Şimdi Ara

ssd disk sorunu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar benim dell insprion 5110 laptop um var. ssd takmak istiyorum ama hangi laptopun üzerindeki anakartı bulamıyorum. nerden öğrenebilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abcdef_23 -- 25 Nisan 2012; 22:53:37 >

• hangı laptopun uzerındekı anakart ?

.. laptopunuzun anaart modelımı gerekıyor ..?
  • bu laptop ta hangi ana kart kullanılıyor onu bilmiyorum. sata 3 uyumlu olup olmaması çok önemli ssd kart takacam da
  • quote:

Orijinalden alıntı: abcdef_23

arkadaşlar benim dell insprion 5110 laptop um var. ssd takmak istiyorum ama hangi laptopun üzerindeki anakartı bulamıyorum. nerden öğrenebilirim?

Selam
    Bilgisayarınızın tüm özelliklerini AIDA64 programı ile öğrenebilirsiniz.
    Kısa bir araştırma yaptım ve bilgisayarınızın özelliklerinde sadece SATA diye belirtmişler. Muhtemelen SATA 2'dir fakat SATA 3 SSD'yi geriye dönük takabilirsiniz.
    Kolay gelsin..
  • Intel(R) 6 Series/C200 Series Chipset Family 6 Port SATA AHCI Controller yazıyor. anlamadım ama sata 3 destekleyip desteklemediğini :( help
  • Bazı sitelerde sata3 desteği var diye yazmışlar ama modelin aynı olduğundan emin değilim, çipset h67 idi. Servise veya destek hattı varsa arayıp sormanızda fayda var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ssd/hdd caddy problemi
    6 yıl önce açıldı
    sata ssd önerisi
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Intel(R) 6 Series/C200 Series Chipset Family 6 Port SATA AHCI Controller yazıyor. anlamadım ama sata 3 destekleyip desteklemediğini :( help

Selam
    Bu hususta gerekli program ismini vermiştim.
    Bence siz SATA 3 SSD alın ve desteği varsa sorun yok demektir. Desteği yok ise, SATA 2 hızında kullanabilirsiniz. SATA 3'ler geriye dönük kullanılabilmektedirler..
    Kolay gelsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

quote:

Intel(R) 6 Series/C200 Series Chipset Family 6 Port SATA AHCI Controller yazıyor. anlamadım ama sata 3 destekleyip desteklemediğini :( help

Selam
    Bu hususta gerekli program ismini vermiştim.
    Bence siz SATA 3 SSD alın ve desteği varsa sorun yok demektir. Desteği yok ise, SATA 2 hızında kullanabilirsiniz. SATA 3'ler geriye dönük kullanılabilmektedirler..
    Kolay gelsin..

sata 3 ü desteklemez ise hdd değiştirmeye, garantiden çıkarmaya gerek yok bence. yüksek hıza erişmez ise bi anlamı olmaz benim için.
  • quote:

laptop bu ;

http://www.ucuzu.com/dizustu-c3100/dell/inspiron-n5110-core-i7-2630qm-2ghz-4gb-500gb-15-6-p47594388/ozellikler.html

verdiğiniz linkte sağ tarafta teknik özelliklere bakmadınız sanırım çünkü

I/O Port: 2 USB 3.0, 1 USB 2.0, 1 USB 2.0

yazmadıkta ;) 2 adet usbinizin 3.0 desteği var

• quote:

Orijinalden alıntı: bycompworld

quote:

laptop bu ;

http://www.ucuzu.com/dizustu-c3100/dell/inspiron-n5110-core-i7-2630qm-2ghz-4gb-500gb-15-6-p47594388/ozellikler.html

verdiğiniz linkte sağ tarafta teknik özelliklere bakmadınız sanırım çünkü

I/O Port: 2 USB 3.0, 1 USB 2.0, 1 USB 2.0

yazmadıkta ;) 2 adet usbinizin 3.0 desteği var

USB 3.0 DESTEĞİ DEĞİL. anakart sata 3 destekliyor mu onu soruyorum. ssd disk takacam da. sata 3 değilse takmanın bir anlamı yok

• ssd yı sata 2 olarakda kullanmak cok fark edıyor ..bır anlamı yok demıssınızde .. sata 3 destegı yok anakartın ama sata 2 olarakda sımdıkı kullanımdan en az yuzde 20 fark eder ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: nıggaa

ssd yı sata 2 olarakda kullanmak cok fark edıyor ..bır anlamı yok demıssınızde .. sata 3 destegı yok anakartın ama sata 2 olarakda sımdıkı kullanımdan en az yuzde 20 fark eder ...

evet o zaman ne anlamı var hem 300 tl baymanın hem de laptop kasasını söküp garantiden çıkarmanın.
  • ben ıllada yapın demıyorum .. sadece sımdıkı kullanımla ssd nın sata 2 bıle olsa farkedecegını soyluyorum .. bana sorarsanız ssd 10 katına bıle cıkarsa garntı bıtmeden elımı surmem ..
  • quote:

ben ıllada yapın demıyorum .. sadece sımdıkı kullanımla ssd nın sata 2 bıle olsa farkedecegını soyluyorum .. bana sorarsanız ssd 10 katına bıle cıkarsa garntı bıtmeden elımı surmem ..

garantiden çıkmadan laptoptaki harddiski çıkarıp ssd yi takmanın yolu var mı
  • bılemıyorum .. ıcındekı dıskı cıkarman gerekcekse kapagı acmanız gerekecek... kapagı acdıgınız servıs tarafından tespıt edılırse ..olakı bır sorun yasadıgınızda zaten muşteriye ıhaleyı bırakmaya bahane arıyorlar.. sorun cıkarabılrler.. ama konu hakkında bılgısı olan arkadaslar varsa konuya yazarsar sanırım ..
  • quote:

quote:

ben ıllada yapın demıyorum .. sadece sımdıkı kullanımla ssd nın sata 2 bıle olsa farkedecegını soyluyorum .. bana sorarsanız ssd 10 katına bıle cıkarsa garntı bıtmeden elımı surmem ..

garantiden çıkmadan laptoptaki harddiski çıkarıp ssd yi takmanın yolu var mı

Selam
    Laptopun arkasındaki HDD kapağını tornavida ile yıpratmadan sökün ve HDD'yi çıkartın. SATA bağlantıları aşağıdaki resimdeki gibi ise, hiç düşünmeden SSD SATA 3 takabilirsiniz.

Performans artışında %250'ye varan veya geçen bir hız elde etmiş olursunuz. Laptopunuzdaki HDD 5400 devirlik ve en fazla yazma hızı 80 MB/s, okuma hızı ise, 90 MB/s civarındadır. Fakat SSD takarsanız, SATA 2 de olsa, 250 MB/s yazma, 280 MB/s okuma hızları elde edebilirsiniz. Laptopunuzun SATA 3 desteği varsa zaten 500 MB/s üzerinde yazma ve okuma hızı elde etmiş olursunuz..

Ayrıca; bu SSD ile Akü dayanınıklığını daha uzun süre kullanabilirsiniz.
    Örneğin; Üzerindeki HDD ile 1 saat akü ile kullanıyorsanız, SSD taktığınızda bu süre yaklaşık 1.5 saat olacaktır kardeş..
    Kolay gelsin..

/>

• ssd harddisklerle okuma-yazma hızınız %100 artabilir...
    normal harddisklerle max. 50 mb/sn civarında hız elde ediliyor...
    halbuki sata2 nin teorik hızı 150 mb/sn dir...
    bu hıza asla ulaşılamıyor...

ssd harddisk alırsanız 100 mb/sn hıza ulaşabilirsiniz...
    ayrıca titreşimden etkilenmezsiniz...
    sallaya sallaya kullanın hesabı...

bende garanti bitince ssd harddisk almayı düşünüyorum...
    tabiiki fiatı uygun olursa...
  • quote:

Orijinalden alıntı: vtnsvr

ssd harddisklerle okuma-yazma hızınız %100 artabilir...
    normal harddisklerle max. 50 mb/sn civarında hız elde ediliyor...
    halbuki sata2 nin teorik hızı 150 mb/sn dir...
    bu hıza asla ulaşılamıyor...

ssd harddisk alırsanız 100 mb/sn hıza ulaşabilirsiniz...
    ayrıca titreşimden etkilenmezsiniz...
    sallaya sallaya kullanın hesabı...

bende garanti bitince ssd harddisk almayı düşünüyorum...
    tabiiki fiatı uygun olursa...

Selam
    SATA 2 konusunda biraz cimri davranmışsınız sanki!

Bu yazınızı okuduktan sonra yanımdaki LG Laptopta Corsair Force 3 SSD 120GB, SATA 2 portunda çalışyor ve hemen bir tes edip sonucunu buraya resim olarak ekliyorum.
    Sanıyorum ki bu resim sizin cimriliğinize biraz katkı ve bilgi sağlayacaktır!

Kolay gelsin..

ssd disk sorunu?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.