorunu (Sata HDD)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar öncelikle, bilgisayarımda 2. hdd yedek hdd olarak kullandığım yedekleme harddiskimi bilgisayarım görmüyor.

Sorun önceliğini şöyle anlatayım uzun zamandır gidip gelip gidip gelip duruyordu zaten hdd bazen görünüyor bazen görünmüyordu. Yeniden başlatıp açtığımda düzeliyordu görünmediğinde bu son zamanlarda artık o da etkili olmamaya başladı komple gitti harddisk çalışıyor hani kafa falanda attığı yok atsa anlarım. Normal HDD nasıl başlıyorsa o da öyle ses çıkarıyor içindeki ses çok normal yani anormal bir ses kesinlikle olmadı daha önce başıma hiç böyle birşey gelmemişti ilk defa böyle birşeyler karşılaşıyorum açıkçası 10 15 senedir bilgisayar kullanıyorumdur ama gerçekten bu ilk.

Çözmeye çalışmak için neler yaptım?

1. Aygıt Yöneticisinden kontrolümü sağladım. (gözükmüyordu)
    2. Bios'a girip kontrol ettim. (gözükmüyordu)
    3. Başka bir bilgisayar'da denedim. (gözükmedi)
    4. Regedit içinde hkey local machine > system > mounted devices içindekileri sıfırladım. (gözükmedi)
    5. Kablo değiştirdim. (gözükmüyor)
    6. Slot yerlerini değiştirdim. (gözükmedi)
    7. Hatta ve hatta çalışan hdd'nin kablolarıyla da test ettim. (gözükmediii )

bunları denediğimi hatırlıyorum daha bir çok şey denedim ama nafile. içinde çok önemli dosyalarım mevcuttu portfolyom olsun çalışmalarım olsun.. En azından hdd çöp bile olsa içindekileri kurtarabilir miyim bunu öğrenmek istiyorum..

Ayrıca hdd kutusu almalı mıyım sizce? Satadan usbye çevirirsem belki görebilir diye düşünüyorum aklıma gelen bir başka çözüm de bu ama çözülebilecek birşey ise bunu en sona bırakmak istiyorum
    şimdiden teşekkürler :)

• dostum öncelikle geçmiş olsun
    fiziksel olarak hdd ömrünü tamamlamış görünüyor.
    önerebileceğim tek şey. aynı firmware özelliklerinde başka bi hdd bulup üzerindeki kartı değiştirmen.
  • Peki nasıl yapabilirim hocam bunu içindeki dosyaları kurtarabilecek miyim?? Çok önemli dosyalarım var çünkü içinde?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: drunkhorse

dostum öncelikle geçmiş olsun
    fiziksel olarak hdd ömrünü tamamlamış görünüyor.
    önerebileceğim tek şey. aynı firmware özelliklerinde başka bi hdd bulup üzerindeki kartı değiştirmen.
    Bu arada aynı özelliklerde bi tane daha var o da kafa attı ikisinden bir tane çıkarabilir miyim acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kafa sorunu olan diskin kartını diğer diske takın,ya da kartında sorun olduğunu düşündüğünüz diskin kartını selülozik tinerle temizleyip deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheArchaeologist -- 5 Nisan 2020; 23:22:22 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • MelonGrafik M kullanıcısına yanıt
    aynı diyorsan kartı değiştir bi dene . zararı olmayacaktır. en kötü yine çalışmayacak. halledersen haber lütfen
  • quote:

Orijinalden alıntı: drunkhorse

aynı diyorsan kartı değiştir bi dene . zararı olmayacaktır. en kötü yine çalışmayacak. halledersen haber lütfen
    Deneyecem hocam yıldız alyan bulayım :) Sonra bilgilendirmeyi yapıcam buradan .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MelonGrafik -- 7 Nisan 2020; 22:23:6 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung 1TB HDD MBR SORUNU
    10 yıl önce açıldı
    ssd disk sorunu?
    13 yıl önce açıldı
    Samsung Harici disk okuma sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.