Şimdi Ara

Daıkın klima 28 derecede 22 ısıtıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
7.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bende airfel var 12 btu yeni sesonsal seri nedendir bilmiyorum sicaga ayarlayinca bas agrisi yapıyor neden olabilir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tekrardan herkese selamlar. @Ado hocam bana önerdiğiniz ve siparişini verdiğim termometre ve nem ölçer cihazım geldi. Ölçümlerimi yazmadan şunu söyleyeyim. Hem sizin önerdiğiniz hemde komşumdan aldığım cıvalı termometreyle oda ısısını ölçtüm. İkiside aynı sonucu verdi. Yani sizin önerdiğiniz termometre %99,9 oranında doğru ölçüm yapıyor. Buda benim önceki ölçümlerimi yalanladı.
    Ölçüm değerleri akşam saat 6-7 civarında yapıldı.
    Dış ortam sıcaklığı eksi 2 lerde
    Klima kumandasında ısı değeri 28 comfort mod.
    Oda sıcaklığı 25-27 derece.
    Not: Yani klimaya verdiğim sıcaklık değeri neredeyse odaya yansımış durumda.
    Klima 28 derecede çalışırken ağız çıkış sıcaklığı 48-49 derece. Bu değer termometre 15 dakika klimanın ağzına tutulunca yakalandı.
    Not not: önereceğiniz başka bir ağız sıcaklık öneriniz varsa bildirin lütfen.
    Biraz gülelim…
    Yavru kutup ayısı annesine sorar anne benim babam kutup ayısımıydı
    Anne: evet oğlum
    Peki onun babası
    Anne. Oda kutup ayısıydı.
    Yavru kutup ayısı sorar peki ben niye üşüyorum. : )
    Not not not: Fıkrayı ortamı rahatlatmak adına anlattım lütfen kimse üstüne alınmasın. Burda benim derdim ustalardan yardım almak arada gerginlikler olmuş keşke olmasaydı. Neyse ben yine konuya döneyim.
    Klimamızdan şikâyetçiyiz desek yalan olur. Klima konusunda fazla bilgimiz yok. İlkkez klima kullanıyoruz. Önceden soba yakarak ısınıyorduk ve sanırım bizimkisi birazda soba sıcaklığını klimada aramak. İkisi farklı şey. Bunu bir kenara yazalım.
    Ve ikinci önemli konu ise şu bence. Herkes yazıyor işte şu derecede ısınıyorum şu kadar fatura geliyor diye. Ama kime göre neye göre. Misal bizim buralarda tabir caizse hayvani bir soğuk var. Heleki 2-3 gündür gündüzleri bile eksi değerlerde. Şöyle bir şey diyeyim. Dışarda sıcaklık 15 dereceyken siz 2 saat gezersiniz belki hafif üşürsünüz eve geldiğinizde ev sıcaklığı 22 ise 1 saate kalmaz ısınırsınız. Ama dışarda sıfır derece yada eksi 1-2 derece soğukta 2 saat dolaşsanız soğuk iliklerinize işler ve 22 derecelik odaya girdiğinizde saatlerce donmanız devam eder.
    Bu bir örnek. Birde Ado hocam termometrede bir şey dikkatimi çekti. Hani nemi ölçüyorya benim odada nem aralığı % 35-40 . Bu oranı biraz gugulda araştırdım çok düşük bir değer.
    Gugulda bulduğum bir iki yazıyı alıntılayayım.
    Evde nem oranı kaç olmalı?
    Evde olması gereken nem oranı ortalama yüzde 65 olarak ifade ediliyor. Nem oranının yüzde 40'lara 35'lere düşmesi durumunda oda içindeki hava sert bir hal alıyor. Bu nedenle evde nem oranı yüzde 60'dan az olmamalıdır.
    Yukarda alıntıladığım kısım çoğu yerde aşağı yukarı aynı. Yani bizim evdeki nem oranı baya düşük. Tabi bu nem oranını görünce birde aklıma nem hissedilen sıcaklık olayı geldi.
    Aman sabahlar olmasın : ) konu başka başka yerlere kayacak ama metereloji genel müdürlüğü sitesinde şu yazıya denk geldim.
    • Hissedilen sıcaklık değeri hesaplanırken hem nem değerinin hem de sıcaklık değerinin kullanılması gerekmektedir. Bu iki değerden birisi bulunmadığında hissedilen sıcaklık hesaplanamaz (Değer yok).
    • Sıcaklığın 27 derece veya nemin %40’ın altında olduğu durumlarda hissedilen sıcaklık değeri hesaplanmaz (Değerler limit dışı).
    http://www.mgm.gov.tr/genel/sss.aspx?s=hissedilensicaklik
    Ustalarımızı çok yorduk biliyorum. Ama inanın verilen bilgiler çok çok değerli. Tekrar tekrar teşekkürler.

• Herkese merhaba. Bugün midea blanc 18000 btu klima taktırdım. benzer bir sorunla karşı karşıyayım. Şuan dışarısı 15 derece civarı. Klimayı 30 dereceye set ediyorum kompresör %100 e geçmiyor. Sebebi dışarısının sıcaklığı yüksek olmasımıdır?
    Yaptığım ölçüm:
    Klima 30 dereceye ayarlı,
    Çekilen akım(Pens ampermetre ile) 2.3A,
    ağız çıkış sıcaklığı 53 derece,
    fan hızı en düşükte.
  • AliYanık A kullanıcısına yanıt
    Hoşgeldin Hocam;

Baştan beri duymak istediklerim bunlardı aslında. Şimdi çok daha sağlıklı yorum yapabiliriz ki ama itiraf edeyim mutlu da oldum zira şimdi yazacaklarımı zaten kısmen yazmıştım daha önceki mesalarımda.

Şimdi önce şunu belirteyim ki dış ortam eksi 2 - setlenen değer 28 ve ortam 25-27 seviyelerine gelmiş iken buna rağmen 48-49 dereceleri üflüyorsa o klimayı üretenden ALLAH RAZI OLSUN derim ben.

Bu değerler bize diyor ki ''Ey sahip, eğer aradaki fark daha fazla olsaydı, ben kompresörü daha üst seviyelerde çalıştırıp, istersem bu çıkış sıcaklığını 55 seviyelerine de çıkartabilirim''

Bunu denemesi bedava, yarın evi havalandırma esnasında kapı pencere ne varsa açınız ki oda soğusun, setlenen değeri 30 yapın ki sistem ''Aci durum, ev sahibi çok üşüyor'' moduna geçsin işte o sırada yine bir ölçüm yapın bence 55 ve üstünü göreceksinizdir. Ancak tekrar ediyorum ki ŞU HALİ İLE DAHİ o klima gayet güzel çalışıyor, Yani arıza yok- iadeye gerek yok - klimanız da kötü bir mal değilmiş.

Gelelim nem durumuna, aslında forumda bir arkadaşımız bu konuyu sanırım kendi branşı olarak çok güzel anlatmıştı. Dengeli nem hayatımızın vazgeçilmez bir parçası 65 olmasa da (ki olmalı) %50 seviyelerinin altına inmemeli. özellikle BAĞIL NEM konusunu araştırmanızı tavsiye ederim. Teknik olarak klimalar çalışma prensipleri gereği soğutma modunun aksine ısıtma modunda nem almazlar, yani ortamdaki nemi alıp dışarı atıp ortamdaki havayı kurutmazlar ancak yine de üfleme etkisi nedeniyle solumada kuruluk hissi duyanlar mevcuttur. Dikkat edilmesi gereken husus şu ki yaz modunun aksine kış şartları nem durumu daha düşüktür ki mesela bu gün ofiste benim derece de nem seviyesini %38 gösteriyordu. Önemsemedim ama tabi ki önemsemek gerek. Eskiden bilirsiniz sobalarımızın üzerine güğüm koyardık, hem buhar verir hem de abdest için hazırda sıcak su bulunurdu :) şimdi bu imkan olmadığından buhar makineleri mevcut, düşünülebilir.

Isı kalori farklılıkları ile ilgili de iki kelam edeyim. Zaten bilinen bir şeydir ki odun/kömür/soba nın verdiği ısı kaloriyi UFO-Klima-Kuartz-gaz sobası gibi unsurlardan almak pek mümkün olmuyor, bu ısı kaloriye alışkın olan vücudun da üflemeli bir ısıtma aygıtına alışması zaman alacaktır elbette, hele ki hocam sizin bulunduğunuz iklim koşullarında klimayla ısınabilmek bence büyük başarı :)

Ürününüzü güle güle iyi günlerde sorunsuz kullanınız

Karşıt fikirde olan arkadaşlarıma da iki kelam etmek isterim.

Birbirinizin fikirlerini kabul etmiyor olabilirsiniz/olabiliriz, ancak bu durum birbirimize olan saygımızı yitirmemiz gerektiği anlamına gelmemeli. Herkes görüş bildirebilir ve bunun için UZMAN olmak zorunda değildir ancak tavsiyede bulunurken veya fikir verirken UZMAN tarzında yazmak doğru olmayabilir.

Ben bir çok yazımı bitirirken UZMAN olmadğımı, yazdıklarımın şahsi fikirlerim olduğunu ve UZMAN GÖRÜŞÜ kabul edilmemesi gerektiğini yazıyorum. Bilgi birikimim yüksektir ama KLİMA benim ana branşım değildir bunu da defalarca dile getirdim. Geçenlerde bir konuda bir üyemize cevap yazmıştım, ben yanlış yorumlamışım ve bana eskilerden bir üyemiz mail ylu ile bilgi verip hatamı düzeltmemi rica etti doğrusunu yazdı, hatalı yazımı SİLMEDİM hem doğrusunu yazdım, hem özür diledim, hem de mail ile bilgi veren arkadaşa forum ortamında teşekkür ettim. Sorarım şimdi, Neyim eksildi? karizmam mı sarsıldı ne oldu? hiç bir şey olmadı arkadaşlar sadece 43 yaşında bir şey daha öğrenmiş oldum o kadar.

Bu forumda zamanında çok kavgalar olmuş, yanlış kararlar alınmış, geç reaksiyonlar gösterilmiş, üyelerin tartışmalarına geç müdahale edilmiş, şikayetlere bakılmamış, küfürler günlerce forumda kalmış vs vs (Üyelerin beyanıdır) şimdi bu durumların hiç birisi yok ve olmasına da müsade etmeyeceğim. Bu anlamda tarafıma yapılan saldırılara ve küfürlere de bu güne kadar hiç cevap vermedim, bundan sonra da vermeyeceğim, 60 yaşında saçmalayan fake kullanıcılara da yine de insan gibi cevap veriyorum yeter ki bu forumda kullanıcıların kanını emmesinler artık. Gereksiz anlamsız marka yönlendirmeleri yapılmasın, sevmedikleri markalara ''Geri ver- at gisin - çöp-hurda'' diyerek kimse hakaret etmesin. Sen bu markayı sevmiyorsundur, beğenmeyen alıp evine taktırmasın o kadar ama bu forumda da marka fanlığı YAPILMASIN ARTIK.

Görüş bidirmek serbest - Görüş bildirmek adı altında marka karalamak yasak
    Marka beğenmek serbest - Marka kullanıcısıymış gibi marka reklamı yapmak yasak
    Forumda dilediğiniz gibi dolaşmak serbest - zamanında ortalığı karıştırıp kovulanların bu forumda başka isimlerle dolaşması yasak.

Gelir özür diler ''Bir daha yapmayacağız, gelmek yazmak istiyoruz'' derler, başımızın üzerinde yerleri var hepsinin.

Daha ne diyeyim.

• Ryher R kullanıcısına yanıt
    Hocam 53 üflüyorsa o kompresör 96 hertz civarına çıkmıştır bence. kompresör ömrü nedeniyle sistem mühendisleri 55 in üzerine çıkmasın diye zaen boru sensörü basma hattı sensörü kondanser basınç sensörü vs koyuyorlar. yani klimayı kendi haline bıraksalar o zaten 65 de üfler size ama bunların hepsi kodlanmıştır zaten 3-5 üzeri bilemedim şimdi beklemek gerekir mi acaba?
  • Teşekkür ederim hocam. Bende klimanın bir günlük davranışını kayıt altına almaya çalışıyorum. iç ortam, dış ortam sıcaklığı, anlık çekilen akım, klima üfleme sıcaklığı gibi. bunu 1 dakika arayla kaydetmeyi planlıyorum. Akım ölçme işini doğru yapabilirsem gerisi kolay zaten. proje sonuçlandığında forumda paylaşırım hep beraber inceleriz.
  • @Ado hocam ve diğer arkadaşlar gerçekten verdiğiniz bilgilerden çok çok faydalandım. Tekradan teşekkürler. Bu arada evet ado hocam bizimde evimizde geçen yıla kadar soba yanardı ve üzerinde neredeyse 12 saat su kaynardı su buharı odayı yeterince nemlendiridi zaten. Şimdi şartlar gereği anne yaşlandı onu soba yakma derdinden kurtarmak için klimaya geçtik işte. Bu arada arkadaşlar bu nem olayının direk olarak klimayla alaksıda yok aslında. Bizim buralarda nem zaten çok düşüktür. Oda nemlendirici cihazlar var aslında gugul araştırmalarım sonucu bu cihazları önerende var zararlı diyenlerde. Ben ilk aşamada ketılı odada bir saat çalıştırarak nem düzeyinin yükselip yükselmeyeceğine bakıcam.

Niyetim uzmanlık falan taslamak falan değil ama ben biraz araştırdım ve şu sonuca vardım. Hani hem merak edilen bir konudur. İdeal oda sıcaklığı kaç olmalı. bu değer kişiden kişiye hatta ülkeden ülkeye değişse bile, bence (ve konunun uzmanlarına göre) termometre derecesi tek başına yeterli değil aslında. Termometre derecesi ve bulunulan ortamın nem oranı birlikte ölçülmeli.

Şöyleki uzmanlığı bilimsel verileri bir kenera bırakalım. Yaz aylarında hava durumunda hem şunu duyarız. (atıyorum) bugün istanbulda hava sıcak. Sıcaklık 30 derece iken nem yüksek olduğundan hissedilen sıcaklık 40 derece olacak. :)

Düz mantıkla hareket ettiğimde bende diyorum ki düşük nem oranında (kendimden örnekle) oda termometre ısısı 24 olsada hissedilen ısı 20-22 olabilir.

Konu derin. Benim aklıma gelenler fikir yürütmelerin bu akdar. Başka fikri olan varsa yazsın lütfen.

Bu arada Ado hocam, sizin klimamın elektrik sarfiyatına ilşkin yaptığınız hesaplama benim kafamı baya karıştırdı. O konuya ilşkin birazdan size özel mesaj yazacağım.

Son kelam olarak arkadaşlar burada bir birimizi kırmamıza gerek yok. Klima markası şu olmuş bu olmuş hiç önemli değil. Bu forumda bulunan (okuyan yazan) %99 kesim derdine derman arıyor. Kiminin evinde hastası var kimi konuya yabancı bilmiyor vs vs. Ado kardeşimiz güzel açıklamış. Bailmemek ayıp değil diye. Kim olursak olalım, bilginin, bilimin, öğrenmenin snınırı yok. Profesörde olsanız hiç bir zaman ben herşeyi bilirim diyemezsiniz. Bilimin kanuna ters. Bu yüzden ergen gençler gibi tartışmanın anlamı yok.

Selamlar, saygılar.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.