Şimdi Ara

DALI HOPARLÖR KULLANICILARI BAŞLIĞI (Başka konu açmadan buradan devam edelim lütfen) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.256
Cevap
47
Favori
116.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sayin @s.togay, kimileri icin sadece teknik veriler onemlidir kimileri icin ses. Biz eraya operalari alirken ikimizin de aklina tek bir degerine bakmak gelmedi vallahi. Dinle ve al durumu yani. Ben begendikten sonra bana ne teknik verilerden yahu. Spec kagidini herkes gorsun diye hoparlorun yanina yapistiranlar oldugunu dusunmeye basladim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sendeki jadisle Erayın yeni hoparlörünü sürersen sonucu bana mutlaka bildir dostum.
    Klasik müzikte içmeden sarhoş edecek beklentisindeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: S.Togay

Sendeki jadisle Erayın yeni hoparlörünü sürersen sonucu bana mutlaka bildir dostum.

Yaparız ustanın amfisini getiririz yeni lambaları gelsin bi Buyuk apdate gidiyor baskan mecanica

• quote:

Sendeki jadisle Erayın yeni hoparlörünü sürersen sonucu bana mutlaka bildir dostum.

Vallahi unisonresearch ile de Jadis I pek aratmaz gibi ama benim aklim da operaya gitmeye basladi dostum ya. Sıkıntı buyuk anlayacagın.
    Genalex Goldlion lamba siparisi verdim. Bu seneyi boyle kapatalim da ilerde insallah. Ama bir deneme yaparsak tabiki paylasiriz.

• Siparişteki lambaların maliyeti nedir?
    Hanımın bu saatten sonra beni boşama garantisi olmasa aşağıdaki linkte verdiğim vac lambalıyı arabamı satar hiç
    düşünmeden alırdım. Görseli bile aklımı yedi.
    http://www.vac-amps.com/Phi_Beta.htm
  • Genalex Goldlion Goldpins 12AX7. Cifti yaklasik 140 dolar civarinda. Linkteki amfinin lambalarini degistirmek sanirim ciddi masrafli olacaktir. Ama acayip birsey oldugu da belli yani. Arizalisi bile alinip seyirlik kullanilabilir yani.

• Her kanal 110 watt ve 42 kilo. The_ cantan dostumuzun da beğendiği bir marka.
    Dediğin gibi bozuğu bile alınıp süs eşyası yapılırmış
    Şunların şemasını bir şekilde bulabilsem elektronikçi bir dostumuzda ana kartı ve bileşenleri hiç üşenmeden
    taklidini yaptırmak niyetindeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 1 Kasım 2012; 23:52:01 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: altanpsx

Sn. S.togay,

Hoparlorun hassasiyeti zaten desibel ile olculuyor, hoparlorun empedansi yani direnci ohm ile. Frekans araligi hoparlorun, alt ve ust seslerde inebilecegi ve cikabilecegi yerleri gosteriyor. Bunlar sadece teknik olarak hoparlorun anlatimi ve hoparlorun kalitesi ile hicbir ilgisi yok.

Yukarıda yazdıklarınız bir fen bilimcisi olarak alanım zaten. Bende üst yazılarda basite indirgenmiş ifadeler kullanarak değerlerin manasını
    ohm vurgusu ile ifade ettim ve bobin sarımından crossoverına hatta malzeme kalitesine kadar neyi niçin seçtiğimize bağladım.
    Bir hoparlör sisteminin kritik bileşenleri kaliteyi ve seçimde bilinçli karar vermeyi belirler.
    Hedef mükemmel ses için figürler ise açıklama aşağıdaki linkte de var.
    http://translate.google.com.tr/translate?hl=tr&langpair=en%7Ctr&u=http://willapse.hubpages.com/hub/Speaker-Watt
    Heresy- I 4 ohm Heresy-III 8 ohm ve Hersy-I deki duyum tadını Heresy-III te alamamamızı buna bağlayabiliriz ki geriye kalan tüm
    bileşen ve değerleri aynı. Dolayısıyla ohm önem kazanır.
    Malzemedeki değişkenlikler tasarımda sizce neyin ölçüsü olabilir?

Verdiginiz linkte kullum yanlis bilgil var;

Yazida cok iyi hoparlorler! Orta kaliteli hoparlorler daha duyarlidir demis. Bu durumda en iyi hoparlorler hornlar olmali 100 db uzeri hassasiyetleri var. Yada 90 db hassasiyetteki b&w 683, 89 db lik magico m5 ten daha mi iyi.

Yazi watt degerleri ve bir odada ihtiyac duyulabilecek ses seviyesinden falan bahsetmiste, hoparlor seciminde, hoparlorun peak gucu vs nin bir ilgisi yok. Sizin oda buyuklugunuze, dinleme mesafenize gore bir intiyaciniz var u tama. Ama bundan sonrasi, siz o odada 500 watt guc isteyebilecek bir hoparlorde kullanirsiniz, 50 watt isteyende, 5 watt isteyende. Hoparlorun 500 watt peak degere cikabiliyor olmasi sizin o gucte surmeniz icin sart degil. Daha iyi kaynaklardan bilgilenmenizi tavsiye ederim.

Yanlista israr etmemek lazim. Teknik degerler begendiginiz hoparloru nasil beslemeniz gerektigini belirler bunun disinda secimde bir kriter olamaz.

Siz hoparlorde kullanilan malzemelerin onemli oldugunu soylemissiniz bunun onemi aciklamak size duser zira kullanilan malzeme degil uretilen sonuc onemlidir. ben berilyum tweeterli, ahsap kasali, en az 90 db hassasiyette, ve mutlaka 8 ohm da bir hoparlor ariyorum diyeni duymadim. Kaldiki birebir ayni teknik ozelliklerde yuzlerce hoparlor varki birbirinden farkli ses uretiyorlar.

Dediklerimide yanlis anlamayin, teknik veriler onemsizdir demiyorum, yalniz teknik veriler zurnain zart dedigi nokta. Siz hoparloru begeneceksinizki ondan sonra teknik verilere bakip nasil bir amfi sorusunu kendinize sorun.

• Elbette yanlışta ısrar doğru değil. Size verdiğim link dil sorunu ihtimaline karşılık hazır google translate çevirisi
    ve çeviri yanlış yapılmış. Orjinal dilde en iyi hoparlör orta sınıfta daha duyarlıdır demiyor...
    Çok iyi hoparlörler orta kalitedekilerden daha hassastır diyor.
    Speaker Sensitivity
    Very good speakers are more sensitive than mid-quality speakers and can deliver a lot of sound with
    only a little power coming from the amplifier. Mid-priced speakers need more power to give you the same volume...
    http://translate.google.com.tr/translate?hl=tr&sl=en&tl=kn&u=http%3A%2F%2Fwillapse.hubpages.com%2Fhub%2FSpeaker-Watt&anno=2
    Yukarıdaki paylaşımla aynı kanaatte olmam ısrar ya da hata algılanmasın sadece ortak bakış açımız var.
    Malzemelerin ve bileşenlerin kalitede önemini benim açıklamam gerektiğini yazmışsınız. Ben zaten size göre önemsiz olan ohm farkına kadar
    örneklemelerle durumu açıkladım. Kıyas yaparken donelerin birisi hariç diğerlerini sabitlersiniz. Oluşan fark değişken bıraktığınızla sınırlı kalır.
    Heresy örneğinde açıkladığım üzere ohm farkı bile farkındalığını ortaya koyar. Sizin kriterdeki benzetme ile yola çıkarsak araç müzik sistemlerinde hoparlör tercihleri ve üretimleri 4 ohm olup, 8 ohm arasanızda bulamazsınız. Dolayısıyla yanlışa yanlış örnekleme doğruyu ortaya çıkarmaz.
    Ne o paylaşımları yapan dergi,site vs... ne de ben bu işin uzmanı olacak akademik süreçlerden geçmiş değiliz. Sadece hobi sahibi deneyimli
    kişiler sıfatı ile mütevazi yorumlar yapabiliriz. Müzikteki beklenti ve kişide değişkenlik göstern kulak gerçeğine karşılık kalitenin standartlarını bu işin
    eğitimlilerinin koymasıdır makul olan ki insanlar zaten buna itibar ediyor. Benim ya da başkasının yaptığı mütevazi yorumlar kriterlerin sınırını çizemez
    çizdiğide düşünülemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 2 Kasım 2012; 1:31:51 >

• @eraycelik, iyi günlerde kullanın.
    Her ikisi de güzel seçim.
    Dali ile yeni hoparlörü kıyaslar mısınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: lufubu

@eraycelik, iyi günlerde kullanın.
    Her ikisi de güzel seçim.
    Dali ile yeni hoparlörü kıyaslar mısınız?

Kendi evimde daha gelmedi 2 haftası var o zaman kıyas yapicam teşekkür ederim iyi dilekleriniz İcin gelir gelmez yorumları mı paylasicam ama dışlarda dinlediğim de cok farklı cok güzel di

• quote:

Elbette yanlışta ısrar doğru değil. Size verdiğim link dil sorunu ihtimaline karşılık hazır google translate çevirisi
    ve çeviri yanlış yapılmış. Orjinal dilde en iyi hoparlör orta sınıfta daha duyarlıdır demiyor...
    Speaker Sensitivity
    Very good speakers are more sensitive than mid-quality speakers and can deliver a lot of sound with
    only a little power coming from the amplifier. Mid-priced speakers need more power to give you the same volume...
    http://translate.google.com.tr/translate?hl=tr&sl=en&tl=kn&u=http%3A%2F%2Fwillapse.hubpages.com%2Fhub%2FSpeaker-Watt&anno=2
    Yukarıdaki paylaşımla aynı kanaatte olmam ısrar ya da hata algılanmasın sadece ortak bakış açımız var.
    Malzemelerin ve bileşenlerin kalitede önemini benim açıklamam gerektiğini yazmışsınız. Ben zaten size göre önemsiz olan ohm farkına kadar
    örneklemelerle durumu açıkladım. Kıyas yaparken donelerin birisi hariç diğerlerini sabitlersiniz. Oluşan fark değişken bıraktığınızla sınırlı kalır.
    Heresy örneğinde açıkladığım üzere ohm farkı bile farkındalığını ortaya koyar. Sizin kriterdeki benzetme ile yola çıkarsak araç müzik sistemlerinde hoparlör tercihleri ve üretimleri 4 ohm olup, 8 ohm arasanızda bulamazsınız. Dolayısıyla yanlışa yanlış örnekleme doğruyu ortaya çıkarmaz.
    Ne o paylaşımları yapan dergi,site vs... ne de ben bu işin uzmanı olacak akademik süreçlerden geçmiş değiliz. Sadece hobi sahibi deneyimli
    kişiler sıfatı ile mütevazi yorumlar yapabiliriz. Müzikteki beklenti ve kişide değişkenlik göstern kulak gerçeğine karşılık kalitenin standartlarını bu işin
    eğitimlilerinin koymasıdır makul olan ki insanlar zaten buna itibar ediyor. Benim ya da başkasının yaptığı mütevazi yorumlar kriterlerin sınırını çizemez
    çizdiğide düşünülemez.

Sn. S.Togay,

Zaten yazılan sekilde hassasiyet genellemesi yapılamaz sn.altanpsx de bu konuyu söylemiş ve ornek vermiş. Öncelikle sanırım böyle bir iddia için hoparlörleri kendi sınıfları içinde düşünmek lazım ki (yani dinamikleri hornla, hornu elektrostatic ile karşılaştırmak zaten bu teknik detay doğrultusunda mantıklı değil) düşünülse bile yine de kalite veya performans ile hassasiyet ilişkisi bence doğrusal değil. Burada farklı markalardan bile değil aynı markanın giriş seviyesi ürünlerinin hassasiyetlerinin bile üst seviyelerden daha fazla olduğu durumlar sıklıkla görülebiliyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Elbette yanlışta ısrar doğru değil. Size verdiğim link dil sorunu ihtimaline karşılık hazır google translate çevirisi
    Speaker Sensitivity
    Ne o paylaşımları yapan dergi,site vs... ne de ben bu işin uzmanı olacak akademik süreçlerden geçmiş değiliz.Sadece hobi sahibi deneyimli
    çizdiğide düşünülemez.

Sn. S.Togay,

Doğru bir tane.

• S.Togay; bilindik şeyler değil mi bunlar hassasiyet arttıkça hoparlörlerin verdiği yanıtlar da artar hem de daha az güç ile yapabilirler bunu....Tam tersinde ise yani hoparlörlerin hassasiyeti düşerse aynı sesi alabilmeniz için daha kuvvetli ampli ile sürmeniz gerekir yada aynı ampli ile volume yükseltmeniz gerekir ki bu da kısık seste alacağınız detayı azaltır amplinin distorsiyonunu arttırır,ampli ısınır vs..vs.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atalayalper -- 2 Kasım 2012; 12:55:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

S.Togay; bilindik şeyler değil mi bunlar hassasiyet arttıkça hoparlörlerin verdiği yanıtlar da artar hem de daha az güç ile yapabilirler bunu....Tam tersinde ise yani hoparlörlerin hassasiyeti düşerse aynı sesi alabilmeniz için daha kuvvetli ampli ile sürmeniz gerekir yada volume yükseltmeniz gerekir bu da kısık seste alacağınız detayı azaltır amplinin distorsiyonunu arttırır,ampli ısınır vs..vs.....

+1

• Alper; ingilizce alıntı zaten harfiyen sizin dediklerinizi ve benimde katıldığım fikirlerimi
    destekler nitelikte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Togay -- 2 Kasım 2012; 14:38:15 >
  • Efsanem Sony cd çalarım tekrar yerini aldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mecanica -- 2 Kasım 2012; 15:50:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mecanica

Efsanem Sony cd çalarım tekrar yerini aldı

Sayın Mecanica hocam yönlendirmeleriniz ve kendi dinletilerim sırasında cok beğendiğim unionreusorce anfi gercekten cok güçlü çalıyor ikonların bağrını söker valla. Tavsiyeleriniz ve kendi dinletilerim sonucu karar vermemde cok etkili olduğunuz operaları bugün bir kez daha dinleme şansım oldu. Gercekten o sahneyi cihazlardan cok geriye kuruyor ve tadından yenmeyecek bir ses veriyor biraz daha bütçem olsa tavsiye ettiginiz müzikal fidallyti yoldayim tam yazmamadım ama bu cd player alsak daha bise almayacağım 6000 Euro fiyat var ne yapmalıyım tam karar veremedim ya linn alicaz Yada gene 2000 Euro fiyat aralığında olan unionreusorce markanın kendi cd player ni alicaz birde masif bir sehpa yaptırmayı düşünüyorum. Su sinema tarafinı başka bir kenara kaydırıp en üste pikap altına cd player altına amfiyi koyup referans serisi bir spiker kablosu almak uzereyim audiocast leri dinledim hiç beyenmedim referans bir kablo bakıyorum onlarda gelince cd leri anfinin altına v onun altında pilak lari koyar power cord la prize bağladık mı bu ısı artık birakicam valla urasisi cok zor canım çıktı her aldığımız cihaz 40 kg valla bel fıtığı olacam

• bence herşeyi fazla abartıyorsunuz, bu kadar para, bu kadar emek harcama gereksiz geliyor bana, bir cd playere 5.000€ vermek, bir hoparlöre 50.000€ vermek anlamsız, sonrası var mı bunun? sonrası üretilirse onu da alacakmısınız, 100.000€ cd playere, 500.000€ hoparlöre, 1.000.000€ amfiye, demek halen mükemmel sesi bulamadınız, mükemmel ses nedir? onu bulsanız nolacak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: warriors_tr

bence herşeyi fazla abartıyorsunuz, bu kadar para, bu kadar emek harcama gereksiz geliyor bana, bir cd playere 5.000€ vermek, bir hoparlöre 50.000€ vermek anlamsız, sonrası var mı bunun? sonrası üretilirse onu da alacakmısınız, 100.000€ cd playere, 500.000€ hoparlöre, 1.000.000€ amfiye, demek halen mükemmel sesi bulamadınız, mükemmel ses nedir? onu bulsanız nolacak?

Yok öle bir bütçe anfi Hoparlor cd player ve kablolara toplam 16000 e biticek hepsi bu daha bi daha bulaşmam. Medyalar hariç

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.