Şimdi Ara

Dali zensor 5 veya Polk TSI 300 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
1
Favori
4.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yorumlarını için çok teşekkürler. dedikleri ize katılmamak mümkün değil. Kesinlikle sistemler dinlenerek alınmalı. ama İst dışında oturan biri için bu biraz daha zor. bunları rahatlıkla denk yapabileceğiniz yerlerde fazla sayıda değil herhalde. bunun yanında giriş seviyesi olduğu için herhalde satıcılar bile pek kale almıyorlar. bir haftadır fiyat almak için arıyorum biz size donu ez diyorlar ama dönen yok...tamam onlar 10binlik sistemlerle uğraşıyor ama bizim bile ödeyeceği iz sistem 3bin civarı onlar için basit rakamlar olabilir fakat benim için büyük hem de çok büyük para... denen o ki ben zensor5 dinlemeye geldim desem ne kadar ilgilenirler?
  • quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

Diğer yazan yorumlara değil kulaklarımıza güvenirsek daha net ve kesin sonuçlara varırız..Concept8 - zensor7 mukayesesinde (ben genel anlamda ikon ve üstü seriler harici dali sevmiyorum) Concept8 zensor7'yi alenen geride bırakıyor....Concept serisini yerlere sokanlar bu iki seriyi yanyana dinlesinler ne dediğimi anlayacaklar ....Zensor öyle detaylı çalan bir hoparlör değil sadece tweeter çözünürlüğü kullanılan görece kaliteli sürücüden ötürü fark edilir derecede yüksek ve baskın..

zensor 7 ile concept 8 i aynı bilesenler ile aynı anda dinledim . çok dogru bir yorum yapmıssınız tamamen katılıyorum ..concept 8 zensor 7 yi ezip geçiyor bencede
  • dedikleriniz olması gereken bir durum aslında. çünkü concet 8 de ayrı bir 5 inc mid sürücüsü var. detay seslerin temel sebebi bu zannedersem. peki wooferların 8 inc oluşu sesin netlik ve detayında bir etkisi varmıdır yoksa sadece dahaiyi bas mı üretir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: drosg

dedikleriniz olması gereken bir durum aslında. çünkü concet 8 de ayrı bir 5 inc mid sürücüsü var. detay seslerin temel sebebi bu zannedersem. peki wooferların 8 inc oluşu sesin netlik ve detayında bir etkisi varmıdır yoksa sadece dahaiyi bas mı üretir?

Zensor 7 deki wooferlar 7 inch zensor 5 tekiler 5 inch.
    Concept 8 'de 2 x 8" woofer artı bir tane 5" midrange sürücü var. Zensorde iki tane 7" woofer var. Kıyaslama yapılacaksa concept 6 ile yapmak daha doğru olur. Fiyatları da aşağı yukarı aynı seviyede.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostile -- 27 Aralık 2012; 13:49:58 >
  • gosthile
    zensorleri kullanıyorsunuz. nereden ve kaça aldınız? pm atabilirmisiniz... birde sub aldım dediniz sub kullanmaya başlayınca kuleler daha güzel ses vermeye başladımı(bas yükü sub a geçtiği için)
  • Detay, hoparlörün açık çalması vs.. sürücü fazlalığı veya sayısı ile alakalı bir durum değil..Zaten bu kriterler yani sürücü çapı büyüklüğü - ve fazlalığı vs..yüksek volume'lere çıkılmadıkça kendini alt ses seviyelerinde çok belli etmez keza zensor7 de de 2 adet 7" çapında sürücü var...Sesin karakterinden ve kalitesinden bahsetmiştim..Concept serisi daha ferah ve daha açık bir sunum sergilerken Zensor7 ise zoraki çalıyormuş gibi.. Defalarca denedik Zenzor serisini de Lektor serisini de Concept serisini de İkon serisini de....En sıradan, donuk ve sahnesiz çalan maalesef Zensor serisi oldu.. Lektor serisi de kısmen böyle...Zensor serisi kullanan arkadaşları da tenzih ederim onlar almışlar artık ama almış olanlara bir tavsiye; biraz güçlüce ve daha renkli karakterdeki amplileri seçip durumu bir miktar da olsa düzeltebilirler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atalayalper -- 27 Aralık 2012; 14:33:03 >

• Ben olsam benim için f/p şampiyonu olan Tsi400 ü de bu seçeneklere eklerdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

Detay, hoparlörün açık çalması vs.. sürücü fazlalığı veya sayısı ile alakalı bir durum değil..Zaten bu kriterler yani sürücü çapı büyüklüğü - ve fazlalığı vs..yüksek volume'lere çıkılmadıkça kendini alt ses seviyelerinde çok belli etmez keza zensor7 de de 2 adet 7" çapında sürücü var...Sesin karakterinden ve kalitesinden bahsetmiştim..Concept serisi daha ferah ve daha açık bir sunum sergilerken Zensor7 ise zoraki çalıyormuş gibi.. Defalarca denedik Zenzor serisini de Lektor serisini de Concept serisini de İkon serisini de....En sıradan, donuk ve sahnesiz çalan maalesef Zensor serisi oldu.. Lektor serisi de kısmen böyle...Zensor serisi kullanan arkadaşları da tenzih ederim onlar almışlar artık ama almış olanlara bir tavsiye; biraz güçlüce ve daha renkli karakterdeki amplileri seçip durumu bir miktar da olsa düzeltebilirler..

Hocam o test zaten malumun ilanı gibi olmuş biraz. Ne kadar ekmek o kadar köfte
    Concept 8 in ise hem hoparlör yapısı hem de fiyat itibariyle zensor tarafında bir karşılığı yok bence. Concept 6 ile kıyaslanmalı diye düşünüyorum. Concept 8 ile concept 6 arasında çok fark yok diyorsanız ok derim o zaman. Bu arada ampli tavsiyeniz varsa memnun olurum, aklımda bulunsun. Teşekkürler.

Dali Hoparlör fiyatları :

Zensor 5 485 EURO + KDV
    Zensor 7 615 EURO + KDV
    İkon 7 1425 EURO + KDV
    Ikon 6 1300 EURO + KDV
    İkon 5 880 EURO + KDV
    Lektor 8 1060 EURO + KDV
    Lektor 6 745 EURO + KDV
    Concept 8 855 EURO + KDV
    Concept 6 500 EURO + KDV

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostile -- 27 Aralık 2012; 16:41:50 >

• Öncelikle sinema sistemini bence hiç subwoofer'sız düşünmeyin. Hep birşeyin eksik olduğunu hissedersiniz. Zaten avr'lerde mikrofon ile otomatik ayar yapıldıktan sonra, genelde kule, merkez ve arka hoparlörleri "small" olarak ayarlayın ve crossover 80Hz ayarlayın ki, düşük frekanslar (bass) subwoofer'a yönlendirilsin derler.

Dali'lerde evet tizlerin öne çıkma durumu var. Ben Dali Ikon 6 ve Denon 2113 kullanıyorum. Biraz avr'nin de etkili olduğunu düşünüyorum ama, kısık seslerde Dali Ikon 6'lar da mid ve tiz ağırlıklı oluyor. Ancak sesi biraz açınca, kısık seste kaybettiğiniz bazı şeyleri kazanıyorsunuz.

Zamanında Concept 8'leri çok kısaca ve kısık seste bir yerde dinlemiştim. İlk duyduğum şey yine tizlerin çok önde olmasıydı.

Önceki hoparlörüm çok çok giriş seviyesi olan Quadral 400 idi. Sinema için kullanılabilir ama yanyana koyup Dali Ikon 6 ve Quadral 400'ü dinlediğimde, Quadral'dan tiz olarak çıkan sesin sadece cızırtı olduğunu söyleyebilirim. Tabi fiyatları arasında uçurum var, sadece farkın çok çok net olduğunu söylemek için yazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 27 Aralık 2012; 16:45:19 >

• quote:

gosthile
    zensorleri kullanıyorsunuz. nereden ve kaça aldınız? pm atabilirmisiniz... birde sub aldım dediniz sub kullanmaya başlayınca kuleler daha güzel ses vermeye başladımı(bas yükü sub a geçtiği için)

Hocam PM attım. Sub aldıktan sonra sinemada çok farketti, ben zaten sinemada eksikliğini hissediyordum. Müzikte ise dediğim gibi sub i kullanmıyorum. Subsız hali daha hoş geliyor kulağıma.
  • aynı fiyat ve segmentte bile olsa kule hop için açık ve kapalı çalmak tiz mid dengeli vs.... gibi birçok farklılık olduğunu anladık ...
    sinema için olmazsa olmaz denilen sub içinde bu kadar farklılık var mı? yani ben ortlm aynı woofer çapında yaklaşık fiyattaki jamo, polk, dali, ma.......gibi markalar arasında seçim yaparkende bu kadar karmaşıklık yaşayacakmıyım yoksa ort aynı güç ve çaptaki sublar aynı performansı verir mi?
  • Hocam subda da maalesef çok fazla seçenek söz konusu. Bulabilirseniz Veldoyne (CHT-Q serisi) , Rel (T Serisi), SVS giriş seviyesi sublara bakın. Dali'nin sublarını pek tavsiye etmiyorlar ama müzikal anlamda belki iyi olabilir. Jamo için de çok iyi konumlandırma gerekiyor diye duymuştum. Her serisi için geçerli değildir sanırım. Yine aratışrmanız gerekecek kısaca.
  • quote:

Orijinalden alıntı: signore

Dali'lerde evet tizlerin öne çıkma durumu var. Ben Dali Ikon 6 ve Denon 2113 kullanıyorum. Biraz avr'nin de etkili olduğunu düşünüyorum ama, kısık seslerde Dali Ikon 6'lar da mid ve tiz ağırlıklı oluyor. Ancak sesi biraz açınca, kısık seste kaybettiğiniz bazı şeyleri kazanıyorsunuz.

zensor 7 yi pio vsx-920 ile dinliyorum 2.1 olarak. ben bu klastaki hoplarda bass eleştirilerine girmeyi çok doğru bulmuyorum. frontlardan tiz-mid ve 50hz üstü dinamik bassları alırken sub. danda çoğu üst seri frontun veremeyeceği alt frekans basları alıyorum. setup'um bu şekilde.

Tabi dinlediğim müzik türüne göre avr den bassları herzaman ayarlıyorum.

zensor 7 lerdan gayet memnunum. aradığım detay ve sahne var. tavsiye ederim. son olarak 18cm lik sürücüleriyle zensor 7 ler çoğu müzik türünde bass eksikliği hissetirmiyecekir.

• Zensor serilerinin görünüşü çok hoşuma gidiyor. Ses en önemlisi ama dekor olarak ta göze hitap ediyor. Sensor 5 almayı düşünüyorum özellikle boyutları çok büyük olan bir hoparlör istemiyorum. Sub alarak ta başlardaki eksikliği gideririm sanıyorum
  • sn. drosg İlgili konu başlığında zensorlerin kurulumdan sonrakı görüntüsühttp://forum.donanimhaber.com/m_33360662/mpage_16/tm.htm fiyatına göre çok kaliteli ve şık hoplar bencede.
  • işte budur!!!
    denilecek kadar şık ve güzel olmuş.duvarlarla kulenin kaplaması çok uyumlu olmuş. sağlıkla iyi günlerde kullanın.
  • arkadaşlar bu ses sistemi dünyası ne kadar büyük, detay ve pahalıymış...
    evde film seyretmek için 1000 lira civarı blurayli bir sistem alalım dedik. ondan ses alamazsın amfili sistem alman lazım dediler tamam. amfi kolon derken sub çıktı. hadi onu erteleyilim dedik. önümüzdeki günlerde sistemi sipariş edicem sub olmadan giriş seviyesi bir sistem 3000 lirayı buldu...

en basit parça kablo onuda siparişi geçerken araya sokarız diyordum ama iş hiç öyle değilmiş. değişik sitelerde tek bir kolan için kullanılan jaklı kablolala 300-400 arası fiyat yazıyolar. bunlar benim gibi girişseviyesi hoplerde kullanılmaz dimi? lütfen evet deyin? en ucuz ve açık şekilde Tech+Link ve OEHLBACH diye markalar buldum jaksız kablolar. bu marka ve jaksız ürünler bu kolanlarda yeterli gelir mi? siz neler kullanıyorsunuz??
  • Valla ben sistemi alirken hediye ettikleri kablolari kullaniyorum su an icin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

işte budur!!!
    denilecek kadar şık ve güzel olmuş.duvarlarla kulenin kaplaması çok uyumlu olmuş. sağlıkla iyi günlerde kullanın.

Beğendiğinize sevindim. teşekkürler.

Ben kablo olayına öyle büyük rakamlar verme taraftarı değilim giriş seviyesi bir sistemde ses' e etkisinin algılanmasının çok zor olduğu kanaatindeyim. şuan şu kablolardan kullanıyorum.

http://images.gittigidiyor.com/5602/2-x-2-5mm-HOPARLOR-VE-SESLENDIRME-KABLO-100-MT__56020737_0.jpg

• Tsi 300+cs10+vsx-921 10m2 lik bir odada bu sistem film yonunden beni tatmin eder mi? Suba para kalmadi maalesef daha 40es7000 ve ultrasone hifi580 alacam. Cs20 ile cs10 arasın da cok fArk vR mı? ZorlamYa gerek yok diye dusunuyom.stereo olarak tatmin eder diye dusunuyorum. Yoksa tl1600 isimi gorurdu.ama muzik oncelikli oldugu icin kuleye girdim.mantıklı mı arkadaşlar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.