Şimdi Ara

DALI HOPARLÖR KULLANICILARI BAŞLIĞI (Başka konu açmadan buradan devam edelim lütfen) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
2.256
Cevap
47
Favori
116.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: eraycelik80

quote:

Orijinalden alıntı: warriors_tr

bence herşeyi fazla abartıyorsunuz, bu kadar para, bu kadar emek harcama gereksiz geliyor bana, bir cd playere 5.000€ vermek, bir hoparlöre 50.000€ vermek anlamsız, sonrası var mı bunun? sonrası üretilirse onu da alacakmısınız, 100.000€ cd playere, 500.000€ hoparlöre, 1.000.000€ amfiye, demek halen mükemmel sesi bulamadınız, mükemmel ses nedir? onu bulsanız nolacak?

Yok öle bir bütçe anfi Hoparlor cd player ve kablolara toplam 16000 e biticek hepsi bu daha bi daha bulaşmam. Medyalar hariç

genel olarak söyledim :)))) yakında ferrari ya da boğazda yalı fiyatına hoparlör üretirlerse hiç şaşmam,

• Eray, Focal Grand Utopia ne kadardı galiba 370.000 tl civarıydı hmm?
  • quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

Eray, Focal Grand Utopia ne kadardı galiba 370.000 tl civarıydı hmm?

O kadar param olsa valla acicam bir Magaza actul power yanına sonra bem değil siz para harcayacaksınız ben kazanicam valla düşünmüyo değilim güzel is nasıl olsa alan cok adam alana kada ben de demoda dinlerim kurtulurum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Su anki kural 320000 tl nakit yüzde 15 indirim olur 275 000 e getiririm alıcı olsun yeter

• quote:

quote:

O kadar param olsa valla acicam bir Magaza actul power yanına sonra bem değil siz para harcayacaksınız ben kazanicam valla düşünmüyo değilim güzel is nasıl olsa alan cok adam alana kada ben de demoda dinlerim kurtulurum

Ordan bakinca oylemi gorunuyor:)

Davulun sesi misali

• quote:

Orijinalden alıntı: by@li

quote:

quote:

Ordan bakinca oylemi gorunuyor:)

Davulun sesi misali

Evet ;)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mecanica

Efsanem Sony cd çalarım tekrar yerini aldı

DALI HOPARLÖR KULLANICILARI BAŞLIĞI (Başka konu açmadan buradan devam edelim lütfen)

Sayın Mecanica hocam yönlendirmeleriniz ve kendi dinletilerim sırasında cok beğendiğim unionreusorce anfi gercekten cok güçlü çalıyor ikonların bağrını söker valla. Tavsiyeleriniz ve kendi dinletilerim sonucu karar vermemde cok etkili olduğunuz operaları bugün bir kez daha dinleme şansım oldu. Gercekten o sahneyi cihazlardan cok geriye kuruyor ve tadından yenmeyecek bir ses veriyor biraz daha bütçem olsa tavsiye ettiginiz müzikal fidallyti yoldayim tam yazmamadım ama bu cd player alsak daha bise almayacağım 6000 Euro fiyat var ne yapmalıyım tam karar veremedim ya linn alicaz Yada gene 2000 Euro fiyat aralığında olan unionreusorce markanın kendi cd player ni alicaz birde masif bir sehpa yaptırmayı düşünüyorum. Su sinema tarafinı başka bir kenara kaydırıp en üste pikap altına cd player altına amfiyi koyup referans serisi bir spiker kablosu almak uzereyim audiocast leri dinledim hiç beyenmedim referans bir kablo bakıyorum onlarda gelince cd leri anfinin altına v onun altında pilak lari koyar power cord la prize bağladık mı bu ısı artık birakicam valla urasisi cok zor canım çıktı her aldığımız cihaz 40 kg valla bel fıtığı olacam

Eyvallah canım kardeşim ben ne yaptım ki. Sağolasın. Güzel mutlu günlerde kullan inşallah.
    CDP olayında bana sorarsan amfinin takımı olarak unisionresearch al. Aslında bunu bile şu anda alma derim ama takım olsun iyi bir cdp olsun diye kafaya taktın diye söylüyorum. Sonuçta kullandığın HK ve DAC kötü cihazlar değil. Bunun için buraya yapacağın yatırım sonrasında amfi ve hoparlördeki gibi muaazzam farklar olmayacağı kanısındayım. Şu anda mevcut sisteminle yeni sistemin arasında maddi olarak düşünmeden sadece sound farkına baktığımızda çok büyük farklar var ve müzik odasının dünyası değişti. Yaşadağın ve duyarak hissettiğin bu farkları cdp upgrade inde bu kadar yoğun ve fazla hissetmeyeceğini düşünüyorum. Tabiki daha güzel çalacağı ortada. Ama beklentin müziğin dünyalarını değiştirecek kadar olmasın diye söylüyorum. Hani diyoruz ya heğ bir noktadan sonra çok küçük farklar için çok büyük paralar harcıyoruz diye işte sen cdp de bence bunu yaşacaksın. O yüzden hem diğerlerinden daha hesaplı olması hem de amfi ile takım olması nedeniyle benim oyun UnisonResearch.....

• 370.000 tl ama hani derler ya kuyruğu eğri doğrulmak lazım...
    O paraya davulun sesi her metrekareye hoş yayılır.
  • AQ in hangi kablosunu begenmedin?
    Neye gore yada begenmedigin nokta nedir

• quote:

quote:

Evet alan çok da, o araştırmayı evde değil dışarıda yapmalı.
    Bizim evde potansiyel hi-fi alıcısı oranı % 25, ama maalesef toplumda çok küçük bir kesimiz. Öyle olunca satıcıların işi bence zor.
    Ayrıca forum ahalisi satıcılar için arzulanan müşteri tipi değil, onlar sorgulamadan kolay para harcayan müşteri seviyor.
    Bir telefon görüşmemde surround için düşündüğüm dali ikon serisi pl300 lerin yerine front olarak önerilince söylecek söz bulamamıştım.

• quote:

Orijinalden alıntı: lufubu

Bir telefon görüşmemde surround için düşündüğüm dali ikon serisi pl300 lerin yerine front olarak önerilince söylecek söz bulamamıştım.

sizde ayıp etmişsiniz o satıcıya karşı.

insan pl300 leri satıpta dali almaz mı hiç. çok ayıp :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by@li -- 2 Kasım 2012; 18:17:48 >
  • quote:

quote:

quote:

Efsanem Sony cd çalarım tekrar yerini aldı

Sayın Mecanica hocam yönlendirmeleriniz ve kendi dinletilerim sırasında cok beğendiğim unionreusorce anfi gercekten cok güçlü çalıyor ikonların bağrını söker valla. Tavsiyeleriniz ve kendi dinletilerim sonucu karar vermemde cok etkili olduğunuz operaları bugün bir kez daha dinleme şansım oldu. Gercekten o sahneyi cihazlardan cok geriye kuruyor ve tadından yenmeyecek bir ses veriyor biraz daha bütçem olsa tavsiye ettiginiz müzikal fidallyti yoldayim tam yazmamadım ama bu cd player alsak daha bise almayacağım 6000 Euro fiyat var ne yapmalıyım tam karar veremedim ya linn alicaz Yada gene 2000 Euro fiyat aralığında olan unionreusorce markanın kendi cd player ni alicaz birde masif bir sehpa yaptırmayı düşünüyorum. Su sinema tarafinı başka bir kenara kaydırıp en üste pikap altına cd player altına amfiyi koyup referans serisi bir spiker kablosu almak uzereyim audiocast leri dinledim hiç beyenmedim referans bir kablo bakıyorum onlarda gelince cd leri anfinin altına v onun altında pilak lari koyar power cord la prize bağladık mı bu ısı artık birakicam valla urasisi cok zor canım çıktı her aldığımız cihaz 40 kg valla bel fıtığı olacam

Eyvallah canım kardeşim ben ne yaptım ki. Sağolasın. Güzel mutlu günlerde kullan inşallah.
    CDP olayında bana sorarsan amfinin takımı olarak unisionresearch al. Aslında bunu bile şu anda alma derim ama takım olsun iyi bir cdp olsun diye kafaya taktın diye söylüyorum. Sonuçta kullandığın HK ve DAC kötü cihazlar değil. Bunun için buraya yapacağın yatırım sonrasında amfi ve hoparlördeki gibi muaazzam farklar olmayacağı kanısındayım. Şu anda mevcut sisteminle yeni sistemin arasında maddi olarak düşünmeden sadece sound farkına baktığımızda çok büyük farklar var ve müzik odasının dünyası değişti. Yaşadağın ve duyarak hissettiğin bu farkları cdp upgrade inde bu kadar yoğun ve fazla hissetmeyeceğini düşünüyorum. Tabiki daha güzel çalacağı ortada. Ama beklentin müziğin dünyalarını değiştirecek kadar olmasın diye söylüyorum. Hani diyoruz ya heğ bir noktadan sonra çok küçük farklar için çok büyük paralar harcıyoruz diye işte sen cdp de bence bunu yaşacaksın. O yüzden hem diğerlerinden daha hesaplı olması hem de amfi ile takım olması nedeniyle benim oyun UnisonResearch.....

Alıntıları Göster

+1
    İlla cd player alacaksanız, bence de seçenekler arasında unison research iyi tercih olur.
    Analog a adım atmış biri için diğer seçenek gereksiz gibi, ayrıca marka uyumu da önemli.

• Orijinalden alıntı: lufubu

+1
    İlla cd player alacaksanız, bence de seçenekler arasında unison research iyi tercih olur.
    Analog a adım atmış biri için diğer seçenek gereksiz gibi, ayrıca marka uyumu da önemli.

Linn cok iyi cihaz ama cok pahalı unionreusorce Ün iki uç katı. Diyer fidalyt olan cihazda oda iki uc kati 6000 Euro oda öyle cok pahalı

• @ Burak senin durumunu hiç iyi görmüyorum abi çok fena derecede virüslüsün sen bu aralar hatta resmen walker olmuşsun :)) Opera da nereden çıktı daha ikon7 pişmedi bile en az 200 saat lazım biliyorsun haa bir de bu arada eğer ikon7'yi değiştireceksen ATC yi de düşün derim ben...SCM40 mıdı neydi Taşkın beyin ofisindeki o model bence artık işin ikinci perdesinin başlangıç modelleri...Daliler monitor audiolar polklar missionlar vs..vs..bitiyor diğer bu ikinci perde başlıyor biliyorsun ama başladığı gibi de hesaplardaki meblağlar da direk dibe vuruyor aman dikkat :)) Aslında senin yerinde olsam ve böyle kıyısından da olsa bir değişim düşüncem olsa şu anki ekipmaların ve salonun büyüklüğü için nokta atış bir bookshelf alıp çok stabil bir ayakla nirvanaya ulaşabilirim...

Mesela bu anlamda tadından yenmeyecek markalardan aklıma gelenler: Atc - Sonus Faber - Aurum cantus - Pmc - Usher - ProAc - Xavian - Kef - Dynaudio - AE - Cabasse - Audio Physic - Tannoy vs..vs.. Sen biraz düşün bunu bence :)

• quote:

@ Burak senin durumunu hiç iyi görmüyorum abi çok fena derecede virüslüsün sen bu aralar hatta resmen walker olmuşsun :)) Opera da nereden çıktı daha ikon7 pişmedi bile en az 200 saat lazım biliyorsun haa bir de bu arada eğer ikon7'yi değiştireceksen ATC yi de düşün derim ben...SCM40 mıdı neydi Taşkın beyin ofisindeki o model bence artık işin ikinci perdesinin başlangıç modelleri...Daliler monitor audiolar polklar missionlar vs..vs..bitiyor diğer bu ikinci perde başlıyor biliyorsun ama başladığı gibi de hesaplardaki meblağlar da direk dibe vuruyor aman dikkat :)) Aslında senin yerinde olsam ve böyle kıyısından da olsa bir değişim düşüncem olsa şu anki ekipmaların ve salonun büyüklüğü için nokta atış bir bookshelf alıp çok stabil bir ayakla nirvanaya ulaşabilirim...

Mesela bu anlamda tadından yenmeyecek markalardan aklıma gelenler: Atc - Sonus Faber - Aurum cantus - Pmc - Usher - ProAc - Xavian - Kef - Dynaudio - AE - Cabasse - Audio Physic - Tannoy vs..vs.. Sen biraz düşün bunu bence :)

Ben Aldim operayı Burak değil ustat

• Burak da gözüm kayıyor opera'ya gibisinden bir ileti yazmış yukarıda bir yerlerde ona yazdım bende
  • quote:

Burak da gözüm kayıyor opera'ya gibisinden bir ileti yazmış yukarıda bir yerlerde ona yazdım bende

Vallahi kayiyor kardesim ne yalan soyleyim. Ama beni biliyorsun oyle zirt pirt atlamayi da pek sevmem. Hevesimiz icimizde biraz kalsin ki bu isin tadi kacmasinda bitmesinde. Su anda sistem degistirmeyi dusunmuyorum. Hem de uzun bir sure. Degisik lambalarla Ikonlarin tadini cikara cikara muzik dinlemek istiyorum. Cihaz bakmaktan sistem degistirmekten test yapmaktan keyif yapamaz olduk. Ilerde kismetse daha iyileri de olur. Mesela simdi merakla Genalex Goldlion lambalarimi bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mecanica -- 3 Kasım 2012; 2:28:56 >
  • Burak cidden cok haklisin surekli sistem bakmak okumak test etmek almak satmak biryerden sonra insani biktiriyor tadini cikart sisteminin kardesim..

• en tehlikeli seviye müzik dinleme yerine ses dinlemek
  • Genalex Gold Lion Gold Pins 12AX7 lambalar geldi ve dün akşam taktım. Ağzım açık kalarak müzik dinlemeyi özlemişim
    Bir kaç üstadın mutlaka bu lambaları almak gerektiği konusundaki ısrarı ve sesin muazzam farkedeceği konusundaki görüşleri doğrultusunda aldım. Fakat az bile söylemişler, detaylar, boyut (3D mi desem yoksa 4D mi bilemiyorum) stereo sahne inanılmaz. Uzun zamandır bu şekilde bir şaşkınlık yaşamayı özlemişim herhalde. Sanki eski lambalarla mono dinliyormuşum gibi. Hoparlörler salonda kayboldu. Her enstrüman farklı yerde çalıyor gibi. Vokal ise hoparlörden değil içeride doğal konuşurcasına geliyor, baslar toplandı, tizlerde resmen ton olduğunu ve ne kadar ayrı ayrı çaldığını duyuyorsunuz. Timpani Adnan bey ve diğer arkadaşlarımın dediğinden fazlasını hem de çok çok fazlasını yaşadım. Hepsine teşekkürler. Yoksa nos lambalar içinde kaybolup sanırım oldukça para harcayacaktım. Şimdi Adnan beyin de çok önemle duruduğu bir noktada ve çok farkların ortaya konduğunu söylediği HiFi-Tuning sigorta upgrade ini yapacağım.
    Özetle lambalı amfi kullanan arkadaşlara şiddettle tavsiye edebileceğim bir lamba,
    Aynı lambanın 12AU7 sini alıp hybrid yapıdaki UnisonResearch a takan eray kardeşim de sanırım bu düşüncelerime katılmak bi yana artı yönde birçok ekleme de yapacaktır.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.