merhaba arkadaşlar. bir sitede oturuyorum. bilgisayar öğretmeni olduğum için site yönetimine yaparız dedim fakat işin yasal boyutunu bılmıyorum... olay su sekılde 3 bloklu 60 dairelik bir site.. sitede fiber var. bende sitelere kablo çekerek interneti dağıtmak istiyorum. (kablolu istiyorlar).
site yönetimine adınıza kurumsal bir fiber paket alırız 1000 mb sonra dagıtırız dedım... acaba yasal olarak doğru mu?
yada yasal olması için ne yapmam gerekir? şimdiden kıymetli cevaplarınızı bekliyorum saygılar..
tamamen yasal olması için ne yapmanız gerektiğini bilmiyorum ama bağlatının stabil kullanımı için hotspot yada radius bir sistem ve bw kısıtlamaları şart.. ayrıca ağınızdan yasadışı bir suça karışılma ihtimaline karşı log da tutumalı... kısacası bir mikrotik routher yada cisco vb bir managed sistem şart
yasal olarak karışacaklarını düşünmüyorum. zira en kötü ihtimal bir durum olduğunda 60 tane daire sahibi imza vererek biz derneğiz arkadaşım kendimiz kullanıyoruz dedikleri zaman kimse de birşey diyemez.
aynı yasallık konusunda şirketleri de ele alacak olursak şirketlerde de her bilgisayar için ayrı ayrı modem ve hat kullanılıyor olurdu ama dağıtım konusunda herhangi bir sorun yaşanmıyor.
adam parasını aldıktan sonra kiminle kaç kişiyle kullanacağına bakmıyor aslına bakarsan
Maliyet açısından ve gelecek şikayetleri düşünürsek zevk ve boş işlerin yoğun olduğu bir işe girmeyin derim. Gecenin yarısında eli sabnlu bir genç telefonla arayıp "hoca bizim pc fideoları göstermiir" abuk sorularla çok karşılaşırsınız. Her problemde ttneti aramak yerine sizi arayacaklar(Üstelik bu işide ücretsiz yapacaksınız ki babanızın oğlu olsa bile değmez....) İşin yasal kısmında bir sorun yaşamazsınız fakat siz bu fatura bedellerini nasıl toplayacaksınız? (1 ay ödeyip "oğlan askere gitti ne yapacaz hocam neti ?" diyenleri de göreceksiniz.) Herşeye eyvallah deyip ben bu işi yapacam diyorsanız. Bir linux makineye proxy sunucu kurup kullanıcıları yönetmeniz size öğrenme açısından epey yol aldırır..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme