Şimdi Ara

Dali hoparlör markasının market stratejileri/bütçem 800tl

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir süredir düzlüğe çıkıp 2 çift güzel hoparlör ve diğer ekipmanlarla birlikte güzel müzik dinlemek istiyorum. Aylardır da fiyatları güncel olarak takip ediyorum.
    Dali bilindiği üzere Danimarka çıkışlı bazı modellerinin de ödüllü olduğu bir firma. İlgilendiğim concept, lektor gibi modellerini ebay, amazon gibi sitelerde 1 kaç defa 350-300 dolar bandında gördüm, garibime giden ( lektorden bahsediyorum) ülkemizde bu modelin daha uygun fiyata satılması...
    Technics, Mission, Klips gibi çeşitli markaların eski model hoparlörlerini 2. el sitelerinde yakaladım (genelde sahibinden.com ). Lakin garibime giden bu modellerin yurt dışında (ing. abd ve avrupa ) çerez fiyatına satılması, bu da beni fahiş fiyatlandırmalara karşı senelerdir açtığım bir savaşın sonucu olarak beni eski modellere yönelmekten uzaklaştırdı.

Bütçeniz 800tl olsa bu yalnızca rusya, türkiye ve ispanya pazarına açılmış, abd ve ing. piyasalarında kayıplara oynayan dali'nin lektor 2 veya concept 1 ürünlerine yatırım yapar mıydınız? Yoksa bu bütçenin yarısına zamanında abd. ve ing. piyasasına girmiş ve o ülkelerde şimdilerde 20/30 dolara satılan modellere mi yönelirdiniz (marka model yığınla var hatırlamıyorum )

• Bu konu defalarca tartışıldı.Sorun eski olup eli yüzü düzgün her ürünü vintage diye yutturmaya çalıştıklarından... Yurtdışında bunu yutmuyorlar.
    Bir ürünün değerli olabilmesi için satıldığı ilk gün dahi sınırlı sayıda üretilmiş o gün dahi ulaşılması zor bir parça olmasıdır.
    Şimdi 1956 model bir chevrolet bulsanız burada 50.000 usd isterler...
    Dali nin distribütörü güçlü bir firma ve ürünleri uygun fiyatla piyasaya sunmuş ve hatırı sayılır bir market oluşturmuştur.
    Usa da ise durum farklıdır keza Bowers and Wilkins dışında herhangi bir hoparlör firması başarılı olamamıştır.
    Zevkler beklentiler farklıdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • '' Vintage '' kelimesini kasıtlı zikretmedim, zira insanlar bu vintage hastalığına kapılabiliyor. Söylediğim ürünler daha çok focus gibi.
    Lakin bu dali icon 6 mk2 gibi bir alet yapıyorken nasıl olur da lektor 2 gibi de bir alet yapabilir diye kendime sormadan edemiyorum. Biri 1.3 diğeri 1.5 turbo.
    Bazı markaların giriş seviyeleri olur ya, işte bu hoparlörün aynı seviyede olmasından korktuğumdan almaya bir türlü almaya cesaret edemedim. Örnek veriyorum Ibanezin grx serisini bilen bilir, yahu sen ibanez gibi bir firma bizi gençliğimizde nası kandırdın bu gitarla malmsteen olacaz ayağına.
  • Örnek veriyorum Zenzor 1 modelinin yurt dışı fiyatı;http://www.amazon.com/DALI-ZENSOR-Bookshelf-Speaker-Black/dp/B0057X5KF0
    Bu da Türkiye fiyatı;https://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ses-sistemleri-dali-zensor-1-loudspeaker-24-ay-garantili-uygun-fiyat-297453398/detay
    Aklım mantığım almıyor...
    Ben daha önce yurt dışında da bulunduğum için yurt dışı/içi fiyat dengesini çok sık kurcalayan bir insanım. Acaba bu strateji ben ve benim gibilerin aklını çelmek için yapılmış bir şey mi?

edit:düzeltme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Beatles -- 3 Mayıs 2016; 16:27:59 >

• Bu karşılaşmayı dalinin üst modelleri arasında (örn. ikon 6mk2) yaptığımda av. ve tr. fiyatları daha dengeli, ama elektronikte yarı yarıya sıfır ürün almak nedir kardeşim türkiyede yaşayanlar için. Şimdi diyeceksiniz de sana da yaranılmıyor, ne biliyim işte benimkisi de bir hastalık.
  • Ne güzel işte kaliteyi ucuza alıyorsan kaçırmayıp yapıştıracaksın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Beatles kullanıcısına yanıt
    Kendime lektor 2 ararken linkini attığınız ilanın sahibi volkan beye denk gelmiştim. Kendisi mantıklı bazı sebeplerden dolayı havale kabul etmiyor sadece elden veriyor. Benim de İstanbul'da olmadığımı bilmesine rağmen 15 dakika kadar telefonda yardımcı oldu ve lektor 2den daha yükseğe çıkmam gerektiğini tembihledi. Ben de forumdan radyo isimli beyden ikinci el zensor 3 aldım . O da sorunsuz bir satıcıydı. Temiz ikinci el bulursanız zensor 3 lerden bütçenize uygun olur maks 750. Hem de tatmin eder. Saygılar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bi zersor 3 kullanicisi olarak bende kesinlikle tavsiye ederim..

Hocam bazen indirimler oluyor mesela kullandığım hrt hd dac yurtdışında 500dolar iken audioavm 900liraya satmıştı. Aynı şekilde geçen triangle color 1250liraya düştü yurtdışı fiyatı 500pound galiba (ben 750liraya aldım).

• quote:

Orijinalden alıntı: Creedence Clearwater R.

Kendime lektor 2 ararken linkini attığınız ilanın sahibi volkan beye denk gelmiştim. Kendisi mantıklı bazı sebeplerden dolayı havale kabul etmiyor sadece elden veriyor. Benim de İstanbul'da olmadığımı bilmesine rağmen 15 dakika kadar telefonda yardımcı oldu ve lektor 2den daha yükseğe çıkmam gerektiğini tembihledi. Ben de forumdan radyo isimli beyden ikinci el zensor 3 aldım . O da sorunsuz bir satıcıydı. Temiz ikinci el bulursanız zensor 3 lerden bütçenize uygun olur maks 750. Hem de tatmin eder. Saygılar

Zenzor 3'ün çok iyi olduğunu yabancı forumlardan vs. okudum lakin şu ana kadar 2.eli düşmedi elime... Ben ağırlıklı jazz olmak üzere klasik ve bazen de 60-70ler rock dinlerim, bu fiyata lektor 2'nin bu türde en iyisi olduğunu okumuştum fakat zenzor 3'ün hangi müzik türlerine hitab ettiği konusunda pek bir fikrim yok.

• aliakalin kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.
    Bu arada Lektor 2 ilan sahibi benimle de telefondan ciddi manada ilgilendi, bugün veya yarın gidip hoparlörü almayı düşünüyorum açıkcası, beklemeye fazla tahammülüm kaldığını söyleyemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Beatles -- 4 Mayıs 2016; 8:23:10 >
  • stakanar S kullanıcısına yanıt
    Günümüz döviz grafiğinden hallice bir değişim var, takip etmek zor olsa gerek. Peki bir de şöyle sorayım, sizce dali lektor 2 için 750 tl dip fiyat mıdır?
    O fiyata hiç alınası değil

• stakanar S kullanıcısına yanıt
    500e alınır

• quote:

500e alınır

Şu ana kadar 2. elini 550 liradan ucuza göremedim
    Kullanıcı adın gereği benden çok daha sert müzik dinlediğini düşünüyorum, lektor 2 bu yüzden seni yanıltıyor olmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Beatles -- 4 Mayıs 2016; 11:41:39 >
    Kullanıcı adımla sert müziği nasıl bağdaştırdınız bilmiyorum ama ederi o kadar bana kalırsa

• quote:

Kullanıcı adımla sert müziği nasıl bağdaştırdınız bilmiyorum ama ederi o kadar bana kalırsa

Grubun adını taşıdığına göre vardır bi bağlantı dedimdi. Ederi o kadarsa 200 lira da biz koyarız üstüne yahu nabalım her gün konsere mi gidelim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.