Şimdi Ara

Daıkın klima 28 derecede 22 ısıtıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
7.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar daıkın marka klima aldım erzincanda ki babam için bir haftadır erzincandayım. Bişey dikkatimi çekti klimanın derecesini 28 e alıyorum odada doğru ölçtüğüne emin olduğum başka bir termometremiz var ama o 22 derece oluyor. srvise sorduğumda 4 derece oynama olur diyor ama 4 derece oynasa bile 24 derece olması lazım olmuyor. klima 1300 btu invertır odada 16 metrekare bi yer yalıtım ise mükemmel. tek memnun kaldığımız yönü fatura az geliyor. 3 aydır ısıtma için kullanıyoz. baba hasta olduğundan sürekli açık. aylık elektrik tüketimi 40-50 tl civarı. biliyosunuz erzincan biraz soğuk . misal gugulda arama yaparken şurdaki arkadaştada benzer şeyleri söylemiş yani 4 derece oynama our falan ama bizdeki oynama daha fazla
    http://haber.engelliler.gen.tr/klimalarin-elektrik-tuketimi/

• AliYanık A kullanıcısına yanıt
    4 derece buyuk fark ve verilen bilginin yetersiz oldugunu dusunuyorum.

Simdi bu 4 derece neye veya hangi duruma kiyasla verilmis bir deger? Klimanin bulundugu alan ile hangi mesafeye gore karar verilmisnbir deger? Bence bilgi adi altinda soylemis gecmisler.

Ben butun yazi 28 derece dolaylarinda gecirdim ofiste, 27 oldugunda rahatsiz ediyor ama 29 oldugunda ise sicak geliyordu örnegin. Siz de bilirsiniznki rakamsal olarak cok anlam icermeyen 1 rakami, iklimlendirmede buyuk farklar yaratir bu anlamda oncelikle 4 derece fark konusunu cok kafaniza takmayin. Klumanin bulundugu ortam ile en uzak mesafesi deseler ve bir kistas verseler anlarim.

28 setlenen klima 22 nin uzerine cikmiyorsa ve ayni zamanda elektrik de tuketmiyorsa CALISMIYOR demektir (mecazdır) kompresoru gree de olsa toshiba da olsa yasadiginiz sorunum da ne gree ile ne de kompresorle ilgisi yoktur.

Bu cihazlar yapilari geregi bilgi sentezleyerek kompresoru sıkıştırıp sıkıştırmayacagina karar verir. Yani ic ortam derecesi kac? Dis ortam isi degeri nedir? Setlenen deger nedir? Kompresor basma hatti sensorunden gelen bilgi nedir? Boru sensorunden gelen bilgi nedir? Tüm bu sorularin cevabina gore kompresor frekansi sistem tarafindan belirlenir.

Sizde durum belli, kompresorunuz ust frekansa cikmiyor, cikmadigi icin isitmiyor ve ayni zamanda da dogal olarak elektrik harcamiyor. Herseyden evvel madem olcme imkaniniz var, oncelikle dis ortam, ic ortam sicakligi ve bu sicakliklarda klimayi max degerlerde calistirdiginizda ufleme isi degeri nedir ona bakiniz.

Bakin bakalim 51- 55 derece arasi bir ufleme gorebiliyormusunuz.

Durum ona gore belli olur.

• https://www.daikin.com.tr/Urun-Detayi/Bireysel-Klimalar/Shira-Seasonal-Klimalar/Ftxs35k-Inverter-Klima

Yukardaki klimayı kullanıyorum. Dediğim gibi ısıtma amaçlı kullanıyorum. 16 metrekarelik yalıtımı mükemmel bir odada kullanıyorum. Dış ortam sıcaklığı güngüz 10 derece gece 0 - 1 yada eksi 3-4 olabiliyor. Klimanın ayarı 28, odada başka termometreyle ölcüdüğümde ise 22 derecede sabit tutuyor.
    Çalışma saati 15 saat. elektrik tüketimi aylık 30-50 tl arası. Bunlara göre ustalar yorum yaparsa sevinirim.

• Tamam o zaman teknik veriler ile yazayım

bahsettiğiniz klimanın ortalama enerji tüketimi 0.99kw görülüyor. Yani saatte 1 kW enerji harcayacağı fabrika testlerinde ön görülmüş. inverter olmasını ve uzun vade çalıştıkça bu tüketimin azalacağını varsayarak biz bunu 0.99kw yerine ortalama 0.60kw kabul edelim yani saatte sadece 600watt harcasın. Bahsettiğiniz gibi günde 15 saatlik çalışma ile (zaten 15 saat çalışıyorsa kalan 9 saat neden kapatılıyor anlamadım) 15 saat 600 watt 15 x 600 = 9000 watt yani 9 kilowatt sonucuna ulaşırız. Günde 9 kW enerji tüketiyorsa 9 x 30 = 270 yani 30 günde (Ayda) 270 kW enerji harcadığı sonucuna ulaştık.

Şimdi gelelim fatura verilerine. elektrik kW saat bedeli 41.17 TL bu şartlarda 41.17 x 270 = 111.15 TL sadece klimanın enerji harcaması gerekir.

Çok abartılı oldu ''naaaptın abi yaaa 600 watt harcarmı bir klima?'' diyelim vaz geçtim 400 watt harcasın o zaman. Kaldı ki Erzincan soğuğunda bahsettiğiniz ısı değerlerinde bence imkansız. Bu sefer hesabı 400 watt üzerinden yapalım

400 x 15 = 6000 watt (Günde)
    6000 watt = 6 kilowatt (Günde
    6 kW 30 günden
    6 x 30 = 180kw (Ayda)
    180 x 41.17 = 74.10TL sonucuna ulaşırız

Arkadaşım sizin klimanız tekrar ediyorum ki ÇALIŞMIYOR. sadece klima bu koşullarda 70TL enerji tüketecekken siz evin elektrik faturasının 40-50TL dolaylarında olduğunu yazıyorsunuz, bu evde buzdolabı, televizyon, telefon, uydu alıcı,lamba,termosifon,kettle,çay makinası,fırın,mikrodalga,elektrikli süpürge vs gibi unsurlar hiç çalışmıyor mu?

Haaa derseniz ki ''Ben ara sayaç taktırdım veya voltcraft taktırdım anlık takip edip KW hesapladım sadece klima 50tL yakıyor'' yine benim vardığım sonuca ulaşıyoruz ki o klima ÇALIŞMIYOR. Sizin dışarıdan baktığınız şekilde klima çalışıyordur, üfleme yapıyordur, sıcak hava veriyordur ama ne kadar sıcak hava veriyordur? kompresör sadece alt frekansalarda çalışıp belli bir ısı mı üretiyor acaba? Bu nedenle sizden ilk mesajımda ÜFLEME ISISI NEDİR? diye bilgi almak istedim, hatta olması gereken tahmini rakamı da yazdım. Erzincan gibi bir iklimde şu mevsimde tahmini ısı dereceleri zaten bilinen bir şey, ama ben istedim ki sizin ölçüm yaptığınızdaki hava koşullarına karşılık makineniz nasıl bir ısı çıkışı yapıyor? bunu öğrenelim, o nedenle bu ölçümleri aynı anda yapmanızı rica etmiştim.

Ama yine de yazdığınız bu bilgiler doğrultusunda ustalardan da yorum bekleyelim belki gözümüzden kaçan bir şeyler vardır

@Klima5505 Hocam nedir fikriniz?

• Vatandaş ''klima 22 derecenin üzerine çıkmıyor'' diyor ama gelen öneri ''Onu geri verin şu modeli alın'' oluyor ne güzel :) Oraya Çin de en kenar mahallenin en ücra köşesinin en kötü merdiveninin en dip basamağında üretilen klimayı taksanız yine ısıtır, yine soğutur, yine tüketicinin (üyemizin) istediği şeyi yapar yani 22 derecenin üzerine çıkartır dolayısı ile konunun marka model ile ilgisi yok. ısıtma performansı beğenilmez, tüketim verileri yüksektir, çok gürültülü çalışır, plastiği çabuk kırılır, 3 yılda çürür vs gibi şeylerde marka modele girelim oradan dem vuralım üzerine tartışalım lakin şu aşamada vatandaşın sorunu marka veya model ile ilgili değil lütfen daha yapıcı tavsiyelerde bulunalım. Bahsettiğiniz ''Teknik verilere güvenmeme'' olayı temcit pilavı gibi forumda yayınlanan photoshop olup olmadığı belli olmayan enerji etiketinin üzerine yapıştırılmış başka etiket konusu ise halen gerçekliği ispat edilebilmiş değil, kaldı ki sizin bu tezinizin karşısında da DAIKIN üst seri kompresörlerinin şaibesi tezi ortaya sürülmüştü. Ucu açık denklemlerin şu aşamada bu üyemize faydası yok diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ado

Tamam o zaman teknik veriler ile yazayım

bahsettiğiniz klimanın ortalama enerji tüketimi 0.99kw görülüyor. Yani saatte 1 kW enerji harcayacağı fabrika testlerinde ön görülmüş. inverter olmasını ve uzun vade çalıştıkça bu tüketimin azalacağını varsayarak biz bunu 0.99kw yerine ortalama 0.60kw kabul edelim yani saatte sadece 600watt harcasın. Bahsettiğiniz gibi günde 15 saatlik çalışma ile (zaten 15 saat çalışıyorsa kalan 9 saat neden kapatılıyor anlamadım) 15 saat 600 watt 15 x 600 = 9000 watt yani 9 kilowatt sonucuna ulaşırız. Günde 9 kW enerji tüketiyorsa 9 x 30 = 270 yani 30 günde (Ayda) 270 kW enerji harcadığı sonucuna ulaştık.

Şimdi gelelim fatura verilerine. elektrik kW saat bedeli 41.17 TL bu şartlarda 41.17 x 270 = 111.15 TL sadece klimanın enerji harcaması gerekir.

Çok abartılı oldu ''naaaptın abi yaaa 600 watt harcarmı bir klima?'' diyelim vaz geçtim 400 watt harcasın o zaman. Kaldı ki Erzincan soğuğunda bahsettiğiniz ısı değerlerinde bence imkansız. Bu sefer hesabı 400 watt üzerinden yapalım

400 x 15 = 6000 watt (Günde)
    6000 watt = 6 kilowatt (Günde
    6 kW 30 günden
    6 x 30 = 180kw (Ayda)
    180 x 41.17 = 74.10TL sonucuna ulaşırız

Arkadaşım sizin klimanız tekrar ediyorum ki ÇALIŞMIYOR. sadece klima bu koşullarda 70TL enerji tüketecekken siz evin elektrik faturasının 40-50TL dolaylarında olduğunu yazıyorsunuz, bu evde buzdolabı, televizyon, telefon, uydu alıcı,lamba,termosifon,kettle,çay makinası,fırın,mikrodalga,elektrikli süpürge vs gibi unsurlar hiç çalışmıyor mu?

Haaa derseniz ki ''Ben ara sayaç taktırdım veya voltcraft taktırdım anlık takip edip KW hesapladım sadece klima 50tL yakıyor'' yine benim vardığım sonuca ulaşıyoruz ki o klima ÇALIŞMIYOR. Sizin dışarıdan baktığınız şekilde klima çalışıyordur, üfleme yapıyordur, sıcak hava veriyordur ama ne kadar sıcak hava veriyordur? kompresör sadece alt frekansalarda çalışıp belli bir ısı mı üretiyor acaba? Bu nedenle sizden ilk mesajımda ÜFLEME ISISI NEDİR? diye bilgi almak istedim, hatta olması gereken tahmini rakamı da yazdım. Erzincan gibi bir iklimde şu mevsimde tahmini ısı dereceleri zaten bilinen bir şey, ama ben istedim ki sizin ölçüm yaptığınızdaki hava koşullarına karşılık makineniz nasıl bir ısı çıkışı yapıyor? bunu öğrenelim, o nedenle bu ölçümleri aynı anda yapmanızı rica etmiştim.

Ama yine de yazdığınız bu bilgiler doğrultusunda ustalardan da yorum bekleyelim belki gözümüzden kaçan bir şeyler vardır

@Klima5505 Hocam nedir fikriniz?

Hocam Öncelikle teşekkür ediyorum Sizlere.

Yazdıklarınıza katılıyorum. Cihazın üfleme ısısını ölçmekte fayda var. Ayrıyetten 28 derece cok yuksek bir değer. Cihaz biraz nefes alsın. 24 en fazla 25 e ayarlayın. Eğer ki gaz kaçağı vb. Yok ise başka yerlerde sorunu aramak icab eder.

Saygılarımla...

• @Klima5505 @Ado
    Değerli bilgileriniz için çok çok teşekkür edip. eksik bilgi için özür diliyorum. Bilgileri yeniden düzenliyorum. Öncelikle 40-50 tl tahmini rakam. yani önceden aylık 40-60 tl arası gelirken şimdi aylık 100 tl geliyor. oradan hareketle aylık 40-50 tl dedim.
    Sizi tekrar yorup bi hesaplama daha yapmanızı daha isteyeceğim. Öncelikle köyde oturuyoruz. Sanırım elektriğin kw fiyatı köylerde daha farklı. size son gelen ve 20 günlük fatura bilgilerimi yazıyorum.
    not: köyde bazen ayda bazen 20 günde bir yazılıyor faturalar
    İlk okuma tarihi: 24.10.2016
    son okuma tarihi: 14.11.2016
    toplam kwh: 200
    ödenecek tutar: 79,20 tl
    Günlük ortalama tüketim: 9,524 kwh
    Bu verilere göre bi hesap yaptığınızda bizim kw saat bedelimiz kaç tl ediyor.

Ek olarak evdeki termometre duvardaki saatte. Klimanın ısısını ölçmem için bir termometre alıp klimanın ağzına 5-10 dakika tutup ağız ısısını ölçüp size bildireceğim. Doğru anlamışmıyım?

Bu arada klimayı 15 saat çalıştırıyorum demiştim. sizde neden 15 saat diye sormuşsunuz. yatarken yorganın altında bunaldığımızdan klimayı kapatıyoruz. sabah kalktığımızda oda ısısı 18-19 dereceye inmiş oluyor. Klimayı 28 derecede çalıştırdığımızda 18-19 dereceden 1-2 saat içinde yeniden 22 dereceye çıkıp o ısıda sabit kalıyor.
    Sizden gelecek talimatlara göre hareket edeceğim.

Degerli kardesim yeniden merhaba.

Oncelikle soyleyeyim nasil ki anayasamizda bir "edinilmiş haklar kanunu" vardir ve kimse elde ettigi özlük haklarini kaybetmek istemezse, biz de yuksek enerji harcayarak elde ettigimiz isi degerini kaybetmek istemiyoruz bu nedenle aslinda mumkunu var ise klimayi kapatmak istemiyoruz.

Biraz daha acacak olursam eger, simdi sizin ic ortam sicakliginizin yaklasik 14 derece oldugunu dusunelim. Klimanizi calistirip 28 dereceyi setletiniz (bu ilk hata) sistem basladi calismaya, sensorlerden sirasiyla dis ortam-ic ortam bilgilerini alip sonra da setlenen degere bakti ve gordu ki arada cok fark var bu nedenle kompresoru maksimum seviyeye yani en ust frekansa (tahminen 96 hertz) aldi. Bu pozisyon klimanizin EN COK enerji tukettigi pozisyondur.

Bu calisma sekli ile uzun sure soguk hava vakumlayip sicak havayi ufler ve ic ortam isisi 15 16 17 yukselmeye baslar, sistemin kodlanmasi paralelinde (bu muhendislik tarafidir sizinle ilgili degil) ulasilan isi setlenen degere yaklastikca frekans kademeli olarak sistem tarafindan asagi cekilir zira sensirlerden surekli olarak islemciye bilgi akisi mevcuttur. Ic ortam 17 ye ulasinca sistem 72 hertze ceker ve kompresor biraz daha az sıkıştırılır dolayisi ile biraz daha dusuk isi ufler, on/off sistemin haricinde inverter sistemlerin cikis isisi degiskendir. Bu sekilde bir sure daha calisan klima ic ortam isisini 20 dereceye yukselttiginde bir kademe daha asagi ceker ve 66 hertze iner, artik daha az sıkıştırılıyor, daha az ısı uretiyor ama daha az da enerji tuketiyordur. Bir sure daha calistiktan sonra 22 dereceye ulasir ve bu dongu boyle devam eder taaa ki sistem artik en alt frekans olan 48 hertze inene kadar. İşte bu aşama klima ureticilerinin bazilarinin "neredeyse 1 ampul kadar enerji tuketiyor" dedigi asamadir.

Sistemin nasil calistigini anladiginiza gore gelin bir de sizin duruma bakalim.

Sabah klimayi actiniz, aradaki fark cok acik oldugu icin kompresor en yuksek akimi cekerek saatlerce calisti. Bu ne demek ornek veriyorum ilk 4 saat boyunca tam performans calisip saatte 1kw dan 4kw harcadi. Isi degeri yukseldi frekans biaz asagi cekildi bu sefer saatte 0.8kw ile 3 saat calisip 2.4kw harcadi, isi dahada yukseldi ve frekans yine asagi cekildi bu sefer saatte 0.7kw harcadi ve sarfiyat yine dustu derken dikkat ederseniz zaman gecip de ortam isisi yukseldikce biz daha az enerji harcamaya basladik. Saatler gecip de en alt frekansa indigimizde (bu dongu ve sarfiyat, hava,şebeke,setlenen deger ve ortam kosullarina gore cok degiskendir) urun artik mumkun olan en sarfiyat moduna gecer ama en en en onemlisi ise sirkulasyonu ve edinilmis sicak havayi devam ettirdigi icin icerideki kazanilmis sicak hava kaybedilmez. İşte bomba kisim zaten bu dur sevgili kardesim, biz saatlerimizi ve bir dunya enerjimizi harcadik bu isi degerine ulasmak icin. Peki siz ne yaptiniz? Yatiyoruz dediniz ve sistemi kapattiniz, peki ne oldu kapatinca? Tum gun edinilmis sicak hava bu sure icerisinde kaybedildi. Asil onemli olani ise hemen ertesi gun bu sureci yeniden baslatip konpresoru saatler boyunca yeniden zorladiniz ve o kadar yuksek enerjiyi yeniden harcadiniz ve tabi bunu 1 ay boyunca her gun yaptiniz.

Bakiniz o klimayi her ilk acisinizda 1kw harcayacaktir. Isi degerini her yakaladiginda ise yari yariya ve yukarida belirttigim kosul durumlarina gore belkide cok daha az yakacaktir. Simdi her ilk 4 saat 1kw den 4kw kafadan, sonraki 3 saatte 2.4 dedik 6.4 oldu hadi torpil yapalim sarfiyati azmis gibi gosyermek icin asagi dogru yuvarlayalim 6kw olsun. Bu makine 7 saatte 6kw zorlana zorlana harcadimi? Harcadi. Peki en alt frekansta 500watt cektigini kabul etsek 500 x 9 = 4500watt yani 4.5 kw salina salina harcayacakmiymiş? Bakiniz hem kompresoru zorlamadiniz, hem dahanaz enerji harcadiniz hem de edinilmiş isinizi kaybetmediniz.

Sevgili kardesim, size tavsiye oncelikle klima5505 arkadasimiza kulak veriniz ve setleme degerinizi dusurunuz, daha sonra klimanizi kapatmaktan vazgeciniz zira bu sekilde zarar ediyor ve kompresor omrunuzden yiyoyorsunuz kaldi ki kullanim sureniz uzun. Calisan kari koca mantigi aksamdan aksama gelip 3 5 saat calistiran arkadaslardan olsaniz tamam ama 15 saat banko calisan klima kapatilmaz dusuncesindeyim.

Telefondan bu kadar yazabildim. Atladigim bir sey var ise yarin ofiste devam ederim artik

• Vantritu V kullanıcısına yanıt
    Sen de bikmadin 150 farkli isimle foruma gelip 30 yil şunu kullandim 40 yil bunu kullandim demekten ve marka karalamaktan.

Ben servisim cumle alem biliyor da kime ne zarari olmuş servis olmamin kalkip bunu öne surme geregi duydunuz? ben en azindan "servisim" diyebiliyorum peki sen "Ben aslinda şu kişiyim" diyebiliyirmusun? Hayir. O zaman usul usul yazmaya devam edin lutfen, insanlari yanlis yonlendirmeyin yillardir yaptiginiz gibi marka fanligi yapmayin yeter.
  • Daikın için çok ağır olmuş. Sonuçta kul yapısı arızalanamazmı yani ya da montaj hatalıdır. Ancak büyük şirketler de serbest piyasa ekonomisinde rekabet için ucuz biraz düşük kalitede ürünler üretebiliyorlar.
  • Vantritu V kullanıcısına yanıt
    Sadece bu degil gürcan amca, digerleri de, aldigin alacagin ne kadar hesap varsa ;)
  • @Ado Kardeşim verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim. Gerçekten işinin ehli teknik verilerle ve anlaşılır bir dille doyurucu yanıtlar veriyorsunuz. Keşke herkes kıymetinizi bilse. Konuya dönecek olursak.
    Klimayı alalı 2-3 ay oldu. bu satten sonra geri verme olayı olurmu bilmiyorum. Aslına bakılırsa ben klimamdan çokta şikayetci değilim. Şöyleki klimaya 28 değerini verdiğimizde odayı 22 dereceye getiriyor. Buda odada üşümeden nisbeten konforllu bir oturma imkanı sağlıyor. Bu arada odada hastamız var. Dolayısıyla 22 derecenin altına indiğinde hastamız üşüyor. Hareket olmadığından.
    Benim yapacağım işlem. Bundan sonra klimayı hiç kapatmayacağız. geceleri klimayı 23-24 dereceye alıp gündüz duruma göre ayarlama yapacağım. eeğer 22 dereceyi göremezsek yeniden klimayı 28 dereceye almak durumundayım. Çünkü evde hastamız var ve biz 22 derecenin altında yapamayız. Bu arada servisi çağırmayı düşünüyorum. Çağırmadan önce tekrar şu konuyu netleştirelim Ado hocam. Ben bir termostat alıp termostatı klimanın ağzına 5-10 dakika tutacağım. eğer derece 51-55 dereceyi görmezse servisi çağırayım. Buraya kadar doğru anlamışmıyım?
    Birde klima montajı sırasında sanki servis yetkilisi klima ağız çıkışında 45 derece üfler demişti sanki. yanlışta hatırlıyor olabilirim. siz ne düşünüyorsunuz. Sevgiler, saygılar.

Değerli kardeşim siz lütfen 60 yaşına gelmiş ama halen fanboy takılan, (artık fanuncle olur zaten o yaşta) forumdan yasaklandıkları için böyle kaçak göçek kullanıcı adlarıyla girip kıyıda köşede yazmaya çalışan çok kullanıcılı üyelerin yazdıklarına bakmayınız. Hayır yazdıkları akla mantığa yatan şeyler olsa üst yönetimden rica edip yine de sesimi çıkartmayıp ''Yazsın'' diyeceğim ama rahat da durmuyor sürekli bir kasıtlı yönlendirme sürekli bir saldırı, bu bildiğin dejavu durumudur zira sürekli aynı durumları yaşarız kendisi ile. Belli başlı markalara düşmanlığı vardır ve o doğrultuda hareket eder o nedenle yazdıklarını dikkate almayınız, ürün iadesi ile uğraşmanızı gerektirecek bir durum yok, bizim derdimiz üründe bir sorun var ise bunu ortaya çıkartıp çözüme ulaşmak, Çözüm değişimden geçiyorsa elbette değiştirilsin cihaz ama biz önce sorun nedir onu bulalım, gerisi benim için önemli değil, ben ne markasına ne de kullanıcısına bakmadan asıl soruna odaklanarak cevap yazmaya çalışıyorum, vardır hatalarım, daha iyi bilen arkadaşlarımız var onlar uyarırlar düzeltirim hata yaptıysam, ama benimki hatadır en azından, kasıt değildir. Şimdi sizin gibi ürününü almış kullanan bir üye ye ''O ürün beş para etmez, git geri ver üste para ver şu modeli al'' demek ayıptır her şeyden öte.

Neyse biz konumuza dönelim. Değerli kardeşim, 45 olur 50 olur 55 olur, ayarları öyle setler öyle bir ortam yaratırsın ki 62 olur (Biizat test ettim) ama tabi tüm bu verilerin her birisi aynı zamanda bize bir şeyleri işaret eder, 62 derece üfleyen klima demek, ortada (günümüz şartlarında) bir epromsal kodlama hatası veya sensör sorunu var demektir. 45 derece bir noktada kabul edilir şöyle ki, hava o derece soğuktur ki artık ortam klima ile ısınma boyutunu aşmıştır, evin içi 8-10 derecedir 12 derecedir 45 derece üfler hatta 40 derece üfler normaldir, ancak çalışma temposu ilerledikçe bu değer yine mutlaka yükselir. Bu nedenle 15 dakika falan çalıştıktan sonraki üfleme ısısını istiyorum sizden. aslında keşke imkanınız olsa da sanayi gibi yerlerden bir adet klima derecesi alabilseniz

http://www.kaplantis.com/Dijital-Problu-Nem-Olcer-Termometre-siyah,PR-1183.html?gclid=CjwKEAiApLDBBRC8oICb9NvKsg0SJAD9yOHsnVRrqxF8yOVsHWvSoADaR4rMrm2F-89GQ2PXY3vJnBoCv6Xw_wcB

ben sadece fikir olsun diye bu linkteki parçayı koydum ama onda nem ölçer de var benim söylediklerim 5-10TL ye satılan bildiğiniz dijital termometredir. klima 15 dakika çalıştıktan sonra bu termometreyi bağlayıp (çalıştırmadan önce de bağlayabilirsiniz sorun değil) sadece ne olduğunu anlamak için termometreyi bile izleyebilirsiniz. 10 dakika takip ettiğinizde dahi dün yazdıklarımı çok daha iyi kavrayabileceksiniz. İşte benim sizden istediğim o. Klima kaç derece üflüyor, kompresör en üst frekansa çıkabiliyor mu? çıkmıyorsa neden çıkmıyor? gaz kaçağı mı var? ürün mü yetersiz? gibi sorulara cevap bulabilmek. Bunun için bu ölçümü yapmanız gerekiyor, ondan sonra servise daha net bilgiler verebiliriz en azından, gerekiyorsa ararım konuşurum gelen arkadaşlarla, PSI değerlerini sorarım şebekeyi sorarım anlaşırız biz onlarla sorun değil :)

Bu arada tüm bunlara rağmen klimanın geri verilmesi/Değiştirilmesi gereken bir durum var ise yine biz buradayız, o konuda da hangi yolları izleyeceğiniz konusunda birlikte hareket ederiz ;)

Bende de daikin var eğer oda içi sıcaklık düşük ise klima ağız sıcaklık 60 65 derece ufluyor belli bir zaman sonra sicaklik 45 50 derece kadar geriliyor oda rejime giriyor bu derecelerde devam ediyor
  • Hocam linktede belirttiğiniz üzere klimanız Daikin Shira Modeli.

Hocam oncelikle şunu belirtmemde fayda var.
    Burada yapılan hata klimanızı kapatmanız.On beş saat çalışan klimanızı neden kapatıyorsunuz ki..

Ben kendi evimde 22 m2 odayi 18.000 btu klima ile ısıtırken bile 24 dereceye getirmesi için yaklaşık 24 saat veya daha fazla bir süre sonra Oda ısısını yakalayabiliyorum oda sıcaklığı 15-16 dereceden 24 dereceye ..
    Yani oda ısısını 8-9 derece arttırmak için devamli çalışmasi gerekiyor.
    Ki sizin oralarda gece -10 derecelere ve hatta -15 dereceleri bile görebiliyorsunuz.
    Dış ısı çok düşük olduğundan duvar ısısı burada en önemli etken.
    Sizin 15-20 derece duvar ısısını önce 20 derece ustune çıkarmaniz gerekirki burada en çok yapılan hata klimayı devamlı kullanmamanizdir.

Peki klimayla verimli ısınmak için ne yapılabiliriz.
    Benim size tavsiyem maksimum 24 derecede kullanmaniz.
    Fan hızını en az 3 te kullaniz.
    Quit veya 1.fanda kullanırsanız eğer,klima duşük fanda iken ısıyı emer ve bu sefer kompresör devrini düşürmeye çalışırki burada ılık üfleme ve ısınamama gibi problemler vukuu bulur.

Evinizin yalıtımlı olduğunu söylemişsiniz.
    Yalıtımlı olan evlerde daha konforlu isinma yaparsınız.

Burada kapıyı açık mı kapalı mı kullanıyoruz burasıda önemli.
    Kapıyı açık bırakıp koridoru ve diğer odaları ısıtayim derseniz klimanız ısıtamaz odamızı 20-22 derecede kalır Oda ısısı.
    Yani klima çalışan odanın kapısı kapalı olacak.Hasta olan babanız için 2-3 saatte bir 5-10 dakika odayı havalandırmanız gererekir.
    Burada arkadaşlarımızın dediklerine katılıyorum.
    Klimayı hiç kapatmayacaksınız.
    Ben devamlı kullandığım için Kasım 15 çalıştırıp Şubat sonuna kadar kapatmayiz,hava sıcaklığı eskilerde dahi olsa Oda sıcaklığı hep 24-26 derece aralığında.

Rabbimiz babanıza kısa sürede acil şifalar versin.
    İyi geceler.

• @Adohocam verdiğiniz bilgiler için ne kadar teşekkür etsem azdır. Şimdi söylediğiniz termometreyi internet üzerinden sipariş verdim. 2-3 güne gelir. Geldiği zaman talimatlarınız doğrultusunda size ve diğer hocalarımıza bilgi vereceğim.

@Serhat6363 hocam sizede çok çok teşekkür ederim. Ve evet söylediğiniz gibi bizim buralarda geçeleri hava sıcaklığı eksi 15-20 leri buluyor. Hatta ocak şubat aylarında gündüz bile eksi 10 larda olduğu vardır. Sorularınıza gelince. Klimanın calıştığı odanın kapısı sürekli kapalı. Gün içinde havalandırmak için maksimum 10-15 dakika açıyoruz. Evimizin duvarları taş duvar. Duvar kalınlığı bir metre. belki şaşıracaksınız ama bizim buralarda kışlar ağır olduğundan evlerin duvarı taş duvardır ve duvar kalınlığı 1 metredir. Odada 2 adet pimapen pencere var ve en kaliteli pencere. pencerelerden soğuk pek gelmiyor yani. Sizin ve diğer hocalarımızın söylediği gibi. Bundan sonra klimayı kapatmamaya karar verdim.
    Kilamam şu şekilde çalışıyor. Fan hızı otomatik.
    Şimdi değiniz şekilde denemek için fan hızını 3 kademeye alıp kumandadaki dereceyide 25 yapıp bir deneme yapıcam. sonucu yazarım tekrardan. tekrardan tüm dostlara teşekkürler.

• Edit bir ekleme daha yapayım. Şimdiye kadar kilamam 28 derecede otomatik fan hızında çalışıyordu. Şimdi bir deneme yapmak adına klima ısısını 25 yapıp klima fan hızını 3 e aldım. klimanın ağzındaki kapağı yukarı aşağı hareket edecek şekilde ayarladım. aynı şekilde içerdeki flaplarda sağa sola otomatik dönüyor. Şu an oda ısım 22 derecede. ayarı yeni yaptım. akşam oda ısını tekrardan yaacağım. çalışsın bakalım bu şekilde durum neyi gösterecek.
  •  Daıkın klima 28 derecede 22 ısıtıyor

Siparişini verdiğim dijital termometre gelmedi ama ben bi arkadaştan cıvalı bir termometre alıp ölçüm yaptım. Klima sabahtan beri çalışıyordu zaten. İki ölçüm yaptım. klimanın derecesi 25 fan hızı otomatik. Yukardaki resimdeki gibi termometreyi 5-10 dk beklettim. termometre gostergesi 37-40 dereceye geldi. ikinci ölçümde ise klimayı 28 dereceye aldım fan hızı yine otomatik klima comfort modda çalışıyor. ölçülen ısı 35 derece.
    Aynı termometre şuan yanımda. oda sıcaklığını 26 gösteriyor. Ama odada 26 derecelik bir sıcaklık bence yok. Duvardaki saatte bulunan derece yine 22 de. :)
    Hele şu Ado hocamızın dediği dijital termometre gelsin bide onunla ölçüm yapıcam. Bu arada serhat bey yukardad yazdığım gibi klimayı bi 2-3 saat 25 dereceye alıp fan hızını 3. kademeye aldım flaplar ve ağızdaki kanatlar otomatik salınımda. ama oda içerisinde rahatsız edici bir ortam oluştu. Soğuk demeyelimde ılık bir rüzgar esti. peder bey rahatsız olduğundan yine comfort moda aldım.
    Not: Comfort modda sıcaklık aşağıya doğru üfleniyor. klimanın ağzı tam yere bakıyor ve salınım yok. Açıkcası daha önceki denemelerimizde de en iyi verimi bu modda comfort ta almıştık.

her ne kadar teknik bilsek de, herkesin de bir kişisel kullanımı var.

Yapı itibari ile çok üşürüm, hep üşürüm. Klimalı ısınmanın özü üflemeli ısınmadır ve en büyük dezavantajdır bence, bu nedenle her ne kadar önerilmese de ben fan devrini hep en düşükte tutarım zira ev içerisinde hava sirküle olsun istemem. fizik kuralları gereği sıcak hava hafiftir yükselir mantığından hareketle ben flapı sabit aşağıda tutarım. yani en düşük fan ve aşağıda sabit flap benim ısıtma modumdur. klimalı ısıtmayı oldum olası sevmesemde, yaşadığım bölge itibari ile odun kömür sobaları kurulmuyor buralarda, zaten toplasan 2 ay etkili soğuk olur o kadar. bu nedenle bahsettiğim koşullar bende negatif etki yaratmıyor lakin sizin kullanım koşullarınızı, sorun tespitimiz sonrası yenidcen gözden geçiririz.

Bu arada meraklandığınızı biliyorum ancak o şekilde ölçüm çok sağlıklı olmaz hocam, dijital olanı gelsin 1-2 deneme yaptırırız size zaten :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Vantritu

Ben teknik değerlerin günümüzde kağıt üstünde kaldığını gördüğüm için en alt seri daıkından hiçbir şey beklemeyin diyorum.
    Geri iade edin shira modelini alın o klima size hiçbir fayda sağlamayacak.

Ben shira alırmıyım asla.

Geri iade edin demişsin ama yarım bırakmışsın sözünü geri verip generalmi alsın :)
    bu tür pazarlamacıları dikkate almayın arkadaşlar
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.