Şimdi Ara

airfel-baymak 12000 btu hangisini tercih etmeliyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
24.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iyi günler arkadaşlar yaz gelmeden bir klima almak istiyorum malum bütcemiz biraz kısıtlı
    bu iki seçenekten hangisi tercih edilmeli sizce?
    1- Baymak Elegant Plus 12 CHS A++
    2- Airfel LTXN35U 12000 BTU 2016 MODEL A++ İNVERTER

airfel sanırım bu modeli midea ya ürettirmiş daikin servis güvencesi vs.
    baymak ise ürüne 5 yıl garanti veriyor fiyatlar birbirine 100-200 tl farkla birbirine çok yakın sizce hangisini tercih etmeliyim?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Airfel Baymak 12000 BTU Klima: Hangisini Tercih Etmelisin?

Airfel Baymak 12000 BTU klima satın almayı mı düşünüyorsun? Piyasada çok çeşitli modeller bulunuyor, bu nedenle ihtiyaçlarına en uygun olanı seçmek zor olabilir. Bu yazıda, seçim yapmanıza yardımcı olacak bazı önemli faktörleri ele alacağız.

Airfel Klima Yorumlarını İnceleyin

Diğer kullanıcıların deneyimlerinden öğrenmek için Airfel klima yorumlarını okumak her zaman iyi bir fikirdir. Kullanıcılar, belirli modellerin performansından, enerji verimliliğinden ve özellikleriyle ilgili değerli bilgiler sağlayabilir.

Modeller Arasındaki Farkları Karşılaştırın

Airfel Baymak 12000 BTU klima serisi, farklı özellikler sunan bir dizi modele sahiptir. İnvertör teknolojisi, enerji tasarrufu sağlayan ve daha sessiz çalışma sunan bir seçenektir. Ayrıca, Wi-Fi bağlantısı ve uzaktan kumanda gibi ek özellikler de mevcuttur.

İhtiyaçlarına Uygun Bir Model Seçin

Klima seçerken göz önünde bulundurulması gereken en önemli faktörlerden biri, evinin veya ofisinin metrekare cinsinden büyüklüğüdür. 12000 BTU, yaklaşık 30 metrekarelik alanları soğutmak için uygundur.

Enerji Verimliliğine Dikkat edin

Klimaların enerji tüketimi önemli bir faktördür. Daha yüksek enerji verimliliğine sahip bir model seçersen, uzun vadede elektrik faturalarından tasarruf edebilirsin.

Kurulumu ve Bakımı Düşünün

Klimayı profesyonel olarak kurdurmak önemlidir. Bakımını düzenli yapmak, verimliliğini ve kullanım ömrünü uzatacaktır.

Yukarıdaki faktörleri göz önünde bulundurarak, ihtiyaçlarına ve bütçene en uygun Airfel Baymak 12000 BTU klima modelini seçebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Evimin salonuna takdırıcam 24 m2 3 kapı bir pencere var tek cephe en üst kattayım çatı ve dış cephe yalıtımı var maksimum 2 bin tl bütce ayırdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: klimaforumu.net

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    bu airfel modelinide midea üretmiş midea yerine airfel tercih etmek daha uygun bir karar olurmu? istanbulda oturmama rağmen midea servis-satış olayı çok kötü ürünü görüp alabilceğimiz yer bulmak bile çok zor. sanal alışveriş sitelerinden almaya yanaşmıyorum.
  • Konuştuğum airfel bayisi montaja 5m ye kadar bakır boruların dahil olduğunu söylemiştim dediğiniz hatayı inceleyeceğim ama bu bahsettiğimiz ltxn35u yeni seri çok kullanan yok zaten yeni yeni alınmaya başlanmıştır anca 2016 modeller yanlış bi bilgi olmasın ama dediğim gibi ben bilmiyorum bu konuları fazla.
    Midea bugün belki 7-8 bayisini aradım adamlar daha modelleri ve fiyatlarını bile bilmiyolar
    Ben 2-3 gündür bu klima konusunu araştırıyorum ama adamdan daha çok biliyorum herifler ekmek kazandıkları işte bile bilgi sahibi değiller gerçekten çok üzüldüm.
  • garcia1905 G kullanıcısına yanıt
    N11 de 1750 tl baymak elegant plus. Şimdi baktımda f/p çok iyi görünüyor. 5 yılda garanti?
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratai

N11 de 1750 tl baymak elegant plus. Şimdi baktımda f/p çok iyi görünüyor. 5 yılda garanti?

gittigidiyor gün içinde %5 indirimler yapıyor bazı kullanıcıların sepetinede %10 indirim uyguluyor ben en son 1592 tl ye geliyodu -60 tl de bonus flash'tan geliyodu.
    yada
    120,00 TL Yazı Serinleten kampanyasından yapacağınız bir alışverişinizde geçerlidir. bu baymaklarda geçerli 1729 tl ye geliyor.

ben tercihimi airfel ltxn35u'dan yana kullandım istanbuldan bir bayiden aldım 1700 tl nakit.
    Airfel ile aralarında pek bi fark yok gibi. Airfel in max. soğutması daha bile yüksek hatta. Memnunmusunuz bari?
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratai

Airfel ile aralarında pek bi fark yok gibi. Airfel in max. soğutması daha bile yüksek hatta. Memnunmusunuz bari?

valla hiç kullanmadım sadece açıp turboda iç ünite ve dış ünite ses seviyesini denedim gayet başarılı onun dışında performansıyla ilgili hiç birşey söyleyemiycem kullanmadık daha.
    ben ilk baymak sipariş etmiştim ama airfelle arada 200 tl gibi bi fark olunca airfel'i tercih ettim.
    baymak'ında çok vasat olacağını kesinlikle düşünmüyorum ki kullananların çoğu yeterince memnun.
    kardeş bende airfel klima alacamda baya zaman geçmiş nasıl memenunmusun klimadan.biraz bilgilendirirmisin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: salper2

kardeş bende airfel klima alacamda baya zaman geçmiş nasıl memenunmusun klimadan.biraz bilgilendirirmisin.
    bende bu iki model arasında kaldım acaba hangisini almak daha mantıklı olur? işin ustası arkadaşların yorumlarını bekliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: yucelle

bende bu iki model arasında kaldım acaba hangisini almak daha mantıklı olur? işin ustası arkadaşların yorumlarını bekliyorum

Eğer sağlam bir servis bulabilirsen Baymak'ta, kliması gerçekten güzel. Özellikleri ve görünen malzeme kalitesi çok yüksek. açılma ve kapanmada ucuz plastik nedeniyle oluşan çıtırtı ve tıkırtı hiç yok. Dış ünitede gerçekten çok sessiz (12000'lik için konuşuyorum). Uzun dönem kullanım kalitesini doğal olarak bilemeyeceğim ama genel olarak ben beğendim. Ankaradayım ama evimde 41 m2 salon ve 8 m2 pencere güneybatı cepheli mantolu evimi yaklaşık yarım saatte 30 dereceden 25 dereceye getirdi (elegant plus 12). Takan servis birde bu klimanın buraya yetmeyeceğini iddia ediyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekorender

quote:

Orijinalden alıntı: yucelle

Eğer sağlam bir servis bulabilirsen Baymak'ta, kliması gerçekten güzel. Özellikleri ve görünen malzeme kalitesi çok yüksek. açılma ve kapanmada ucuz plastik nedeniyle oluşan çıtırtı ve tıkırtı hiç yok. Dış ünitede gerçekten çok sessiz (12000'lik için konuşuyorum). Uzun dönem kullanım kalitesini doğal olarak bilemeyeceğim ama genel olarak ben beğendim. Ankaradayım ama evimde 41 m2 salon ve 8 m2 pencere güneybatı cepheli mantolu evimi yaklaşık yarım saatte 30 dereceden 25 dereceye getirdi (elegant plus 12). Takan servis birde bu klimanın buraya yetmeyeceğini iddia ediyordu.

teşekkür ederim evet kalite olarak kaliteli gibi duruyor ama airfelin japonya destekli olasından dolayı acaba daha mı iyidir diye tereddüt yaşıyorum.

• yucelle Y kullanıcısına yanıt
    Ben airfeldeki japon desteği kısmını çok anlamadım hocam.
    Japonyadan nasıl bir destek alıyor airfel
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ado

Ben airfeldeki japon desteği kısmını çok anlamadım hocam.
    Japonyadan nasıl bir destek alıyor airfel

daikin satın aldı ya illa ki teknolojisine bir katkısı olmuştur
    Yok Sayın Hocam;
    DAIKIN bundan bir kaç yıl önce AİRFEL markasını satın aldı, AİRFEL sahibi olan TÜRK abimizi de şirketin başında TÜRKİYE CEO su yaptı o kadar. onun dışında Kalite bildiğin AİRFEL.
    Ne servis hizmetinde ne de ürün kalitesinde DAIKIN dan zerre kadar katkı bulamazsınız.

Yani AİRFEL alacaksanız AİRFEL olduğunu bilerek alın.
    Bu yazdıklarım size ''Sakın almayın'' anlamında değil, sadece ne olduğunu biliniz diye yazdım.
  • quote:

Yok Sayın Hocam;
    DAIKIN bundan bir kaç yıl önce AİRFEL markasını satın aldı, AİRFEL sahibi olan TÜRK abimizi de şirketin başında TÜRKİYE CEO su yaptı o kadar. onun dışında Kalite bildiğin AİRFEL.
    Ne servis hizmetinde ne de ürün kalitesinde DAIKIN dan zerre kadar katkı bulamazsınız.

Yani AİRFEL alacaksanız AİRFEL olduğunu bilerek alın.
    Bu yazdıklarım size ''Sakın almayın'' anlamında değil, sadece ne olduğunu biliniz diye yazdım.

anladım ama forumlara bakıyorum bu yeni olan klimalar midea üretimi kaliteli vs diyenlerde çok, tavsiye olarak soruyorum ugur klima al diyen de var, ugur a da servisten dolayı güvenemiyorum. sizin bir tavsiyeniz var mı? baymak elegant plus, airfel LTXN35U , ugur usmart dan hangisini tercih etmeliyim? fiyat olarak üç aşağı beş yukarı aynılar zaten hangisi kaliteliyse onu alacağım.

Midea üretici firmadır tamam da dünyadaki bütün klimaları da o üretmiyor. Kaldı ki Midea üretse ne olacak yine Japonya ile bağlantısı yok ki o da Çin de üretim yapıyor, bu durumda onu diğerlerinden özel kılan nedir, Üretim kalitesi mi? Tamam itirazım yok, peki neye kıstasla?
    AUX da Çin de üretim yapan bir firma, ''AUX a nazaran daha kaliteli üretim yapıyor'' deniyorsa bunun kıstası nedir veya bu yorumu yapanların bu konudaki yetkinlikleri, uzmanlık dereceleri, statüleri nedir? Ne diyorlar mesela ''Biz inceledik, AUX üretimi klimalarda 0,27 mikron germanyum madeni kullanılıp sac kalınlığı 1.3 mm ve kompresör kalorisi xx yy zz iken, aynı segment de midea çok daha gelişmiş silisyum madeni ile mikron derecesini 0,33 e çıkartmış, sac kalınlığını 1.4mm yapmış ve kompresör kalorisi de dd ff tt dir'' mi diyorlar? (tamamen salladım az önce yazılanların mantıkla bağlantısı yoktur)
    Kimdir bu yorumları yapanlar? Yüksek makine mühendisleri, Kimya uzmanları, Elektrik Mühendisleri veya üretimle yakından bağlantısı olan isimler midir mesela? Ben değilim mesela. Burada yorum yaparım ama yüksek ihtisasım yoktur, UZMAN da değilim, kaldı ki her fırsatta bunu dile getiririm. X markada yıllarca çalışmış azıcık görmüş geçirmiş, işin oldukça içinde olmuş biriyim ama az önce saydığım niteliklerden hiç birisine sahip değilim. O zaman kalkıp da ''Bu ürün papua yeni gine de üretiliyor ve 10 numaradır'' desem de bir anlamı olmaz sanırım.
    Bakınız bu cümleleri küçümseme anlamında yazmıyorum yanlış anlaşılmasın, ben de dahil olmak üzere forumlarda her yazılan, doğrulu kesinleşmiş bilgiler değildir. Ben bir çok yazımı ''Bunlar benim kişisel fikrimdir, uzman görüşü değildir'' diye bitirmeye çalışırım. Bizler sadece fikir alışverişi yapıp bilgi paylaşımında bulunuyoruz, zaten kesinliği olan bilgiler paylaşıyorsak bunun belgesini veya resmi kaynağını paylaşmak gerekir, yoksa ''Ben söylüyorsam doğrudur'' mantığı maalesef ki yanlıştır. Forumlardan fikir alınız ancak asla forum bilgileri ile karar almayınız değerli hocam.
    Ben mesela ME gibi klimalara para vermem, kendimce haklı gerekçelerim vardır, Yüksek ücret ve kısa garanti politikalarını sevmem, almam kullanmam olur biter. bakınız bu kişisel yaklaşımdır. Peki GERÇEK bilgi nedir? tartışmasız işin gerçeği MITSUBİSHİ piramidin tepesidir. Bitti
    Peki ben TÜRKİYENİN en büyük ve en kaliteli olan bu forumunda yazıyor ve MITSUBİSHİ yi kişisel yaklaşımlarım nedeniyle genele yayıp önermemezlik yaparsam ne oluyor MITSUBİSHİ kötü mü oluyor? hayır hocam onun kalitesi yine aynı yerde duruyor sadece biz burada onun politikasını tartıştık o kadar. Keşke ilgili markanın bir yetkilisi gelse de bizi bunun gerekçeleri ile aydınlatsa biz de bu anlamda eleştirmeyi bıraksak. Yoksa kalitesine lafımız yok.
    Aynı şekilde Burada ''ARÇELİK güzel markadır şu anlamda beni çok cezbediyor'' desem, forumlarda yazıldı diye ARÇELİK ultra mega bir marka mı oldu? hayır ARÇELİK yine bizim bildiğimiz orta segment bir ürün olan ARÇELİK.

Tüm bu bilgiler doğrultusunda sayın hocam siz ürün araştırırken size uygun olan özeliklerine, bütçenize ve satın aldığınız MARKA nın arkasında duran FİRMA ya bakınız. Bölgenizdeki Yetkili servislerine bakınız onları araştırınız, yoksa alacağınız ürün bir ME bir PANASONİC bir HAİER değilse zaten 3 aşağı 5 yukarı aynı kalitede mal alacaksınız demektir.

Umarım yazdıklarımda kırıcı bir nokta yoktur, sadece dikkatinizi bazı hususlara çekmek istedim yanlış anlamayınız

• quote:

Midea üretici firmadır tamam da dünyadaki bütün klimaları da o üretmiyor. Kaldı ki Midea üretse ne olacak yine Japonya ile bağlantısı yok ki o da Çin de üretim yapıyor, bu durumda onu diğerlerinden özel kılan nedir, Üretim kalitesi mi? Tamam itirazım yok, peki neye kıstasla?
    AUX da Çin de üretim yapan bir firma, ''AUX a nazaran daha kaliteli üretim yapıyor'' deniyorsa bunun kıstası nedir veya bu yorumu yapanların bu konudaki yetkinlikleri, uzmanlık dereceleri, statüleri nedir? Ne diyorlar mesela ''Biz inceledik, AUX üretimi klimalarda 0,27 mikron germanyum madeni kullanılıp sac kalınlığı 1.3 mm ve kompresör kalorisi xx yy zz iken, aynı segment de midea çok daha gelişmiş silisyum madeni ile mikron derecesini 0,33 e çıkartmış, sac kalınlığını 1.4mm yapmış ve kompresör kalorisi de dd ff tt dir'' mi diyorlar? (tamamen salladım az önce yazılanların mantıkla bağlantısı yoktur)
    Kimdir bu yorumları yapanlar? Yüksek makine mühendisleri, Kimya uzmanları, Elektrik Mühendisleri veya üretimle yakından bağlantısı olan isimler midir mesela? Ben değilim mesela. Burada yorum yaparım ama yüksek ihtisasım yoktur, UZMAN da değilim, kaldı ki her fırsatta bunu dile getiririm. X markada yıllarca çalışmış azıcık görmüş geçirmiş, işin oldukça içinde olmuş biriyim ama az önce saydığım niteliklerden hiç birisine sahip değilim. O zaman kalkıp da ''Bu ürün papua yeni gine de üretiliyor ve 10 numaradır'' desem de bir anlamı olmaz sanırım.
    Bakınız bu cümleleri küçümseme anlamında yazmıyorum yanlış anlaşılmasın, ben de dahil olmak üzere forumlarda her yazılan, doğrulu kesinleşmiş bilgiler değildir. Ben bir çok yazımı ''Bunlar benim kişisel fikrimdir, uzman görüşü değildir'' diye bitirmeye çalışırım. Bizler sadece fikir alışverişi yapıp bilgi paylaşımında bulunuyoruz, zaten kesinliği olan bilgiler paylaşıyorsak bunun belgesini veya resmi kaynağını paylaşmak gerekir, yoksa ''Ben söylüyorsam doğrudur'' mantığı maalesef ki yanlıştır. Forumlardan fikir alınız ancak asla forum bilgileri ile karar almayınız değerli hocam.
    Ben mesela ME gibi klimalara para vermem, kendimce haklı gerekçelerim vardır, Yüksek ücret ve kısa garanti politikalarını sevmem, almam kullanmam olur biter. bakınız bu kişisel yaklaşımdır. Peki GERÇEK bilgi nedir? tartışmasız işin gerçeği MITSUBİSHİ piramidin tepesidir. Bitti
    Peki ben TÜRKİYENİN en büyük ve en kaliteli olan bu forumunda yazıyor ve MITSUBİSHİ yi kişisel yaklaşımlarım nedeniyle genele yayıp önermemezlik yaparsam ne oluyor MITSUBİSHİ kötü mü oluyor? hayır hocam onun kalitesi yine aynı yerde duruyor sadece biz burada onun politikasını tartıştık o kadar. Keşke ilgili markanın bir yetkilisi gelse de bizi bunun gerekçeleri ile aydınlatsa biz de bu anlamda eleştirmeyi bıraksak. Yoksa kalitesine lafımız yok.
    Aynı şekilde Burada ''ARÇELİK güzel markadır şu anlamda beni çok cezbediyor'' desem, forumlarda yazıldı diye ARÇELİK ultra mega bir marka mı oldu? hayır ARÇELİK yine bizim bildiğimiz orta segment bir ürün olan ARÇELİK.

Tüm bu bilgiler doğrultusunda sayın hocam siz ürün araştırırken size uygun olan özeliklerine, bütçenize ve satın aldığınız MARKA nın arkasında duran FİRMA ya bakınız. Bölgenizdeki Yetkili servislerine bakınız onları araştırınız, yoksa alacağınız ürün bir ME bir PANASONİC bir HAİER değilse zaten 3 aşağı 5 yukarı aynı kalitede mal alacaksınız demektir.

Umarım yazdıklarımda kırıcı bir nokta yoktur, sadece dikkatinizi bazı hususlara çekmek istedim yanlış anlamayınız
    bende elk muhendisiyim sirketteki vrv ve klima santrali sistemleri daikin..daikinin türkiye müdürünü tanıyorum klima alıcam ama çok fazla indirimi yok sadece personel indirimi..12000btu klima alıcam ama kafamda karısık daikinde müdür personel indirimi yapıyor %20 civarı..mutsıbushi kampanya yapıyor diğer standart markalardan 500-1000tl pahalı peki bu bedeli elektrik farkınan kaç yılda cıkartıyor yazın günde 3-4 saat çalışsa 10 yılda ancak amorti ediyor..o nedenle bende f/p oranı en yuksek için arastıryorum..diğer markalarıda inceliyorum airfeli onerdi arkdas midea üretimi bakıcam dedim bosch falan var ama kalıte sorunu varmı bilemiyorum..paran varsa al mutsbushı otur asagıya ..valla elektrik tüketimide mutsubıshide cok ıyıymış yaw..

• Konuyu hortlatayım. Bu iki model arasında hangisini tavsiye edersiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: garcia1905

Evimin salonuna takdırıcam 24 m2 3 kapı bir pencere var tek cephe en üst kattayım çatı ve dış cephe yalıtımı var maksimum 2 bin tl bütce ayırdım.
    Hocam klima ile ilgili yorumunuz nedir?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.