Şimdi Ara

Daihatsu Kulübü (23. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.084
Cevap
22
Favori
338.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 4x4 araçlar 2 çekere göre fazla yakarlar. Bu bilgi doğru.

Terios'un bir düğme ile 2 çekere çevirilebildiği bilgisi ise hatalıdır. Terios bir sürekli 4x4'dür.

O bahsi geçen düğme; kilitli diferansiyeli aktif etmektedir. Kilitli diferansiyel şehir sürüş şartlarında devreye sokulmamalı, yalnızca bozuk ve ıslak zeminlerde tutunmayı artırmak için gerektiği anlarda devreye sokulmalıdır.
  • s.a arkadaşlar bende geçenlerde yeni kasa terioslara baktım çok beğendim.şu an mümkün değil almam araç biraz daha eskirse ucuzlar o zaman alabilirim belki.ama merak ediorum bazı sorularım olacak.bu teriosların parça durumları nasıldır?servislerde bulunabilir mi?artı yakıt durumları lpg lilerde nasıl olur.yeni kasalarda eskisi gibi çok dar mı?sorularım bu kadar cevap verenlere şimdiden teşekkürler.kaptanlara hayırlı sürüşler
  • Hayırlısı inşaallah gönlünden geçen bir araca sahip olursun dostum..Daihatsu da hele hele de özellikle Yeni Terios da parça sıkıntın KESİNLİKLE olmaz!Şu anda Tr de satışta olan SUV lar arasında özel fiyatıyla ve LPG seçeneğiyle zaten çok satan bir araç konumunda..!Bu yüzden yedek parça stokları çok çok güncel ve dolu!!Zaten sırf İstamnbul da 9 tane yetkili servisi var!!!Yeni kasanın tasarımında Türkiye Daihatsu ya da danışılmıştı bu yüzden özellikle iç hacim küçüklüğü noktasında çok önemli iyileştirmeler yapıldı emin ol!Eskisi gibi omuz omuza seyahat yok!Yakıt tüketimi.....Zaten LPG kitiyle beraber satılan modellerden birine sahip olursanız inşaallah bu bir sorun olmaktan tamamen çıkacak emin olun!!İyi günler!!
  • cevap verdiğiniz içinsaolun.şimdide fiyatların 20000 in altına inmesini bekle işin yoksa
  • Arkadaşlar Daihatsu terios alsam, 1.5 benzinli otomatik vites yakıt tüketimi beni üzermi? Sürekli şehir içi kısa mesafe sürüşlerle ne kadar tüketiyordur, yardımcı olabilirmisiniz?
  • slm.. bende 2009 model 1.3 sirion almak istiyorum.. lütfen tavsiyelerinizi yazarsanız.. sevinirim.. birde servisleri ne durumda.. bazı markalar gerçekten can sıkıcı.. yani bir dizel mi yok sirion 1.3 mü lütfen görüşlerinizi yazınız.. yılda 15 20 bin km yapıyorum.. teşekkürler..
  • ARKADAŞLAR LÜTFEN SİZDEN YORUM BEKLİYORUM.. İLGİSİZ KALMAYINIZ.... TEŞEKKÜRLER...
  • eceoğlu, daihatsu desteği biraz zayıf gibi. almasak daha iyi sanki...
  • sanırım arkadaşlar burayı diraz unuttu. sorularınız cevabı daihatsuaskina.com adresinde olablir bakın isterseniz.
  • arkadaşlar.. dizel çıkmış.. onu bekleyeceğim.. saolun..
  • daihatsu ve dizel
    birarada düşünemiyorum.
    adamlar dizel motor kullanmak yerine terioslarda lpg seçeneğini tercih ettiler.
    sirionlara dizel motor koyacaklarını sanmıyorum
  • Arkadaşlar selam,
    ÖTV indirimiyle birlikye sirion almayı düşünüyorum.
    Sitesinde 2008 ve 2009 olarak 2 farklı fiyat var ikisi arasında bir fark var mı?
    Sirion 2 ya da boon diye birşeyden bahsediliyor. Bu 2005'te çıkan model mi?
    Sirion ne zaman kasa değiştirir?

yardımınıza ihtiyacım var arkadaşlar ben de aranıza katılmak istiyorum. Sirion 21 milyarlık fiyatıyla gerçekten çok cazip. Bu fiyata bir de peugeot 107 var ama donanımı yarısı kadar sirion'un.
    Sirion'u tavsiye eder misiniz? Şehir içi fabrika verisi olarak 8.6 gibi bir rakamdan bahsedilmiş bu doğru mu? Pratikte ne kadar yakıyor?

Başta sirion kullanıcıları olmak üzere tüm daihatsu kullanıcılarının yorumlarını bekliyorum.

Bu arada forumda sirion için ayrı bir başlık yok değil mi?
    Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
  • Dostum 107 yukarıda arkadaşın da bahsettiği gibi bir alt segmentte bir araç!!Bu yüzden karşılaştırmak pek doğru olmaz!Zaten iç hacim noktasında gerek tavan yüksekliği ve gerekse diğer açılardan Sirion BARiZ bir biçimde farklı!Üstelik 107 otomatik vites ve benzinli olarak sadece 1,0 motor seçeneğiyle sunulurken Sirion ise 1298 cc olarak sunuluyor!Yani vergi avantajı yönünden birebir aynı vergiyi öderken daha üst düzey ve kullanışlı bir araç sahibi olursun Sirion düşünürsen!2008 de Tr stokları biraz fazla yüklü geldi..Son dönemdeki kriz yüzünden 2008 stokları istenildiği gibi eritilemediği için bu farklılık var!!Tabii ki kesinlikle 2008 alman doğru olur bu durumda!!Sirion la ilgili bir kasa yenilenmesi resmi olarak yok!!!Zaten kısa süre içerisinde bu tarz bir durum öngörülmüyor..2007 model yılından 2008 model yılına geçilirken bir dizi makyaj-donanım değişikliği yapılmıştı araçta!Bunlarda şöyle: 4 beygirlik bir motor gücü artışı (87 den 91 beygire); yenilenen tampon tasarımı, devir göstergesinin aracın gösterge takımının içine alınması!Havayastığı standartta iki iken dörde çıkarılması; anlık ve ortalama yakıt tüketim verilerini gösteren yol bilgisayarı;yenilenen gösterge tablosu...Beniim hatırladıklarım bunlar..2009 da belki bir ufak makyaj olabilir dedikodusu kulağıma geldi ama ne derece doğrudur o bilinmez!Fakat bu kesinlikle bir kasa yenilemesi değil!Bundan eminiz!Ben de 3 yıllık bir Sirion kullanıcısıyım;Japon sorunsuzluğu v.s. zaten malumunuz!Pratikde de bahsettiğiniz 8,6 rakamından ortalamada daha fazla yakmaz bahsi geçen araç!!Bu konuda yalnız benim size acizane bir tavsiyem olacak o da şu ki MUTLAKA bir Daihatsu galerisine gidip aracı test edin!Bu esnada uzun soluklu bir test yapın ve teste çıkmadan önce de araçta zaten standartta bulunan yakıt tüketim göstergesini bir sıfırlayın, sizin kullanımınızla ne yakacak araç bir izleyin bakalım!Testi bitirip geri dönüp parkettiğinizde size ne rakam verdiğini görün!Hem uzun yol kullanın hem de şehir içi!!Buna göre ortalamaya bir bakın!!Bu şekilde en kesin rakama ulaşırsınız!!Tabii yaptığınız hızı da kontrol altında tutmayı unutmayın!!

• Tabii test sürüşü yaptığınız arabanın rodajda olmaması da tüketimi takip etmek açısından önemli bir faktör

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutgultekin -- 18 Mart 2009; 10:37:11 >
  • Cumartesi günü test yapacağım. Merkezde otomatik test aracı var mıdır acaba?
  • 1,3 de, sadece otomatik vites seçeneği olduğu için kesinlikle otomatik test aracı bulursunuz!!

1,0 motor sadece manuel olarak sunuluyorken; hem manuel hem de otomatik seçeneği birtek 1,5 lik sporty seçeneğinde bulunuyor 2008 den beri...
  • Selam Arkadaşlar....Abime 2009 Daihatsu Materia almayı düşünüyoruz...Abimin çok hoşuna gitti bu araç...Ama şöle küçük bir sorunumuz var Eskişehir de yaşıyoruz ve burada Daihatsu satış bayii yok...Ankaradan alıcaz...Arabayı internetten gördük ve beğendik...sizden ricam bu araba hakkında bilgisi olan beni biraz bilgilendirirse sevinirim...ikincisi ankaradan hangi bayii den alırsak servis ve bayii olarak hoşnut kalırız...şimdiden teşekkürler...
  • Dostum gerek Materia gerekse Daihatsu hakkında edinmek istediğin bilgileri buradan edinebilir;her türlü kafandaki soruyu paylaşabilirsin:

Daihatsu Japonya da Toyota çatısı altında üretim yapan bir Japon markasıdır!Her aracı olduğu gibi Materia da sorunsuz bir araçtır!O yüzden servis meselesi canınızı sıkmasın! Ayrıca Eskişehir de yetkili satıcı yok ama yetkili servis var!Yani herhangi bir sıkıntı olmayacaktır bu konuda!!
    Ben de Ankara dayım bu arada..Bu tarafa geçeceğiniz zaman haberim olursa yardımcı olmaya çalışırım..3 yılı aşkın bir Daihatsu kullanıcısıyım, elimden gelen yardımda bulunmaya çalışırım gerek servis, gerekse uygun fiyatlar sunan bayiiye başvurmak konusunda..Arzu ederseniz özel mesaj yoluyla tel. numaramı da paylaşayım..Buraya yazmanız yeterli...Mutlu günler!!

• Daihatsu Feroza ile ilgili bilgisi olanlar pm atarsa çok memnun olurum arkadaşlar .
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fatih_Law

Dostum gerek Materia gerekse Daihatsu hakkında edinmek istediğin bilgileri buradan edinebilir;her türlü kafandaki soruyu paylaşabilirsin:

Daihatsu Japonya da Toyota çatısı altında üretim yapan bir Japon markasıdır!Her aracı olduğu gibi Materia da sorunsuz bir araçtır!O yüzden servis meselesi canınızı sıkmasın! Ayrıca Eskişehir de yetkili satıcı yok ama yetkili servis var!Yani herhangi bir sıkıntı olmayacaktır bu konuda!!
    Ben de Ankara dayım bu arada..Bu tarafa geçeceğiniz zaman haberim olursa yardımcı olmaya çalışırım..3 yılı aşkın bir Daihatsu kullanıcısıyım, elimden gelen yardımda bulunmaya çalışırım gerek servis, gerekse uygun fiyatlar sunan bayiiye başvurmak konusunda..Arzu ederseniz özel mesaj yoluyla tel. numaramı da paylaşayım..Buraya yazmanız yeterli...Mutlu günler!!

çok teşekkür ederim arkadaşım...abim ankara bayisinden aracı bulmuş..hafta sonu bakıcaz..zorlandığımız bi konu olursa sana ulaşırız..çok saol

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.